Ο Ultimate Social Media Οδηγός Απορρήτου

Οδηγός προστασίας προσωπικών μέσων

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σήμερα, όπως και πολλοί από εμάς θέλουμε να περιορίσουμε τον χρόνο που περνάμε να ασχοληθούμε με αυτό, είναι ακόμα πολύ ενσωματωμένο στη ζωή μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ιδιωτική ζωή των μέσων ενημέρωσης είναι κάτι που πρέπει να προσέξει ο καθένας. Οι κίνδυνοι να μην το κάνουν είναι μεγάλοι, οι χάκερ, οι απατεώνες, οι πρώην συνεργάτες, οι κλέφτες ταυτότητας, οι σεξουαλικοί θηρευτές, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ίσως θέλουμε να αποκλείσουμε από την ζωή μας στο διαδίκτυο.

Σε αυτόν τον οδηγό προστασίας προσωπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα περιγράψουμε τους κινδύνους και θα παρέχουμε ενέργειες βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσουμε να προστατευθείτε και να διατηρήσετε ασφαλή τα social media σας.

Contents

Επισκόπηση απορρήτου κοινωνικών μέσων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων τείνουν να προσφέρουν πολλές λειτουργίες για να κλειδώσουν τα προφίλ και να βελτιώσουν την ιδιωτικότητα, σπάνια ενεργοποιούν αυτές τις ρυθμίσεις από προεπιλογή. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό...

  • Οι ιστότοποι και οι εφαρμογές είναι φυσικά πιο ελκυστικές και ελκυστικές για τους νέους χρήστες όταν τα πράγματα είναι απλά.
  • Δεν είναι στα συμφέροντα των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης να κρατήσουν τα πάντα ιδιωτικά. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες - τόσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πουλήσουν στους διαφημιζόμενους.
  • Η δημιουργία μηνυμάτων και εικόνων από προεπιλογή σε "δημόσια" σημαίνει ότι είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες για να σπρώξουν τις ζωές των άλλων - πράγμα που καθιστά τις πλατφόρμες αυτές συναρπαστικές για πολλούς ανθρώπους.

Με αυτό, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων προσπαθούν να διατηρήσουν τις πλατφόρμες τους όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και τείνουν να παρέχουν στους χρήστες μια σειρά επιλογών που τους δίνουν τον έλεγχο της ιδιωτικής τους ζωής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ισχυροί κωδικοί πρόσβασης και γεννήτριες κωδικών πρόσβασης

Ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης

Παρά την εκτεταμένη κάλυψη των αχρήστων, των απάτες και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Telegraph στις αρχές του 2017 αποκάλυψε ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου συνεχίζουν να χρησιμοποιούν γκρουπ ανασφαλείς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο. Μερικοί κωδικοί πρόσβασης στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνουν 123456, qwerty και κωδικό πρόσβασης.

Οι κωδικοί πρόσβασης σας είναι το κλειδί για τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο και καθιστώντας τους εύκολο να μαντέψετε σας ανοίγει σε όλα τα είδη των προβλημάτων.

Φυσικά, η δημιουργία και η ανάμνηση σύνθετων και μοναδικών κωδικών πρόσβασης για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό είναι πιο εύκολη από ό, τι γίνεται.

Ένας τρόπος να βρούμε μακρούς και περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης είναι να χρησιμοποιούμε προσωπικά αξιοσημείωτες φράσεις που αποτελούνται από πολλές λέξεις (μερικές φορές προσθέτοντας αριθμούς και σημεία στίξης εάν η υπηρεσία το απαιτεί).

Είναι εκπληκτικά εύκολο να καταλήξουμε σε αυτές τις τυχαίες φράσεις μεμονωμένα και είναι δύσκολο να σπάσουν από τεχνική άποψη.

Αν ποτέ δεν έχετε πειραχτεί ποτέ, ήσαστε απίστευτα τυχερός επειδή τα δύο τρίτα των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν ήδη παραβιάσει την ιδιωτική ζωή των κοινωνικών μέσων σε κάποια στιγμή. Θα μπορούσε να είναι σύντομα η σειρά σας και, αν χρησιμοποιείτε "123456" ή "κωδικό πρόσβασης" για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών - εν μέρει φταίτετε!

Διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

Διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

Στη συνέχεια, ας δούμε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους σύνθετους, μοναδικούς σας κωδικούς πρόσβασης.

Η πιο βασική μορφή ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης είναι το είδος που ενσωματώνεται στα προγράμματα περιήγησης ιστού σας. Ένα παράδειγμα είναι το Smart Locker της Apple, το iCloud Keychain της Apple. Αναμφισβήτητα θα είστε εξοικειωμένοι με αυτούς όταν ρωτούν συχνά αν θέλετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού να "σώσει τον κωδικό πρόσβασής σας".

Η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι βολική, αλλά συχνά δεν είναι ασφαλής. Εάν μοιράζεστε έναν υπολογιστή χωρίς μια ασφαλή σύνδεση με δική σας, είναι σχεδόν σίγουρα μια κακή ιδέα.

Η χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης βασισμένου σε πρόγραμμα περιήγησης δεν υποκαθιστά τη χρήση κατάλληλης και αποκλειστικής λύσης διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Ένας καλός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης και να τους κρατήσετε μακριά κρυπτογραφημένους με ασφάλεια. Χρησιμοποιείται σωστά, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε ακόμα πιο ασφαλείς δημιουργώντας ξεχωριστούς μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τα πάντα χωρίς υπεράνθρωπη μνήμη.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε:

KeePass

Το KeePass είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα με εκτεταμένες λειτουργίες. Ωστόσο, δεν είναι το πιο απλό πράγμα για τους μη τεχνικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν. Από την πλευρά συν, είναι εντελώς δωρεάν και το τέλειο εργαλείο αν θέλετε να διαχειριστείτε έναν αριθμό κωδικών πρόσβασης.KeePass

Το KeePass ενσωματώνεται σε όλα τα κορυφαία προγράμματα περιήγησης ιστού και σε κινητές συσκευές και, επειδή είναι ανοικτού κώδικα, προσφέρει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα έξυπνων προσθηκών όπως η βιομετρική υποστήριξη και η ενσωμάτωση για υπηρεσίες backup.

Το KeePass περιγράφεται ως ασφαλές διαβατήριο και αυτό είναι ακριβώς αυτό που είναι. Ακόμα κι αν η τεχνολογική προσέγγισή του σας καταστρέφει επειδή είναι ελεύθερη, αξίζει μια δοκιμαστική διαδρομή.

LastPass

Το LastPass είναι ένας από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης παγκοσμίως. Διατίθεται τόσο ως δωρεάν προϊόν όσο και ως εμπορική προσφορά χαμηλού κόστους. Το δωρεάν προϊόν έχει ορισμένους περιορισμούς, αλλά έχει πολλά να προσφέρει. Η πληρωμένη έκδοση προσθέτει χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες όπως κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική αποθήκευση και υποστήριξη για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Εκεί όπου το LastPass πραγματικά υπερέχει είναι στην ευκολία χρήσης του. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Δυστυχώς, υπάρχει πάντα κάποιο εμπόδιο μεταξύ της ευκολίας χρήσης και της ασφάλειας και είναι δίκαιο να πούμε ότι οι εμπειρογνώμονες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν αντιτίθενται σε ορισμένους συμβιβασμούς που έχει επιλέξει να κάνει, όπως η δημιουργία μιας λειτουργίας έκτακτης ανάγκης για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επανακτήσουν πρόσβαση αν χάνουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης τους.

StickyPassword

Το StickyPassword είναι μια άλλη λύση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης με την επιλογή δωρεάν ή premium έκδοση. Χαρακτηριστικά όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε σύννεφο, η συγχρονική υποστήριξη και η υποστήριξη υψηλής ποιότητας, καθιστούν χρήσιμη την εκτόξευση μιας μικρής χρέωσης στην έκδοση premium.

Το StickyPassword έχει εξαιρετική υποστήριξη για τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και αποτελεί εξαιρετική λύση τόσο για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, όσο και για κινητές συσκευές. Η κρυπτογράφηση είναι στρατιωτικής ποιότητας και ο τοπικός συγχρονισμός Wi-Fi κρατά τα πάντα ασφαλή.

Παρόλο που μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης δεν είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για την προστασία προσωπικών δεδομένων των προσωπικών μέσων, καθιστά ευκολότερη τη δημιουργία μοναδικών σύνθετων κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Με πολλές ελεύθερες επιλογές διαθέσιμες, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε ένα.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την ασφαλέστερη σύνδεση των λογαριασμών στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιείται από τις τράπεζες, τους ιστότοπους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και κάθε είδους άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το χρησιμοποιείτε ήδη με κάποιο τρόπο. Η απλούστερη εξήγηση είναι ότι χρησιμοποιεί κάτι που έχετε και κάτι που ξέρετε. Χωρίς τα δύο μέρη, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Μια συχνά χρησιμοποιούμενη αναλογία για αυτό είναι όταν χρησιμοποιείτε μια κάρτα μετρητών σε ένα ΑΤΜ. Το "κάτι που έχετε" είναι η κάρτα και το "κάτι που γνωρίζετε" είναι ο κωδικός PIN. Με μόνο την κάρτα, δεν μπορείτε να αντλήσετε χρήματα από ένα μηχάνημα και το ίδιο ισχύει και αν κρατάτε μόνο τον κωδικό PIN.

Πολλοί ιστότοποι και ηλεκτρονικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν αυτή την αρχή για να σας επιτρέψουν να προσθέσετε επιπλέον ασφάλεια στους λογαριασμούς σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην περίπτωση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η ενεργοποίηση αυτού του είδους επαλήθευσης σε δύο βήματα ενθαρρύνεται, αλλά συνήθως είναι προαιρετική. Έτσι, είναι ένα γρήγορο και εύκολο χαρακτηριστικό για την ενίσχυση της ασφάλειάς σας που εξασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να χάσει τον λογαριασμό σας υποθέτοντας τον κωδικό πρόσβασης. Η εφαρμογή ποικίλλει σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων...

Facebook TFA

Στο Facebook: Υπάρχει μια σειρά από επιλογές. Για να τα βρείτε, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις" στις οποίες έχετε πρόσβαση μέσω του βέλους προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Ασφάλεια και σύνδεση". Κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία" Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων "για πρόσβαση σε όλες τις επιλογές.

Η πιο απλή επιλογή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ως το δεύτερο στοιχείο στη διαδικασία επαλήθευσης δύο παραγόντων. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα SMS που να περιέχει έναν μοναδικό κωδικό είτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Γεννήτρια κωδικών" (κρυμμένη μακριά στην εφαρμογή Facebook για κινητά) για να δημιουργήσετε έναν κωδικό όταν χρειάζεστε. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν μπορείτε να συνδεθείτε από κάπου νέο χωρίς τον κωδικό σας και τον κωδικό.

Το Facebook προσφέρει διάφορες άλλες προχωρημένες επιλογές επαλήθευσης σε δύο βήματα, όπως κωδικούς πρόσβασης για εφαρμογές Facebook σε κονσόλες παιχνιδιών και άλλες συσκευές. Plus ενσωμάτωση με καθολικά κλειδιά ασφαλείας. Το 2FA είναι εύκολο στη ρύθμιση και ενισχύει άμεσα την ιδιωτική ζωή των κοινωνικών μέσων σας, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερς να εισέλθουν στο λογαριασμό σας.

Θα βρείτε έναν οδηγό για όλες τις επιλογές του Facebook εδώ.

Twitter TFA

Σχετικά με το Twitter:Οι ρυθμίσεις είναι παρόμοιες αλλά λιγότερο εξελιγμένες. Η αρχή είναι η ίδια. μπορείτε να προμηθεύετε το Twitter με έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό αναγκάζει το Twitter να απαιτήσει ένα μοναδικό κωδικό πρόσβασης (αποστέλλεται με SMS σε αυτόν τον αριθμό) κάθε φορά που συνδέεστε.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη ρύθμιση, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας σε έναν υπολογιστή. Το μενού ρυθμίσεων βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις και ιδιωτικό απόρρητο" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο "Επαλήθευση αιτημάτων σύνδεσης".

Όταν το κάνετε αυτό, αξίζει να ελέγξετε το μενού "Κινητό" για να ελέγξετε ξανά ότι έχετε ορίσει το σωστό αριθμό κινητού - διαφορετικά, οι κωδικοί πρόσβασής σας θα μπορούσαν να σταλούν σε λάθος αριθμό. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση των επιλογών ή θέλετε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά του Twitter, υπάρχει ένας οδηγός εδώ.

Instagram TFA

Ινσταγκραμ:Εδώ ο έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα είναι σχεδόν ο ίδιος. Ωστόσο, επειδή το Instagram είναι κυρίως μια εφαρμογή για κινητά, πρέπει να εφαρμόσετε την πρόσθετη ασφάλεια από το τηλέφωνό σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και μεταβείτε στο προφίλ σας. Μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων πατώντας το γρανάζι "ρυθμίσεις". Πατήστε "Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων" και ενεργοποιήστε το "Απαιτήστε τον κωδικό ασφαλείας". Και πάλι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Instagram έχει τον σωστό αριθμό κινητού σας ή ότι θα μπορούσατε να αποτρέψετε τον αποκλεισμό από τον λογαριασμό σας. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την εύρεση των επιλογών, υπάρχει ένας οδηγός για το πώς να το κάνετε αυτό εδώ.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι επίσης διαθέσιμος στο Snapchat. Όπως και σε άλλα δίκτυα, η λειτουργία απαιτεί να λάβετε έναν εφάπαξ αριθμητικό κωδικό μέσω SMS. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ανοίξτε το Snapchat στην κινητή συσκευή σας και πατήστε το εικονίδιο Snapchat στο επάνω αριστερό μέρος. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο cog για τις "ρυθμίσεις" στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε "Επαλήθευση σύνδεσης" και ακολουθήστε τις υποδείξεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Επαληθευτή Google (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα σε όλους τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων σας. Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά, και είναι αναμφισβήτητα ο ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσετε σημαντικά την ασφάλειά σας.

Απορρήτου του Facebook

Απορρήτου του Facebook

Κίνδυνοι από το Facebook

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν συχνά το Facebook για να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και τη θέση των ανθρώπων. Παρά ταύτα, οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών εξακολουθεί να μην προσαρμόζει επαρκώς τις ρυθμίσεις απορρήτου τους. Αυτό είναι τρομακτικό, δεδομένου ότι υπάρχουν 270 εκατομμύρια πλαστές ή ψευδείς λογαριασμοί στην πλατφόρμα. Έτσι ποιοι είναι οι κύριοι κίνδυνοι του Facebook?

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν φωτογραφίες, καταστάσεις και εμπειρίες με τους φίλους και τις οικογένειές τους - αλλά όχι με ολόκληρο τον κόσμο. Ο κίνδυνος αρχίζει με τους χρήστες που παραλείπουν να αναθεωρήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και επιλέγουν να μοιραστούν με ένα πολύ ευρύτερο κοινό από ότι είναι ασφαλές να το πράξουν.Κίνδυνοι από το Facebook

Δυστυχώς, οι κίνδυνοι δεν σχετίζονται μόνο με τις φωτογραφίες που μοιράζονται. Ο τεράστιος αριθμός πλαστών λογαριασμών στην πλατφόρμα δείχνει πόσα εγκληματίες κυκλοφορούν στο Facebook. Κάποιοι ίσως μάλιστα θέτουν ως φίλος σας μετά την κλωνοποίηση των λογαριασμών τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να είστε επιφυλακτικοί εάν λάβετε ένα αίτημα φίλου από κάποιον που πιστεύετε ότι είστε ήδη φίλοι.

Οι προθέσεις των ανέντιμων χρηστών ποικίλλουν άγρια. Μερικοί είναι οι διαρρήκτες που αλιεύουν το δίκτυο για άτομα που είναι μακριά για διακοπές. Και στο σκοτεινότερο τέλος του φάσματος είναι οι απατεώνες και οι σεξουαλικοί θηρευτές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να θρηνήσουν τους ευάλωτους ανθρώπους. Όπως συζήτησα προηγουμένως στον οδηγό μου για την online ασφάλεια για τα παιδιά, υπάρχουν κάποιες συγκλονιστικές στατιστικές σχετικά με το ποσοστό των νέων που προσεγγίζονται από ξένους σε απευθείας σύνδεση και τον αριθμό των εφήβων που συνεχίζουν να συναντούν τους ξένους στην πραγματικότητα.

Οι κίνδυνοι των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι πολύ πραγματικοί, γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί το απόρρητο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης...

Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook

Ας δούμε πώς είναι "κλειδωμένο" το προφίλ σας στο Facebook. Εάν δεν έχετε αλλάξει ποτέ τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, ίσως να εκπλαγείτε να μάθετε πόση διάρκεια της ζωής σας είναι δημόσια.Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook

Συνδεθείτε στο Facebook στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "..." (τρία dots) στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας κεφαλίδας και επιλέξτε "Προβολή ως ...". Στη συνέχεια, θα δείτε το προφίλ σας ως "Δημόσιο". δείτε αν σας βρήκαν μέσω της υπηρεσίας αναζήτησης του Facebook.

Αν έχετε κάνει την προσπάθεια να κλειδώσετε το λογαριασμό σας πριν, μπορείτε να δείτε μόνο την εικόνα κεφαλίδας και την τρέχουσα εικόνα προφίλ σας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε επίσης ότι υπάρχουν μερικές φωτογραφίες, σχόλια και ίσως ακόμη και καταστάσεις ορατές στον κόσμο. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που βλέπετε μπορεί να σας σοκάρει. Εάν αναρωτιέστε γιατί αυτό είναι - υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι. Μπορεί να έχετε άλμπουμ φωτογραφιών (όπως μεταφορτώσεις smartphone) όπου οι φωτογραφίες έχουν ρυθμιστεί αυτόματα σε προβολή "δημόσια" ή μπορεί να έχετε ρυθμίσει το λογαριασμό σας με τέτοιο τρόπο ώστε άλλα άτομα να μπορούν να δημοσιεύουν στο χρονοδιάγραμμά σας χωρίς άδεια.

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που κρύβει κάποια δραστηριότητα από ορισμένους φίλους στο Facebook, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή στην κορυφή αυτής της οθόνης για να δείτε το προφίλ σας ως "έναν συγκεκριμένο φίλο, ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε τι βλέπουν.

Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, θα έχετε καλή ιδέα για το τι χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε την αύξηση της ιδιωτικής ζωής των κοινωνικών μέσων σας στο Facebook, οπότε ας περάσουμε τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις ρυθμίσεων απορρήτου και οι επιλογές εργαλείων

Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις κλειδιών βρίσκονται στις επιλογές "Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία". Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της ιστοσελίδας του Facebook, κάνοντας κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και, στη συνέχεια, επιλέγοντας "Privacy" στην αριστερή πλευρά.Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία Facebook

Στις ρυθμίσεις, στα δεξιά, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές σας αναρτήσεις (επιλέγοντας από το "Δημόσιο", "Φίλοι", "Φίλοι (εκτός ορισμένων ατόμων)" και διάφορες άλλες προσαρμοσμένες επιλογές.) Μπορείτε να κάνετε μια παρόμοια επιλογή σχετικά με το ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω του Facebook - και ποιος μπορεί να σας αναζητήσει μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή του αριθμού τηλεφώνου σας.

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να κλειδώσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο στο Facebook. Ξεκινήστε με τον περιορισμό της προβολής μετά την προβολή στους επιλεγμένους φίλους σας, περιορίζοντας τα "αιτήματα φίλων" σε "φίλους φίλων" και περιορίζοντας ποιος μπορεί να σας φανεί μόνο "φίλοι". Αυτό σας κάνει όσο το δυνατόν πιο ιδιωτικό στο Facebook. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πάτε "εκτός δικτύου" στο Facebook. Εάν αυτό προτιμάτε, είναι καλύτερο να αποφύγετε την πλατφόρμα συνολικά.

Έχοντας αλλάξει αυτά τα πράγματα, ίσως να νομίζετε ότι ολοκληρώσατε, αλλά υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό βήμα. Αφού αλλάξετε τις ρυθμίσεις, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "προβολή ως ..." που περιγράφεται παραπάνω για να ελέγξετε αν υπάρχει ακόμα κάποιο περιεχόμενο που μπορεί να προβληθεί δημόσια. Θα διαπιστώσετε ότι η αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων δεν βοήθησε να αποκρύψετε οτιδήποτε μοιραστήκατε δημοσίως στο παρελθόν.

Για να το διορθώσετε, επιστρέψτε στις επιλογές "Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία" και χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Περιορισμός προηγούμενων αναρτήσεων", η οποία θα σας επιτρέψει να αποκλείσετε το κοινό (ή "φίλους φίλων") από την εμφάνιση παλιού μηνύματος. Πάλι, αξίζει να ελέγξετε ξανά τη λειτουργία "προβολή ως ..." - μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπει ένα μέλος του κοινού όταν φτάνει στο προφίλ σας. Αν χρειαστεί, μπορείτε να μεταβείτε σε τυχόν υπόλοιπες μεμονωμένες αναρτήσεις και φωτογραφίες και να αλλάξετε χειροκίνητα την ορατότητα τους όπως εσείς θέλετε. Λάβετε υπόψη ότι, σύμφωνα με αυτό το σύνδεσμο, το τρέχον προφίλ και η εικόνα σας είναι πάντα διαθέσιμα για δημόσια προβολή.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επανεξέταση των ρυθμίσεων απορρήτου του Facebook δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίζετε ως μια εφάπαξ εργασία. Μερικές φορές το Facebook αλλάζει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου και τις καθιστά λιγότερο ιδιωτικές - έτσι αξίζει να ελέγχετε τις ρυθμίσεις σας κατά διαστήματα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Υπάρχουν μερικές άλλες σημαντικές ρυθμίσεις που αξίζει να εξετάσετε, αλλά πριν από αυτό, αξίζει να εξετάσετε την εκκαθάριση των "φίλων σας".

Εάν είστε κάποιος με εκατοντάδες (ή ακόμα και χιλιάδες) φίλους στο Facebook, μπορείτε να θελήσετε να εξετάσετε τη σοφία της καθιστώντας τη διαδικτυακή σας φιλία τόσο εύκολη στη διάθεσή σας. Όχι μόνο μοιράζεστε δυνητικά τις λεπτομέρειες της καθημερινής σας ζωής με έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων, αλλά δίνετε επίσης σε όλους τους φίλους των φίλων σας ένα παράθυρο στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να μην σας ενοχλεί, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε. Εάν θέλετε πραγματική ιδιωτική μνήμη των μέσων ενημέρωσης, θα πρέπει να αρχίσετε να είστε προστατευτικοί σχετικά με το ποιος είστε πρόθυμοι να αφήσετε στον online "κύκλο" σας.

Χρονοδιάγραμμα και επιλογές ετικετών

Facebook Timeline και Tagging

Στη συνέχεια, αξίζει να δείτε τις επιλογές "Χρονοδιάγραμμα και ετικέτες" που βρίσκονται κάτω από τις ρυθμίσεις απορρήτου στο ίδιο αριστερό μενού.

Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να δημοσιεύσει στο χρονοδιάγραμμά σας, αν πρέπει να ελέγξετε τις δημοσιεύσεις του πριν δημοσιευτεί και ποιος μπορεί να τους δει μόλις βρεθούν. Οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές έχουν επιλογή "μόνο εγώ", έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του τι προστίθεται στην παρουσία σας στο Facebook. Αυτές οι ρυθμίσεις δεν είναι ποτέ προεπιλεγμένες, επομένως θα χρειαστεί να παίξετε με τις ρυθμίσεις σας για να σταματήσετε τους ανθρώπους να προσθέτουν ενοχλητικό περιεχόμενο για εσάς χωρίς να το γνωρίζετε.

Αξίζει επίσης να δείτε τις επιλογές "Αποκλεισμός" για να προσθέσετε άτομα που δεν θέλετε να πηγαίνουν κοντά στο προφίλ σας στο Facebook. Εάν είστε ποτέ hassled, παρενοχλούνται - ή να αισθάνεται άβολα από οποιονδήποτε στο Facebook - πάντα να τα προσθέσετε στην αποκλεισμένη λίστα σας.

Κλείδωμα των εφαρμογών σας

Μια άλλη σημαντική ρύθμιση για το Facebook που βλέπετε είναι στο αριστερό μενού - στην ενότητα "Εφαρμογές".Facebook Apps

Όπως ίσως γνωρίζετε, χιλιάδες εφαρμογές συνδέονται με το Facebook. Πολλά δελεαστικά παιχνίδια, ή δημοφιλές "ποιο χαρακτήρα του Simpsons είσαι εσύ;" στυλ κουίζ, για παράδειγμα.

Το πρόβλημα με πολλές από αυτές τις εφαρμογές είναι ότι ζητούν σημαντική πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook. Συχνά οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόση ιδιωτικότητα διακυβεύουν όταν αφήνουν τα παιχνίδια να έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους.

Για να ρίξετε μια ματιά σε όλες τις εφαρμογές που έχουν κάποιο επίπεδο πρόσβασης στο λογαριασμό σας στο Facebook, κοιτάξτε στο δεξιό τμήμα της οθόνης όταν μεταβείτε στο μενού "Εφαρμογές" στο "Ρυθμίσεις". Για κάθε μια από τις εφαρμογές, εσείς μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο μολυβιού για να δείτε ποια τμήματα του προφίλ σας έχει συνεχή πρόσβαση. Σε πολλές περιπτώσεις, πιθανότατα θα είστε σοκαρισμένοι για να μάθετε.

Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι να αφαιρέσετε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και να δείτε μια καλή εικόνα των δικαιωμάτων που χορηγείτε σε όσους θέλετε να διατηρήσετε. Εάν αισθάνεστε ότι μια εφαρμογή στρέφεται χωρίς λόγο στο ιδιωτικό σας απόρρητο, τότε ξεφορτώστε την.

Σκεφτείτε πάντοτε σοβαρά το εμπόριο μεταξύ της παροχής πρόσβασης στο Facebook σε εφαρμογές και παιχνίδια και συμβιβάζοντας το απόρρητό σας. Αξίζει πραγματικά να μοιραστείτε όλα όσα δημοσιεύσατε με μια απρόσωπη εταιρεία για χάρη του online παιχνιδιού για λίγα λεπτά εδώ και εκεί; Συχνά δεν είναι!

Απορρήτου Twitter

Απορρήτου Twitter

Κίνδυνοι από το Twitter

Το Twitter είναι ένα διαφορετικό κτήνος στο Facebook, αλλά πολλοί κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι. Όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Twitter, έχετε μια θεμελιώδη απόφαση - είτε να κάνετε τα tweets σας ιδιωτικά και επομένως να είναι ορατά μόνο για τους ανθρώπους που σας ακολουθούν - είτε να τιτλοποιείτε δημοσίως και να επιτρέπετε σε όλους να ακολουθήσουν τον λογαριασμό σας.

Το όλο θέμα του Twitter είναι να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα με τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι υπερηφανεύονται για τον αριθμό των οπαδών που έχουν και είναι ευχαριστημένοι όταν ο αριθμός αυτός αυξάνεται.Κίνδυνοι από το Twitter

Αυτό εισάγει παρόμοιους κινδύνους σε όσους είναι παρόντες στο Facebook. Εάν επιλέξετε να τιτλοφορήσετε τις λεπτομέρειες των διακοπών σας και επιτρέπετε σε οποιονδήποτε να δει τα μηνύματά σας - ενδεχομένως διαφημίζετε το κενό σπίτι σας σε διαρρήκτες. Ουσιαστικά, όσο πιο προσωπικές πληροφορίες επιλέγετε να μοιραστείτε, τόσο περισσότερο θίγετε το απόρρητό σας. Έτσι, αν έχετε λογαριασμό Twitter, αυτό είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε πρέπει να κάνετε συνεχώς κλήσεις κρίσης για αυτό που είστε πρόθυμοι να αποκαλύψετε. Για παράδειγμα, ίσως θελήσετε να μη θέλετε να μοιραστείτε τη γενέτειρά σας στο προφίλ σας στο Twitter.

Ένας συγκεκριμένος κίνδυνος Twitter που πλήττει συνεχώς τις ειδήσεις είναι ο κίνδυνος διαδικτυακής συρρίκνωσης, εκφοβισμού και απειλητικής συμπεριφοράς. Αυτό συχνά απευθύνεται σε διασημότητες, πολιτικούς και άλλους υψηλόβαθμους ανθρώπους, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα. Μια έκθεση από το 2017 αποκάλυψε ότι οι γυναίκες πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβαν πάνω από 25.000 καταχρηστικά μηνύματα σε μόλις έξι μήνες. Ενώ είναι δυνατό να αποκλείσετε τους χρήστες Twitter, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τέτοια συμπεριφορά από τους τρουλούς μπορεί να προκαλέσει σημαντική ανησυχία και άγχος.

Ένας άλλος κίνδυνος έρχεται με τη μορφή άμεσων μηνυμάτων (DM). Συχνά, οι χρήστες του Twitter μπορούν να λαμβάνουν άμεσα μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων στο διαδίκτυο, που οδηγούν σε ιστότοπους που εμπλέκονται σε εγκληματική συμπεριφορά, όπως απάτη ή ηλεκτρονικό ψάρεμα. Είναι λογικό να είστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί για τα άμεσα μηνύματα από τους ξένους, ειδικά εκείνους με συνδέσμους που οδηγούν σε άγνωστους ιστότοπους.

Ρυθμίσεις απορρήτου Twitter

Πριν ξεκινήσουμε να δουλέψουμε στα μενού ρυθμίσεων, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το κλειδί για το απόρρητο του Twitter έγκειται στις προσωπικές σας αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να μοιραστείτε. Εάν ο λογαριασμός σας είναι ανοιχτός για όλους, και επιλέγετε να τιτλοποιείτε σχετικά με την τρέχουσα τοποθεσία σας, αποκαλύπτετε πού βρίσκεστε σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να το μάθετε - και πρέπει να αποφασίσετε αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Ρυθμίσεις απορρήτου Twitter

Ομοίως, αν θέλετε να εμπλακείτε σε πολιτικές συζητήσεις στο Twitter (και πολλοί άνθρωποι κάνουν!), Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς πόσο μακριά θέλετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας. Αν αυτές οι απόψεις είναι αρκετά αμφιλεγόμενες για να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις από άλλους χρήστες του Twitter, θα μπορούσατε να ανοίξετε τον εαυτό σας μέχρι να συλλάβουν και να κακοποιήσουν άτομα με διαφορετικές απόψεις. Φυσικά, είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτό το είδος "συζήτησης" είναι μέρος της έκκλησης του Twitter.

Επιλέγοντας εάν θέλετε να εγγραφείτε δημόσια ή ιδιωτικά

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βασική απόφαση που πρέπει να κάνετε σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο του Twitter είναι αν θέλετε έναν δημόσιο λογαριασμό ή έναν λογαριασμό που είναι "κλειδωμένος" στους ακόλουθους του κύκλου σας.Tweet Απορρήτου

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη ρύθμιση, μεταβείτε στο μενού "Προφίλ και ρυθμίσεις" στο Twitter. Αυτό είναι προσβάσιμο (στην ιστοσελίδα Twitter) μέσω ενός εικονιδίου στην επάνω δεξιά γωνία. Είναι επίσης δυνατή η πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές μέσω της εφαρμογής για κινητά Twitter (δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Στην ενότητα "Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας" θα βρείτε μια επιλογή "Προστατέψτε τα Tweets σας". Αυτή η επιλογή ΔΕΝ είναι επιλεγμένη από προεπιλογή καθώς το Twitter κάνει όλα τα tweets δημόσια αν δεν αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση.

Αν αποφασίσετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Προστατέψτε τα Tweets", τα μηνύματα tweets θα είναι ορατά μόνο στους οπαδούς. Και ο καθένας νέος που επιθυμεί να σας ακολουθήσει πρέπει να περιμένει μέχρι να αποδεχτείτε το αίτημά σας. Αυτό κλείνει το λογαριασμό σας μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που θέλετε να ακολουθήσετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όποιος σας ακολουθούσε πριν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να δουν τα tweets σας εκτός αν επιλέξετε να τους αποκλείσετε (βλ. παρακάτω).

Για περαιτέρω ανάγνωση, θα βρείτε ένα άρθρο στο Twitter που θα εξηγεί τη διαφορά μεταξύ δημόσιων και προστατευμένων λογαριασμών εδώ.

Πρόσθετες ρυθμίσεις απορρήτου

Στο ίδιο μενού "Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας", θα βρείτε μερικές πρόσθετες ρυθμίσεις που ίσως θέλετε να τροποποιήσετε για να βελτιώσετε το απόρρητό σας.

Κάποιος που αξίζει να προσέξετε είναι η επιλογή "Tweet με μια τοποθεσία", η οποία ελέγχει αν προσθέτετε μια θέση στα tweets σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αξίζει να το διακόψετε αν δεν θέλετε ιδιαίτερα να διαφημιστείτε όπου βρίσκεστε. Αν είχατε αυτήν τη ρύθμιση στο παρελθόν και αποφασίσετε να διακόψετε την κοινή χρήση, υπάρχει η επιλογή "Διαγραφή πληροφοριών τοποθεσίας" από τα προηγούμενα tweets.

Εάν προσπαθείτε να κρατήσετε ένα χαμηλό προφίλ στο Twitter και θέλετε να κάνετε πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να σας βρουν, μπορείτε επίσης να καταργήσετε την επιλογή των δύο κουτιών αυτής της οθόνης που επιτρέπουν στους χρήστες να σας βρουν χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Η επιλογή "Λήψη άμεσων μηνυμάτων από οποιονδήποτε" είναι μια άλλη που πιθανότατα θέλετε να διασφαλίσετε ότι δεν είναι αποδεκτή. Αυτό θα αποτρέψει τους απατεώνες και τους απατεώνες να σας στέλνουν άμεσα μηνύματα που θα σας προσκαλούν σε επιφυλακτικές ιστοσελίδες. Αφήνοντας αυτό το unticked, βεβαιώνεστε ότι μόνο οι οπαδοί σας μπορούν να σας στείλουν ένα άμεσο μήνυμα.

Υπάρχουν επίσης κάποιες άλλες επιλογές σε αυτήν την ενότητα, οι οποίες αξίζουν να εξεταστούν, όπως το να μην επιτρέπεται στους χρήστες να σας επισημαίνουν στις φωτογραφίες και να ελέγχουν πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να σας προσθέσουν στους λογαριασμούς της ομάδας Twitter.

Αποκλεισμός ατόμων στο Twitter

Αν θέλετε να μπλοκάρει τους ανθρώπους στο Twitter εντελώς για οποιοδήποτε λόγο - υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να το κάνετε.Twitter Αποκλεισμός ατόμων

Η πρώτη μέθοδος είναι να επισκεφθείτε το προφίλ του στο site, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο "τριών κουκίδων" κοντά στην πάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο "Αποκλεισμός". Αφού το κάνετε αυτό, δεν θα είναι σε θέση να σας στείλει μήνυμα ή να σας ακολουθήσει . Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνέπειες του αποκλεισμού των ατόμων στο Twitter εδώ.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε αν μπλοκάρεις κάποιον είναι αυτό ο αποκλεισμένος χρήστης θα μπορούσε να βλέπει τα tweets σας αν έχετε δημόσιο προφίλ και αποσυνδέονται από τον λογαριασμό τους. Αν αυτό είναι ανησυχητικό, θα πρέπει να εξετάσετε εάν θα ήταν προτιμότερο να μεταβείτε σε έναν "προστατευμένο" λογαριασμό, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε χρήστες ενώ κάνετε περιήγηση στο Twitter κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω δίπλα στο τιτίβισμα οποιουδήποτε ατόμου και επιλέγοντας το "ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ" επιλογή από εκεί.

Εφαρμογές που σχετίζονται με το Twitter

Όπως το Facebook, το Twitter επιτρέπει τη συνδεσιμότητα από μια σειρά εφαρμογών τρίτων. Αυτά ποικίλλουν από εφαρμογές που συνδέονται με τμήματα σχολίων εφημερίδων επιτρέποντάς σας να "εγγραφείτε στο Twitter" - σε εργαλεία Twitter και εφαρμογές για κινητά που σας επιτρέπουν να δημοσιεύσετε στο Twitter χωρίς να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα Twitter ή τις επίσημες εφαρμογές.Εφαρμογές συνδεδεμένες στο Twitter

Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Twitter, μεταβαίνοντας στην ενότητα "Εφαρμογές" στο ίδιο μενού ρυθμίσεων. Αξίζει να δείτε μια καλή εμφάνιση στη λίστα και να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "ανάκληση πρόσβασης" για οποιαδήποτε εφαρμογή που δεν αναγνωρίζετε ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Όταν συνδέετε μια εφαρμογή με το Twitter, επιλέγετε πόση πρόσβαση έχει αυτή η εφαρμογή. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πρόσβαση είναι ελάχιστη, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, οι εφαρμογές έχουν το δικαίωμα να τιτλοφορούν για λογαριασμό σας. Για να μεγιστοποιήσετε το απόρρητό σας, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των εφαρμογών που έχουν οποιοδήποτε είδος πρόσβασης.

Κάποιες Τελικές Σκέψεις

Η προσαρμογή των ρυθμίσεων του Twitter για την ενίσχυση της ιδιωτικής σας ζωής είναι μια γρήγορη δουλειά και αξίζει να το κάνετε. Ενώ είστε εκεί, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την "επαλήθευση σε δύο βήματα".

Είτε επιλέξετε να πάτε για έναν πλήρη λογαριασμό "προστατευμένο" (μια καλή ιδέα εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε τη δραστηριότητά σας στο Twitter ανάμεσα σε εσάς και σε μια μικρή ομάδα φίλων και οικογενειών) ή απλώς να ασκήσετε λίγο περισσότερο έλεγχο σε έναν δημόσιο λογαριασμό, οι επιλογές υπάρχουν - επιτρέποντας τη χρήση του Twitter χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητό σας.

Ιδιωτικό απόρρητο του Instagram

Ιδιωτικό απόρρητο του Instagram

Κίνδυνοι από το Instagram

Το Instagram είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία όταν πρόκειται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των κοινωνικών μέσων, διότι θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η πλειοψηφία των χρηστών αναζητούν ενεργά απόψεις, συμπαράσταση και νέους οπαδούς - σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι στο Twitter.

Πολλοί χρήστες προσθέτουν πολλαπλά hashtags στις θέσεις τους Instagram με την ελπίδα να αυξήσουν την επίδρασή τους ώστε να είναι δυνατή η προβολή των θέσεών τους από το ευρύτερο κοινό. Αυτό μάλλον πετάει μπροστά σε μια επιθυμία για ιδιωτικότητα! Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ρυθμίσεις εντός των χρηστών Instagram μπορούν να αναθεωρήσουν. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κλειδώματος ενός λογαριασμού Instagram, ώστε να είναι ορατό μόνο στους οπαδούς που εξουσιοδοτείτε προσωπικά.Κίνδυνοι από το Instagram

Όταν πρόκειται για τους κινδύνους του Instagram, είναι πολύ παρόμοιο με το Twitter. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τον κίνδυνο από τους τρολούς και τους εγκληματίες και τους κινδύνους που αποκαλύπτουν πάρα πολλές πληροφορίες για τον εαυτό σας. Όπως και με τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, το γενικό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής σας μειώνεται σε αυτό που αποφασίζετε να μοιραστείτε με τις ρυθμίσεις που επιλέγετε. Ας προχωρήσουμε τώρα σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις απορρήτου Instagram

Οι ρυθμίσεις απορρήτου της Instagram έχουν πρόσβαση μέσω της εφαρμογής για κινητά Instagram. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε στην ενότητα "Προφίλ" (το εικονίδιο μικρού προσώπου κάτω δεξιά.) Στη συνέχεια, πατήστε το μικρό εικονίδιο "cog" που εμφανίζεται δίπλα στο κουμπί "Επεξεργασία προφίλ" για πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων.

Επιλογή δημόσιου ή ιδιωτικού λογαριασμού

Ένας ιδιωτικός λογαριασμός στο Instagram είναι ακριβώς ο ίδιος με έναν προστατευμένο λογαριασμό στο Twitter. Εάν επιλέξετε έναν ιδιωτικό λογαριασμό, κανείς δεν θα μπορεί να δει το περιεχόμενό σας εκτός αν έχετε εγκρίνει αυτούς ως οπαδός. Κοινή με το Twitter, οι άνθρωποι που σας ακολουθούν ήδη στο σημείο που αλλάζετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό θα παραμείνουν ως εξουσιοδοτημένοι οπαδοί, εκτός και αν τους αποκλείσετε. Για να μεταβείτε σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό, απλά ενεργοποιήστε την επιλογή "Ιδιωτικό λογαριασμό" στο κάτω μέρος της ενότητας "Λογαριασμός" του μενού ρυθμίσεων.Ιδιωτικός λογαριασμός Instagram

Η επιλογή ενός ιδιωτικού λογαριασμού εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram. Με έναν ιδιωτικό λογαριασμό, κλειδώνετε όποιον δεν εξουσιοδοτείτε συγκεκριμένα. Αυτό είναι τέλειο εάν επιθυμείτε μόνο να αλληλεπιδράσετε με μια μικρή ομάδα οπαδών, όπως η οικογένεια και οι φίλοι. Ωστόσο, για πολλούς, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σκοπό του Instagram. Η επιλογή είναι δική σου.

Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου στο Instagram

Σε σύγκριση με άλλα δίκτυα, δεν υπάρχει τόσο πολύ που μπορείτε να ελέγχετε στο Instagram όταν πρόκειται για ιδιωτικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές πρόσθετες επιλογές που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε...

Ασφάλεια Instagram

Στην ενότητα "Φωτογραφίες εσάς" των ρυθμίσεων, μπορείτε να ελέγξετε αν οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν φωτογραφίες στο προφίλ σας, προσθέτοντας ετικέτες σε αυτές. Εάν θέλετε "τη δύναμη του βέτο" πάνω από αυτές τις φωτογραφίες προτού δημοσιευτούν, τότε επιλέξτε την επιλογή "Προσθήκη χειροκίνητα". (Σημειώστε ότι η "Προσθήκη Αυτόματη" είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση.)

Μέσα στις "Ρυθμίσεις ιστοριών" μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί να απαντήσει στις καθημερινές σας ιστορίες Instagram - και επίσης να υπαγορεύσει εάν οι οπαδοί σας μπορούν να μοιραστούν περαιτέρω τις ιστορίες σας. Αυτή είναι μια άλλη επιλογή που επιτρέπεται από προεπιλογή που μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε εάν θέλετε να ενισχύσετε το απόρρητό σας.

Αποκλεισμός ατόμων στο Instagram

Το μπλοκάρισμα στο Instagram λειτουργεί πολύ παρόμοια με το κλείδωμα του Twitter.Instagram Αποκλεισμένοι Χρήστες

Κατά την περιήγηση στη ροή του Instagram, πατήστε στο όνομα χρήστη που θέλετε να αποκλείσετε. Αυτό θα σας οδηγήσει στη σελίδα προφίλ τους. Στη συνέχεια, πατήστε το μικρό εικονίδιο "τριών σημείων" στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ και επιλέξτε την κόκκινη επιλογή "Αποκλεισμός".

Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε αφού αποκλείσετε κάθε χρήστη. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη λίστα των αποκλεισμένων χρηστών στο μενού βασικών ρυθμίσεων.

Κάποιες Τελικές Σκέψεις

Όπως και με το Facebook και το Twitter, αξίζει να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα στον λογαριασμό σας Instagram, ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να κάνετε σχετικά με τις άλλες σας ρυθμίσεις.

Πέρα από αυτό, εξαρτάται από εσάς πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram - αλλά ακόμα και αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε να γίνετε το επόμενο αστέρι Instagram ή επηρεαστής μάρκας - εξακολουθεί να είναι δυνατό να βελτιώσετε το απόρρητό σας και να καταλάβετε τι είναι διατεθειμένος να μοιραστείτε.

Απορρήτου ιδιωτικού απορρήτου

Απορρήτου ιδιωτικού απορρήτου

Κίνδυνοι του Snapchat

Το Snapchat είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος κοινωνικού δικτύου, σχεδιασμένο γύρω από ένα πιο άμεσο είδος αλληλεπίδρασης μεταξύ φίλων και όχι από την ιδέα της δημιουργίας ενός χρονοδιαγράμματος της ιστορικής σας δραστηριότητας.

Το Snapchat εξελίχθηκε γρήγορα, έχοντας ξεκινήσει ως πλατφόρμα για μηνύματα που θα "αυτοκαταστρέψουν" γρήγορα μετά την προβολή τους. Τα φορτία των λειτουργιών έχουν προστεθεί από την εκτόξευση και περισσότερα προστίθενται συνεχώς. Τώρα είναι δυνατόν να διατηρήσετε τις "ιστορίες" ζωντανά στο δίκτυο για 24 ώρες και να αποθηκεύσετε "snaps" σε μια περιοχή προσωπικής αποθήκευσης. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει η βασική αρχή του Snapchat ως "μόνιμο" κοινωνικό δίκτυο (Θα βρείτε ένα μεγάλο αστάρι για το Snapchat και τη συνεχή εξέλιξή του εδώ).Κίνδυνοι του Snapchat

Αυτή η ακαταστασία των μηνυμάτων, σε συνδυασμό με την τεράστια δημοτικότητα του Snapchat μεταξύ της νεότερης γενιάς, καθιστά το Snapchat μια ιδιαίτερα ανησυχητική πλατφόρμα για γονείς με παιδιά που το χρησιμοποιούν. Η υπηρεσία εντοπισμού του Snapchat (Snap Map) προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς όταν ενεργοποιείται, μπορεί να είναι εύκολο για τους άλλους χρήστες να εντοπίζουν την τοποθεσία κάποιου. Ευτυχώς, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά αν τα μικρά παιδιά σας χρησιμοποιούν το Snapchat, αξίζει τον κόπο να ελέγξετε ότι δεν το έχετε ενεργοποιήσει.

Οι κίνδυνοι του Snapchat είναι παρόμοιοι με αυτούς άλλων κοινωνικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου ηλεκτρονικού εκφοβισμού και συρρίκνωσης. Αυτό που την καθιστά μοναδική είναι η προσωρινή φύση των μηνυμάτων στην πλατφόρμα και το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλές στα παιδιά, αλλά συχνά αγνοείται από τους ηλικιωμένους - δημιουργώντας τον κίνδυνο οι έφηβοι να χρησιμοποιούν κάτι που οι γονείς τους δεν καταλαβαίνουν πραγματικά.

Για το λόγο αυτό, ίσως πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου εκ μέρους των παιδιών σας (εάν είστε γονείς) και όχι για δικό σας λογαριασμό.

Ρυθμίσεις απορρήτου Snapchat

Οι βασικές ρυθμίσεις απορρήτου στο Snapchat αφορούν το ποιος μπορεί να δει τι δημοσιεύει. Είναι δυνατό να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της εφαρμογής ώστε να καταστήσει ορατή την ανάρτηση σε οποιονδήποτε στην πλατφόρμα. Ευτυχώς, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι μάλλον πιο περιοριστικές από αυτό. Αν δεν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια προσωπική μάρκα ή τρέχοντας το Snapchat για λογαριασμό μιας εταιρείας, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να μοιραστείτε πράγματα που ευρέως.

Για να ελέγξετε αυτές τις ρυθμίσεις, πατήστε το εικονίδιο Snapchat στο επάνω αριστερό μέρος της εφαρμογής. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο cog για τις "ρυθμίσεις" στην επάνω δεξιά γωνία. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα με την ένδειξη "Ποιος μπορεί ..."

Snapchat

Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας ή να σας προσθέσει στο δίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να επιλέξετε "Οι φίλοι μου" για τις επιλογές "επικοινωνήστε με εμένα" και "προβολή της ιστορίας μου". Αν δεν θέλετε πραγματικά να δείξετε την τοποθεσία σας, είναι προτιμότερο να αφήσετε τη ρύθμιση "Δείτε τη θέση μου" στη ρύθμιση "Μόνο εμένα". Το Verge περιγράφει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Snapchat ως τη "μεγαλύτερη απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής" του δικτύου, όπως συζητήθηκε εδώ. Επομένως, παρακαλούμε να σκεφτείτε πολύ προσεκτικά πριν ενεργοποιήσετε αυτό για ένα ευρύτερο κοινό. Εάν αποφασίσετε να επιτρέψετε σε άτομα να δουν την τοποθεσία σας, είναι καλύτερα να τη διατηρήσετε σε μια επιλεγμένη ομάδα φίλων και οικογενειών.

Το τελικό χαρακτηριστικό σε αυτή την ενότητα είναι "με δείτε στο γρήγορο add". Αυτό μοιάζει με το πώς το Facebook προτείνει άτομα που ίσως γνωρίζετε. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να σας βοηθήσει να βρείτε "φίλους φίλων", αλλά για μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Αποκλεισμός ατόμων στο Snapchat

Στα μενού ρυθμίσεων που αναφέρονται παραπάνω, θα δείτε μια ενότητα "Αποκλεισμένο", όπου οποιοσδήποτε επιλέξατε να μπλοκάρει στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται σε μια λίστα.

Για να αποκλείσετε κάποιον από το Snapchat, αγγίξτε το προφίλ του από το κύριο παράθυρο της εφαρμογής Snapchat. Πατήστε το εικονίδιο "τριών γραμμών" στην επάνω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε "μπλοκ" από το μενού που εμφανίζεται.

Κάποιες Τελικές Σκέψεις

Ένα πρόσθετο βήμα για την απόκτηση απορρήτου στο Snapchat είναι να μην επιτρέπετε στην εφαρμογή να πραγματοποιεί σάρωση μέσω των επαφών στη συσκευή σας, για να προτείνει περισσότερες πιθανές συνδέσεις. Ωστόσο, επειδή αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη ως μέρος της αρχικής ρύθμισης, είναι πιθανό ότι εσείς (ή το παιδί σας) έχετε ήδη επιτρέψει να συμβεί αυτό.

Ως εκ τούτου, ως μέρος του καθαρισμού της ιδιωτικής ζωής για το Snapchat, αξίζει να δείτε τη λίστα των επαφών (ή να το κάνετε με το παιδί σας) και να απομακρύνετε όποιον δεν πρέπει να είναι εκεί.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο άρθρο, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Snapchat για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να μην κάνετε πειρατεία.

Απορρήτου Google

Απορρήτου Google

Η Google είναι ένας γίγαντας διαδικτύου, αλλά δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν έναν λογαριασμό Google ή Gmail και, σε συνδυασμό με την καθημερινή χρήση της αναζήτησης Google - αυτό σημαίνει ότι ένα τεράστιο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου παραδίδει καθημερινά στην Google τεράστιες ποσότητες πληροφοριών. Αυτό επηρεάζει αναπόφευκτα την ιδιωτικότητά τους.

Στις επόμενες ενότητες, εξετάζουμε ορισμένους κινδύνους που σχετίζονται με τους λογαριασμούς Google και Google και προτείνουμε κάποιες ρυθμίσεις που ίσως θέλετε να ελέγξετε εάν θέλετε να επαναλάβετε κάποιο έλεγχο.

Αφαιρέστε τον εαυτό σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Έχετε ποτέ Googled τον εαυτό σας; Αυτό που θα βρείτε εξαρτάται από το πόσο ενεργή είστε στο διαδίκτυο και πόσο ασαφής είναι το όνομά σας. Εάν έχετε ένα όνομα "ένα από ένα είδος" - είναι πιθανό να βρεθείτε στο ή κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ενώ, αν έχετε ένα πιο κοινό όνομα - ή μοιράζεστε ένα όνομα με κάποιον που έχει ακόμη και μια μικρή ποσότητα online φήμης - ίσως χρειαστεί να ψάξετε λίγο πιο δύσκολο να βρεθείτε.

Ανεξαρτήτως, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε εάν εμφανιστεί κάτι στο Google ότι αισθάνεστε ότι συμβιβάζεται το απόρρητό σας - κάτι που θα προτιμούσατε να καταργήσετε.Απομάκρυνση Google

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο όσο αποφασίζετε ότι θέλετε κάτι από το διαδίκτυο και ζητήστε από την Google να την καταργήσει. Στις επίσημες συμβουλές της Google για τη διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο, η εταιρεία προτείνει ότι το πρώτο σας λιμάνι κλήσης πρέπει να επικοινωνήσει με τον κάτοχο οποιασδήποτε ιστοσελίδας στο οποίο βρίσκεται το περιεχόμενο.

Λογαριασμός Google

Ωστόσο, εάν ο κάτοχος του ιστότοπου δεν μπορεί να βοηθήσει - η Google είναι σε θέση να αφαιρέσει ορισμένες πληροφορίες από τα αποτελέσματα αναζήτησης (αν μπορείτε να πείσετε την επιχείρηση ότι το περιεχόμενο σας προκαλεί γνήσια δυστυχία). Το είδος περιεχομένου που θα αφαιρέσει η Google από τα αποτελέσματα αναζήτησης περιλαμβάνει στοιχεία όπως ιατρικές λεπτομέρειες, κυβερνητικούς αριθμούς ταυτότητας και προσβλητικές εικόνες. Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να σημειώσετε εδώ. Το πρώτο είναι ότι ενώ η Google μπορεί να καταργήσει τα πράγματα από τα αποτελέσματα αναζήτησης, δεν μπορεί να καταργήσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο από τους πραγματικούς ιστότοπους στους οποίους κατοικούν. Δεύτερον, όπως θα δείτε από τις πολιτικές κατάργησης της Google, υπάρχει ένα περιορισμένο σύνολο περιστάσεων υπό τις οποίες η εταιρεία θα ενεργήσει με αίτημα κατάργησης. Παρόλα αυτά, αν αισθάνεστε ότι υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με εσάς στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google που δεν πρέπει να είναι, αξίζει να επικαλεστείτε το δικαίωμά σας να ξεχνάτε.

Λογαριασμοί Google και οι κίνδυνοι τους

Εάν χρησιμοποιείτε την κανονικότητα του διαδικτύου, οι πιθανότητες είναι ότι η Google διαθέτει πολλές πληροφορίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το απόρρητό σας.

Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού, εστιάζουμε στους λογαριασμούς Google και στους λογαριασμούς Gmail. Ωστόσο, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εάν χρησιμοποιείτε το Google για να αναζητήσετε τα πράγματα online - ενώ είστε συνδεδεμένοι σε έναν από τους λογαριασμούς σας χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, η Google είναι πιθανό να έχει μια μακρά και λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού αναζήτησης. Αν αυτό είναι κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, θα πρέπει να δείτε τον οδηγό αυτό για να δείτε και να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης.Δραστηριότητα Google

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, το Google Drive ή / και τις Εφαρμογές Google (ειδικά με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome), η Google καταγράφει πολλά από αυτά που κάνετε online. Επομένως, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους κινδύνους που θέτουν οι λογαριασμοί Google...

Είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός Η Google έχει τη δυνατότητα να διαβάζει όλα τα μηνύματα του Gmail και τα έγγραφά σας στο Google Drive. Στην πραγματικότητα, μέχρι πρόσφατα, η Google χρησιμοποίησε το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στοχεύσει τη διαφήμιση (ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους μερικές φορές φαίνεται ότι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας γνωρίζει καλύτερα από ό, τι γνωρίζετε εσείς!)

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Google κάθονται για να διαβάσουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας - τουλάχιστον ελπίζουμε όχι. Ωστόσο, η ικανότητα είναι εκεί και αποτελεί σαφή κίνδυνο για τα άτομα που έχουν συνείδηση ​​της ιδιωτικής ζωής. Έχει επιβεβαιωθεί πρόσφατα ότι η Google μπορεί να δει έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί και μοιραστεί στα Έγγραφα Google, καθώς και στο Gmail. Φαινομενικά, αυτό είναι έτσι ώστε η Google να ξεριζώσει το παράνομο περιεχόμενο - αλλά σημαίνει επίσης ότι η Google δεν είναι μια ιδιαίτερα ιδιωτική πλατφόρμα για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ηλεκτρονική αποθήκευση εγγράφων.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κάνετε αυτές τις υπηρεσίες Google πιο ιδιωτικές και ασφαλείς. Εξαρτάται από το πόσο εμπιστεύεστε την εταιρεία και πόσο άνετα είστε με τις θυσίες της ιδιωτικής ζωής που πρέπει να κάνετε. Αν προτιμάτε να απομακρυνθείτε από το Gmail, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας για ιδιωτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Google Authenticator

Η Google παρέχει πλήθος επιλογών για την πραγματοποίηση ελέγχου ταυτότητας διπλού παράγοντα στο Gmail, στους λογαριασμούς Google και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το 2FA μπορεί να ρυθμιστεί είτε χρησιμοποιώντας μηνύματα SMS, εκτυπώνοντας κώδικες όταν το τηλέφωνό σας δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιώντας κλειδιά ασφαλείας USB ή κάνοντας χρήση μιας εύχρηστης εφαρμογής που ονομάζεται Google Authenticator.Google Authenticator

Το Google Authenticator είναι μια εφαρμογή για κινητές συσκευές που δημιουργεί και ενημερώνει συνεχώς τους εφάπαξ κωδικούς σύνδεσης. Θα βρείτε πληροφορίες για αυτό εδώ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως το δεύτερο βήμα για τη σύνδεση στο Google και πολλούς online λογαριασμούς.

Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς ιστότοπους που απαιτούν σύνδεση και επιτρέπουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο Επαληθευτής Google μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος για επιπλέον ασφάλεια. Για να το χρησιμοποιήσετε, οι χρήστες εισάγουν το συνήθη όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους και στη συνέχεια απλά ανατρέξτε στο τηλέφωνο ή το tablet τους για τον πιο πρόσφατο κωδικό πρόσβασης. Είναι πολύ εύκολο να ρυθμίσετε, απαιτώντας απλώς τη σάρωση ενός γραμμικού κώδικα για κάθε τοποθεσία στον οποίο θέλετε να το επισυνάψετε.

Δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε για το λογαριασμό σας Gmail, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ασφάλειά σας στην πλατφόρμα. και πολλοί άλλοι, όπως τα χρηματοοικονομικά προϊόντα - τα οποία συχνά διαθέτουν υποστήριξη Google Authenticator.

Συμπέρασμα απορρήτου για τα Social Media

Τα κοινωνικά μέσα και η ιδιωτικότητα δεν είναι φυσικοί κλητήρες. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον οδηγό έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να κάνετε συνειδητοποιημένους συμβιβασμούς, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνική σας σύνδεση. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να εργαστείτε μέσα από τα βήματα για κάθε πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε γρήγορα το ιδιωτικό σας απόρρητο στο διαδίκτυο. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που αξίζει να επιστρέφει περιοδικά για να διασφαλιστεί ότι οι ρυθμίσεις σας είναι αρκετά στενές.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me