Μια ματιά στη σκοτεινή πλευρά του σκοτεινού δικτύου

Το underbelly του διαδικτύου - γνωστό ως Darknet ή Blacknet - είναι ένα μέρος του διαδικτύου που δεν περιλαμβάνεται στις συμβατικές μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σκοτεινό ιστό ανώνυμα. Έτσι, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ασκούν εγκληματικές πράξεις με σχετικά μικρές πιθανότητες να τους πιάσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Darknet είναι ένας τόπος όπου μπορούν να βρεθούν παράνομα ναρκωτικά και υπηρεσίες - και πολύ χειρότερα.darknet

Πώς λειτουργεί το Darknet?

Οι σκοτεινές τοποθεσίες Web βρίσκονται στο darknets: δίκτυα επικάλυψης που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με συγκεκριμένο λογισμικό, όπως Tor. Στην πραγματικότητα, το Darknet είναι μόνο ένα μικρό τμήμα του Deepweb - ένα πολύ μεγαλύτερο και ως επί το πλείστον αβλαβές σώμα του διαδικτυακού περιεχομένου που δεν ευρετηριάζεται από τις μηχανές αναζήτησης.

Οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Deepweb για να κάνουν χρήση της ανωνυμίας που παρέχεται από τον Tor. Ο Tor, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ο δρομολογητής κρεμμυδιών, σας επιτρέπει να αποκρύψετε την πραγματική σας θέση με τρόπο που σας εξασφαλίζει την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα. Μόλις συνδεθείτε με τον Tor, τα δεδομένα ιστού διοχετεύονται αυτόματα μέσω ενός αριθμού "κόμβων εξόδου" (τυχαίοι υπολογιστές σε όλο τον κόσμο).

βραχώδης κορυφή

Ο τρόπος με τον οποίο η Tor λειτουργεί καθιστά σχεδόν αδύνατο να πει ποιος ή πού είναι χρήστης του Διαδικτύου. Η κρυπτογράφηση που παρέχεται από τον Tor διατηρεί επίσης τα δεδομένα ασφαλή από τα αδιάκριτα μάτια. Αυτό κάνει τον Tor χρήσιμο για ανθρώπους που ζουν σε επικίνδυνα πολιτικά καθεστώτα, για δημοσιογράφους ή για άλλες ευάλωτες ομάδες που απαιτούν ιδιωτικότητα.

Παρά το γεγονός ότι έχει νόμιμες χρήσεις, ωστόσο, η ανωνυμία που προσφέρει το λογισμικό, όπως το Tor, σημαίνει ότι το Darknet δημιουργεί ένα τέλειο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει το έγκλημα. Για το λόγο αυτό, το Darknet δεν είναι μέρος για τους αδύναμους της καρδιάς.

Στην πραγματικότητα, παροτρύνουμε έντονα όλους τους ανθρώπους να κάνουν προσοχή εάν αποφασίσουν ποτέ να έχουν πρόσβαση στο Dark Web. Μπορείτε να τρέξετε σε περιεχόμενο που είναι καταχρηστικό, ενοχλητικό, εγκληματικό και απλά άσχημο.

Ο Δρόμος του Μεταξιού και οι Διάδοχοι του

Ίσως το πιο διάσημο μέρος του Dark Web ήταν το Silk Road. Η Silk Road ήταν η αρχική αγορά Deepweb - το ισοδύναμο του eBay για εγκληματίες. Στο δρόμο του μεταξιού, οι άνθρωποι αγόραζαν και πωλούσαν παράνομα προϊόντα όπως τα ναρκωτικά, τα όπλα, το κακόβουλο λογισμικό και τις παράνομες υπηρεσίες (όπως η πρόσληψη ενός δράστη).bitcoin

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από το "Dread Pirate Roberts" το ψευδώνυμο του Ross Ulbricht. Ο Ulbricht πήρε πλούσιο από το Road Silk. Στο ύψος του, τον έκανε περίπου 20.000 δολάρια την ημέρα στις προμήθειες της Bitcoin. Πιστεύεται ότι είχε συσσωρεύσει έναν πλούτο περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων όταν πιάστηκε από το FBI το 2015.

αλφάβητο

Τρέχον πρόβλημα

Παρά την απόλυτη αποτυχία του Silk Road και τη φυλάκιση του Ulbricht, το Dark Web εξακολουθεί να αποτελεί εστία εγκληματικών αγορών. Μόλις πρόσφατα, άλλες δύο διάσημες αγορές - Alphabay και Hansa - έκλεισαν.

Οι προσπάθειες των αρχών να σπάσουν αυτές τις παράνομες αγορές, ωστόσο, είναι εν πολλοίς μάταιες. Περισσότεροι ιστότοποι εμφανίζονται γρήγορα για να γεμίσουν το κενό που δημιουργείται από την απώλεια άλλων και οι καταναλωτές και οι πωλητές απλά μετακινούνται και εγκαθιστούν κατάστημα που πωλεί τα παράνομα αντικείμενα τους αλλού.

Αυτή τη στιγμή το Dream Market, το Silk Road 3, το Crypto Market και το Ramp βρίσκονται στην κορυφή της αλυσίδας τροφίμων. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν ουσιαστικά δεκάδες τέτοιου είδους είδη παράνομων καταστημάτων Darknet. Η παράνομη υποδομή επιτρέπεται από τη χρήση αποκεντρωμένων κρυπτοσυχνοτήτων (και τεχνολογίας blockchain).

Το Bitcoin, το πιο διάσημο από αυτά τα νομίσματα, χρησιμοποιείται συχνότερα από τους καταναλωτές για να πληρώσει για τις αγορές του Deepweb. Αυτό τους επιτρέπει να κάνουν αγορές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα, τράπεζα, πιστωτική κάρτα ή PayPal.

Το μέλλον του Darknet

Το Darknet είναι ένας μυστηριώδης τόπος. Για την αστυνομία, είναι μια μάστιγα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι κρυπτοσυχνότητες είναι εδώ για να μείνουν. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει πραγματικά το Deep Web σημαίνει ότι δεν μπορεί πραγματικά να κλείσει.

Για τους παράνομους προγραμματιστές της αγοράς, το παράδειγμα του Ulbricht (πιάστηκε επειδή δεν ακολούθησε τα δικά του σημαντικά πρωτόκολλα ασφάλειας) είναι μια συνεχής υπενθύμιση για να διασφαλιστεί ότι θα ληφθεί το μέγιστο της προσοχής. Αυτό σημαίνει ότι οι ολισθήσεις είναι λιγότερο πιθανές, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αλίευση εγκληματιών που χρησιμοποιούν το Deep Web.μέλλον του σκοτεινού δικτύου

Τούτου λεχθέντος, η Ευρωπόλ, το FBI - και διάφορες άλλες υπηρεσίες πληροφοριών - έχουν αποδείξει ότι παρά την ανωνυμία που παρέχουν οι Tor και Darknet με αρκετή σκληρή δουλειά είναι δυνατό να κλείσουν παράνομες αγορές και να στείλουν τους αρχηγούς τους στη φυλακή.

Οι αρχές συνήθως συλλαμβάνουν τους εγκληματίες με το να είναι υπομονετικοί και περιμένουν εκείνους τους αρχηγούς να κάνουν λάθη. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο οι εγκληματίες πρέπει να εξαργυρώσουν τα Bitcoins τους για τα νομίσματα της FIAT. Σε αυτό το σημείο οι αρχές μπορούν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα.

Όσον αφορά τον Tor, για τώρα, η τεχνολογία είναι ασφαλής. Εντούτοις, είναι πιθανό μια μέρα κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών όπως η NSA και η GCHQ να βρουν έναν τρόπο να σπάσουν το σύστημα ανοιχτό.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πολλοί άνθρωποι αναμφισβήτητα θα έρθουν σε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, το μη εισηγμένο τμήμα του διαδικτύου (το Deep Web) θα εξακολουθεί να υπάρχει και πιθανότατα θα ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν κάποια νεότερη έκδοση του Tor.

Ο διευθυντής του FBI Andrew Mccabe τείνει να συμφωνήσει ότι το παράνομο εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί, παρά τις περιστασιακές διακοπές της Darknet στην αγορά:

"Οι επικριτές μας θα πουν ότι κλείσαμε μια τοποθεσία που αναδύεται μια άλλη τοποθεσία. Και μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά αυτή είναι η φύση της εγκληματικής εργασίας. Ποτέ δεν πηγαίνει μακριά, πρέπει να κρατάτε συνεχώς σε αυτό, και πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη σας. "

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: J0hnTV / Shutterstock.com

Πιστωτικές κάρτες: Adrian Today / Shutterstock.com, Shutter_M / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me