Καταργήστε πλήρως ένα VPN από τη συσκευή σας

Για άτομα που θέλουν να διαγράψουν εντελώς όλα τα αρχεία που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο VPN από το μηχάνημα ή την κινητή συσκευή τους - αυτός ο οδηγός είναι εδώ για να σας βοηθήσει.


Όταν εγκαθιστάτε μια υπηρεσία VPN, βάζει τα αρχεία στον υπολογιστή σας σε διάφορα σημεία, καθώς και κάνει αλλαγές στο μητρώο (στα Windows). Ορισμένα δίκτυα VPN αφήνουν επίσης τον κωδικό πρόσβασης και τις λεπτομέρειες σύνδεσης να κρέμονται γύρω από το μηχάνημά σας, μόνο σε περίπτωση που αποφασίσετε να το επανεγκαταστήσετε αργότερα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ορισμένα αρχεία που απομένουν μετά την κατάργηση της εγκατάστασης ενός VPN μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με ένα άλλο VPN αργότερα. Οι συγκρουόμενοι οδηγοί TAP (εικονικές συσκευές πυρήνα δικτύου που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία γέφυρας δικτύου), για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν αποτυχία σύνδεσης ενός VPN. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το είδος προβλήματος κατά την εγκατάσταση ενός νέου VPN είναι να διασφαλίσετε ότι όλο το λογισμικό που σχετίζεται με ένα παλιό VPN έχει ήδη διαγραφεί πριν εγκαταστήσετε τον νέο πελάτη.

Εδώ στο ProPrivacy.com, δοκιμάζουμε τα VPN σε τακτική βάση. Επομένως, είμαστε πολύ καλά για το πώς οι συγκρούσεις μπορούν να προκαλέσουν ένα πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έπρεπε να απεγκαταστήσω ένα VPN και να το επανεγκαταστήσω δύο φορές για να λειτουργήσει: δεν συνειδητοποίησα ότι εξακολουθούσα να κρύβω ένα άλλο VPN στο μηχάνημά μου που έρχεται σε σύγκρουση με αυτό. Έχοντας αυτό υπόψη, οι αξιολογητές μας VPN γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα θέματα!

Επιπλέον, είναι πολύ συνηθισμένο για τους νεοεισερχόμενους σε VPN να δοκιμάσουν διάφορους παροχείς, χρησιμοποιώντας δωρεάν δοκιμές και εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. Για τους μη τεχνολογικούς ανθρώπους - που δεν συνειδητοποιούν ότι είναι καλύτερο να μην έχουν εγκατασταθεί πάρα πολλά VPN στο μηχάνημα τους ταυτόχρονα - τα προβλήματα VPN μπορούν σύντομα να εμφανιστούν. Αυτό το άρθρο θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να διορθώσει γρήγορα την κατάσταση, επιτρέποντάς του να διαγράψει εντελώς τους ανεπιθύμητους πελάτες VPN - δίνοντας στο μηχάνημά τους μια ωραία νέα εκκίνηση.

Πώς να διαγράψετε πλήρως ένα VPN από τη συσκευή σας

Η πραγματικότητα είναι ότι η διαγραφή ενός VPN εντελώς δεν είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει διαθέσιμο εξειδικευμένο λογισμικό για Mac και Windows που θα αναζητήσει αποτελεσματικά και θα απεγκαταστήσει σωστά όλα τα αρχεία που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο VPN. Αυτά τα είδη των ολοκληρωμένων προγραμμάτων απεγκατάστασης είναι καλύτερα από αυτά που έρχονται με έναν υπολογιστή natively. Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στη χρήση.

Windows Vpn Διαγραφή

Καταργήστε την εγκατάσταση ενός VPN στα Windows

Για τα μηχανήματα των Windows, συνιστούμε τη χρήση του Revo Uninstaller (η δωρεάν έκδοση είναι εντάξει). Το Revo Uninstaller είναι μια πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση για το "Τα Windows προσθέτουν ή καταργούν προγράμματα" λειτουργία. Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να ανιχνεύουν τα αρχεία, τους φακέλους και τις καταχωρήσεις μητρώου που έχουν απομείνει μετά την πραγματοποίηση της τυπικής διαδικασίας απεγκατάστασης. Κάνει αυτό χρησιμοποιώντας οκτώ διαφορετικά εργαλεία καθαρισμού (που ονομάζεται 'λειτουργία Hunter'). Οι χρήστες του Revo μπορούν να αναβαθμίσουν σε μια πληρωμένη έκδοση για να αποκτήσουν πλήθος επιπλέον λειτουργιών. Ωστόσο, για την απεγκατάσταση ενός VPN η δωρεάν έκδοση θα αρκεί.

Revo Uninstaller

Η χρήση της ελεύθερης χρησιμότητας είναι πολύ απλή. Εκκινήστε το Revo Uninstaller, επιλέξτε το πρόγραμμα VPN που θέλετε να απεγκαταστήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή απεγκατάστασης. Αφού απεγκαταστήσετε, θα σας ζητηθεί να σαρώσετε τα υπόλοιπα αρχεία. Συμφωνώ με τη σάρωση και την απεγκατάσταση θα βρείτε τυχόν επιπλέον αρχεία για να τα διαγράψετε. Ολοκληρώστε τη διαδικασία, συμφωνώντας να διαγράψετε τυχόν επιπλέον αρχεία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που βρίσκει κατά τη διαδικασία σάρωσης.

Μη αυτόματη διαγραφή μιας σύνδεσης VPN στα Windows

Εάν εγκαταστήσατε τη σύνδεση VPN με μη αυτόματο τρόπο, θα χρειαστεί επίσης να διαγράψετε τη σύνδεση με μη αυτόματο τρόπο. Αξίζει επίσης να γίνει αυτή η διαδικασία ακόμα και αν η σύνδεση VPN εγκατασταθεί αυτόματα από το λογισμικό VPN (για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παλιές συνδέσεις που κρέμονται γύρω από το μηχάνημά σας). Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Μεταβείτε στο "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης".
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα" στο αριστερό παράθυρο.
 3. Εδώ θα δείτε τους προσαρμογείς και τη σύνδεση VPN. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση VPN που θέλετε να καταργήσετε και να επιλέξετε Διαγράφω.

Πώς να διαγράψετε τους παλιούς οδηγούς TAP στα Windows

Ένας λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση πολλαπλών υπολογιστών VPN σε ένα μηχάνημα των Windows μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο οφείλεται σε προγράμματα οδήγησης TAP. Τα προγράμματα οδήγησης TAP είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση εργασιών VPN στα Windows. Ωστόσο, όταν διάφορα VPN εγκαθιστούν προγράμματα οδήγησης TAP σε ένα μηχάνημα, μπορούν να αρχίσουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους: σταματώντας το νέο VPN να κάνει μια σύνδεση. αυτός είναι ο συνηθέστερος λόγος για τις διενέξεις λογισμικού VPN. Ακόμη και μετά τη διαγραφή ενός VPN, μπορεί επίσης να χρειαστεί να καταργήσετε τα προγράμματα οδήγησης tap. Βεβαίως - εάν διαγράψετε το VPN χρησιμοποιώντας το Revo Uninstaller - πρέπει να καταργηθεί όλο το λογισμικό που σχετίζεται με ένα VPN: συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων οδήγησης TAP.

Για οποιονδήποτε έχει ήδη διαγράψει ένα VPN (ή πολλαπλά VPN) χρησιμοποιώντας την κανονική εφαρμογή απεγκατάστασης των Windows στον Πίνακα Ελέγχου, ίσως είναι απαραίτητο να καταργήσετε τα προγράμματα οδήγησης TAP με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου > ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ > Σύστημα > Διαχειριστή της συσκευής
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στους προσαρμογείς δικτύου, κάντε δεξί κλικ στους οδηγούς TAP και απεγκαταστήστε τους, διαγράφοντας και το πρόγραμμα οδήγησης όταν τους ζητήσατε.
 3. Επανεκκινήστε το σύστημά σας και εγκαταστήστε ξανά την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος-πελάτη VPN που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το τρέχον VPN θα εγκαταστήσει τα σωστά προγράμματα οδήγησης TAP.

OS X Διαγραφή Vpn

Mac OS X

Για Mac OS X συνιστούμε να χρησιμοποιείτε είτε το AppCleaner (δωρεάν) είτε το CleanApp για Mac (το οποίο κάνει την εργασία καλά αλλά κοστίζει 14,99 δολάρια). Όπως και ο αντίστοιχος των Windows, και τα δύο προγράμματα είναι εξαιρετικά αυτονόητα. Η χρήση τους είναι μια απλή διαδικασία και απαιτεί μόνο να ακολουθείτε τις οδηγίες στην οθόνη για να απεγκαταστήσετε σωστά ένα VPN και όλα τα στοιχεία του. Το CleanApp είναι υπέροχο γιατί θα αναζητήσει όλα τα παλιά αρχεία παλαιού τύπου σε Mac και θα τα διαγράψει.

Αφού διαγράψετε το λογισμικό VPN από το Mac σας, ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο τις συνδέσεις VPN. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Παω σε επιλογές συστήματος,
 2. Κάνε κλικ στο προφίλ εικόνισμα.
 3. Κάντε κλικ στο σύμβολο μείον δίπλα στο VPN που θέλετε να καταργήσετε
 4. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή
 5. Οι διακομιστές VPN που χρησιμοποιήσατε θα διαγραφούν τώρα από τα δίκτυά σας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις μηχανές των Windows, η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης TAP δεν είναι απαραίτητη για την ομαλή εκτέλεση ενός VPN. Έτσι, αν αυτό είναι κάτι που σας ενοχλεί, η απάντηση είναι όχι: δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απεγκατάσταση παλιών προγραμμάτων οδήγησης TAP, όπως σε ένα μηχάνημα των Windows.

Ubuntu Διαγραφή Vpn

Linux

Αν εγκαταστήσετε λογισμικό σε μηχάνημα Linux χρησιμοποιώντας ένα διαχειριστή πακέτων (πακέτο διαχείρισης πακέτων Debian στο Ubuntu), είναι δυνατή η αφαίρεση αυτού του λογισμικού από το διαχειριστή πακέτων. Αυτό πιθανότατα θα είναι αρκετό για να καθαρίσετε όλα τα αρχεία που σχετίζονται με ένα πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου ενός VPN) με επιτυχία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά την απεγκατάσταση ενός VPN σε Linux χρησιμοποιώντας APT "αφαίρεση" δεν θα είναι αρκετό. Η κατάργηση διαγράφει μόνο τα εγκατεστημένα πακέτα και όχι τα αρχεία ρυθμίσεων επίσης. Για να καταργήσετε αρχεία ρυθμίσεων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το "purge". Το "Καθαρισμός" είναι το ίδιο με το "Κατάργηση" εκτός από την αφαίρεση των πακέτων και την διαγραφή των αρχείων διαμόρφωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρχεία στο αρχικό φάκελο ενός χρήστη δεν διαγράφονται από ένα διαχειριστή πακέτων, ακόμη και αν χρησιμοποιείται καθαρισμός.

Στιγμιότυπο οθόνης Stacer

Για όσους θέλουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα για το Linux που θα σας βοηθήσει με τη διαγραφή και τον καθαρισμό των αρχείων, το Stacer και το GCleaner είναι επιλογές. Ωστόσο, η GCleaner βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο Stacer επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το "System Cleaner" για να ελευθερώσουν χώρο με ένα κλικ, να διαχειριστούν εφαρμογές εκκίνησης στο Ubuntu για να βελτιστοποιήσουν την απόδοση, να βρουν και να διαχειριστούν υπηρεσίες και δαίμονες και να βρουν και να απεγκαταστήσουν λογισμικό για να ελευθερώσουν χώρο.

Για να διαγράψετε τις συνδέσεις VPN στο Ubuntu, υπάρχει ένας χρήσιμος οδηγός για να δείτε εδώ.

Διαγραφή Vpn Android

Android

Για να διαγράψετε ένα VPN για Android μπορείτε, φυσικά, να διαγράψετε την εφαρμογή με τον κανονικό τρόπο. Ωστόσο, πρέπει επίσης να κάνετε τα εξής για να διασφαλίσετε ότι όλες οι συνδέσεις VPN έχουν καταργηθεί με επιτυχία:

 1. Σύρετε προς τα κάτω το τηλέφωνο και πατήστε Ρυθμίσεις
 2. Στις ρυθμίσεις αναζητήστε το συνδέσεις υποδιαίρεση και πατήστε Περισσότερες ρυθμίσεις σύνδεσης.
 3. Τώρα κάντε κλικ στο VPN (Εγκατάσταση και διαχείριση εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).
 4. Τώρα θα δείτε τις συνδέσεις VPN σας. Πατήστε μακράν το VPN που θέλετε να διαγράψετε.
 5. Πατήστε Διαγραφή δικτύου
 6. Θα πει "Δεν υπάρχουν VPN" όταν έχουν διαγραφεί όλες οι συνδέσεις VPN.

Ios Vpn Απεγκατάσταση

iOS

Εκτός από τη διαγραφή ενός iOS VPN, θα πρέπει επίσης να διαγράψετε τις μεμονωμένες συνδέσεις που μπορεί να έχουν ρυθμιστεί. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS.
 2. Παρακέντηση Γενικός.
 3. Παρακέντηση Προφίλ.
 4. Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε τα μεμονωμένα προφίλ VPN που είναι εγκατεστημένα στο iPad ή το iPhone σας. Πατήστε εκείνο που θέλετε να διαγράψετε.
 5. Πατήστε Διαγραφή προφίλ. Τώρα επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγράψετε αυτό το προφίλ πατώντας Διαγράφω πάλι.
 6. Τώρα έχετε απεγκαταστήσει το προφίλ VPN που σχετίζεται με το VPN που χρησιμοποιήσατε.

Διαγραφή σκληρού δίσκου

Ασφάλεια δεδομένων και ανάκτηση σκληρού δίσκου

Αξίζει να θυμάστε ότι εάν διαγράφετε / απεγκαταστήσετε ένα VPN από ένα σκληρό δίσκο ή έναν υπολογιστή που σκοπεύετε να πουλήσετε, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή τα διαπιστευτήρια σύνδεσης VPN ενδέχεται να είναι ακόμα ανακτήσιμα, εκτός εάν μορφοποιήσετε σωστά το σκληρό δίσκο πριν το πουλήσετε ή να το πετάξετε.

Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, διότι αν ένας εγκληματίας κυβερνοχώρου καταφέρει να ανακτήσει τα διαπιστευτήρια VPN, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συνδρομή VPN για να διαπράξει εγκλήματα. Επειδή είναι απίθανο να φαίνεται αυτό, είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύποπτη ύπαρξής σας για ένα έγκλημα που δεν έχετε διαπράξει.

Για το λόγο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση ενός από τα συνιστώμενα προγράμματα απεγκατάστασης (για να δοθεί στο μηχάνημά σας ένας νέος καμβάς έτοιμος για την εγκατάσταση ενός άλλου VPN) δεν θα εμποδίσει κάποιον να ανακτήσει αργότερα αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιώντας το λογισμικό αποκατάστασης σκληρού δίσκου. Για λεπτομερή εξήγηση σχετικά με τον τρόπο σωστής μορφοποίησης ενός σκληρού δίσκου - για να σταματήσετε την ανάκτηση δεδομένων σε μεταγενέστερη ημερομηνία - παρακαλώ δείτε τον οδηγό μου εδώ.

Πιστοποίηση εικόνας τίτλου: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me