Είναι ένα δίκτυο VPN νόμιμο στο σχολείο;

Ένα VPN στο σχολείο - Γιατί?

Όταν τα παιδιά παρακολουθούν σχολείο, απαγορεύεται συχνά να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων στο WiFi του σχολείου. Αυτό είναι κυρίως για να τους σταματήσει ψηφιακά "να περάσουν τις σημειώσεις στην τάξη". Οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat μπορούν να αποσπούν εξαιρετικά την προσοχή όταν διατίθενται στο σχολείο, αλλά πάντα υπάρχουν γονείς που προτιμούν το παιδί τους να στέλνει μηνύματα.


Κάποιοι γονείς επιθυμούν να κάνουν check in για το παιδί τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν μπορούν να πληρώσουν για το παιδί τους να έχουν δεδομένα ή τηλεφωνικό συμβόλαιο. Για αυτούς τους γονείς, οι υπηρεσίες αγγελιοφόρων που είναι διαθέσιμες σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορούν να είναι μια πραγματική ευλογία - αλλά μόνο εάν τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί να φαίνεται τετριμμένη στους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, η ικανότητα να αφήσει το παιδί σας να ξέρει ότι τρέχετε αργά για να τα παραλάβετε και ότι δεν πρέπει να ανησυχούν - ή να τους ζητήσουν να συναντηθούν στο κατάστημα γύρω από το γωνιά για να εξοικονομήσουν χρόνο - είναι πιο σημαντικό από ό, τι νομίζετε. Λόγω των απλών οικονομικών και των περιορισμών που επιβάλλονται στις υπηρεσίες και στους δικτυακούς τόπους από τους διαχειριστές δικτύων σχολείου, ορισμένοι γονείς δεν είναι τόσο τυχεροί ως προς αυτό,.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γονείς μπορούν να απευθύνονται σε δίκτυα VPN. Με ένα VPN, τα παιδιά μπορούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς του διαδικτύου που επιβάλλονται στις υπηρεσίες από τα σχολεία. Αυτό επιτρέπει στο παιδί του να αποκτά πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν εύκολα ενώ βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη.

VPN στο σχολείο

Είναι νόμιμο?

Η χρήση του VPN σιωπούν σχεδόν σίγουρα από τα σχολεία και ασφαλώς θα μπορούσε να προσγειώσει το παιδί σας σε πρόβλημα με τον δάσκαλό του. Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό εάν παρατηρηθούν κατάχρηση της εξουσίας τους και πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους ενώ βρίσκονται σε σχολικές εγκαταστάσεις. Τα σχολεία μπλοκάρουν τα κοινωνικά μέσα, τους δικτυακούς τόπους τυχερών παιχνιδιών, τους ιστότοπους ροής, το περιεχόμενο για ενήλικες - και πολλά άλλα είδη υπηρεσιών - με σκοπό να μην αποσπάται η προσοχή των παιδιών ή να βλέπουν τα ακατάλληλα για την ηλικία υλικά.

Με μια συσκευή με δυνατότητα VPN, ένα παιδί μπορεί να παρακάμψει όλα αυτά τα μπλοκ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να κάνουν πολλά πράγματα που δεν έχουν σκοπό να κάνουν κατά τις ώρες του σχολείου. Ένα υπεύθυνο παιδί μπορεί να είναι αρκετά λογικό να χρησιμοποιεί μόνο το VPN για να στείλει μήνυμα στους γονείς του όταν έλθει σε επαφή. Ωστόσο, άλλα παιδιά μπορούν να παίξουν το Minecraft (άλλα παιχνίδια είναι διαθέσιμα) στο σχολείο - ή να παρουσιάσουν τα βίντεο φίλων τους - οδηγώντας σε κράτηση και κατάσχεση του τηλεφώνου ή της συσκευής τους.

Παρόλα αυτά, είναι αλήθεια ότι δεν είναι παράνομο να χρησιμοποιείται VPN στις περισσότερες χώρες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ λίγες χώρες όπου η χρήση του VPN απαγορεύεται από το νόμο και μπορεί να οδηγήσει το παιδί σας σε πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σίγουρα πράγματα που το παιδί σας μπορεί να κάνει με ένα VPN που θα μπορούσε να τους προσγειωθεί σε πρόβλημα με το νόμο...

Κατάργηση αποκλεισμού Περιορισμένου περιεχομένου στα σχολεία ή στο κολλέγιο

Πολλά σχολεία περιορίζουν το WiFi και έτσι ορισμένες ιστοσελίδες μπλοκάρονται για τους μαθητές τους. Φυσικά, στα σχολεία η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα σχολεία πρέπει να ενθαρρύνουν τους μαθητές να χαλαρώσουν στις διακοπές διδασκαλίας ή τους χρόνους διακοπής τους, και η πρόσβαση στις αγαπημένες τους ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν ακριβώς αυτό. Εάν οι ιστότοποι έχουν περιοριστεί στο σχολικό δίκτυο WiFi σας, ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τις ακόλουθες υπηρεσίες και πολλά άλλα!

  • Ξεμπλοκάρετε το Netflix στο σχολείο
  • Ξεμπλοκάρετε το SnapChat στο σχολείο

Μπορεί ένα παιδί να σπάσει έναν νόμο χρησιμοποιώντας ένα VPN?

Η χρήση VPN δεν είναι παράνομη στα περισσότερα έθνη και δεν είναι ιδιαίτερα παράνομη η χρήση ενός VPN στο σχολείο. Ωστόσο, ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζείτε, υπάρχουν πράγματα που ένα παιδί θα μπορούσε να κάνει με ένα VPN που θα μπορούσε να είναι παράνομο. Σε ορισμένες χώρες, το υλικό ΛΟΑΤ, το σεξουαλικό περιεχόμενο, τα τυχερά παιχνίδια (και άλλα θρησκευτικά ασυμβίβαστα περιεχόμενα) ή το πολιτικά αμφισβητούμενο περιεχόμενο ιστότοπου εμποδίζεται από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου εξ ονόματος της κυβέρνησης.

Όταν ένα παιδί χρησιμοποιεί ένα VPN, είναι δυνατό να έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από το σχολείο - αλλά και σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί από τους ISP και την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, είναι πιθανό ένα παιδί να έχει πρόσβαση σε ιστοτόπους που έχουν μπλοκαριστεί από την κυβέρνηση και αυτή η πράξη (αντί να χρησιμοποιεί VPN) θα μπορούσε να τους προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα με τις αρχές.

Παιδί που χρησιμοποιεί VPN

Τι γίνεται στις ΗΠΑ;?

Ακόμη και στις ΗΠΑ, ένα παιδί τεχνολογίας-καταλαβαίνω μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πληρεξούσιο για να μην φτάσει στο καλό. Ένα παιδί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα VPN σε μια απόπειρα απόκρυψης της ταυτότητάς του και αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει καταχρηστικές συμπεριφορές όπως ο κυβερνο-εκφοβισμός. Ωστόσο, είναι και πάλι η συμπεριφορά που ασκεί το παιδί - και όχι η χρήση του ίδιου του VPN - που είναι παράνομη.

Είναι η VPN χρήση στο σχολείο παράνομη - Συμπέρασμα

Εάν ένας γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να εμπιστευτεί το παιδί του να μην καταχραστεί ένα VPN ενώ βρίσκεται στο σχολείο, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να φτάσει κανείς γύρω από τα μπλοκ ιστοτόπων. Το σημαντικό είναι για τον γονέα / κηδεμόνα να τονίσει την εμπιστοσύνη που τοποθετεί στο παιδί του και να εξηγήσει ότι η χρήση του VPN για οτιδήποτε, εκτός από την επαφή με αυτούς, θα μπορούσε να τους προκαλέσει πολλά προβλήματα, τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου.

Στο τέλος της ημέρας, αν ένα παιδί έχει πιαστεί χρησιμοποιώντας ένα VPN στο σχολείο μπορεί να οδηγήσει στο να κατασχεθεί το τηλέφωνό του και ίσως χρειαστεί να μιλήσετε με τον δάσκαλο του παιδιού σας. Αν το παιδί δείξει ότι δεν είναι σε θέση να χειριστεί την ευθύνη πρόσβασης σε αποκλεισμένους ιστότοπους, θα χρειαστεί να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στην υπηρεσία VPN για να σταματήσετε την πρόσβαση του παιδιού σας. Διαφορετικά, μπορεί να πιαστούν χρησιμοποιώντας το VPN οδηγώντας πάλι σε περαιτέρω δράση από το σχολείο.

Πιστωτικές Εικόνες: Εικόνες Επιχειρήσεων Μαϊμού / Shutterstock.com, thodonal88 / Shutterstock.com, wavebreakmedia / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me