Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στον OpenELEC – Οδηγός ρύθμισης OpenELEC

Τι είναι το OpenELEC?

Το OpenELEC είναι ένα Λειτουργικό Σύστημα (OS) που βασίζεται στο Linux και είναι ειδικά σχεδιασμένο για αναπαραγωγή πολυμέσων. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το OpenELEC για να τρέξουν το Kodi - χρησιμοποιώντας το ως προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το OpenELEC είναι δημοφιλές γιατί είναι "μόνο αρκετό λειτουργικό σύστημα" για να γίνει η δουλειά. Είναι επίσης σε θέση να εκκινήσει εξαιρετικά γρήγορα. Λόγω του μικρού μεγέθους του, μπορεί να τρέξει από μια κάρτα μνήμης flash ή οποιαδήποτε ελάχιστη ρύθμιση υλικού του αποκωδικοποιητή. Μερικοί άνθρωποι το εγκαθιστούν σε συσκευές όπως το Raspberry Pi, το οποίο τους επιτρέπει να έχουν ένα πραγματικά φορητό σύστημα Kodi.


Όχι τόσο σκληρά όσο φαίνεται

Η μεταφορά αρχείων και άλλων απλών εργασιών μπορεί να φαίνεται λίγο αποθαρρυντική από την αρχή, επειδή το OpenELEC δεν έχει εξερευνητή φυσικών αρχείων. Ωστόσο, η εγκατάσταση νέων αποθετηρίων και πρόσθετων στοιχείων γίνεται πολύ εύκολη αφού μάθετε μερικές απλές εντολές του Linux. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για τη δημιουργία και τη χρήση ενός VPN στο OpenELEC - συμπεριλαμβανομένων όλων των εντολών που πρέπει να πληκτρολογήσετε.

Γιατί χρειάζομαι ένα VPN για το Kodi?

Ένα VPN για το Kodi είναι χρήσιμο για διάφορους λόγους. Πρώτον, παρέχει ιδιωτικότητα και ασφάλεια, κρυπτογραφώντας όλα τα δεδομένα σας και αποκρύπτοντας την πραγματική σας διεύθυνση IP. Αυτό εμποδίζει τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας να γνωρίζει τι έκανε online, αλλά επίσης σταματά τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στις ΗΠΑ να μην μπορούν να πουλήσουν τις συνήθειες περιήγησής σας σε τρίτους. Η ιδιωτικότητα που παρέχει ένα VPN σημαίνει ότι οι χρήστες του Kodi είναι ελεύθεροι να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο θέλουν χωρίς να φοβούνται να ανακαλυφθούν.

Ένα VPN επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να προσποιούνται ότι βρίσκονται σε διαφορετική χώρα. Αυτό είναι εκπληκτικό εάν θέλετε να ξεμπλοκάρετε περιεχόμενο που συνήθως είναι γεωγραφικά περιορισμένο. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ξένους αθλητικούς αγώνες, τηλεοπτικά κανάλια και συνδρομητικές υπηρεσίες που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμες στο σύστημα Kodi.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε συστήματα OpenELEC

Για να συνδεθείτε με ένα VPN σε ένα σύστημα OpenELEC, πρέπει να ρυθμίσετε τη σύνδεση VPN με μη αυτόματο τρόπο. Δεν μπορείτε να κατεβάσετε απλά το λογισμικό VPN σας από τον ιστότοπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο - σημαίνει απλώς ότι χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια. Πρώτον, πρέπει να πάρετε το αποθετήριο Zomboid. Ακολουθούν τα βήματα που απαιτούνται για την εγκατάσταση του Zomboid:

 1. Για να εγκαταστήσετε το λογισμικό που χρειάζεστε στο σύστημα OpenELEC, θα πρέπει να συνδεθείτε σε άλλο υπολογιστή μέσω πρωτοκόλλου Secure Shell (SSH). Αρχίστε με τη λήψη του PuTTY σε αυτόν τον υπολογιστή. Αυτή είναι η διεπαφή που απαιτείται για να επικοινωνήσετε μεταξύ του υπολογιστή σας και του συστήματός σας OpenELEC.
 2. Μόλις εγκατασταθεί το PuTTY, εκτελέστε το πρόγραμμα και ρυθμίστε το Τύπος σύνδεσης προς το SSH.
 3. Τώρα πρέπει να αλλάξετε κάποια ρύθμιση στο σύστημα OpenELEC. Από την κύρια σελίδα του Kodi, κάντε κλικ στο εικονίδιο γραναζιού. Τώρα κάντε κλικ στο OpenELECεπιλογή δεξιά.

  Εγκαταστήστε ένα VPN στο OpenELEC

 4. Τώρα κάντε κλικ στο Υπηρεσίες καρτέλα από τη λίστα στην αριστερή πλευρά. Εντοπίστε SSH στη λίστα και κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση SSH επιλογή. Ο ρυθμιστής θα γίνει λευκό όταν είναι ενεργοποιημένος - εάν είναι γκρίζος, κάντε κλικ στο κουμπί ξανά.

  Ρυθμίστε ένα VPN στο OpenELEC

 5. Τώρα επιστρέψτε πίσω τη σελίδα ρυθμίσεων. Επίλεξε το Ρυθμίσεις συστήματος επιλογή. Κάνε κλικ στο Πρόσθετα καρτέλα και στη συνέχεια Αγνωστες πηγές. Όταν σας λέει ότι η χρήση λογισμικού από τρίτους μπορεί να είναι επικίνδυνο κλικ Ναί. Το VPN Manager που χρειάζεστε είναι αξιόπιστο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ωστόσο, μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του VPN σας, ίσως θέλετε να επανέλθετε και να το απενεργοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εγκαταστήσετε το μη αξιόπιστο λογισμικό στο μέλλον.
 6. Επιστρέψτε στη σελίδα ρυθμίσεων και κάντε κλικ στο Πληροφορίες συστήματος κουμπί. Αναζητήστε τη διεύθυνση IP της συσκευής σας OpenELEC και σημειώστε την. Το έχω ξεχάσει στο screenshot για προστασία της ιδιωτικής ζωής.
  Εγκαταστήστε ένα VPN στο OpenELEC
 7. Καταχωρίστε τη διεύθυνση IP του συστήματός σας OpenELEC στο Όνομα κεντρικού υπολογιστή στο PuTTY στον υπολογιστή σας. Τώρα κάντε κλικ στο Ανοιξε στο κάτω μέρος του προγράμματος.

  πώς να ρυθμίσετε ένα VPN στο OpenELEC

 8. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθούν τα στοιχεία σύνδεσης. Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη είναι ρίζα και ο κωδικός είναι openelec. Δεν θα εμφανίζονται αστερίσκοι όταν πληκτρολογείτε, αλλά πληκτρολογείτε σωστά τις λεπτομέρειες. Όταν έχετε εισάγει τα δεδομένα πατήστε το Εισάγετε κλειδί στο πληκτρολόγιό σας. Τώρα θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε το σύστημα OpenELEC.
 9. Μόλις συνδεθείτε, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή κειμένου όπως ακριβώς γράφεται εδώ:
  wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip
 10. Μόλις λήξει το αρχείο, επιστρέψτε στο σύστημα OpenELEC και μεταβείτε στην αρχική οθόνη του Kodi
 11. Κάντε κλικ στο Πρόσθετα καρτέλα, ακολουθούμενη από την καρτέλα εικονίδιο κουτιού στην επάνω αριστερή πλευρά της επόμενης οθόνης.
 12. Επιλέγω Εγκαταστήστε από αρχείο zip και επιλέξτε Αρχική φάκελο στην επόμενη οθόνη που ανοίγει. Τώρα επιλέξτε master.zip. Αυτό θα εγκαταστήσει τον διαχειριστή VPN.
 13. Μόλις εγκατασταθεί ο διαχειριστής VPN για το OpenVPN addon, θα λάβετε μια ειδοποίηση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Πώς να εγκαταστήσετε τον Διαχειριστή VPN για το OpenVPN

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το VPN Manager για το OpenVPN στο σύστημα OpenELEC, μπορείτε να ρυθμίσετε τη σύνδεση VPN σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

 1. Στην αρχική σελίδα του Kodi, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το Πρόσθετα καρτέλα και κάντε δεξί κλικ στο Διαχειριστής VPN για το OpenVPN.
 2. Κάντε κλικ Ρυθμίσεις και επιλέξτε τον πάροχο VPN από μια λίστα. Εάν δεν έχετε εγγραφεί ακόμα σε ένα VPN, παρακαλούμε να ρίξετε μια ματιά στα 5 καλύτερα δίκτυα VPN που διαθέτουμε
 3. Τώρα πληκτρολογήστε τις πληροφορίες σύνδεσης VPN (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης).
 4. Επίλεξε το Συνδέσεις VPN και κάντε κλικ στην επιλογή για να επιλέξετε τον πρώτο σας προτιμώμενο διακομιστή.
 5. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα επιχειρήσει να συνδεθεί με τον πάροχο VPN. Εάν τα στοιχεία σύνδεσης που επιλέξατε είναι σωστά, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους διαθέσιμους διακομιστές. Μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε διακομιστή θέλετε να είναι ο κύριος διακομιστής VPN. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 10 διακομιστές για να μετακινηθείτε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτές τις θέσεις διακομιστή όποτε θέλετε.
 6. Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε τη σύνδεση VPN. Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον Διαχειριστή VPN για την εφαρμογή OpenVPN, κάντε κλικ εδώ.

Ρυθμίστε ένα VPN με μη αυτόματο τρόπο στο VPN Manager για το OpenVPN στο OpenELEC

Πολλά δημοφιλή VPN στην αγορά διατίθενται αυτόματα στο VPN Manager (Ιδιωτική Πρόσβαση στο Διαδίκτυο, IPVanish, VyprVPN, Invisible Browsing VPN, NordVPN, tigerVPN, HMA !, PureVPN, LiquidVPN, AirVPN, CyberGhost, Perfect Privacy, TorGuard, HideIPVPN, LimeVPN, VPN Απεριόριστο, BTGuard VPN, ExpressVPN, SaferVPN, Celo VPN.ht, TotalVPN, WiTopia, proXPN, Wind εγγραφής, VPN.ac, VPNSecure, IVPN (μη δοκιμασμένο), SecureVPN.to.

Ωστόσο, εάν εγγραφείτε σε VPN που δεν περιλαμβάνεται στο βήμα 2 του "Πώς να εγκαταστήσετε τον Διαχειριστή VPN για το OpenVPN " (παραπάνω), τότε μπορείτε να ρυθμίσετε τη σύνδεση VPN με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Πρώτον, θα πρέπει να κάνετε λήψη συγκεκριμένων αρχείων από τον ιστότοπο VPN. Αυτά τα αρχεία θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε στο δίκτυο VPN σας. Συνήθως, αυτά τα αρχεία αναφέρονται στον οδηγό εγκατάστασης του Linux που παρέχεται στον ιστότοπο VPN σας. Χρειάζεστε ένα .crt αρχείο και ένα (ή περισσότερα) .ovpn αρχείο. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα αρχεία, επικοινωνήστε απευθείας με το VPN σας.
 2. Στο κύριο μενού Kodi, κάντε κλικ στο εικονίδιο γραναζιού στο επάνω αριστερό μέρος.
 3. Επίλεξε το Διαχείριση αρχείων επιλογή και πατήστε Προσθήκη πηγής.
 4. Πληκτρολογήστε τη θέση της διαμόρφωσης του VPN σας (URL που παρέχεται από το VPN) στο πλαίσιο που εμφανίζεται και δώστε στην πηγή ένα όνομα.
 5. Στη σελίδα πρόσθετων Kodi, κάντε δεξί κλικ στο Διαχειριστής VPN για το OpenVPN πρόσθετο.
 6. Επιλέγω Ρυθμίσεις και στη συνέχεια το Ορισμένο από τον χρήστη τιμή κάτω από VPN Provider.

  Διαμορφώστε ένα VPN στο OpenELEC

 7. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Ο οδηγός εισαγωγής καθορίζεται από το χρήστη επιλογή.

  Εγκαταστήστε ένα VPN στο OpenELEC

 8. Τώρα πείτε στο Διαχειριστή VPN πού θα βρείτε τα αρχεία του παροχέα σας. Θα έπρεπε να έχουν φορτωθεί στο δικό σας Αρχική φάκελο, οπότε πλοηγηθείτε εκεί και βεβαιωθείτε ότι έχετε ανεβάσει όλα αυτά.
 9. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε το VPN Manager να ενημερώσει τα αρχεία διακομιστή. Αυτό διορθώνει αυτόματα τυχόν σπασμένους συνδέσμους. Κάντε κλικ Ναί.
 10. Μόλις ολοκληρωθεί ο οδηγός, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του VPN Manager και επιλέξτε τους διακομιστές VPN που προτιμάτε από το Συνδέσεις VPN αυτί.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Λογότυπο OpenELEC

Για άλλους οδηγούς Kodi Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

 • VPN Kodi
 • 50 Καλύτερα Kodi Προσθέστε τα
 • Ο τελικός οδηγός Kodi για ανεμιστήρες ροής
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me