Πώς να ελέγξετε το ping VPN

Με ορισμένες πολύ σπάνιες εξαιρέσεις, η χρήση ενός VPN θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ταχύτητα του Internet σας. Μετά από όλα, τα δεδομένα σας πρέπει να ταξιδεύουν περαιτέρω καθώς δρομολογούνται μέσω του διακομιστή VPN, ο οποίος πρέπει επίσης να επεξεργαστεί τις ανάγκες κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης δυνητικά εκατοντάδων άλλων χρηστών VPN.

Αυτή η απώλεια απόδοσης συχνά μετράται από την άποψη του τρόπου με τον οποίο το VPN επηρεάζει τις ταχύτητες λήψης και φόρτωσης, αλλά υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας στο παιχνίδι: ping.

Τι είναι το Ping?

Κατά σωστό τρόπο, το Ping είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού το οποίο χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των ρυθμών ping. Σε κοινή χρήση, ο όρος ping συχνά αναφέρεται απευθείας στα ποσοστά ping οι ίδιοι, οπότε για να αποφύγουμε τη σύγχυση πάντα κεφαλαιοποιούμε το βοηθητικό πρόγραμμα Ping και αναφερόμαστε στους ρυθμούς ping στα πεζά γράμματα σε αυτό το άρθρο.

Το βοηθητικό πρόγραμμα Ping είναι διαθέσιμο σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες και μετρά τον χρόνο ταξιδιού που χρειάζεται για ένα πακέτο δεδομένων για να φτάσει σε έναν διακομιστή από τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να αναπηδήσει ξανά στον υπολογιστή σας.

Εκτός από τους μηδενικούς ρυθμούς ping (τον ελάχιστο, μέγιστο και μέσο χρόνο γύρου ταξιδιού), αναφέρει λεπτομέρειες όπως σφάλματα, απώλεια πακέτων και τυπική απόκλιση από το μέσο όρο.

Από αυτά τα στοιχεία, ο μέσος ρυθμός ping (χρόνος στρογγυλοποίησης) σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms) είναι ίσως ο πιο χρήσιμος για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ο ρυθμός ping μερικές φορές ονομάζεται επίσης λανθάνουσα κατάσταση και οι όροι είναι συνώνυμοι. Και για να είναι σαφής, όσο χαμηλότερο είναι ο ρυθμός ping (λανθάνοντα χρόνο), τόσο πιο γρήγορος είναι ο χρόνος απόκρισης του διακομιστή. Έτσι τα χαμηλά ποσοστά ping είναι καλά.

Γιατί υπάρχει πρόβλημα κατά την χρήση ενός VPN?

Τα χαμηλά ποσοστά ping μπορούν να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απίθανο να παρατηρήσετε τη διαφορά από τη χρήση ενός VPN, εκτός εάν ο διακομιστής VPN βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη για εσάς.

Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση σε αυτό, ωστόσο, είναι όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN για online gaming. Για να αντιδράσει με αστραπιαία ακρίβεια στα παιχνίδια όπου ο άνθρωπος με τα ταχύτερα αντανακλαστικά είναι βασιλιάς, οι παίκτες απαιτούν υψηλά ποσοστά ping.

Για αυτούς τους ανθρώπους, μια καθυστέρηση μόνο των χιλιοστών του δευτερολέπτου μεταξύ της πατώντας το κουμπί του ποντικιού και της δράσης που εκτελείται στην οθόνη μπορεί να είναι θέμα νίκης ή θανάτου.

Σημειώστε ότι τα ποσοστά ping επηρεάζουν το χρόνο απόκρισης και συνεπώς έχουν ελάχιστη επίδραση στη ροή με ένα VPN, όπου το εύρος ζώνης (όπως αντανακλάται στις ταχύτητες λήψης) είναι πολύ πιο σημαντικός παράγοντας.

Πώς να δοκιμάσετε το ping

 1. Χρησιμοποιώντας Ping

  Ο πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε τα ποσοστά ping είναι χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Ping που συνοδεύει το λειτουργικό σας σύστημα. Μπορείτε να εκτελέσετε τη δοκιμή σε οποιαδήποτε διεύθυνση IP διακομιστή ή διεύθυνση URL - www.google.com είναι μια δημοφιλής επιλογή, αν και θα χρησιμοποιήσουμε το www.proprivacy.com!

  Στα Windows κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη -> Γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε "ping [server]".

  Βοήθεια ping εντολών εντολών

  Στο macOS και στο Linux ανοίξτε Terminal και πληκτρολογήστε "ping [server]". Η δοκιμή θα συνεχίσει να τρέχει μέχρι να πατήσετε Ctrl + C για να την σταματήσετε, οπότε το Ping θα εμφανίσει στατιστικά στοιχεία από τη δοκιμή.

  ping utility mac

  Είναι επίσης δυνατό να εκτελέσετε το Ping στο Mac Utilities Network. Πηγαίνετε στο Σύστημα - > Βιβλιοθήκη -> CoreServices ->Εφαρμογές -> Καρτέλα Ping.

  Δοκιμή Ping στο mac

  Οι χρήστες κινητών μπορούν να δοκιμάσουν ping χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως Ping για Android και Ping για iOS.

 2. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ιστού

  Οι ιστότοποι όπως το ping-test.net προσφέρουν τα εργαλεία ελέγχου ping και το speedtest.net περιλαμβάνουν τα ποσοστά ping στα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας.

  Επειδή αυτά τα αποτελέσματα διαμεσολαβούνται από έναν ιστότοπο, δεν μπορούν να είναι τόσο ακριβή όσο μια δοκιμή που εκτελείται απευθείας από τη συσκευή σας. Και οι περισσότεροι επιτρέπουν μόνο δοκιμές σε προεπιλεγμένους διακομιστές δοκιμών.

  Δοκιμή Ping σε ένα εργαλείο ιστού ping

  Ωστόσο, η χρήση των γραφικών διεπαφών από τα εργαλεία του διαδικτύου μπορεί να καταστήσει ευκολότερη την ερμηνεία των αποτελεσμάτων που επιστρέφουν. Το στιγμιότυπο οθόνης από το ping-test.net παραπάνω, για παράδειγμα, δείχνει σαφώς την απόσταση από την επίδραση που έχει στις τιμές ping (δοκιμές που εκτελούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο).

 3. Δοκιμή ping σε πελάτες VPN

  Ορισμένες προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN εκτελούν δοκιμές ping στους διακομιστές του παροχέα VPN. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό όταν αποφασίζετε ποιοι από τους διακομιστές VPN αυτού του παρόχου να συνδεθείτε.

  Δοκιμή Ping στον πελάτη AirVPN

  Αυτό που δεν κάνει όμως είναι να συγκρίνουμε τις επιδόσεις όταν χρησιμοποιούμε το VPN σε απόδοση όταν δεν χρησιμοποιούμε καθόλου VPN. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι αυτά τα αποτελέσματα ping είναι μόνο στον εξυπηρετητή VPN και δεν περιλαμβάνουν καθόλου καθυστέρηση που προστίθεται από το πρόσθετο ταξίδι στο διακομιστή προορισμού και πίσω.

Πώς να ελέγξετε το ping VPN

Για να ελέγξετε τους χρόνους VPN ping, απλά εκτελέστε μια δοκιμή Ping όταν συνδέεστε σε ένα διακομιστή VPN. Μπορείτε να το συγκρίνετε με τους χρόνους ping όταν δεν χρησιμοποιείτε VPN εκτελώντας μια δοκιμή Ping με το VPN απενεργοποιημένο. Και μπορείτε να συγκρίνετε τους χρόνους ping όταν συνδέεστε σε διαφορετικούς διακομιστές VPN συνδέοντας σε κάθε ένα με τη σειρά και εκτελώντας μια δοκιμή ping.

Δοκιμή Ping στη γραμμή εντολών 2

Τα αποτελέσματα Ping χωρίς VPN (από το Ηνωμένο Βασίλειο). Μέση καθυστέρηση = 18ms.

δοκιμή ping στη γραμμή εντολών 3

Αποτέλεσμα Ping όταν συνδέεστε σε διακομιστή VPN στις Κάτω Χώρες. Μέση καθυστέρηση = 29ms.

δοκιμή ping στη γραμμή εντολών 4

Αποτέλεσμα Ping όταν συνδέεστε σε διακομιστή VPN στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέση λανθάνουσα κατάσταση = 110ms. Όπως μπορούμε να δούμε, η απόσταση κάνει μεγάλη διαφορά!

Εάν είστε gamer, θα πρέπει να ελέγξετε τους χρόνους ping όταν είστε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους σας διακομιστές παιχνιδιών.

Πώς να μειώσετε το ping

 1. Μειώστε την απόσταση που πρέπει να ταξιδεύουν τα πακέτα

  Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα ping κατά τη χρήση ενός VPN, ο γενικός κανόνας είναι να συνδεθείτε με έναν διακομιστή VPN όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο στον οποίο βρίσκεται ο διακομιστής προορισμού (π.χ. ο διακομιστής παιχνιδιών σας).

  Το φορτίο του διακομιστή και τα προβλήματα δικτύου μπορεί να το περιπλέξουν, ωστόσο, γι 'αυτό μπορεί να θέλετε να εκτελέσετε δοκιμές ping σε διάφορους διαφορετικούς διακομιστές.

  Αν είναι δυνατόν, επιλέγετε πάντα έναν διακομιστή-στόχο που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική σας θέση.

 2. Χρησιμοποιήστε ένα ταχύτερο πρωτόκολλο VPN

  Κατά κανόνα ο αντίχειρας, όσο ισχυρότερη είναι η κρυπτογράφηση VPN, τόσο μεγαλύτερη απαιτούμενη ισχύς επεξεργασίας απαιτείται για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση. Επομένως, είναι δυνατόν να μειωθούν οι χρόνοι πινγκ, θυσιάζοντας την ασφάλεια (η οποία σπάνια αποτελεί μείζον θέμα όταν τα τυχερά παιχνίδια οπωσδήποτε).

  Μπορείτε να το κάνετε αυτό αλλάζοντας το πρωτόκολλο VPN που χρησιμοποιείται, για παράδειγμα στο PPTP. Από τα ταχύτερα έως τα πιο αργά, τα κύρια πρωτόκολλα VPN είναι:

  1. PPTP
  2. L2TP / IPsec
  3. IKEv2
  4. OpenVPN (το UDP είναι πιο γρήγορο από το TCP και το AES-218 είναι ταχύτερο από το AES-256).
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me