Πώς επηρεάζει μια νομική πολιτική VPN;

Ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να διαβάσει το μακρύ βαρετό νόμιμο κόμμα που συνοδεύει σχεδόν όλα όσα κάνουμε στον σύγχρονο κόσμο. Αλλά ποιος κάνει; Είναι τελικά πολύ βαρετό και συχνά γράφεται σε μια λογική γλώσσα που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να αποκρούει όλους, εκτός από τους πιο σκληρούς νομικούς μαζοχιστές!

Το πρόβλημα όταν πρόκειται για VPN είναι ότι αυτή η νομική ορολογία συχνά περνά στον πυρήνα της πραγματικής υπηρεσίας που πληρώνετε. Παρόλο που είναι επίσης χρήσιμο για την κρυπτογράφηση ασύρματων δημόσιων συνδέσεων WiFi και την πρόσβαση σε γεωγραφικές υπηρεσίες web, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν VPN κυρίως για να προστατεύσουμε την ανωνυμία μας και θεωρήστε ότι αυτή είναι η πιο ζωτική λειτουργία της.

Γνωρίζοντας αυτό, σχεδόν όλοι οι πάροχοι VPN διακηρύσσουν δυνατά τα οφέλη της υπηρεσίας τους για τη διατήρηση της ηλεκτρονικής ανωνυμίας στις πρώτες σελίδες τους. Ωστόσο, όταν εξετάζετε πολλούς από τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών (Όροι Παροχής Υπηρεσιών, επίσης κοινώς ονομαζόμενοι Όροι & Όροι ή Όροι Χρήσης) συμφωνίες διαπιστώνετε ότι οι όροι είτε κατ 'αποκοπήν αντιβαίνουν σε αυτούς τους ισχυρισμούς, είτε τις πληρούν σε βαθμό που τους καθιστά ουσιαστικά χωρίς νόημα.

Αυτό το διχασμό ανάμεσα σε αυτό που υποστηρίζεται ότι προσφέρεται και το οποίο στην προσεκτική μελέτη του μικρού έντυπου εγγράφου είναι στην πραγματικότητα προσφέρεται, καθιστά σημαντικό να εξεταστεί η νομική πολιτική του VPN προτού να εγγραφείτε για τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν αρκετοί συνηθισμένοι ισχυρισμοί που δικαιολογούν ιδιαίτερη προσοχή από τον μέσο χρήστη VPN.

Εγγυημένη ιδιωτικότητα

Αρκετά όλοι οι πάροχοι VPN υπόσχονται να μην παραδίδουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους στο Διαδίκτυο σε τρίτους. Εντούτοις, εάν ελέγξετε το ToS τους, θα γίνει γρήγορα σαφές ότι σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής (κλήσεις, δικαστικές αποφάσεις κ.λπ.) δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν και θα παραδώσουν πληροφορίες υπό τέτοιες συνθήκες χωρίς να χτυπήσουν ένα βλέφαρο.

Το είπαμε εδώ στο ProPrivacy και θα το πούμε ξανά, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία VPN μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί το απόρρητό σας είναι να μην κρατάτε αρχεία καταγραφής. Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής (logs) = τίποτα για παράδοση σε περίπτωση νομικής ενέργειας (ή ακόμα χειρότερη κατάληψη των διακομιστών VPN της εταιρείας από τις αρχές - έχει συμβεί).

Μην κρατάτε αρχεία καταγραφής

Ακόμη και όταν ένας πάροχος VPN ισχυρίζεται ότι δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής, αξίζει τον κόπο να ελέγξετε το ToS για να δείτε τι ακριβώς εννοούν με αυτό. Ένα κοινό πρόβλημα είναι ότι, αν και τα κούτσουρα μπορεί τελικά να απορριφθούν, συχνά διατηρούνται για μια σύντομη (ή όχι τόσο μικρή) περίοδο εκ των προτέρων. Παραδείγματος χάριν, η HMA κάνει μεγάλο μέρος του γεγονότος ότι δεν τηρεί κανένα αρχείο, αλλά μια μελέτη του ToS δείχνει ότι κρατούνται για 10 ημέρες, η οποία είναι αρκετά μεγάλη και σίγουρα αρκετή για να ληφθούν νομικά μέτρα για να εξαναγκασθούν να παραδοθούν πάνω από.

Ένα άλλο, αν και μικρότερο, καθορίζει ποια αρχεία καταγραφής και αρχεία απορρίπτονται και ποια όχι. Ενώ τα περισσότερα δίκτυα VPN των «μη-logs» θα απορρίψουν τα αρχεία των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων ενός χρήστη, μερικοί εξακολουθούν να διατηρούν λεπτομέρειες όπως η IP που συνδέεται με τον χρήστη, την ώρα και τη σύνδεση, η οποία, αν και δεν αποτελεί κρίσιμη ανησυχία για τους περισσότερους, πολλοί για μερικούς.

Ομοίως, οι περισσότεροι πάροχοι VPN διατηρούν αρχεία στοιχείων πληρωμής των πελατών τους. Παρόλο που είναι σαφώς χρήσιμο για τέτοιες εφαρμογές όπως η συνεχής παρακολούθηση χρεώσεων και τα προβλήματα και πιθανώς δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε πολλούς, υπάρχουν πάροχοι εκεί έξω (όπως η Private Internet Access) που αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, καταστρέφοντας τα αρχεία πληρωμών. η ολοκλήρωση της συναλλαγής (διαχείριση της χρήσης κλπ., εκχωρώντας στους πελάτες της τυχαίους, μη-ανιχνεύσιμους αριθμούς χρηστών).

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Είναι σύνηθες (αλλά σε καμία περίπτωση καθολική) πρακτική να προσφέρουμε εγγύηση επιστροφής χρημάτων, η οποία συνήθως μπορεί να διαρκέσει οτιδήποτε από μια μέρα σε ένα μήνα. Ωστόσο, τι σημαίνει αυτή η εγγύηση μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, οπότε αν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε ως δωρεάν δοκιμή για να ελέγξετε την υπηρεσία του παροχέα του ToS, αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Αν και μερικά VPNs είναι ευτυχείς να σας δώσουν μια δοκιμή αποπληρωμής χρημάτων από την υπηρεσία τους, άλλοι θα επιστρέψουν τα χρήματα μόνο εάν η τεχνική ομάδα τους δεν μπορέσει να σας συνδέσει μέσα στην καθορισμένη ώρα. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο με αυτό το ίδιο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους περιορισμούς (συχνά κρυμμένοι αρκετά βαθιά στη νομική πολιτική μιας εταιρείας) προτού εγγραφείτε. Αυτό που θεωρούμε ιδιαιτέρως καταδικαστέες είναι οι εταιρείες που δηλώνουν στο ToS ότι η δυσαρέσκεια λόγω βραδείας ταχύτητας ή άλλως η κακή εξυπηρέτηση δεν αποτελεί λόγο επιστροφής χρημάτων.

παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Ας το παραδεχτούμε, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν VPN ώστε να μπορούν να κατεβάζουν torrents P2P. Ορισμένοι πάροχοι VPN επιτρέπουν σιωπηρά αυτό, ενώ άλλοι παρέχουν ενεργά αποκλειστικούς διακομιστές VPN για την εργασία! Πολλοί, ιδιαίτερα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή όπου τα πνευματικά δικαιώματα είναι τόσο αυστηρά όσο και ενεργά, έχουν αυστηρές πολιτικές κατά και θα εκδίδουν προειδοποιήσεις που θα προειδοποιούν ότι εάν εξακολουθεί να εντοπίζεται τότε θα σας απαγορευτεί η υπηρεσία.

Το πρόβλημα είναι να γνωρίζουμε τη δημοτικότητα της λήψης torrent, πολλά δίκτυα VPN με αυστηρές πολιτικές κατά της πειρατείας δεν διαφημίζουν το γεγονός πολύ καλά, προτιμώντας να κρύβουν τις πολιτικές τους στο ToS για φόβο μήπως χάσουν πιθανούς πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας κατά το torrenting, δείτε το καλύτερο VPN για τον οδηγό ιστότοπων torrent.

Αλλα πράγματα

Τα παραπάνω είναι τα κύρια πράγματα που νομίζουμε ότι πρέπει να προσέξετε. Ως επί το πλείστον, οι περισσότεροι πάροχοι VPN προσπαθούν να αποζημιωθούν εναντίον απολύτως οτιδήποτε, αν και η εθνική και διεθνής νομοθεσία θα αντικαταστήσει οτιδήποτε γράφεται στο ToS της εταιρείας.

Πολλές εταιρείες επιθυμούν επίσης να χαρακτηρίσουν την «απεριόριστη ταχύτητα» και το «απεριόριστο εύρος ζώνης» τους με τις πολιτικές «δίκαιης χρήσης» που βρίσκονται μόνο εάν ελέγξετε προσεκτικά το ToS τους. Παρόλο που το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιοι όροι είναι ενοχλητικό, δεν έχουμε ακόμη να συναντήσουμε έναν πάροχο που τους επιβάλλει και έτσι δεν τους θεωρούν κάτι που να ανησυχούν πάρα πολύ για.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε να τονίσουμε γιατί είναι πολύ σημαντικό να ανασηκώσετε τα μανίκια σας και να διαβάσετε την μικρή εκτύπωση όταν αποφασίζετε ποιος πάροχος VPN είναι κατάλληλος για εσάς. Δεν είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά δεδομένου ότι πρόκειται να ασχοληθείτε με την προστασία της ταυτότητάς σας χρησιμοποιώντας VPN, αξίζει τον κόπο να διασφαλίσετε ότι ο πάροχος VPN ασχολείται επίσης με το ιδιωτικό σας απόρρητο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι πάροχοι VPN έχουν κακές νομικές πολιτικές. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι έχουν λάβει υπόψη ζητήματα όπως οι πελάτες και έχουν το ToS, το οποίο πίσω από αυτό. Έχουμε ένα άρθρο που συζητάει τους αγαπημένους μας παρόχους VPN "no-logs" που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me