Πώς να αποκλείσετε διαφημίσεις και κακόβουλα προγράμματα με τα αρχεία του κεντρικού υπολογιστή σας

Το αρχείο hosts είναι ένα αρχείο απλού κειμένου που ονομάζεται hosts.txt που αντιστοιχίζει ονόματα ονομάτων σε διευθύνσεις IP.

Το DNS (Domain Name System) είναι μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη μετάφραση των διευθύνσεων web (διευθύνσεων URL) που είναι κατανοητές και θυμηθούμε, με τις οποίες γνωρίζουμε, στις «αληθείς» αριθμητικές διευθύνσεις IP που μπορούν να καταλάβουν οι υπολογιστές: για παράδειγμα, μεταφράζοντας domain name proprivacy.com στην διεύθυνση IP του 198.41.187.186.

Στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, το αρχείο κεντρικού υπολογιστή έχει επιλυθεί κατά προτίμηση στις αιτήσεις DNS, οπότε αν το αρχείο hosts επιλύσει το όνομα του κεντρικού υπολογιστή, το αίτημα δεν αφήνει ποτέ τον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι το αρχείο hosts μπορεί να επεξεργαστεί για να αποκλείσει τα ονόματα τομέων των διακομιστών διαφημίσεων, των banners, των cookies τρίτων κατασκευαστών και των διαφόρων άλλων κακόβουλων προγραμμάτων, του adware και του spyware.

Για παράδειγμα, προσθέτοντας την καταχώρηση "0.0.0.0 ad.doubleclick.net"Στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών θα αποκλείσει όλες τις διαφημίσεις που προβάλλονται από αυτόν το διακομιστή DoubleClick σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε.

Το 0.0.0.0 είναι μια μη-διευθυνόμενη μετα-διεύθυνση που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό ενός μη έγκυρου, άγνωστου ή μη εφαρμόσιμου στόχου. "Μια εναλλακτική διεύθυνση που χρησιμοποιείται συχνά είναι 127.0.0.1, η οποία είναι η διεύθυνση localhost, αλλά προτιμάται το 0.0.0.0 είναι πιο γρήγορη (δεν περιμένει κάποιο χρονικό όριο) και δεν παρεμβαίνει εάν εκτελείται ένας τοπικός διακομιστής ιστού.

Πώς να επεξεργαστείτε το αρχείο φιλοξενίας σας Windows

 1. Αναζητήστε το Σημειωματάριο, κάντε δεξί κλικ και Εκτέλεση ως διαχειριστής.

  Υποδοχές 1

 2. Αρχείο -> Ανοιξε > c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Κάτω από την τελευταία # enter: 0.0.0.0 [όνομα τομέα] π.χ. 0.0.0.0 google.com Πολλοί κεντρικοί υπολογιστές μπορούν να εισέλθουν, με τον καθένα σε μια νέα γραμμή.

  Υποδοχές 2

 3. Επεξεργασία -> Αποθηκεύσετε.

Σημειώστε ότι η επεξεργασία του αρχείου hosts ενδέχεται να προκαλέσει ειδοποίηση από το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Αν ναι, τότε "επιτρέψτε" την αλλαγή. Στο παράδειγμά μας, εάν επισκεφθείτε τώρα τη διεύθυνση www.google.com, θα βρείτε τον ιστότοπο που έχει αποκλειστεί. Για να αποκλείσετε έναν κεντρικό υπολογιστή, είτε διαγράψτε την καταχώρησή του είτε προσθέστε ένα σύμβολο # μπροστά του.

Οδηγίες για την επεξεργασία του αρχείου hosts στο Ubuntu και στο Mac OSX μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λίστες φιλοξενίας

Ορισμένοι ιστότοποι παρέχουν καταλόγους τομέων που ανήκουν σε γνωστούς τομείς adware και κακόβουλου λογισμικού κ.λπ., οι οποίοι μπορούν να προστεθούν στο αρχείο φιλοξενίας σας.

Το καλύτερο από αυτά που γνωρίζω είναι το αρχείο φιλοξενίας Amalgamated StevenBlack, το οποίο "ενοποιεί αρκετά αξιόπιστα αρχεία κεντρικών υπολογιστών και τα συγχωνεύει σε ένα ενιαίο συγχωνευμένο αρχείο φιλοξενουμένων με αφαιρούμενα αντίγραφα".

Αυτή τη στιγμή περιέχει 27.148 μοναδικές καταχωρήσεις συγχωνευμένες από τις ακόλουθες πηγές υψηλής ποιότητας:

 • Το αρχείο Adaway φιλοξενεί, ενημερώνεται τακτικά.
 • Το αρχείο MVPs.org φιλοξενεί το αρχείο http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm, το οποίο ενημερώνεται κάθε μήνα ή εκεί.
 • Ο Dan Pollock στη διεύθυνση http://someonewhocares.org/hosts/ ενημερώνεται τακτικά.
 • Malware Domain List στη διεύθυνση http://www.malwaredomainlist.com/, ενημερώνεται τακτικά.
 • Peter Lowe στη διεύθυνση http://pgl.yoyo.org/adservers/, ενημερώνεται τακτικά.
 • Η δική μου μικρή λίστα σε ακατέργαστη μορφή εδώ.

Ο StevenBlack ορίζει μια πηγή υψηλής ποιότητας ως μία που είναι ενεργά επιμελημένη, καθώς όσο μεγαλύτερος είναι ο φάκελος hosts, τόσο πιο απαιτητική απαιτείται!

Φιλοξενεί 3

Το πραγματικό αρχείο στο αποθετήριο που θέλετε καλείται hosts. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά κόψτε & επικολλήστε τις καταχωρήσεις του κεντρικού υπολογιστή στο αρχείο hosts σας και έπειτα Αποθήκευση.

Υποστηρίζει αρχείο έναντι του αποκλεισμού διαφημίσεων με βάση το πρόγραμμα περιήγησης

Εκείνοι που δίνουν προσοχή ίσως παρατηρήσουν ομοιότητες μεταξύ του αποκλεισμού περιεχομένου χρησιμοποιώντας το αρχείο Hosts και τις λίστες αποκλεισμών που χρησιμοποιούνται από αποκλειστές διαφημίσεων που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης, όπως το AdBlock Plus και το uBlock Origin.

Υποστήριξη αρχείων κεντρικού υπολογιστή

 • Οι αναλύσεις τομέων λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό επίπεδο (τόσο γρήγορα)
 • Μη χρησιμοποιείτε μνήμη ή επεξεργαστική ισχύ
 • Αποκλείει διαφημίσεις και κακόβουλα προγράμματα σε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, όχι μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης

Αρχείο κεντρικού υπολογιστή αντίθετο

 • Δύσκολο να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τη βάση δεδομένων ανά τοποθεσία
 • Μπορεί μόνο να αποκλείσει ολόκληρους τομείς (όχι μεμονωμένα στοιχεία)
 • Η λίστα καταλόγων φιλοξενίας συνήθως ενημερώνεται λιγότερο συχνά

Προ-αποκλεισμού επαγγελματίες

 • Εύκολη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση από το πρόγραμμα περιήγησης σε βάση ανά τοποθεσία
 • Μεγαλύτερη λεπτομέρεια (στοιχεία σελίδας, wild cards)

Ad-blocker μειονεκτήματα

 • Μόνο μπλοκάρει στοιχεία μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης
 • Υψηλές απαιτήσεις μνήμης και επεξεργασίας

Προσωπικά, χρησιμοποιώ και τα δύο, καθώς πραγματικά μισώ διαφημίσεις!

Συμβουλή 1

Η επεξεργασία του αρχείου κεντρικών υπολογιστών αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη χρήση του λογισμικού γονικού ελέγχου.

Συμβουλή 2

Η χρήση ενός VPN συχνά αναγκάζει το λειτουργικό σύστημα να παρακάμψει τον έλεγχο του αρχείου hosts. Ωστόσο, το plugin browser προέλευσης uBlock μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί αρχεία κεντρικών υπολογιστών όπως αυτά του Dan Pollock και του MVPs.org.

φιλοξενεί προέλευση uBlock

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου Origin uBlock -> Φίλτρα τρίτου μέρους (δεύτερη καρτέλα στην κορυφή) -> Πολυλειτουργικό (περίπου στα μισά)

Ευχαριστώ τον αναγνώστη ihavenoname για την αποστολή αυτής της συμβουλή.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me