Το Ultimate Mining Rig μας – Σωλήνες χαλκού και τεράστιοι ανεμιστήρες!

Ξεκίνησε απλά. Ήθελα να δημιουργήσω μια εγκατάσταση εξόρυξης με τους ανεμιστήρες που συνδέονται έτσι θα μπορούσα να τρέξω πιο ήσυχο και πιο δροσερό.

Μετατράπηκε σε ένα ολοκληρωμένο έργο όπου κατέληξα να κατασκευάζω την τελική εξέδρα εξόρυξης με τεράστιους ανεμιστήρες και σωλήνες χαλκού - με το μεγαλύτερο μέρος των καλωδίων να τρέχουν μέσα από τους χάλκινους σωλήνες (φυσικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως κανονικό υπολογιστή). Θα σας δείξω πώς μπορείτε επίσης, και τι υπάρχει για την έκδοση 2!

Η τελική έκδοση 1

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο για να δείτε την έκδοση 1 σε δράση. Αν θέλετε να δείτε πώς κατασκευάστηκε, φροντίστε να διαβάσετε το άρθρο και να μάθετε για τις βελτιώσεις που θα βελτιώσω στο μέλλον.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά αποφάσισα ότι ήθελα και η νέα μου εξέδρα να είναι όμορφη, και φυσικά (!), Χάλκινους σωλήνες ήρθε στο κεφάλι μου. Μια σκέψη οδήγησε σε μια άλλη, και, φυσικά, αποφάσισα ότι η καλωδίωση πρέπει να δρομολογηθεί μέσω των σωλήνων χαλκού, καθώς και να κάνει τα πάντα εξαιρετικά τακτοποιημένα. Ήταν πλέον καιρός να προγραμματίσουμε!

Το σχέδιο

Πριν από την ανάληψη ενός τόσο μεγάλου έργου ήταν καιρός να σχεδιάσουμε. Πήρα έξω την αξιόπιστη Autodesk Inventor μου και άρχισα να σχεδιάζω. Ευτυχώς, ήμουν σε θέση να πάρω σχεδόν όλα τα υλικά που χρειάζομαι από το GrabCAD ή από την ίδια τη βιβλιοθήκη της Autodesk. Ως εκ τούτου, απλά ήρθε να σκέφτεται τα πάντα μέσα. Είχα ένα χάρτινο σχέδιο όπου όλα τα καλώδια θα πάνε και πού θα μπουν και θα βγουν από το πλαίσιο. Επίσης, χρειαζόμουν να δημιουργήσω μια τετραμερή άρθρωση, η οποία θα χρειαζόταν να αλέθεται με CNC, διότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει πρότυπο χαλκοσωλήνων για αυτό.

Δημιουργία ορυχείου

Όπως συμβαίνει με κάθε έργο, υπάρχει πάντα κάτι που σας λείπει κατά τη διάρκεια της CAD. Ευτυχώς, το σχέδιο που δημιούργησα ήταν κάπως ευέλικτο και το τελικό προϊόν εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο! Μία από τις βασικές διαφορές που μπορείτε να εντοπίσετε είναι ότι αρχικά σχεδίαζα να χρησιμοποιήσω αρμούς χρωμίου που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μονάδων απεικόνισης. Ωστόσο, στο τέλος, συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και καλύτερο να χρησιμοποιούμε συνήθεις αρμούς σωλήνων χαλκού.

Η προμήθεια των εργαλείων & Υλικά

Με το σχέδιο στη θέση του, το μόνο που έμεινε να κάνει ήταν να προμηθεύσει τα υλικά και να συναρμολογηθεί. Παρόλο που το ακούω εύκολο, η προμήθεια των υλικών είναι σχετικά εύκολη και μπορείτε να έχετε τα πάντα μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, εμπιστευθείτε όταν λέω ότι η συνέλευση δεν είναι. Θα έχετε εφιάλτες για καλωδίωση αργότερα.

Σωλήνες και σύνδεσμοι αλουμινίου

Οι χάλκινοι σωλήνες και οι σύνδεσμοι είναι εύκολοι στην πηγή. Αυτά είναι τυποποιημένα μεγέθη και θα μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υλικού. Δυστυχώς, τα κομμάτια αλουμινίου μπορεί να είναι πιο δύσκολα. Ευτυχώς, έχω έναν φίλο με μια μηχανή CNC και κάναμε τα 8 γωνιακά κομμάτια εντός 2 ημερών χρησιμοποιώντας το αρχείο CAD που δημιούργησα. Θα φορτώσω αυτά τα αρχεία στο GrabCAD σύντομα, ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εκτύπωση 3D ή ακόμα και το ξύλο για να τα δημιουργήσετε.

Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε οπές και σχισμές στους χάλκινους σωλήνες σας για να διαθέσετε για είσοδο / έξοδο καλωδίων, βίδες στερέωσης και μονάδες GPU. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα βαθμωτό τρυπάνι, ή μπορείτε να τα πάρετε επαγγελματικά μηχανικά για περίπου $ 100. Επιπλέον, θα χρειαστείτε κάποιο χαλύβδινο μαλλί για να καθαρίσετε τους σωλήνες, έναν κοπτικό σωλήνα και κάποια ταινία από PVC.

Χαλκοσωλήνες

Μέρη ηλεκτρονικών υπολογιστών & Λογισμικό

Θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε όλα τα κομμάτια του υπολογιστή που θα χρειαστείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ αυτό το πλαίσιο και χτίζω σαν εξόρυξη, έτσι έκανα τις αποφάσεις αγοράς μου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Ethereum Mining εδώ, για να μάθετε περισσότερα. Επίσης, για το λειτουργικό σύστημα κατέληξα να χρησιμοποιώ το etOS καθώς είναι τέλειο αν θέλετε να απομακρύνετε το Ethereum, το Monero ή το ZCash.

Μέρη ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ανεμιστήρες

Για την ψύξη για την έκδοση 1, ο Noctua ήταν αρκετά ευγενικός για να μου προσφέρει οκτώ ανεμιστήρες θήκης 140mm και ψύκτη CPU επίσης. Όχι μόνο είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση και των δύο αυτών προϊόντων, αλλά ταιριάζουν απόλυτα με το χρωματικό σχέδιο! Για να το ξεκλειδώσω, μου έδωσαν επίσης και αντηρίδες κατά των κραδασμών, που μου επιτρέπουν να τρέχω ανεμιστήρες σιωπηλά και χωρίς να μεταδίδω κραδασμούς στο πλαίσιο.

Φοιτητές Noctua

Για την δεύτερη έκδοση, θα προσθέσω την AIO ψύξη με νερό από την Αρκτική.

Καλωδίωση

Δεδομένου ότι κανένας από τους συνδέσμους (par οι καρφίτσες ανεμιστήρα), μπορεί να χωρέσει μέσω της χαλκοσωλήνα ως σύνολο, πρέπει να δημιουργήσω τη δική μου καλωδίωση. Για αυτό, θα χρειαστείτε τα πάντα, από το μανίκι, μέχρι τις καρφίτσες, τα καλύμματα και ακόμη και τις θερμικές συστολές. Έχω διαπιστώσει ότι το Mod-One έχει πολλές μεγάλες επιλογές και περιεχόμενο, αλλά δεν είναι απαραιτήτως το φθηνότερο.

Όσον αφορά τα εργαλεία, θα χρειαστείτε ένα ελαφρύτερο κοπτικό / απογυμνωτήρα σύρματος, ένα εργαλείο πτύχωσης και ένα συγκολλητικό σίδερο.

Όλα έρχονται μαζί

Βήμα 1: Κατασκευή της βάσης των ορυχείων σας

Μόλις όλα τα υλικά ήταν στη θέση τους και οι σωλήνες χαλκού κατεργάστηκαν, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η συναρμολόγηση. Η πιο εύκολη μέθοδος για αυτό είναι να ξεκινήσετε από κάτω με τις βάσεις CPU και PSU. Αυτό ήταν σχετικά εύκολο να γίνει. Μερικές φορές η τοποθέτηση μεταξύ των χάλκινων σωλήνων και των αρθρώσεων θα είναι ελαφρώς χαλαρή, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε κάποια ταινία PVC ή ηλεκτρική ταινία για να δημιουργήσετε μια σφιχτή εφαρμογή.

Δυστυχώς, επειδή η καλωδίωση τρέχει μέσα από την εξέδρα, δεν είστε σε θέση να κολλήσετε τη μονάδα εξόρυξης μαζί μέχρι το τέλος.

Εργαλείο εξόρυξης Βήμα 1

Βήμα 2: Τοποθετήστε τη μητρική πλακέτα, το PSU και τη GPU

Όταν η βάση συναρμολογήθηκε, έλεγξα για να είμαι σε θέση να διορθώσω τη μητρική πλακέτα στην εξέδρα με σταθερό τρόπο. Συνειδητοποίησα ότι οι αντιαβιαστικές βάσεις Noctua chromax ήταν τέλειες για αυτή τη δουλειά. Οι τυπικοί ανεμιστήρες τους ήταν επίσης ιδανικοί για την επαναφορά των κανονικών κραδασμών από το PSU. Μου άρεσε το γεγονός ότι και οι δύο ταιριάζουν με το χρώμα του χαλκού, ακόμα κι αν αυτό ήταν ακούσιο.

Εργαλείο εξόρυξης Βήμα 2

Μόλις τελείωσα το τμήμα βάσης, ήρθε η ώρα να κινηθώ στη βάση της GPU. Ένας από τους παράγοντες που δεν είχα υπόψη στο σχεδιασμό CAD μου ήταν το μήκος των καλωδίων επέκτασης PCI. Δηλαδή η έλλειψη του μήκους. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να μειώσω το ύψος τόσο της πλάτης όσο και των εμπρός θέσεων ανάρτησης. Ευτυχώς, αυτό έγινε πολύ εύκολα και απλά απαιτήθηκε ο κοπτήρας σωλήνων.

Ωστόσο, στο τέλος, για το μπροστινό τμήμα να έχει το ίδιο συνολικό ύψος με τους ανεμιστήρες, χρειάστηκε να προσθέσω επιπλέον T-αρμούς και άλλη οριζόντια γραμμή.

Βήμα 3: Συναρμολογήστε το πλήρες πλαίσιο

Το επόμενο βήμα είναι σχετικά εύκολο, συναρμολογήστε το υπόλοιπο εξωτερικό πλαίσιο και βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι όσο το δυνατόν πιο συμμετρικά και επίπεδο.

Εργαλείο εξόρυξης Βήμα 3

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με αυτό, τοποθετήστε τους ανεμιστήρες στο πίσω μέρος, όπως φαίνεται στην εικόνα προηγουμένως. Αυτό είναι που θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την καλωδίωση, καθώς όλα τα καλώδια των ανεμιστήρων θα πρέπει να περάσουν από τις χάλκινες σωληνώσεις. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα σύστημα σχολιασμού των διαφορετικών καλωδίων (π.χ. χρώματα ή αριθμούς), οπότε όταν πρόκειται να συνδέσετε καλώδια, το κάνετε σωστά και μην βραχυκυκλώνετε το σύστημά σας.

Βήμα 4: Συρτάρετε τις μονάδες GPU

Αυτό είναι το πιο δύσκολο βήμα. Ενώ στο CAD έλεγξα ότι 36 σύρματα θα ταιριάζονταν περισσότερο από αρκετά εύκολα μέσα από τους χάλκινους σωλήνες, δεν είχα υπόψη το χιτώνιο όχι τη μειωμένη διάμετρο στις στροφές. Επομένως, εντός των χάλκινων σωλήνων, τα σύρματα δεν έχουν χιτώνια.

Αρχικά, έκοψα όλα τα σύρματα στο ίδιο μήκος και μανδύασε τα άκρα τους. Στη συνέχεια έβαλα αυτά μέσα από τους χάλκινους σωλήνες μέχρι να φτάσουν στην έξοδο. Κατόπιν έβαλα το PSU στη θέση του και έκοψα κάθε ένα από αυτά στο απαιτούμενο μήκος. Αν δεν έχετε επισημάνει τα καλώδια σας, θα χρειαστεί να δώσετε σε κάθε ένα ένα μικρό ρυμουλκό για να μάθετε ποιο είναι το οποίο έτσι ώστε να συνδέσετε σωστά τις καρφίτσες.

Έβαλα επίσης μερικά δαχτυλίδια φερρίτη μέσα στους χάλκινους σωλήνες για τη μείωση των ηλεκτρικών πεδίων.

Μεταλλευτικό εξάρτημα Βήμα 4

Βήμα 5: Δοκιμάστε το σύστημα

Μόλις είχα όλες τις καλωδιώσεις στη θέση του, ήρθε η ώρα να δοκιμάσω το σύστημα. Για τις δοκιμές, χρησιμοποίησα ένα παλιό Η / Υ, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, δεν θα σπαταλάω ακριβό εξοπλισμό.

Ξεκίνησα με τους οπαδούς. Δυστυχώς, είχα κάποια προβλήματα με τους συνδετήρες που έρχονται σε απόσταση μέσα στους σωλήνες, πράγμα που μου απαίτησε να αποσυναρμολογήσω ολόκληρο τον ανεμιστήρα. Στο μέλλον, θα συνδέσω τα σύρματα μαζί, αντί να χρησιμοποιήσω ένα καλώδιο προέκτασης.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε καθένα από τα καλώδια GPU με ένα παλιό 7950. Ευτυχώς όλα αυτά λειτουργούσαν τέλεια. Στο μέλλον, όμως, θα χρησιμοποιήσω κάποιες χτένες σύρματος μόνο για να κρατήσω τα καλώδια να φαίνονται καλύτερο κοντά στις GPUs.

Εξόρυξη εξόρυξης Βήμα 5

Βήμα 6: Τελική συναρμολόγηση

Με όλα τα πράγματα ήρθε η ώρα να συγκεντρωθεί η πλήρης εξέδρα. Αυτή ήταν η ευκολότερη δουλειά, καθώς το μόνο που απαιτούσε ήταν η τοποθέτηση των σωλήνων και των συνδετήρων μαζί.
Δορυφόρος εξόρυξης Βήμα 6

Strep 7: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ορυχείου

Μόλις έδωσα το τελικό τεστ δοκιμής, έβαλα μια μικρή ποσότητα σούπερ κόλλας στις αρθρώσεις. Φρόντισα να χρησιμοποιώ μόνο κόλλα στις αρθρώσεις όπου δεν υπήρχαν καλώδια, για να μην τρώνε μέσα από αυτά. Επίσης, απέφευγα κάποιες βασικές διασταυρώσεις έτσι ώστε αν έπρεπε να διορθώσω οτιδήποτε θα μπορούσα να το ξεχωρίσω εύκολα.

Ωστόσο, μπορείτε να κολλήσετε ολόκληρη την εξέδρα εξόρυξης μαζί, αν θέλετε. Με την εφαρμογή μιας ελάχιστης ποσότητας θερμότητας, οι αρθρώσεις πρέπει να αποκολληθούν εύκολα.

Αυτό είναι; η ομορφιά είναι πλήρης.

Ultimate Cover Rig Mining

Όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα τελικά έμοιαζε υπέροχο, αλλά με τους φανταστικούς ανεμιστήρες της Noctua, μπορώ επίσης να επιτύχω εξαιρετική ψύξη και σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας.

Η έκδοση 2 θα έρθει σύντομα, και εδώ είναι οι αλλαγές που θα κάνω.

  1. Οι μονάδες GPU θα ψύχονται χρησιμοποιώντας το σύστημα Arctic Cooling Accelero Hybrid III.
  2. Το 100% της καλωδίωσης θα είναι μέσω των σωλήνων χαλκού
  3. Χτένες χτενίσματος για τα καλώδια
  4. Σημαντικά μειωμένο μέγεθος

Εάν θέλετε να μάθετε για αυτό, τότε εγγραφείτε στο newsletter μας και ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας δίκτυα.
Έχετε κάποια σχόλια; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια.

Αγαπήστε το έργο και την ιδέα; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me