Δοκιμές VPN, έλεγχοι και κόλπα για να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας λειτουργεί σωστά

Όταν αγοράζετε μια υπηρεσία VPN, είναι πάντα καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Ένα καλής ποιότητας VPN θα πρέπει να παρέχει λογισμικό που λειτουργεί άψογα για να σας δώσει ισχυρή ψηφιακή ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι το λογισμικό VPN αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αν συμβαίνει αυτό, το VPN θα μπορούσε να σας δίνει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας κάθε φορά που συνδέεται.

Ακόμη και αν έχετε εγγραφεί σε ένα από τα καλύτερα VPN στην αγορά, θα σας συμβούλευα απλά να υποθέσουμε ότι λειτουργεί. Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να ελέγξετε ότι το VPN κάνει πραγματικά τα πράγματα που πρέπει να κάνει.

Ευτυχώς, ο έλεγχος για να διαπιστώσετε εάν το VPN σας λειτουργεί δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αν βρείτε κάποιο πρόβλημα, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να το διορθώσετε έτσι ώστε το VPN να σας παρέχει την ψηφιακή προστασία προσωπικών δεδομένων που χρειάζεστε.

Δοκιμή VPN για διαρροές DNS

Όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο, πρέπει να κάνετε αιτήσεις για διακομιστή ονομάτων τομέα, προκειμένου να έχετε πρόσβαση στους ιστότοπους που θέλετε να επισκεφθείτε. Συνήθως, ο ISP σας χειρίζεται αυτά τα αιτήματα. Όταν χρησιμοποιείτε αξιόπιστο VPN, τα αιτήματα DNS διακινούνται από διακομιστές που ανήκουν στο VPN (ή τουλάχιστον προωθούνται με ασφάλεια σε διακομιστές τρίτων). Αυτό εμποδίζει τον ISP σας να γνωρίζει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε.

Εάν το VPN σας διαρρέει αιτήσεις DNS στον ISP σας, το VPN δεν προστατεύει το απόρρητό σας επειδή (παρά την κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητας) ο ISP σας εξακολουθεί να είναι σε θέση να παρακολουθεί τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Ο έλεγχος για να διαπιστώσετε εάν αντιμετωπίζετε διαρροές DNS είναι πολύ εύκολος επειδή υπάρχουν υπηρεσίες online που σας λένε ποιοι διακομιστές χειρίζονται αυτά τα αιτήματα. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την προστασία από διαρροές DNS, επισκεφτείτε τον οδηγό μας. Για να ελέγξετε για διαρροές DNS ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Πλοηγηθείτε στο ipleak.net χωρίς το VPN σας και σημειώστε τους διακομιστές με τους οποίους συνδέεται η συσκευή σας. Τα αιτήματα DNS θα διακινούνται από τον ISP σας και οι διευθύνσεις IP για τη σύνδεσή σας θα εγγραφούν ως ανήκουσες στον ISP σας.

 2. Συνδεθείτε σε διακομιστή VPN.

 3. Ανοίξτε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας (αυτό αποτρέπει προβλήματα προσωρινής αποθήκευσης).

 4. Πλοηγηθείτε ξανά στο ipleak.net. Τα αποτελέσματα θα σας δείξουν τώρα ποιοι διακομιστές χρησιμοποιούνται ενώ είστε συνδεδεμένοι στο VPN. Εάν δείτε μια διεύθυνση IP ή μια διεύθυνση DNS που ανήκει στον ISP σας: Το VPN σας διαρρέει. Ένα VPN που λειτουργεί σωστά θα παραβιάσει όλες τις διευθύνσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι καμία από τις διευθύνσεις που βλέπετε δεν θα ανήκει στον ISP σας.

Εάν αντιμετωπίζετε διαρροές DNS, θα πρέπει να τις διορθώσετε - επειδή το VPN δεν παρέχει προστασία απορρήτου. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε διαρροές DNS, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας.

Εικόνα διεύθυνσης IP

Δοκιμή VPN για διαρροές διεύθυνσης IP

Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, η δουλειά του είναι να αποκρύψει την πραγματική διεύθυνση IP (τοποθεσία) και να σας παρέχει μια απομακρυσμένη διεύθυνση IP σε μια τοποθεσία της επιλογής σας. Μια διαρροή IP συμβαίνει όταν η πραγματική σας διεύθυνση IP εξακολουθεί να προωθείται στους ιστότοπους που επισκέπτεστε. ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι στο λογισμικό VPN. Μια διαρροή διαρροής IPv4 είναι το χειρότερο είδος διαρροής που μπορείτε να αντιμετωπίσετε, επειδή σημαίνει ότι το VPN αποτυγχάνει τελείως να παραβιάσει την τοποθεσία σας.

Εάν αντιμετωπίζετε διαρροή IPv4, το λογισμικό VPN δεν αποκρύπτει την τοποθεσία σας από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεστε. Επίσης, διευκολύνει τα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων) να εντοπίζουν ποιοι είστε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαρροές IP, επισκεφθείτε τον τελικό οδηγό διαρροών IP. Για να ελέγξετε το σύστημά σας για διαρροές IP, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Πλοηγηθείτε στο ipleak.net χωρίς να έχετε VPN και ελέγξτε τη διεύθυνση IP σας. Θα χρειαστεί να σημειώσετε τη διεύθυνση IPv4 και τη διεύθυνση IPv6 (αν έχετε). Οι περισσότεροι ISP παρέχουν μόνο IPv4. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχετε επίσης μια σύνδεση IPv6. έτσι πρέπει να ελέγξετε.

 2. Συνδεθείτε σε διακομιστή VPN.

 3. Ανοίξτε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης και μεταβείτε στο ipleak.net.

 4. Συγκρίνετε τις διευθύνσεις IPv4 και IPv6 με αυτές που έχετε με το VPN απενεργοποιημένο. Όλες οι διευθύνσεις IP πρέπει τώρα να ανήκουν στον πάροχο VPN. Καμία από τις πραγματικές διευθύνσεις IP σας δεν θα πρέπει να είναι ορατή και οι διευθύνσεις IP θα πρέπει να εγγραφούν ως η απομακρυσμένη τοποθεσία που επιλέξατε στην εφαρμογή VPN.

Εάν αντιμετωπίζετε διαρροή IPv4: Το VPN δεν λειτουργεί και θα πρέπει να απεγκαταστήσετε το λογισμικό και να το εγκαταστήσετε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης όπως το Revo που αφαιρεί προσεκτικά το λογισμικό VPN από όλους τους καταλόγους του σκληρού σας δίσκου. Επίσης, καταργήστε τυχόν πελάτες που βρίσκονται σε διένεξη VPN και προγράμματα οδήγησης Tap που έχετε εγκαταστήσει - για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί πρόβλημα το πρόβλημα που δεν είναι ασύμβατο.

Εάν μετά την επανεγκατάσταση του VPN εξακολουθείτε να παρατηρείτε διαρροές IPv4 - ο πελάτης VPN δεν λειτουργεί και πρέπει να προσεγγίσετε τον πάροχο για τα χρήματά σας (αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει με κανένα από τα VPN που προτείνουμε στο ProPrivacy.com). Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να ελέγξετε τον οδηγό για διαρροές IP. Εάν εντοπίσετε διαρροή IPv6, διαβάστε την παρακάτω ενότητα.

IPv6 εικόνα

Πώς να διορθώσετε διαρροές IPv6

Σε αντίθεση με μια διαρροή IPv4, μια διαρροή IPv6 μπορεί να είναι από πλευράς πελάτη με σχετική ευκολία. Το IPv6 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και, προς το παρόν (και στο προβλέψιμο μέλλον), θα είναι δυνατό να επιστρέψουμε στο IPv4 για να διορθώσουμε διαρροές VPN που προκαλούνται από μια σύνδεση IPv6. Εάν εντοπίσετε μια διαρροή IPv6, η βέλτιστη πορεία δράσης είναι να την απενεργοποιήσετε:

 1. Πλοηγηθείτε στον πίνακα ελέγχου σας.

 2. Άνοιγμα Δικτύου και Κοινή χρήση .

 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα στο παράθυρο αριστερού παραθύρου.

 4. στη σύνδεση τοπικού δικτύου και κάντε κλικ στις ιδιότητες.

 5. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για το IPv6 και κάντε κλικ στο OK.

Οι συνδέσεις IPv6 είναι τώρα απενεργοποιημένες, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνδεσή σας θα επανέλθει στο IPv4 και δεν θα υποφέρετε πλέον από τυχόν διαρροές IPv6 (συμπεριλαμβανομένων των διαρροών IPv6 WebRTC).

webrtc διαρροές

Δοκιμή VPN για διαρροές WebRTC

Το σφάλμα WebRTC είναι ένα πρόβλημα που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης το οποίο προκαλεί διαρροή δεδομένων στους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Μια διαρροή WebRTC επιτρέπει στους ιστότοπους που επισκέπτεστε να ανιχνεύσουν την πραγματική διεύθυνση IP σας. Επειδή το WebRTC βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης, μπορεί εύκολα να διορθωθεί με πολλούς τρόπους:

 1. Εγκαταστήστε μια επέκταση Chrome ή Firefox που έχει σχεδιαστεί για να μπλοκάρει τις αιτήσεις WebRTC. Σας συνιστούμε το Easy WebRTC block.

 2. Απενεργοποιήστε όλες τις συνδέσεις WebRTC από το εσωτερικό του προγράμματος περιήγησης (και ο Firefox και το Chrome επιτρέπουν την απενεργοποίηση του WebRTC).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθορισμό των διαρροών του WebRTC, επισκεφθείτε τον οδηγό μας.

Δοκιμή ενός VPN για κακόβουλο λογισμικό

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 από την CSIRO αποκάλυψε ότι ένας τεράστιος αριθμός VPN (ιδιαίτερα δωρεάν VPN) περιέχει malware. Μεταξύ των παραβατών πελατών VPN, βρέθηκαν όλοι οι τύποι ανεπιθύμητου λογισμικού υποκλοπής spyware, οι βιβλιοθήκες παρακολούθησης και άλλος ανεπιθύμητος κακόβουλος κώδικας που είχαν ταφεί μέσα στις εφαρμογές.

Όποιος κατεβάζει ένα VPN που είναι σχετικά άγνωστο απευθείας από ένα κατάστημα εφαρμογών, συνιστάται ιδιαίτερα να σαρώσετε το λογισμικό για κακόβουλο λογισμικό πριν το εγκαταστήσετε. Το CSIRO βασίστηκε στο δωρεάν ηλεκτρονικό εργαλείο VirusTotal για να ελέγξει τις εφαρμογές VPN για κακόβουλο λογισμικό και σας συνιστούμε να κάνετε το ίδιο. Για να το κάνετε αυτό, απλά κατευθυνθείτε στον ιστότοπο, επιλέξτε το αρχείο για το VPN που θέλετε να ελέγξετε και εκτελέστε τη σάρωση.

συνολικού ιού

Θυμηθείτε ότι ενώ η προστασία από ιούς, όπως το Malwarebytes, είναι καλή (και θα σαρώνει ολόκληρο το σύστημά σας). Το VirusTotal σαρώνει ένα σωρό online υπηρεσίες προστασίας από ιούς. Το VirusTotal είναι πραγματικά καλύτερο για τη σάρωση μεμονωμένων αρχείων για προβληματικό κώδικα.

Τέλος, θυμηθείτε ότι τα δωρεάν δίκτυα VPN είναι ένας εύκολος τρόπος να ανοίξετε τον εαυτό σας σε σοβαρά ζητήματα ασφάλειας. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει πολύ σοβαρές ατέλειες, τρομερές πολιτικές απορρήτου, ξεπερασμένη κρυπτογράφηση (ή καθόλου) και μπορεί να περιέχει βιβλιοθήκες παρακολούθησης, λογισμικό υποκλοπής spyware και κακόβουλο λογισμικό. Για το λόγο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN, να κολλήσετε μόνο σε μία από τις συνιστώμενες υπηρεσίες μας.

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: Profit_Image / Shutterstock.com, legdrubma / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me