Ο τελευταίος οδηγός κώδικα κώδικα σφάλματος VPN διορθώνεται

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μια εφαρμογή εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), μόνο για να διαπιστώσετε ότι είναι αδύνατο να συνδεθείτε; Όταν εντοπίσετε το αρχείο καταγραφής, θα δείτε κωδικούς σφάλματος καταχωρημένους εκεί. Θα χρειαστεί να μάθετε τι σημαίνουν αυτές οι κωδικοί για να δημιουργήσετε μια λύση. Οι μη αυτόματες ρυθμίσεις VPN είναι ακόμη πιο πιθανό να σας παρουσιάσουν κωδικούς σφάλματος, επειδή δεν υπάρχει λογισμικό εταιρείας μεταξύ σας και των υποκείμενων μηχανικών της σύνδεσης VPN για να ερμηνεύσετε τις έννοιες αυτών των σφαλμάτων για εσάς.

Σε αυτόν τον οδηγό κώδικα σφάλματος, εξηγούμε τους πιο συχνά εντοπισμένους κωδικούς σφαλμάτων VPN. Προτείνουμε επίσης τις διορθώσεις για τα προβλήματα που υποδηλώνουν οι κώδικες αυτοί.

Contents

Κωδικός σφάλματος VPN 0x800704C9

- Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θύρες SSTP στον διακομιστή

Αυτό το σφάλμα είναι αρκετά κοινό και είναι εύκολο να διορθωθεί. Πρέπει να έχετε πρόσβαση στο διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης, για να το διορθώσετε.

 1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου Ροή και απομακρυσμένη πρόσβαση.
 2. Αναπτύξτε την καταχώρηση του διακομιστή σας.
 3. Τοποθετήστε το δείκτη πάνω Λιμάνια και κάντε κλικ στο δεξί κουμπί του ποντικιού. Επιλέγω Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.
 4. Κάντε κλικ στο Ονομα και επιλέξτε WAN Miniport (SSTP) στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Διαμορφώστε.
 5. Κοιτάξτε τον αριθμό στο Μέγιστες θύρες πεδίο. Από προεπιλογή, αυτό πρέπει να είναι 128. Αυξήστε τον αριθμό που εμφανίζεται.
 6. Κάντε κλικ Εντάξει στο παράθυρο Ιδιότητες θύρας για να το κλείσετε.

Κωδικός σφάλματος VPN 0x80072746

- Η σύνδεση κλείνει με απομακρυσμένο κεντρικό υπολογιστή

Αυτό το ζήτημα σχετίζεται με τα πιστοποιητικά ελέγχου ταυτότητας HTTPS. Είτε ο διακομιστής VPN δεν μπορεί να βρει το πιστοποιητικό, είτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό.

Δεν μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας. Είναι ένα ζήτημα που είναι ευθύνη των ανθρώπων που κατέχουν και λειτουργούν το διακομιστή VPN. Αν χρησιμοποιείτε υπηρεσία VPN συνδρομής, όλοι οι άλλοι πελάτες της εταιρείας θα κλειδώνονται επίσης. Οι τεχνικοί του VPN θα γνωρίζουν ήδη το πρόβλημα.

Εάν το πιστοποιητικό είναι εγκατεστημένο, τότε ο διαχειριστής του διακομιστή πρέπει να ελέγξει τη σύνδεση HTTPS.

Κωδικός σφάλματος VPN 51

- Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το υποσύστημα VPN

Αυτός ο κωδικός σφάλματος δημιουργείται από το σύστημα VPN Cisco. Αφορά τον πελάτη VPN, που είναι το λογισμικό VPN που εκτελείται στον υπολογιστή σας. Το λογισμικό VPN δεν μπορεί να μεταβεί στο υποκείμενο λογισμικό δικτύου στον υπολογιστή σας για να πραγματοποιήσει μια σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει σταματήσει. Κλείστε το VPN και εκτελέστε διαγνωστικά δικτύου. Αρχίστε ξανά το VPN και δείτε αν αυτό έχει λύσει το πρόβλημα.

Κωδικός σφάλματος VPN 412

- Ο απομακρυσμένος συνομιλητής δεν ανταποκρίνεται πλέον

Αυτός είναι ένας κωδικός σφάλματος VPN Cisco που προκύπτει από το λογισμικό πελάτη VPN. Αυτό είναι πολύ παρόμοιο με το σφάλμα 51. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα-πελάτης επικοινωνούσε με τον διακομιστή VPN, αλλά έχασε τη σύνδεση. Κλείστε το VPN, εκτελέστε διαγνωστικά δικτύου, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση στο Internet λειτουργεί και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 609

- Ένας τύπος συσκευής έχει καθοριστεί και δεν υπάρχει

Αυτός ο κωδικός σφάλματος δημιουργείται από το λογισμικό VPN στον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι το VPN δεν μπορεί να μεταβεί σε μια θύρα επειδή ο ορισμός του τύπου συσκευής δεν υπάρχει ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.

Μπορείτε να ελέγξετε ότι ο απαιτούμενος τύπος συσκευής υπάρχει στον υπολογιστή ανοίγοντας ένα παράθυρο γραμμής εντολών και εισάγοντας netcfg.exe -q < όνομα miniport > όπου το όνομα του miniport είναι ένα από τα παρακάτω (σύμφωνα με το πρωτόκολλο VPN):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Αυτός ο ορισμός θα πρέπει να οριστεί από το λογισμικό VPN και το λογισμικό δικτύωσης. Ο ευκολότερος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να επανεκκινήσετε τα πάντα. Ωστόσο, δοκιμάστε πρώτα το διαγνωστικό σύστημα για να δείτε εάν αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

 1. Ελέγξτε το μήνυμα αναφοράς σφάλματος και κάντε κλικ στο Διαγνωστικά. Κάντε κλικ στο Επισκευή.
 2. Σταματήστε την υπηρεσία Remote Access Connection Manager (rasman) και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά.
 3. Απενεργοποιήστε το VPN, κλείστε τα πάντα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια ενεργοποιήστε ξανά το VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 619

- Δεν ήταν δυνατή η δημιουργία σύνδεσης με τον απομακρυσμένο υπολογιστή

Αυτό το σφάλμα είναι συχνή εμφάνιση σε υπολογιστές με Windows. Αυτό οφείλεται συνήθως στο ότι το τείχος προστασίας αποκλείει την πρόσβαση στο δίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη πιθανή αιτία του σφάλματος, επομένως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορες λύσεις για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το VPN.

Πρώτον, ελέγξτε ότι έχετε μόνο ένα VPN που εκτελείται.

 1. Κάντε κλικ στο βέλος επάνω στο δίσκο υπηρεσίας της γραμμής εργασιών σας για να αναζητήσετε κρυφά εικονίδια των προγραμμάτων που εκτελούνται. Κάντε δεξί κλικ σε όλα τα εικονίδια VPN και επιλέξτε Εγκαταλείπω από το μενού περιβάλλοντος σε κάθε περίπτωση για να το κλείσετε.
 2. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας σας και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών από το μενού περιβάλλοντος. Μετακινηθείτε στη λίστα των ενεργών διαδικασιών και τερματίστε όλα όσα σχετίζονται με τα VPN που έχετε εγκαταστήσει.
 3. Επανεκκινήστε το VPN που προτιμάτε για να δείτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Εάν αυτό δεν διορθώνει το πρόβλημα, θα πρέπει να τερματίσετε το τείχος προστασίας για να ελέγξετε αν αυτό προκαλεί το πρόβλημα. Εάν διαθέτετε τείχος προστασίας των Windows, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Windows για να πάρετε το μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύμβολο οδόντων για να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα Ρυθμίσεις.
 2. Τύπος τείχος προστασίας των Windows στο πλαίσιο αναζήτησης στην οθόνη Ρυθμίσεις των Windows. Κάντε κλικ στο τείχος προστασίας των Windows στη λίστα των αποτελεσμάτων.
 3. Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows στο αριστερό μενού του παραθύρου του τείχους προστασίας των Windows.
 4. Κάνε κλικ στο Απενεργοποιήστε το Τείχος προστασίας των Windows και στο κουμπί Ρυθμίσεις ιδιωτικού δικτύου και Ρυθμίσεις δημόσιου δικτύου.
 5. Κάντε κλικ στο Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις, στη συνέχεια δοκιμάστε ξανά το VPN.

Αν αυτή η δοκιμή αποδείξει ότι το τείχος προστασίας αποκλείει τη σύνδεση VPN, μιλήστε στο γραφείο υποστήριξης του παρόχου VPN για να λύσετε το πρόβλημα.

Αν ψάχνετε για ένα VPN για παράθυρα, ανατρέξτε στο καλύτερο λογισμικό VPN για τον οδηγό των Windows.

Κωδικός σφάλματος VPN 633

- Το μόντεμ (ή άλλη συσκευή σύνδεσης) χρησιμοποιείται ήδη ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά

Αυτό το ζήτημα προκύπτει όταν η θύρα του πρωτοκόλλου ελέγχου μετάδοσης (TCP) που χρειάζεται η σύνδεση VPN χρησιμοποιείται ήδη από άλλο πρόγραμμα. Θα μπορούσε να είναι ότι το άλλο πρόγραμμα σταμάτησε ή έπεσε χωρίς να ολοκληρώσει τις διαδικασίες έκδοσης πόρων που απαιτούνται για να καταστήσει τη θύρα TCP διαθέσιμη σε άλλες διαδικασίες.

Η λύση αυτού του προβλήματος είναι πολύ παρόμοια με τα βήματα για την επίλυση του σφάλματος 609. Η διόρθωση διάγνωσης δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά η επανεκκίνηση του Διαχειριστή απομακρυσμένης πρόσβασης θα πρέπει να καταργήσει όλες τις αποκλεισμένες θύρες. Εάν μια διαδικασία αδίστακτος δεν θα πεθάνει, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να καθαρίσετε το νεκρό ξύλο.

Κωδικός σφάλματος VPN 645

- Παρουσιάστηκε σφάλμα εσωτερικού ελέγχου ταυτότητας

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται σε παλαιότερες, παρωχημένες εκδόσεις των Windows. Είναι πιο πιθανό να λάβετε τον κωδικό σφάλματος 691 σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος (δείτε παρακάτω). Το σφάλμα παρουσιάζεται όταν ο διακομιστής VPN αρνείται μια σύνδεση επειδή εισάγατε εσφαλμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Κωδικός σφάλματος VPN 691

- Η πρόσβαση απορρίφθηκε επειδή το όνομα χρήστη και / ή ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι έγκυρος στον τομέα

Αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί. Εμφανίζεται όταν εισάγετε λάθος όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι το Caps Lock είναι απενεργοποιημένο, επειδή αυτά τα διαπιστευτήρια είναι διακριτικά πεζών-κεφαλαίων. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που έχει ο διαχειριστής δικτύου ή η εταιρεία VPN που παρέχονται είναι σωστά ελέγχοντας μαζί τους για επιβεβαίωση. Σε αυτό το σημείο, ο διαχειριστής πρέπει επίσης να ελέγξει ότι ο λογαριασμός σας έχει ρυθμιστεί πραγματικά στον διακομιστή VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 720

- Δεν ήταν δυνατή η δημιουργία σύνδεσης με τον απομακρυσμένο υπολογιστή

Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται σε υπολογιστές των Windows όπου έχετε ρυθμίσει με μη αυτόματο τρόπο έναν ορισμό VPN. Ο πιο πιθανός λόγος για το σφάλμα είναι ότι εισάγατε λάθος πρωτόκολλο στο πεδίο Τύπος VPN. Δοκιμάστε να ορίσετε τον τύπο σε Αυτόματο και στη συνέχεια επανεξετάστε τη σύνδεση. Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, διαβάστε την ηλεκτρονική τεκμηρίωση του VPN για να λάβετε το σωστό πρωτόκολλο για το διακομιστή με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, ρωτήστε το γραφείο υποστήριξης της εταιρείας VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 721

- Ο απομακρυσμένος υπολογιστής δεν αποκρίθηκε

Αυτό είναι ένα σφάλμα των Windows που προκύπτει λόγω μιας αποτυχίας του λογισμικού-πελάτη VPN που εκτελείται στον υπολογιστή σας για να μεταβεί στο υποκείμενο λογισμικό δικτύωσης. Κλείστε το VPN, εκτελέστε διαγνωστικά δικτύου, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση στο Internet λειτουργεί και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 732

- Ο υπολογιστής και ο απομακρυσμένος υπολογιστής δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σχετικά με τα πρωτόκολλα ελέγχου PPP

Αυτό το σφάλμα των Windows μπορεί να προκύψει είτε στον υπολογιστή σας είτε στον διακομιστή VPN. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που προκύπτει όταν ο λογαριασμός χρήστη σας δεν έχει δικαιώματα πρόσβασης σε πόρους VPN. Το πρόβλημα μπορεί να αφορά τα δικαιώματα του λογαριασμού χρήστη στον υπολογιστή σας, τα δικαιώματα πρόσβασης στο δίκτυο (εάν συνδέεστε μέσω εταιρικού ή πανεπιστημιακού δικτύου) ή στον διακομιστή VPN.

Η πιο πιθανή τοποθεσία για την πηγή αυτού του σφάλματος, εάν είστε ιδιωτικός χρήστης VPN μιας υπηρεσίας συνδρομής, βρίσκεται στο διακομιστή VPN. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο υποστήριξης του VPN για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

Κωδικός σφάλματος VPN 734

- Το πρωτόκολλο ελέγχου σύνδεσης PPP τερματίστηκε

Αυτή είναι μια παραλλαγή του κωδικού σφάλματος 732. Εμφανίζεται όταν δημιουργήθηκε μια σύνδεση, αλλά στη συνέχεια απορρίφθηκε για κάποιο λόγο που σχετίζεται με δικαιώματα πρόσβασης των πόρων. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης του παρόχου VPN για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

Κωδικός σφάλματος VPN 766

- Δεν ήταν δυνατή η εύρεση πιστοποιητικού

Αυτό το σφάλμα προκύπτει σε συνδέσεις με το πρωτόκολλο σήμανσης Layer 2 (L2TP) μέσω ασφάλειας πρωτοκόλλου Internet (IPSec). Η σύνδεση απαιτεί την ύπαρξη πιστοποιητικού ελέγχου ταυτότητας στον πελάτη και στον διακομιστή VPN. Ένα από αυτά τα πιστοποιητικά δεν υπήρχε για αυτήν την προσπάθεια σύνδεσης, δημιουργώντας έτσι ένα σφάλμα. Ο πάροχος VPN θα πρέπει να μπορεί να λύσει αυτό το σφάλμα.

Κωδικός σφάλματος VPN 789

- Το στρώμα ασφαλείας αντιμετώπισε ένα σφάλμα επεξεργασίας κατά τις αρχικές διαπραγματεύσεις με τον απομακρυσμένο υπολογιστή

Αυτό είναι ένα γενικό σφάλμα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις σύνδεσης IPSec για το L2TP. Αυτός είναι ένας άλλος κώδικας σφάλματος που μπορεί να σχετίζεται με την απουσία πιστοποιητικών ασφαλείας ή ασυμφωνίες μεταξύ της ταυτότητας είτε του πελάτη είτε του διακομιστή και των λεπτομερειών που αναγράφονται στα αντίστοιχα πιστοποιητικά τους. Εάν το σύστημα χρησιμοποιεί Προενισχυμένα κλειδιά (PSK), βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης και ο διακομιστής έχουν το ίδιο κλειδί.

Κωδικός σφάλματος VPN 800

- Δεν ήταν δυνατή η δημιουργία της σύνδεσης VPN επειδή δεν ήταν δυνατή η δημιουργία μιας σήραγγας

Πρόκειται για έναν κωδικό σφάλματος που δεν περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε. Είναι πιο πιθανό να λάβετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος, αντί να δώσετε πιο ακριβείς λεπτομέρειες για το πρόβλημα, εάν έχετε ο τύπος VPN ρυθμισμένος σε Αυτόματο. Εάν γνωρίζετε το πρωτόκολλο VPN που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε ένα συγκεκριμένο διακομιστή, επιστρέψτε στην εγκατάσταση του VPN στις Ρυθμίσεις Δικτύου των Windows και αλλάξτε τον τύπο του VPN από το Automatic στο ακριβές πρωτόκολλο. Αποθηκεύστε αυτές τις νέες ρυθμίσεις και προσπαθήστε ξανά, ελπίζοντας για πιο ακριβή κωδικό σφάλματος.

Εάν ο ορισμός του τύπου VPN με μεγαλύτερη ακρίβεια δεν σας δώσει καλύτερη περιγραφή του σφάλματος σύνδεσης, θα πρέπει να ελέγξετε όλες τις ρυθμίσεις VPN.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό όνομα διακομιστή.
 • Ρωτήστε την εταιρεία VPN για τη διεύθυνση IP του διακομιστή και πληκτρολογήστε την αντί για ένα όνομα.
 • Ελέγξτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εάν όλες οι ρυθμίσεις φαίνονται ωραία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε αν κάποιο από αυτά τα προβλήματα λύνει το πρόβλημα.

 1. Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας.
 2. Επαναφέρετε το δρομολογητή σας.
 3. Κλείστε το VPN και ξεκινήστε το πάλι.
 4. Σταματήστε την υπηρεσία Remote Access Connection Manager (rasman) και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά.
 5. Απενεργοποιήστε το VPN, κλείστε τα πάντα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια ενεργοποιήστε ξανά το VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 806

- Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της σύνδεσης VPN μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή VPN

Σε αυτήν την περίπτωση, πραγματοποιήθηκε σύνδεση στον διακομιστή VPN, αλλά οι κανονικές διαδικασίες ανταλλαγής δεδομένων δεν μπορούν να συνεχιστούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τείχος προστασίας δικτύου κάπου στη διαδρομή εμποδίζει την επισκεψιμότητα VPN, η οποία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Encapsulation Generic Routing. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP) και να τον ζητήσετε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Η πιο πιθανή πηγή του προβλήματος είναι στη θύρα TCP 1723, η οποία πρέπει να ανοίξει.

Κωδικός σφάλματος VPN 809

- Δεν ήταν δυνατή η δημιουργία σύνδεσης δικτύου μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή VPN, επειδή ο απομακρυσμένος διακομιστής δεν ανταποκρίνεται

Αυτό είναι ένα παρόμοιο πρόβλημα με το σφάλμα 806. Προκαλείται από ένα τείχος προστασίας ή δρομολογητή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που εμποδίζει την πρόσβαση στο TCP 1723. Επικοινωνήστε με τον ISP σας για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Κωδικός σφάλματος VPN 812

- Η σύνδεση παρεμποδίστηκε εξαιτίας μιας πολιτικής που έχει διαμορφωθεί στον διακομιστή RAS / VPN σας

Αυτή είναι μια παραλλαγή στους κωδικούς σφαλμάτων 732 και 734. Το πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι ο λογαριασμός χρήστη δεν έχει επαρκή δικαιώματα στον διακομιστή VPN για να δημιουργήσει επιτυχώς μια σύνδεση. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το γραφείο υποστήριξης του VPN σας και να τους ζητήσετε να διορθώσουν αυτό το σφάλμα.

Κωδικός σφάλματος VPN 868

- Η απομακρυσμένη σύνδεση δεν έγινε επειδή το όνομα του διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης δεν επιλύθηκε

Εάν είστε τυχεροί, το πρόβλημα αυτό προκλήθηκε επειδή λάβατε λάθος το όνομα του διακομιστή όταν ορίσατε το VPN. Επικοινωνήστε με το γραφείο βοήθειας και επιβεβαιώστε το όνομα του διακομιστή με τον οποίο θα πρέπει να συνδεθείτε. Ζητήστε επίσης από αυτούς να σας δώσουν τη διεύθυνση IP του διακομιστή. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να προκληθεί από μια εσφαλμένη καταχώρηση στο σύστημα ονομάτων τομέα (DNS), το οποίο ερμηνεύει τα ονόματα των κεντρικών υπολογιστών στις διευθύνσεις IP. Η αντικατάσταση του ονόματος του διακομιστή με την πραγματική διεύθυνση IP είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ελέγξτε το όνομα του διακομιστή στη ρύθμιση σύνδεσης VPN. Εάν είχατε το όνομα σωστό, αντικαταστήστε το όνομα του διακομιστή με τη διεύθυνση IP, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει σωστά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και δοκιμάστε ξανά τη σύνδεση VPN.

Κωδικός σφάλματος VPN 13801

- Τα διαπιστευτήρια ελέγχου ταυτότητας IKE είναι απαράδεκτα

Αυτό το σφάλμα Internet Key Exchange 2 (IKEv2) αφορά μόνο τα προβλήματα με το πιστοποιητικό ελέγχου ταυτότητας του διακομιστή. Καθώς δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω στο διακομιστή, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το γραφείο υποστήριξης του παροχέα VPN και να τους διορθώσετε για να διορθώσετε το σφάλμα.

συμπέρασμα

Έχοντας να αντιμετωπίσει μια σειρά από λάθη όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε με ένα VPN μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Οι υπηρεσίες VPN χαμηλής ποιότητας έχουν κακή υποστήριξη πελατών και μπορεί να χρειαστούν μέρες για να λάβετε μια απάντηση. Εάν μια εταιρεία VPN διαθέτει αργή υπηρεσία υποστήριξης, οι φορείς υποστήριξης τους πιθανότατα δεν θα είναι πολύ εξειδικευμένοι, οπότε η πρώτη απάντηση στο δελτίο υποστήριξης μπορεί να είναι μια αμβλεία απάντηση που λείπει εντελώς από το σημείο. Οι φτηνές ομάδες υποστήριξης θέλουν να επισημάνουν τα ζητήματα που έχουν επιλυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συχνά παρερμηνεύουν το πρόβλημα εκ προθέσεως, έτσι ώστε να μπορούν να σας απομακρύνουν από την ουρά τους και να διατηρήσουν τις αξιολογήσεις απόκρισης τους.

Ο μεγάλος αριθμός κωδικών σφαλμάτων για VPNs σας δείχνει ότι πολλά πράγματα μπορεί να πάει στραβά όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN με μη αυτόματο τρόπο. Είναι πολύ καλύτερο να αναζητήσετε μια ποιοτική υπηρεσία VPN που να περιλαμβάνει εφαρμογή αυτο-εγκατάστασης. Οι εφαρμογές VPN σπάνια πηγαίνουν στραβά, ειδικά εάν η εγκατάσταση δεν έγινε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια υπηρεσία VPN υψηλής ποιότητας με μια πολύτιμη ομάδα υποστήριξης πελατών. Στη συνέχεια, ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε το φόβο της ανάγνωσης κώδικα σφάλματος VPN στην οθόνη σας.

Πιστωτική εικόνα: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me