Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε δρομολογητή DD-WRT

Εάν διαθέτετε ένα δρομολογητή DD-WRT, μπορείτε να εγκαταστήσετε απευθείας το λογισμικό VPN σας. Θυμηθείτε ότι δεν είναι όλα τα VPN συμβατά με το υλικολογισμικό DD-WRT, γι 'αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή σας αν σκοπεύετε να αναβοσβήξετε έναν δρομολογητή με το DD-WRT.


Για τους περισσότερους, η διαδικασία εγκατάστασης του firmware DD-WRT είναι πολύ τεχνική (και μπορεί να οδηγήσει σε "τούβλο" το). Για το λόγο αυτό, η πλειοψηφία των ανθρώπων επιλέγουν να αγοράσουν έναν έτοιμο δρομολογητή DD-WRT. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη δυνατό να αγοράσετε έναν προρυθμισμένο δρομολογητή DD-WRT ο οποίος έρχεται προ-φορτωμένος με το λογισμικό του VPN σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγαπημένους μας προρυθμισμένους δρομολογητές, ρίξτε μια ματιά στους 5 καλύτερους δρομολογητές DD-WRT της σελίδας 2018.

Εάν έχετε ήδη έναν δρομολογητή DD-WRT και θέλετε να εγκαταστήσετε το λογισμικό VPN στη συσκευή σας - αυτός ο οδηγός είναι για σας!

Ρυθμίστε ένα VPN στον δρομολογητή σας

Η καλύτερη μορφή κρυπτογράφησης VPN είναι το OpenVPN. Για το λόγο αυτό, αυτός ο οδηγός εγκατάστασης επικεντρώνεται σε αυτό το συνιστώμενο πρωτόκολλο. Σας συνιστούμε να επιμείνετε στη χρήση του OpenVPN αν θέλετε οι συσκευές σας να είναι πιο ασφαλείς.

Για να εγκαταστήσετε έναν πελάτη VPN κορυφαίας εμβέλειας σε δρομολογητή DD-WRT (όπως ExpressVPN - αυτός που χρησιμοποιείται ως παράδειγμα σε αυτόν τον οδηγό), θα χρειαστείτε υλικολογισμικό DD-WRT που μπορεί να εκτελέσει τις τελευταίες διαμορφώσεις VPN και που έχει τουλάχιστον 8 MB μνήμης flash στο σκάφος.

Για να ελέγξετε αν ο δρομολογητής σας διαθέτει αυτές τις λειτουργίες, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή σας. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ρωτήσετε το Flashrouters.com - επειδή είναι ειδικοί στο θέμα των δροσερών δρομολογητών.

Εάν ο δρομολογητής σας είναι κατάλληλος τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα αυτού του οδηγού για να εγκαταστήσετε το VPN στον δρομολογητή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε μέσω της εγκατάστασης μιας σύνδεσης OpenVPN στο δρομολογητή σας (η πιο ασφαλής μορφή σύνδεσης VPN με στρατιωτική κρυπτογράφηση).

 1. Για να ρυθμίσετε ένα VPN στον δρομολογητή DD-WRT, θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη των αρχείων ρυθμίσεων OpenVPN. Αυτά τα αρχεία θα παρέχονται από το VPN σας, επομένως επικοινωνήστε μαζί τους για τα αρχεία. Θυμηθείτε ότι το δίκτυό σας VPN θα έχει έναν οδηγό εγκατάστασης όπως αυτός (που είναι συγκεκριμένος για το συγκεκριμένο VPN), γι 'αυτό παρακαλείσθε να τους ζητήσετε να δουν αυτόν τον οδηγό επίσης!
 2. Στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή (στις περισσότερες δρομολογητές DD-WRT η προεπιλεγμένη διεύθυνση είναι http://192.168.1.1)
 3. Αφού μπείτε στον πίνακα ελέγχου για το δρομολογητή DD-WRT, κάντε κλικ στο Υπηρεσίες καρτέλα, ακολουθούμενη από την καρτέλα VPN υπο-ετικέτα.
 4. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Ξεκινήστε το OpenVPN Client επιλογή. Αυτό θα ανοίξει το Πίνακας διαμόρφωσης OpenVPN όπου θα μπορείτε να εισάγετε τις ρυθμίσεις σας.Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT

Για εκδόσεις του DD-WRT με έλεγχο ταυτότητας χρήστη

Αυτό το βήμα εξαρτάται από το αν η έκδοση του firmware DD-WRT έχει έλεγχο ταυτότητας χρήστη. Εάν ακολουθεί αυτά τα βήματα, αν δεν μεταβείτε στην επόμενη ενότητα.

 1. Εάν η έκδοση DD-WRT έχει Έλεγχος ταυτότητας χρήστη, η οθόνη θα σας αρέσει αυτό:Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 2. Αν το κάνει, εισαγάγετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις: ισχυρή>IP / Όνομα διακομιστή: Θα λάβετε αυτή τη διεύθυνση από το VPN σας Όνομα Χρήστη: Θα αποκτήσετε αυτό το όνομα χρήστη από το VPN σας (ενδέχεται να διαφέρει από το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε για σύνδεση VPN) Κωδικός πρόσβασης: Θα λάβετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης από το VPN σας (ενδέχεται να διαφέρει από τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης VPN)

Για εκδόσεις του DD-WRT χωρίς έλεγχο ταυτότητας χρήστη

Εάν η έκδοση DD-WRT δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας χρήστη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ψάξτε για το Πρόσθετη ρύθμιση παραμέτρων και εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή: auth-user-pass /tmp/auth.txt
 2. Ο "IP / Όνομα διακομιστή"Είναι η διεύθυνση της τοποθεσίας του διακομιστή VPN με την οποία θέλετε να συνδεθείτε. Μπορείτε να βρείτε το δικό σας IP / Όνομα διακομιστή και Λιμάνι στο .ovpn αρχείο ρυθμίσεων παίρνετε από το VPN σας. Για να το κάνετε αυτό: Ανοίξτε το αρχείο .ovpn σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. αντίγραφο το "απομακρυσμένο" όνομα συμπλέγματος διακομιστή που εμφανίζεται στο αρχείο ρυθμίσεων και Επικόλληση αυτό στο Διεύθυνση / θύρα διακομιστή πεδίου του βασικού πίνακα ελέγχου του OpenVPN. Κάνετε το ίδιο για το Λιμάνι.Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 3. Στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή DD-WRT, κάντε κλικ στην καρτέλα "Υπηρεσίες", ακολουθούμενη από την υπο-καρτέλα "VPN".
 4. Εντοπίστε το Πρόσθετη ρύθμιση παραμέτρων και εισάγετε τις λεπτομέρειες του config. Θα χρειαστεί να τα λάβετε από το VPN σας.
  Για το ExpressVPN μοιάζουν με αυτό:Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 5. Κοιτάξτε το αρχείο OpenVPN config (.ovpn) που πήρατε από τον πάροχο VPN σας προηγουμένως σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Αντιγράψτε-επικολλήστε το κείμενο ενδιάμεσα "tls-auth και /tls-auth" μέσα στο Κλειδί Auth TLS πεδίο. Δείτε την παρακάτω εικόνα για να αντιγράψετε τα σωστά δεδομένα: Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 6. Κοιτάξτε ξανά το αρχείο .ovpn σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και αντιγράψτε το κείμενο ανάμεσα "ca και /ca" και επικολλήστε το στο CA Cert πεδίο. Δείτε δείγμα εικόνας παρακάτω:Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 7. Αντιγράψτε το κείμενο μεταξύ "cert και / cert" και επικολλήστε το στο Δημόσιο Πελάτης Cert πεδίο. Δείτε την παρακάτω εικόνα για να αντιγράψετε τα σωστά δεδομένα:Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 8. Αντιγράψτε το κείμενο μεταξύ "κλειδί και /κλειδί" και επικολλήστε το στο Δημόσιο Πελάτης Cert πεδίο. Δείτε την παρακάτω εικόνα για να αντιγράψετε τα σωστά δεδομένα:Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 9. Κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή ρυθμίσεων για να ξεκινήσει η σύνδεση με το VPN.
 10. Για να ελέγξετε την κατάσταση της σύνδεσής σας, κάντε κλικ στο Κατάσταση > OpenVPN. Εάν βλέπετε κενές φόρμες, κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν εισαχθεί και αποθηκευτεί σωστά. Μόλις εισαχθεί σωστά θα πρέπει να μοιάζει με το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης: Οδηγός εγκατάστασης DD-WRTΟδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 11. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με οποιοδήποτε από τα παραπάνω βήματα, ή εάν κάτι είναι ασαφές, επικοινωνήστε απευθείας με το VPN. Θα έχουν έναν ειδικό VPN οδηγό σαν αυτόν με όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Η υπηρεσία υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας θα σας χαρίσει επίσης τη χαρά σας μέσα από τη διαδικασία.

Πώς να δοκιμάσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας

Διαρροές DNS ενημερώστε τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου σας σχετικά με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε ηλεκτρονικά: παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα που παρέχεται από το VPN. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, γι 'αυτό θα πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι δεν λαμβάνετε διαρροές DNS. Για να διασφαλίσετε ότι δεν λαμβάνετε διαρροές DNS στη σύνδεση VPN του δρομολογητή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στο ταμπλό του δρομολογητή, πηγαίνετε στο Ρύθμιση > Βασική ρύθμιση.Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 2. Υπό Ρυθμίσεις διακομιστή διευθύνσεων δικτύου (DHCP), πληκτρολογήστε τις ακόλουθες ρυθμίσεις DNS (αυτές είναι οι ρυθμίσεις για το Google DNS - ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ρυθμίσεις DNS, επομένως, συμβουλευτείτε το VPN σας): Στατικό DNS 1: 8.8.8.8 - Στατικό DNS 2: 8.8.4.4 - Αναγκασμένη ανακατεύθυνση DNS: σημειώστε αυτό το πλαίσιο Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 3. Στο κάτω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθηκεύσετε και Εφαρμογή ρυθμίσεων.Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 4. Στο επάνω μέρος της σελίδας, μεταβείτε στην επιλογή Υπηρεσίες > Υπηρεσίες.Οδηγός εγκατάστασης DD-WRT
 5. Υπό Πρόσθετες επιλογές DNSMasq, πληκτρολογήστε την ακόλουθη διεπαφή = tun1 (για ExpressVPN). Ωστόσο, θα πρέπει να ρωτήσετε το VPN σας για αυτές τις ρυθμίσεις ή να ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες οδηγίες τους.
 6. Στο κάτω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθηκεύσετε και Εφαρμογή ρυθμίσεων.

DD-wRT Οδηγός εγκατάστασης VPN - Συμπέρασμα

Η εγκατάσταση ενός VPN σε δρομολογητή DD-WRT σημαίνει ότι όλες οι συσκευές στο σπίτι σας προστατεύονται με μία μόνο σύνδεση VPN. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος δημιουργίας ενός VPN. Πάνω έχουμε εξηγήσει τα βήματα που απαιτούνται για την εγκατάσταση ενός VPN σε δρομολογητή DD-WRT. Στο παράδειγμα χρησιμοποιούμε το ExpressVPN. Ωστόσο, οποιοδήποτε από τα VPN στα 5 καλύτερα δίκτυα VPN για τους δρομολογητές DD-WRT θα έχει έναν συγκεκριμένο οδηγό ρύθμισης, οπότε παρακαλούμε επικοινωνήστε με το VPN σας για πιο ακριβείς οδηγίες σχετικά με τη ρύθμιση του VPN σας.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me