Πώς να διατηρήσετε τον κωδικό σας ασφαλή – Γιατί συνιστούμε τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

Οι κωδικοί πρόσβασης ήταν ένα βασικό μέτρο ασφάλειας από τον πρώτο υπολογιστή το 1961, προστατεύοντας τους χρήστες με έλεγχο ταυτότητας. Οι ιστότοποι έχουν αυξήσει τη γραμμή κατά τη διάρκεια των ετών, καθιστώντας απαίτηση για μεικτούς χαρακτήρες, αλλά το ανθρώπινο σφάλμα και η προβλεψιμότητα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά σε σχέση με την πραγματική τυχαιοποίηση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης διατηρούν επίσης τους κωδικούς σας ασφαλή.

Ενισχύστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Κωδικός πρόσβασης και αποστολής κωδικών πρόσβασης

Διάφορες εταιρείες διεξάγουν έρευνες στους πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης σε ετήσια βάση, με τα αποτελέσματα να εμφανίζουν τους ίδιους λίγους συνδυασμούς κάθε χρόνο. Είτε πρόκειται για μια διαδοχική σειρά αριθμών (12345), γράμματα (qwerty) ή για την προσθήκη ενός 1 στο τέλος (κωδικός1), όλα αυτά έχουν το ίδιο επίπεδο προβλεψιμότητας που είναι εύκολα ραγισμένα στη σύγχρονη ημέρα.

Ένα άλλο έγκλημα με κωδικό πρόσβασης κάνει τα πράγματα πολύ προσωπικά. Το Εθνικό Κέντρο Cyber ​​Security του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) διαπίστωσε ότι οι πιο δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης του 2020 στο έθνος περιελάμβαναν ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Premier League όπως Liverpool, Chelsea και Arsenal, χαρακτήρες όπως το Superman και τα ονόματα διαφόρων μελών της οικογένειας - τα οποία είναι απίστευτα εύκολο να μαντέψουν.

Όχι μόνο αυτοί οι κωδικοί είναι αξιοσημείωτα αδύναμοι, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που δημιουργούν και διατηρούν τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης καταλήγουν να επαναχρησιμοποιούν τον ίδιο σε διαφορετικές παραλλαγές σε πολλαπλούς ιστότοπους. Δεδομένου ότι οι hacks είναι μια δεκάρα δώδεκα στις μέρες μας και μπορείτε να εγγραφείτε σε εκατοντάδες διαφορετικούς τομείς, αυξάνεται η πιθανότητα να αναληφθούν αυτές οι λεπτομέρειες σε πληθώρα διαρροών, ενδεχομένως συμβιβάζοντας έναν αριθμό λογαριασμών ταυτόχρονα. Αυτό είναι ιδιαίτερα κακό όταν αφορά ευαίσθητες πληροφορίες όπως διευθύνσεις κατοικίας και πιστωτικές κάρτες.

Έχει τοποθετηθεί πίεση στους ιστότοπους για την καλύτερη προστασία των πελατών και των πληροφοριών τους, αλλά οι μετριασμοί δεν είναι τέλειοι. Ορισμένοι χώροι εργασίας επιβάλλουν αλλαγή κωδικού πρόσβασης μετά από μια καθορισμένη περίοδο, αλλά αυτό απαιτεί να θυμάστε μια συλλογή νέων, κατά προτίμηση τυχαίων κωδικών πρόσβασης χωρίς αναγόμωση παλαιού εδάφους.

Έτσι, τι συγκεντρώνουμε από όλα αυτά; Στην ιδανική περίπτωση, ένα άτομο πρέπει να δημιουργήσει έναν διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε ιστότοπο στον οποίο δημιουργεί έναν λογαριασμό, ο καθένας από τον οποίο αποτελείται από μια εντελώς τυχαία σειρά κειμένων, αριθμών και ενδεχομένως συμβόλων εάν υποστηρίζονται.

Φυσικά, αυτό είναι εξ ολοκλήρου μη ρεαλιστικό για το καθημερινό πρόσωπο. Ακόμα και ο Fernando Corbato, ο εφευρέτης του κωδικού πρόσβασης, δήλωσε στο The Wall Street Journal ότι η μέθοδος διασφάλισης έχει γίνει "είδος εφιάλτη" από την εκλαΐκευση του World Wide Web. Ευτυχώς, αυτά τα προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος χάρη στους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Πώς να διατηρήσετε τον κωδικό σας ασφαλή?

Η χρήση ενός διαχειριστή λέξεων-κλειδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο. Στον πυρήνα τους, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης λειτουργούν ως κεντρικός κόμβος για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντάς σας συχνά να δημιουργείτε ισχυρότερες, τυχαιοποιημένες εναλλακτικές λύσεις. Θα πρέπει να θυμάστε μόνο έναν δικό σας κωδικό πρόσβασης - τον κύριο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος παρέχει πρόσβαση στο λογισμικό. Με τη σειρά του, ο διαχειριστής κωδικών κάνει τα υπόλοιπα, ακόμα και τα στοιχεία αυτόματης συμπλήρωσης στις οθόνες σύνδεσης.

Ξέρω τι σκέφτεστε: είναι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης πραγματικά ασφαλείς με όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα; Δεδομένου ότι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης χρεώνουν τους χρήστες τους, το όλο επιχειρηματικό τους μοντέλο βασίζεται στην κερδοφορία. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την καλύτερη διαθέσιμη κρυπτογράφηση, εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής γνώσης και υπόκεινται σε ετήσιους ελέγχους από τους ανεξάρτητους αξιολογητές ασφαλείας, οι οποίοι αναδεικνύουν αναπόφευκτα ελαττώματα για τις εταιρείες να ενημερώνονται γρήγορα.

Αλλά θα χρησιμοποιήσει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης να κρατήσει τους κωδικούς σας ασφαλή, ακούω να ρωτάς. Είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν είναι απολύτως ασφαλές στο διαδικτυακό χώρο, καθώς υπάρχουν πάντα ελαττώματα που πρέπει να εκμεταλλευτούν, αλλά η χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερη από τις προαναφερθείσες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση προσωρινής παραβίασης της ασφάλειας. Συστήνω ιδιαίτερα εκείνους που προσπαθούν να ειδοποιήσουν τους πελάτες τους, όταν έχει συμβιβαστεί ένας κωδικός πρόσβασης, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε το παλιό για κάτι νέο.

Συμβουλές για έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Δημιουργήστε έναν ισχυρό, αξέχαστο κύριο κωδικό πρόσβασης

Δεν είναι όλα στο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, φυσικά. Είναι επιτακτικό να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κύριο κωδικό πρόσβασης, καθώς πολλές υπηρεσίες δεν το αποθηκεύουν στους διακομιστές τους και συνεπώς δεν προσφέρουν επιλογές ανάκτησης κωδικού πρόσβασης. Αυτό βοηθά να διατηρείτε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή σε περίπτωση παραβίασης.

Περιττό να πω, χρησιμοποιήστε μόνο αυτό ως κύριο κωδικό πρόσβασης και μην πείτε σε κανέναν τι είναι. Οι παραδοσιακές συμβουλές υπαγορεύουν ότι ένας σπιτικός κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει κεφαλαία γράμματα, μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα όπου επιτρέπονται. Βοηθά επίσης να μην ακολουθήσει τη συνηθισμένη δομή της φράσης, όπως ένα επίθετο που ακολουθείται από ένα ουσιαστικό και αντικατάσταση των γραμμάτων με προφανείς αριθμούς (B1gTr33).

Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διατηρήσετε το σύστημά σας καθαρό, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, βοηθάει στην αποφυγή κακόβουλου λογισμικού, έτσι ώστε οι επιτιθέμενοι να μην αποκτούν τον έλεγχο του συστήματός σας εξ αποστάσεως. Το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να βοηθήσει στη σάρωση του συστήματός σας για υπάρχοντα τρωτά σημεία, να σας προστατεύσει από τη λήψη κακόβουλου λογισμικού και μερικές φορές να παρακολουθεί τον ιστό σε πραγματικό χρόνο.

Έχουμε κάνει αυτό όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για εσάς με την κατανομή του καλύτερου λογισμικού προστασίας από ιούς για Windows, Mac, Android και iPhone το 2020.

Ενημερώστε το σύστημα σας

Δεδομένου ότι πολλοί από πόνο, όπως οι ενημερώσεις μπορεί να είναι κατά περιόδους, αξίζει να θρησκευτικά ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα και να εγκαταστήσετε προγράμματα για να μετριάσετε τις απειλές. Οι προγραμματιστές καλύπτουν τακτικά τις ατέλειες στον κώδικα τους, απαλλάσσοντας τα backdoors και άλλες εκμεταλλεύσεις που μπορούν να καταστρατηγηθούν από τρίτους.

Τέλος, αξίζει να διασφαλίσετε την τοπική ασφάλεια διατηρώντας τις καρτέλες σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση στο σύστημά σας.

Εύρεση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Υπάρχουν διάφοροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους νεοφερμένους να επιλέξουν την καλύτερη υπηρεσία γι 'αυτούς. Οι τιμές ποικίλλουν και πολλοί συσκευαστούν μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά για να γλυκάνουν τη συμφωνία, όπως το φιλτράρισμα σκοτεινού ιστού για τον προσδιορισμό διαρροών κωδικού πρόσβασης, τα ολοκληρωμένα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα και πολλά άλλα.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προσφέρουν δωρεάν εκδόσεις με περιορισμένες λειτουργίες, δοκιμές ή / και εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων που σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε πριν από τη δέσμευση για μακροπρόθεσμη πληρωμή. Έχουμε αναλυτικά αυτό που θεωρούμε τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και πάντα συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στον ιστότοπο μιας εταιρείας πριν αγοράσετε.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me