Κοινή χρήση της σύνδεσης VPN

Συσκευές όπως οι κονσόλες παιχνιδιών, τα dongles streaming media και οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν όλοι να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του VPN που αποτυπώνουν γεωγραφικά, αλλά δεν είναι σε θέση να τρέξουν το λογισμικό VPN. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να μοιραστείτε μια σύνδεση VPN με διάφορους τρόπους.

Πώς να μοιράζεστε μια σύνδεση VPN

1. Χρησιμοποιήστε έναν δρομολογητή VPN

Αυτό είναι μακράν η πιο εύκολη μέθοδος. Οι περισσότεροι δρομολογητές μέσου έως υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν ενσωματωμένο client VPN αυτές τις μέρες, οι οποίοι πρέπει να είναι διαμορφωμένοι για σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία VPN.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να αναβοσβήνει ο υφιστάμενος δρομολογητής σας με DD-WRT ή το firmware της Τομάτας, παρόλο που η αγορά ενός προκατασκευασμένου και προεπιλεγμένου δρομολογητή DD-WRT ή Tomato από το Flashrouters είναι ευκολότερος και εγγυάται ότι δεν θα καταλήξετε σε έναν περιποιημένο δρομολογητή!

Σημειώστε ότι οι δρομολογητές χαμηλού επιπέδου μπορούν συχνά να εκτελέσουν VPN client, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυροί για να το κάνουν με ταχύτητα. Εάν θέλετε να αποφύγετε προβλήματα ρύθμισης ροής κατά τη ροή περιεχομένου βίντεο, τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να ξοδέψετε τουλάχιστον $ 100 USD περίπου σε ένα αξιοπρεπή δρομολογητή VPN.

2. Μοιραστείτε μια σύνδεση VPN με τον υπολογιστή σας Windows ή Mac

Μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση VPN των Windows ή Mac με το ασύρματο δίκτυο που διαθέτετε μέσω καλωδίου WiFi ή Ethernet. Έχουμε οδηγίες για να το κάνετε αυτό παρακάτω Αυτό μπορεί να είναι βολικό όταν δεν θέλετε (ή δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά) να εκτοξεύσετε σε ένα νέο δρομολογητή.

3. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS

Αυτή η μέθοδος δεν χρησιμοποιεί καθόλου ένα VPN καθότι εξαρτάται από την αλλαγή των ρυθμίσεων DNS της συσκευής σας. Ορισμένες υπηρεσίες VPN, ωστόσο, περιλαμβάνουν μια δωρεάν έξυπνη υπηρεσία DNS ως μέρος του πακέτου VPN.

Εάν συμβαίνει αυτό με την υπηρεσία VPN σας, τότε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα Internet θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS για να εμφανιστεί να βρίσκεται σε άλλη χώρα.

Πώς να μοιράζεστε ένα VPN χωρίς δρομολογητή

Μοιραστείτε μια σύνδεση VPN στα Windows 10 μέσω Ethernet

1. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, ο υπολογιστής σας πρέπει συνήθως να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω WiFi. Αν έχετε δύο ή περισσότερες θύρες υπολογιστή Ethernet στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη θύρα για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

2. Εγγραφείτε για μία από τις υπηρεσίες VPN που αναφέρονται παραπάνω, εγκαταστήστε την στα Windows και συνδεθείτε σε ένα διακομιστή VPN. Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet. Οι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές συχνά δεν διαθέτουν ειδική θύρα Ethernet, επομένως ίσως χρειαστεί να αγοράσετε καλώδιο προσαρμογέα USB-C ή Ethernet ή παρόμοιο.

3. Μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη -> Δίκτυο & Διαδίκτυο -> Κατάσταση -> Αλλάξτε τις ρυθμίσεις δικτύου -> Αλλάξτε τις επιλογές προσαρμογέα.

κατάσταση δικτύου

4. Βρείτε τη σύνδεση VPN. Αν πρόκειται για σύνδεση OpenVPN, μπορεί να ονομάζεται μετά από τον πάροχο VPN ή μπορεί να χρησιμοποιήσει την γενική ετικέτα "TAP-Windows-Adapter VPN". Κάντε δεξί κλικ πάνω του -> Ιδιότητες.

Δικτυακές συνδέσεις

Κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση και:

α) Επιλέξτε "Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης στο Internet αυτού του υπολογιστή".

β) Στο αναπτυσσόμενο μενού "Επιλογή ιδιωτικής σύνδεσής σας στο διαδίκτυο" επιλέξτε τη σύνδεση Ethernet.

Ιδιότητες Ethernet

Hit Ok.

Η μη-VPN συσκευή σας πρέπει τώρα να μοιράζεται τη σύνδεση VPN των Windows, αλλά ποτέ δεν πονάει να την επανεκκινήσει μόνο για να είναι σίγουρη.

Μοιραστείτε μια σύνδεση VPN στα Windows 10 μέσω WiFi

Τα Windows 10 έχουν τώρα την εγγενή δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα WiFi hotspot με συμβατούς προσαρμογείς WiFi. Αυτό σας επιτρέπει να μοιραστείτε τη σύνδεση VPN με οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα WiFi χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα WiFi (είτε πρόκειται για ένα USB dongle, μια κάρτα WiFi ή ένα τσιπ WiFi συνδεδεμένο στη μητρική πλακέτα του φορητού σας υπολογιστή).

1. Για να λειτουργήσει αυτό, όμως, χρειάζεστε ένα συμβατό WiFiadapter. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη -> Γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε (ή αντιγράψτε και επικολλήστε):

netsh wlan δείχνουν τους οδηγούς

Αναζητήστε τη γραμμή που λέει "Το υποστηριζόμενο δίκτυο υποστηρίζεται:"

  • Εάν λέει "ναι" τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτόν τον οδηγό.
  • Εάν λέει "όχι" τότε δεν μπορούμε. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης WiFi, αν και μπορεί να είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε μόνο ένα νέο dongle WiFi. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Ethernet που περιγράφεται παραπάνω.

Γραμμή εντολών διαχειριστή

Είμαστε τυχεροί! Είμαστε καλές να πάμε.

2. Μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη -> Δίκτυο & Διαδίκτυο -> Κατάσταση -> Αλλάξτε τις ρυθμίσεις δικτύου -> Φορητό σημείο πρόσβασης. Ενεργοποιήστε το ενεργό σημείο ενεργοποίησης για κινητά και σημειώστε τις ρυθμίσεις SSID του (όνομα δικτύου και κωδικός δικτύου).

Φορητό σημείο πρόσβασης

3. Ενεργοποιήστε το VPN σας.

4. Μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη -> Ρυθμίσεις -> Δίκτυο & Διαδίκτυο -> Κατάσταση -> Αλλάξτε τις ρυθμίσεις δικτύου -> Αλλάξτε τις επιλογές προσαρμογέα.

Κατάσταση δικτύου

5. Σημειώστε ότι μπορείτε τώρα να δείτε τη σύνδεση hotspot. Θα καλείται "Σύνδεση τοπικής περιοχής * xx" και θα φέρει την ένδειξη "Microsoft Virtual Wi-Fi Direct Adapter".

Βρείτε τη σύνδεση VPN. Αν πρόκειται για σύνδεση OpenVPN, μπορεί να ονομάζεται μετά από τον πάροχο VPN ή μπορεί να χρησιμοποιήσει την γενική ετικέτα "TAP-Windows-Adapter VPN". Κάντε δεξί κλικ πάνω του -> Ιδιότητες.

Δικτυακές συνδέσεις

Κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση και:

α) Επιλέξτε "Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης στο Internet αυτού του υπολογιστή".

β) Στο αναπτυσσόμενο μενού "Επιλέξτε το ιδιωτικό σας διαδίκτυο" επιλέξτε τη σύνδεση hotspot σας (Local Area Connection * xx ").

wifi 4 ιδιότητες

Αφήστε την επιλογή "Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να ελέγχουν ή να απενεργοποιούν την κοινή πρόσβαση στο Internet" και πατήστε OK.

6. Συνδέστε τη μη-VPN συσκευή σας στο hotspot των Windows που δημιουργήσατε μέσω WiFi χρησιμοποιώντας τα στοιχεία SSID που σημειώσατε στο Βήμα 2.2.

Μοιραστείτε μια σύνδεση VPN στο MacOS μέσω Ethernet

Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, ο υπολογιστής σας Mac πρέπει να είναι συνήθως συνδεδεμένος στο διαδίκτυο μέσω WiFi.

Οχι Mac έχει περισσότερες από μία ενσωματωμένη θύρα Ethernet και πολλοί δεν έχουν καμία. Αλλά τα εξαρτήματα USB-C και Thunderbolt μπορούν να παρέχουν πρόσθετες θύρες Ethernet. Εάν διαθέτετε δύο ακόμη θύρες Ethernet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δεύτερη θύρα για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο αντί για WiFi.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο πρόγραμμα-πελάτη VPN macOS και επομένως λειτουργεί μόνο με πρωτόκολλα VPTP PPTP, L2TP ή IKEv2.

1. Καταχωρίστε μια από τις υπηρεσίες VPN που αναφέρονται παραπάνω και, στη συνέχεια, ρυθμίστε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα-πελάτη VPN macOS για να το χρησιμοποιήσετε. Συνδεθείτε σε διακομιστή VPN.

Ρύθμιση VPN mac

2. Συνδέστε τη μη-VPN συσκευή σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet.

3. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος -> Μοιρασιά. Επειτα:

α) Μοιραστείτε τη σύνδεσή σας από: [η σύνδεση VPN που μόλις εγκαταστήσατε μη αυτόματα].

β) Σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν: [τη διασύνδεση Ethernet]. Στο παρακάτω παράδειγμα, το MacBook χρησιμοποιεί προσαρμογέα USB σε Ethernet.

γ) Ενεργοποιήστε την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου (αποεπιλέξτε για να την απενεργοποιήσετε).

Macbook air sharing μέσω διαδικτύου

Μοιραστείτε μια σύνδεση VPN στο macOS χρησιμοποιώντας WiFi

Αυτή η μέθοδος απαιτεί τη σύνδεση του Mac σας με το διαδίκτυο μέσω καλωδίου Ethernet ή δεύτερου προσαρμογέα WiFi (όπως USB dongle). Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε με αυτό μέσω WiFi και να επωφεληθείτε από το VPN. Σε αντίθεση με τα Windows 10, το macOS δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει WiFi hotspot χρησιμοποιώντας έναν ενιαίο προσαρμογέα WiFi εκτός αν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέσω ενός ξεχωριστού προσαρμογέα.

Και πάλι, αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο με το ενσωματωμένο PPTP macOS. L2TP και IKEv2 client. Δεν είναι OpenVPN.

1. Εγγραφείτε για μία από τις υπηρεσίες VPN που λειτουργεί με το macOS και στη συνέχεια ρυθμίστε με μη αυτόματο τρόπο τον πελάτη VPN για να το χρησιμοποιήσετε. Συνδεθείτε σε διακομιστή VPN.

2. Συνδέστε τη μη-VPN συσκευή σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet.

3. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος -> Μοιρασιά. Επειτα:

α) Μοιραστείτε τη σύνδεσή σας από: [η σύνδεση VPN που μόλις εγκαταστήσατε μη αυτόματα].

β) Σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν: WiFi.

γ) Κάντε κλικ στις επιλογές WiFi ...

Κοινή χρήση internet

δ) Ελέγξτε τις ρυθμίσεις δικτύου και επιλέξτε έναν κωδικό SSID για το νέο hotspot. Κάντε κλικ στο "OK" όταν τελειώσετε.

να διαμορφώσετε ένα δίκτυο κοινής χρήσης στο διαδίκτυο

ε) Ενεργοποιήστε την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου (αποεπιλέξτε για να την απενεργοποιήσετε).

κοινή χρήση διαδικτύου mac

Περιορίστε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας την έξυπνη υπηρεσία DNS του VPN

Οι λεπτομέρειες γι 'αυτό πολύ ποικίλλουν ανάλογα με τη συσκευή, αλλά συνήθως δεν είναι δύσκολες. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN που προσφέρουν smart DNS έχουν λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης για μια ποικιλία δημοφιλών μη VPN συσκευών.

αλλαγή των ρυθμίσεων DNS expressvpn

Ακολουθούν οι έξυπνες οδηγίες DNS του ExpressVPN. Εφ 'όσον έχετε ισχύουσα έξυπνη διεύθυνση IP διακομιστή DNS, σχεδόν κάθε συσκευή με δυνατότητα Internet που έχει γίνει ποτέ μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να τη χρησιμοποιεί.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me