Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στα Windows

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα VPN για Windows ή έχετε αγοράσει πρόσφατα μια συνδρομή, τότε ίσως να αναρωτιέστε πώς να εγκαταστήσετε το VPN. Τα καλά νέα είναι ότι εάν αγοράσατε ένα συνιστώμενο VPN από τον καλύτερο οδηγό VPN για Windows, τότε αυτή η δουλειά θα είναι πολύ εύκολη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κορυφαίοι παροχείς VPN VPN έχουν προσαρμοσμένο λογισμικό VPN που είναι απίστευτα εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση.

Το συνιστώμενο από μας βέλτιστο VPN για τον κατάλογο όλων των υπολογιστών έχει προσαρμοσμένο λογισμικό για Windows. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση του VPN είναι τόσο απλή όσο η εγγραφή, η λήψη του λογισμικού και η τοποθέτησή του. Αυτή είναι η πιο εύκολη και βέλτιστη μέθοδος για την εγκατάσταση του VPN και δεν θα χρειαστείτε ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες - απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Ορισμένα λιγότερο καθιερωμένα δίκτυα VPN ενδέχεται να μην διαθέτουν προσαρμοσμένο λογισμικό VPN - ή μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια χειροκίνητη εγκατάσταση. Σε γενικές γραμμές, συνιστούμε να παραμείνετε μακριά από αυτά τα VPN (γιατί όχι μόνο να πάρετε κάτι που είναι συμβατό με το σύστημα των Windows;)

Ωστόσο, θέλουμε να βοηθήσουμε όποτε είναι δυνατόν, γι 'αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό εγκατάστασης για την εγκατάσταση VPN με μη αυτόματο τρόπο στα Windows. Για ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κρυπτογράφηση OpenVPN, έχουμε συμπεριλάβει έναν οδηγό για αυτό στο τέλος επίσης.

Ρυθμίστε ένα VPN στα Windows 10

Για να ρυθμίσετε ένα VPN με μη αυτόματο τρόπο στα Windows, θα χρειαστείτε μερικές λεπτομέρειες από την υπηρεσία VPN. Αφού εγγραφείτε στο VPN σας, πρέπει να λάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες από τον παροχέα σας:

 1. Το όνομα ή η διεύθυνση του διακομιστή VPN
 2. Το πρωτόκολλο VPN. Συνιστούμε να επιλέγετε L2TP / IPsec, IKEv2 ή SSTP επειδή το PPTP είναι ανασφαλές. Για έναν πλήρη οδηγό για την κρυπτογράφηση VPN, δείτε εδώ.
 3. Όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης (για σύνδεση με το διακομιστή VPN)

Εάν το Windows VPN σας καθορίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο όνομα σύνδεσης, θα πρέπει να το λάβετε και από τον πάροχο VPN. Εάν δεν χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο όνομα, μπορείτε να συνδεθείτε με ένα όνομα που δημιουργήθηκε από τον χρήστη της επιλογής σας.

Τέλος, εάν το δίκτυό σας VPN για Windows απαιτεί να καταχωρίσετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης με μη αυτόματο τρόπο, παρακαλούμε να προχωρήσετε και να λάβετε τη διεύθυνση IP και τον αριθμό θύρας σας για διακομιστή μεσολάβησης από τον πάροχο VPN.

Διατηρήστε τα στοιχεία αυτά μαζί, όπως θα χρειαστείτε για να ρυθμίσετε το VPN σας με μη αυτόματο τρόπο στο Βήμα Δεύτερο.

Ρυθμίστε το VPN για τα Windows 10

Μόλις λάβετε τη λίστα με τις λεπτομέρειες παραπάνω, μπορείτε να ρυθμίσετε το VPN για Windows χειροκίνητα σε μερικά απλά βήματα.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο μενού Έναρξη επιλέξτε Ρυθμίσεις. Τώρα κάντε κλικ στο Δίκτυο & Διαδίκτυο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
  VPN για Windows
 2. Κάντε κλικ στο VPN στα αριστερά για να δείτε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας.
  Windows VPN
 3. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο "+" που λέει Προσθήκη σύνδεσης VPN.
  Ρύθμιση VPN των Windows
 4. Στο πλαίσιο Πάροχος VPN, επιλέξτε Προεπιλογή των Windows.
 5. Στο πλαίσιο Όνομα σύνδεσης, δώστε στη σύνδεση VPN ένα όνομα. Εάν ο πάροχος VPN σας απαιτεί να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο όνομα, θα το χρειαστείτε σε αυτό το στάδιο. (Όταν λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με το αναγνωριστικό του διακομιστή σας από τον πάροχο VPN, ρωτήστε εάν χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο όνομα σύνδεσης VPN. Έτσι θα το έχετε στη φάση αυτή - αν το χρειαστείτε.)
 6. Στο πλαίσιο Όνομα διακομιστή ή διεύθυνση, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP που σας έδωσε το VPN. Στα Windows 10, είναι αδύνατο να δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN χωρίς τη διεύθυνση URL ή τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN.
 7. Κάτω από τον τύπο VPN, επιλέξτε το πρωτόκολλο που ρυθμίζετε (θα το έχετε καταλάβει όταν επικοινωνείτε με το VPN στο Βήμα 1).
 8. Εάν η σύνδεση VPN δεν λειτουργεί αφού την ορίσετε για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να επιστρέψετε και να επιλέξετε Αυτόματο και τα Windows 10 θα ανιχνεύσουν το πρωτόκολλο για εσάς.
 9. Εισάγετε τον κωδικό σας

Εάν προτιμάτε να εισέλθετε στο VPN των Windows χωρίς την ταλαιπωρία της εισαγωγής του αναγνωριστικού χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας κάθε φορά, τότε εισάγετε τα στοιχεία σας τώρα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω τη σελίδα λίγο και σημειώστε το πλαίσιο που λέει Θυμηθείτε τις πληροφορίες σύνδεσης μου. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθηκεύσετε και περιηγηθείτε ξανά στο Προσθέστε VPN σελίδα.

Οδηγός Windows Να θυμάστε

Αν όλα έχουν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, τώρα θα μπορείτε να δείτε τη σύνδεση VPN σας κάτω από το Προσθέστε VPN κουμπί.

Όταν επιλέξετε το VPN που έχετε δημιουργήσει, θα σας ζητηθούν τρεις επιλογές. Ένα από αυτά είναι Συνδέω-συωδεομαι. Κάντε κλικ σε αυτό για να συνδεθείτε στο VPN. Οι άλλες δύο επιλογές είναι Προχωρημένες επιλογές και Αφαιρώ. Εάν πρέπει να καταργήσετε τη σύνδεση VPN από τα Windows 10 σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Πώς να ρυθμίσετε το OpenVPN στα Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση OpenVPN στα Windows 10, μπορείτε (με ορισμένα VPN) να χρειαστείτε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Τα περισσότερα δίκτυα VPN διαθέτουν προσαρμοσμένο λογισμικό Windows VPN με το OpenVPN (όλα τα VPN που προτείνονται). Επιπλέον, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση OpenVPN (την καλύτερη κρυπτογράφηση VPN στην αγορά), συνιστούμε να επιμείνετε σε ένα συνιστώμενο VPN των Windows.

Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει επιλογή OpenVPN στο λογισμικό VPN, τότε μπορείτε να αποκτήσετε το open-source OpenVPN client από το OpenVPN.net. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, αλλά δεν έχει τόσα πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η διαδικασία εγκατάστασης του OpenVPN client ανοιχτού κώδικα:

 1. Εγκαταστήστε το λογισμικό για Windows από τον παραπάνω σύνδεσμο OpenVPN.net.
 2. Μετά την εγκατάσταση, κάντε κλικ στο εικονίδιο OpenVPN και επιλέξτε 'Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου'.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του OpenVPN GUI (ή κάντε κλικ στο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας) και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.
  OpenVPN
 4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Συμβατότητα στην κορυφή και επιλέξτε την επιλογή Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως πλαισίου διαχειριστή πριν κάνετε κλικ στο OK.
  OpenVPN στα Windows
 5. Κάντε λήψη των αρχείων ρυθμίσεων OpenVPN από τον πάροχο VPN. Θα πρέπει να αποσυνδέσετε τα αρχεία αυτά και να τα τοποθετήσετε στο φάκελο config του καταλόγου εγκατάστασης OpenVPN (συνήθως C: \ Program Files (x86) \ OpenVPN \ config, ή C: \ Program Files \ OpenVPN \ config). Απλά πρέπει να αποσυμπιέσετε τα αρχεία για τους διακομιστές VPN που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.
 6. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του OpenVPN GUI. Θα εμφανιστεί ένα μικρό κόκκινο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών σας. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το εικονίδιο, επιλέξτε τον διακομιστή που χρειάζεστε και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση. Θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στο VPN σας.

Ρύθμιση λειτουργιών VPN σε Windows

Αν έχετε εγγραφεί σε συνιστώμενο VPN των Windows με προσαρμοσμένο λογισμικό, τότε θα μπορείτε να ρυθμίσετε ορισμένες από τις προηγμένες λειτουργίες του. Μόλις το VPN εγκατασταθεί με επιτυχία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τη ρύθμιση στο λογισμικό. Το μενού ρυθμίσεων βρίσκεται συνήθως στο επάνω αριστερό ή δεξί μέρος σε ένα χάμπουργκερ με το cog menu.

Οδηγός Windows Hamburger

Στο μενού ρύθμισης θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Συνιστούμε πάντα τη χρήση του OpenVPN, γι 'αυτό επιλέξτε αυτό. Εάν σας δοθεί η επιλογή TCP ή UDP τότε επιλέξτε UDP εάν σκοπεύετε να κάνετε πολλές streaming video και άλλες εργασίες έντασης δεδομένων.
 • Killswitch. Αυτό εμποδίζει το VPN σας από τυχαία διαρροή τυχόν μη κρυπτογραφημένων δεδομένων στον ISP σας ή στον ιστότοπο που επισκέπτεστε - σε περίπτωση που η σύνδεση VPN εγκαταλείψει τυχαία.
 • Αυτόματη σύνδεση. Αυτό το χαρακτηριστικό επανασυνδέει το VPN εάν αποσυρθεί. Λειτουργεί σε συνεργασία με τον διακόπτη kill για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.
 • Προστασία διαρροής DNS. Οι διαρροές DNS μπορούν να δώσουν σε εσάς αυτό που κάνετε online. Τα καλύτερα δίκτυα VPN παρέχουν προστασία διαρροής DNS για να διασφαλίσετε ότι δεν θα διαρρεύσετε ποτέ αυτές τις αιτήσεις στον ISP σας.
 • Τεχνολογία Stealth / τεχνολογία θωράκισης VPN. Αυτό χρησιμοποιείται σε μέρη όπως το Ιράν και η Κίνα για να πάρει γύρω τείχη προστασίας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από άτομα που θέλουν να αποκρύψουν πλήρως τη χρήση του VPN.

Κατά γενικό κανόνα, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις - εκτός από την τελευταία στη λίστα - που απαιτείται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πώς να ρυθμίσετε το VPN σας για τα Windows 7

Αν εξακολουθείτε να μην έχετε ενημερώσει την τελευταία έκδοση των Windows και χρησιμοποιείτε 7, 8 ή 8.1, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι να δείτε τη σελίδα οδηγών του παροχέα VPN για έναν παλαιότερο οδηγό εγκατάστασης. Η διαδικασία θα είναι σχεδόν ακριβώς η ίδια με αυτή που περιγράφεται παραπάνω. Έτσι, ο παραπάνω οδηγός πρέπει να είναι αρκετός για τους περισσότερους ανθρώπους να εγκαταστήσουν το VPN τους.

Πώς να δοκιμάσετε το VPN των Windows

Δοκιμάζουμε τα VPN τακτικά με τη δική μας επιστημονική μέθοδο δοκιμής ταχύτητας. Αυτή είναι η πιο προηγμένη μέθοδος ελέγχου ταχύτητας VPN στον κόσμο - την οποία δεν χρησιμοποιεί άλλη τοποθεσία σύγκρισης VPN. Για το λόγο αυτό, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την απόδοση μιας υπηρεσίας απλά κοιτάζοντας την ατομική της αναθεώρηση εδώ στο ProPrivacy.com. Απλά αναζητήστε το VPN που σας ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία.

Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε εύκολα τις ταχύτητες VPN σας εύκολα εδώ. Απλά επιλέξτε ένα διακομιστή ελέγχου κοντά σας και δοκιμάστε τη σύνδεση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το "σε συνδυασμό" δοκιμή. Θυμηθείτε να το δοκιμάσετε πρώτα χωρίς να ενεργοποιηθεί το VPN σας. Αυτό σας επιτρέπει να συγκρίνετε τις ταχύτητες του Διαδικτύου με και χωρίς το συνδεδεμένο VPN. Τα VPN που συστήνουμε είναι τα γρήγορα VPN με εξαιρετική συμβατότητα με τα Windows.

Διαφορετικοί τύποι συνδέσεων VPN

Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης VPN για το σύστημά σας των Windows. Το καλύτερο πρωτόκολλο σήραγγας είναι το OpenVPN. Όλα τα προτεινόμενα δίκτυα VPN μας παρέχουν αυτό. Ωστόσο, για τις πληροφορίες σας εδώ είναι μια ανασκόπηση όλων των πρωτοκόλλων.

 • Πρωτόκολλο σήμανσης από σημείο σε σημείο (PPTP) - παρέχει ελάχιστη ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά είναι γρήγορη.
 • Πρωτόκολλο σήραγγας Layer 2 (L2TP) / Ασφάλεια πρωτοκόλλου Internet (IPsec) - Το L2TP / IPsec παρέχει ισχυρότερη ασφάλεια από το PPTP, μαζί με τις μέσες ταχύτητες.
 • Internet Key Exchange έκδοση 2 (IKEv2) - αυτό είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο για τους πελάτες iOS VPN. Είναι ασφαλές αλλά όχι τόσο ισχυρό όσο το OpenVPN και δεν χρησιμοποιείται συχνά στα Windows. Ωστόσο, έχετε την επιλογή να το χρησιμοποιήσετε εάν το επιθυμείτε.
 • OpenVPN - ένα πρωτόκολλο ανοικτής πηγής και εξαιρετικά ασφαλές. Το πρωτόκολλο αυτό παρέχει στρατιωτική κρυπτογράφηση όταν οι πάροχοι το εφαρμόζουν σωστά. Όλα τα VPN για Windows σε αυτόν τον οδηγό έχουν OpenVPN (εφαρμόζεται με ασφάλεια).

Για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στην κρυπτογράφηση και τα πρωτόκολλα VPN, ανατρέξτε στον οδηγό Ultimate VPN Encryption Guide.

Αν ψάχνετε για ένα VPN για Mac, τότε ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο μας οδηγό VPN για Mac. Σημείωση: Αν ψάχνετε για το καλύτερο δωρεάν VPN για Mac, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι δεν συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν VPN, ωστόσο, ανατρέξτε στον δωρεάν οδηγό υπηρεσιών VPN για περισσότερες πληροφορίες.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Anton Watman / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me