Δημιουργήστε μια εικονική μηχανή μέσα σε έναν κρυφό τόμο VeraCrypt

Ένα από τα πιο έξυπνα και μοναδικά χαρακτηριστικά του VeraCrypt είναι η δυνατότητα δημιουργίας κρυφών τόμων (όπως ήταν πριν από το TrueCrypt). Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη δημιουργία ενός "κανονικού" κρυπτογραφημένου τόμου VeraCrypt, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν δεύτερο "κρυφό" τόμο μέσα του.

Εάν εισαγάγετε τον κωδικό του εξωτερικού τόμου τότε ανοίγετε την εξωτερική ένταση του ήχου, αλλά εάν εισαγάγετε τον κωδικό του κρυμμένου τόμου τότε ανοίγετε αυτόν τον τόνο. Η ομορφιά αυτού του συστήματος είναι ότι είναι αδύνατο για έναν αντίπαλο να γνωρίζει (πόσο μάλλον να αποδείξει) ότι υπάρχει ένας δεύτερος τόμος. Αυτό σας επιτρέπει να θεωρήσετε αξιοπρεπή δυσπιστία. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν και κάποιοι πιθανοί κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό.

Εκτός από την απόκρυψη δεδομένων, ένας κρυφός τόμος VeraCrypt μπορεί να κρύψει ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα (OS) που εκτελείται σε μια εικονική μηχανή (VN). Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε όλο τον υπολογιστή σας πολύ ασφαλή (εφ 'όσον περιορίζετε τη δραστηριότητά σας στο VM).

Τι θα χρειαστείτε

Αυτό το σεμινάριο προϋποθέτει ότι είστε εξοικειωμένοι με το περιεχόμενο του VeraCrypt μου & πώς-να βασικά και VeraCrypt οδηγούς κρυφών τόμων. Θα χρειαστεί επίσης:

  • Η τελευταία έκδοση του VeraCrypt (FOSS)
  • Η τελευταία έκδοση του Oracle VM VirtualBox (FOSS)
  • Ένα λειτουργικό σύστημα (χρησιμοποιώ Linux Mint για αυτό το σεμινάριο, αλλά διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας). Σημειώστε ότι δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του Mac OSX κάτω από ένα VM.

Βήμα A - Δημιουργήστε έναν κρυφό όγκο VeraCrypt

Για να το κάνετε αυτό, απλώς ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό VeraCrypt για κρυφές τόμους. Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της κεφαλίδας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να περιέχει τόσο το κρυμμένο λειτουργικό σύστημα όσο και τα τυχόν αρχεία θυμωμάτων που τοποθετούνται στον εξωτερικό φάκελο.

Πώς να δημιουργήσετε ένα VM μέσα σε ένα Hidden Volume VeraCrypt

Βήμα Β - Εγκαταστήστε το λειτουργικό σας σύστημα χρησιμοποιώντας το VM VirtualBox και το VeraCrypt

1. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν αφαιρεθεί όλοι οι τόμοι VeraCrypt, στη συνέχεια τοποθετήστε τον κρυπτογραφημένο τόμο που μόλις δημιουργήσατε.

Πώς να δημιουργήσετε ένα VM μέσα σε ένα Hidden Volume VeraCrypt

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασης για την κρυφή ένταση του ήχου

Πώς να δημιουργήσετε ένα VM μέσα σε ένα Hidden Volume VeraCrypt

Ο κρυμμένος όγκος θα πρέπει τώρα να τοποθετηθεί

2. Φωτιά το VirtualBox και πατήστε "New" για να δημιουργήσετε ένα νέο VM.

VirtualBox 1

3. Ονομάστε και επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα.

VirtualBox 2

4. Επιλέξτε πόση μνήμη RAM θέλετε να χρησιμοποιεί το VM OS. Όσο περισσότερο το καλύτερο, αλλά παίρνει μακριά από τη μνήμη RAM που είναι διαθέσιμη στο κύριο λειτουργικό σύστημα.

VirtualBox 3

Ο υπολογιστής μου βράζει 16 GB μνήμης RAM, οπότε μπορώ να αντέξω οικονομικά να είμαι γενναιόδωρος με το VM μου!

5. Τώρα έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε έναν εικονικό σκληρό δίσκο.

VirtualBox 4

Αυτό το βήμα δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά θα δημιουργήσω ένα για λόγους επίδειξης.

VirtualBox 5

Προσέξτε με τις προεπιλογές, εκτός αν έχετε καλό λόγο να μην το κάνετε

VirtualBox 7

Μια δυναμικά διατιθέμενη εικονική μονάδα είναι καλή. Θυμηθείτε ότι το μέγιστο μέγεθος του θα περιοριστεί ούτως ή άλλως από το χώρο που έχετε διαθέσει για τον κρυφό φάκελο

VirtualBox 8

Μπορείτε να αφήσετε το μέγιστο μέγεθος αρχείου υψηλή για τον ίδιο λόγο (αν και μερικοί άνθρωποι συστήνουν να είναι λίγο μικρότερος από τον χώρο που προορίζεται για τον κρυμμένο όγκο σας). Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει το αρχείο εικονικής μονάδας δίσκου στον προσαρτημένο κρυφό φάκελο. Πατήστε "Δημιουργία".

6. Στην οθόνη του VirtualBox Manager, επιλέξτε το νεοδημιουργημένο Εικονικό Μηχάνημα και στη συνέχεια πατήστε "Start".

VirtualBox 9

7. Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα και μετά πατήστε "Έναρξη".

VirtualBox 10

Στην περίπτωσή μου, αυτό είναι το αρχείο .iso του νομισματοκοπείου Linux που έχω κατεβάσει

8. Γεια! Μόλις ξεκινήσει η εκκίνηση, τρέχετε το νέο σας λειτουργικό σύστημα μέσα σε μια εικονική μηχανή! Κλείστε το ...

VirtualBox 11

... αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αποθηκεύσει την κατάσταση του μηχανήματος (όπως η εξοικονόμηση περιπλέκει το επόμενο βήμα).

VirtualBox 12

9. Επιστροφή στο παράθυρο του Virtual Box Manager, επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα -> Ρυθμίσεις -> Προχωρημένος. Αλλάξτε το φάκελο Στιγμιότυπου στον ενσωματωμένο κρυφό φάκελο.

VirtualBox 13

Αυτός θα πρέπει να είναι ο ίδιος φάκελος στον οποίο αποθηκεύσατε τον εικονικό δίσκο σας στο Βήμα Β-5 παραπάνω

10. Μετακινήστε μη αυτόματα το αρχείο .vbox του νέου VM στον κρυμμένο φάκελο. Αυτό το αρχείο βρίσκεται συνήθως στον οικείο κατάλογό σας. Για παράδειγμα, στα Windows βρίσκεται από προεπιλογή στο C: / Users / [name] / VirtualBox MS.

Βήμα C - Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο κρυφό λειτουργικό σύστημα μέσα σε ένα VPM

1. Τοποθετήστε τον κρυμμένο όγκο χρησιμοποιώντας το VeraCrypt.

2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .vbox για να εκκινήσετε το VirtualBox. Επιλέξτε το VM και πατήστε "Start".

3. Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση του κρυμμένου λειτουργικού σας συστήματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει δεξί κλικ -> Καταργήστε το στο παράθυρο του VirtualBox Manager. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει "Κατάργηση μόνο" (δηλ. Όχι "Διαγραφή όλων των αρχείων"!).

VirtualBox 14

Σημειώσεις

1. Όταν χρησιμοποιείτε το VM, προσέξτε να μην δημιουργήσετε έναν κοινόχρηστο φάκελο μεταξύ του VM και του κεντρικού υπολογιστή, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των δεδομένων σας.

2. Οι χρήστες των Windows έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν μια φορητή έκδοση του VirtualBox από το vbox.me. Αυτό μπορεί να εγκατασταθεί στον εσωτερικό κρυφό φάκελο VeraCrypt. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκρύψετε το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιήσετε ένα VM καθόλου!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me