Οδηγός για τη χρήση VPN με το WireShark – Πώς να ελέγξετε ότι η επισκεψιμότητά σας VPN είναι κρυπτογραφημένη

Wireshark VPN: Εισαγωγή

Τα VPN είναι η κορυφαία επιλογή για ασφαλή διαμονή στο διαδίκτυο. Προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στην ηλεκτρονική περιήγησή σας, τα VPN μπορούν να αποτρέψουν πολλά πράγματα - από τους παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) να καταγράφουν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο σε διάφορες άλλες ευπάθειες δικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί όπως πρέπει.


Τα δίκτυα VPN ενδέχεται να υποβάλλονται σε ψευδή διαφήμιση. Ορισμένα δίκτυα VPN ισχυρίζονται ότι κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας - το κύριο σημείο χρήσης VPN - μόνο για τους χρήστες να διαπιστώσουν ότι η κυκλοφορία δικτύου τους δεν ήταν κρυπτογραφημένη όταν το VPN ήταν τελικά ενεργοποιημένο. Ευτυχώς, τα sniffers πακέτων, όπως το Wireshark, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτό.

Στο ProPrivacy.com, θέλουμε να σας προσφέρουμε τα κατάλληλα μέσα για να διασφαλίσετε ότι το VPN σας λειτουργεί ακριβώς όπως θα έπρεπε. Αυτός ο εύχρηστος οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό.

Τι είναι ένα sniffer πακέτων?

Τα sniffers πακέτων - αλλιώς γνωστά ως αναλυτές πρωτοκόλλων ή αναλυτές πακέτων - είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση προβλημάτων που σχετίζονται με το δίκτυο. Ενώ τα sniffers πακέτων χρησιμοποιούνται μερικές φορές για τη συλλογή επισκεψιμότητας από χρήστες ή / και κωδικούς πρόσβασης από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, χρησιμοποιούνται επίσης για πράγματα όπως η εξεύρεση λύσεων δικτύου από τεχνικούς και διαχειριστές συστημάτων.

Είτε χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου ή για την αναγνώριση εισβολών δικτύου, τα sniffers πακέτων είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Για παράδειγμα, ένας πακεταριστής πακέτων είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας διαχειριστής συστήματος για να προσδιορίσει γιατί η κυκλοφορία δικτύου είναι πιο αργή από το συνηθισμένο. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του δικτύου για να εξασφαλίσουν την παραγωγικότητα και μπορούν να βοηθήσουν μεμονωμένους χρήστες όπως εσείς να διατηρήσουν το δίκτυό σας ασφαλή.

Τα sniffers πακέτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με VPN. Από το να ονειρεύεσαι την κίνηση του δικτύου στην επαλήθευση της κρυπτογράφησης του VPN σου, τα sniffers πακέτων έχουν πολλές χρήσεις. Ευτυχώς, στο ProPrivacy.com, θέλουμε να κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βελτιώσετε την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνέταξα αυτόν τον οδηγό για τη χρήση του πακέτου sniffer Wireshark με τεχνολογία VPN!

Τι είναι το VPN?

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι ένα κομμάτι λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια ασφαλή σύνδεση σε άλλο δίκτυο μέσω του διαδικτύου. Με άλλα λόγια, ένα VPN σάς επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε δεδομένα σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον, κρυπτογραφώντας τη σύνδεσή σας μέσω απομακρυσμένου διακομιστή. Ενώ τα VPN είναι απαραίτητο για την ψηφιακή μυστικότητα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως η πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους ή σε άλλο περιφερειακά περιορισμένο περιεχόμενο.

Δυστυχώς, η αναζήτηση ενός παρόχου VPN βαθμού Α δεν είναι πάντα εύκολη. Θέλετε πάντα να επαληθεύσετε ότι η επιλογή σας λειτουργεί όπως πρέπει - πράγμα που σημαίνει ότι θέλετε να επαληθεύσετε ότι η σύνδεσή σας είναι στην πραγματικότητα κρυπτογραφημένη. Εάν το VPN σας αποτυγχάνει στην κρυπτογράφηση των δεδομένων σας, ο στόχος του είναι καθυστερημένος. Αυτό είναι όπου ένα Wireshark VPN έρχεται σε πρακτικό.

Τι είναι το Wireshark?

Το Wireshark είναι ένας αναλυτής πακέτων δικτύου (ή packet sniffer) που συλλαμβάνει τα πακέτα δικτύου και στη συνέχεια εμφανίζει λεπτομερώς τα δεδομένα πακέτων που έχουν ληφθεί για τον χρήστη. Το Wireshark έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις - από την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου μέχρι την εξέταση των τρωτών σημείων ασφαλείας.

Συχνότερα, το Wireshark χρησιμοποιείται από διαχειριστές δικτύων, μηχανικούς ασφάλειας δικτύων, προγραμματιστές και άτομα όπως εσείς και εγώ. Δυστυχώς, το Wireshark μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ που θέλουν να διεισδύσουν στα συστήματα εισπνοώντας την κυκλοφορία του δικτύου και τα δεδομένα τους και τη συλλογή κωδικών πρόσβασης και άλλων προσωπικών πληροφοριών.

Όταν συνδυάζεται με VPN, το Wireshark μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η σύνδεση κρυπτογραφείται και λειτουργεί όπως πρέπει. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή επισκεψιμότητας από το δίκτυό σας και τη σήραγγα VPN.

Ποιο είναι το κόστος του Wireshark?

Ενώ στο παρελθόν τα sniffers συσκευαστών πωλούνταν με ένα υψηλό γενναιοδωρία στα κεφάλια τους, αυτό δεν συμβαίνει πια: το Wireshark είναι δωρεάν για χρήση ανά πάσα στιγμή. Ως ελεύθερο λογισμικό, το Wireshark εργάζεται για να παρέχει σε όλους τους χρήστες πρόσβαση στα χαρακτηριστικά του ως σύνολο. Όταν μεταφορτωθούν, οι χρήστες θα χρησιμοποιούν την πλήρη έκδοση του Wireshark.

Ποια πρωτόκολλα υποστηρίζει το Wireshark?

Εκτός από την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου και την εξέταση των τρωτών σημείων ασφαλείας, το Wireshark μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει σφάλματα σε εφαρμογές πρωτοκόλλου ή να μάθει εσωτερικά πρωτοκόλλου δικτύου. Ως εκ τούτου, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες πρωτόκολλα που υποστηρίζει το Wireshark. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο στο μυαλό σας, οι πιθανότητες είναι ότι το Wireshark το υποστηρίζει.

Εάν το Wireshark δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο που προτιμάτε, προσφέρουν μια σελίδα HowToEdit που προσφέρει συμβουλές για την προσθήκη πρωτοκόλλων που λείπουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρωτόκολλα που υποστηρίζει το Wireshark, ανατρέξτε στη σελίδα αναφοράς πρωτοκόλλου.

Εγκατάσταση ενός Wireshark VPN

Ένα Wireshark VPN μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά στην εγκατάσταση στα Windows / Linux vs. Mac, και οι δύο εγκαταστάσεις είναι εύκολο να το κάνουμε.

Εγκατάσταση Wireshark σε υπολογιστή

Για να ρυθμίσετε ένα VPN Wireshark σε υπολογιστή, θα χρειαστείτε μερικά πράγματα:

 • Router / Firewall που επιτρέπει συνδέσεις VPN
 • Η διεύθυνση IP σας (αρπάξτε το στο www.ipchicken.com)
 • Ένα Wireshark VPN

Όταν πληρούνται οι απαιτήσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση Wireshark VPN.

 1. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπο VPN σας
 2. Επιλέξτε το αντίστοιχο αρχείο εγκατάστασηςΕπιλέξτε OS για VPN
 3. Κάντε λήψη του αρχείου εγκατάστασηςAir VPN download
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης που παρέχονται από τον πάροχο VPNΟδηγίες AirVPN
 5. Αναθεωρήστε τους όρους & συνθήκες
 6. Βρείτε την εφαρμογή VPN & ξεκινήστε την για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωσηΜενού έναρξης AirVPN
 7. Καταχωρίστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασηςAirVPN παράθυρο εκκίνησης
 8. Συνδεθείτε σε έναν συνιστώμενο διακομιστήΔιακομιστή σύνδεσης AirVPN
 9. Εκτελέστε το Wireshark VPN & Απολαύστε ψηφιακή ιδιωτικότηταΤο AirVPN είναι συνδεδεμένο

Εγκατάσταση του Wireshark σε Mac

Παρόμοια με τα Windows / Linux, θα χρειαστείτε μερικά πράγματα για να ρυθμίσετε το Wireshark VPN χρησιμοποιώντας Mac:

 • Διεύθυνση IP διακομιστή ή επιλέξιμος τομέας
 • Όνομα χρήστη & Κωδικός πρόσβασης
 • Τύπος σύνδεσης (L2TP / PPTP)

Αφού λάβετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση του VPN του Wireshark.

 1. Επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος
 2. Επιλέξτε Δίκτυο
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί +
 4. Στην περιοχή διεπαφής, επιλέξτε VPN
 5. Καθορίστε τον τύπο σύνδεσης ως PPTP ή L2TP
 6. Επιλέξτε Διαμόρφωση
 7. Επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη διαμόρφωσης
 8. Ονομάστε το "Server 1"
 9. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP / FQDN του διακομιστή VPN και το όνομα χρήστη
 10. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας
 11. Εισάγετε τον κωδικό σας
 12. Εάν η σύνδεσή σας είναι L2TP, εισαγάγετε το κοινόχρηστο μυστικό
 13. Επιλέξτε Εμφάνιση κατάστασης VPN στη γραμμή μενού
 14. Επιλέξτε Εφαρμογή
 15. Απολαύστε το Wireshark VPN!

Από προεπιλογή, το Mac περνάει μόνο από την απαραίτητη επισκεψιμότητα Wireshark VPN μέσω του Wireshark VPN. Αν θέλετε να περάσετε όλη την κίνηση μέσω αυτού, θα πρέπει να ολοκληρώσετε μερικά επιπλέον βήματα.

 1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος
 2. Επιλέξτε Προηγμένη
 3. Σημείωση Στείλτε όλη την κίνηση μέσω συνδέσεων VPN
 4. Επιλέξτε Ok
 5. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού για το γρανάζι
 6. Επιλέξτε Ρύθμιση παραγγελίας υπηρεσίας
 7. Σύρετε τις υπηρεσίες έτσι ώστε το VPN σας βρίσκεται στην κορυφή
 8. Απολαύστε το Wireshark VPN!

Εγκατάσταση του Wireshark

Η εγκατάσταση για το Wireshark είναι αρκετά απλή. Ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, απλά πρέπει να κατεβάσετε το αντίστοιχο αρχείο εγκατάστασης και στη συνέχεια να το εκτελέσετε.

Εγκατάσταση σε Windows

 1. Μεταβείτε στη σελίδα λήψης του Wireshark & επιλέξτε Windows 32 ή 64-bitWireshark σελίδα εγκατάστασης

 2. Αφήστε το αρχείο εγκατάστασης να ολοκληρώσει τη λήψη του & στη συνέχεια κάντε κλικ σε αυτό Λήψη Wireshark

 3. Θα εμφανιστεί το Wireshark Setup - επιλέξτε "Επόμενο"Wireshark Config

 4. Όταν σας ζητηθεί η συμφωνία άδειας χρήσης, επιλέξτε "Συμφωνώ"Διεύθυνση εγκατάστασης Wireshark

 5. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να εγκαταστήσετε & επιλέξτε "Επόμενο"Εφαρμογές Wireshark για εγκατάσταση
 6. Επιλέξτε τις συντομεύσεις που θέλετε να κάνετε & επιλέξτε "Επόμενο"Συντομεύσεις Wireshark

 7. Επιλέξτε το φάκελο προορισμού σας & επιλέξτε "Επόμενο"Κατάλογος Wireshark
 8. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε την επιλογή για να εγκαταστήσετε το WinPcap & επιλέξτε "Επόμενο"Wireshark εγκαταστήστε προσθέσετε
 9. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: επιλέξτε την επιλογή για εγκατάσταση του USBPcap & επιλέξτε "Επόμενο"Wireshark εγκαταστήστε usb
 10. Το Wireshark θα ξεκινήσει την εγκατάστασηΕγκατάσταση Wireshark
 11. Θα εμφανιστεί το πρόγραμμα εγκατάστασης για το WinPcap - ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασηςΕγκατάσταση του WinPCap
 12. Το Setup for USBPcap θα εμφανιστεί (αν επιλέξετε να το εγκαταστήσετε) - ακολουθήστε τις υποδείξειςΕγκατάσταση USBPcap
 13. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Wireshark, επανεκκινήστε το σύστημά σας, επιλέγοντας "Finish"Εγκατάσταση Wireshark Finish
 14. Μετά την επανεκκίνηση, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Wireshark!

Εγκατάσταση του Wireshark στο Linux

 1. Ανοίξτε το Terminal επιλέγοντας CTRL + ALT + T
 2. Τύπος (χωρίς τιμές): "sudo apt-get update"
 3. Και στη συνέχεια "sudo apt-get install wireshark"
 4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση & τύπου "wireshark"
 5. Η εφαρμογή Wireshark θα ανοίξει!

Εγκατάσταση του Wireshark σε Mac

 1. Επιλέξτε Command + Space
 2. Πληκτρολογήστε "τερματικό"
 3. Επιλέξτε Enter / Return
 4. Πληκτρολογήστε τον τερματικό (χωρίς τιμές): "ruby -e "$ (curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)" < / dev / null 2> / dev / null "
 5. Επιλέξτε Enter / Return
 6. Αφού ολοκληρωθεί η εντολή, πληκτρολογήστε "brew install wireshark"

Εάν η εγκατάσταση αυτή δημιουργήσει προβλήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε:

 1. Κατεβάζοντας το Wireshark κατευθείαν από τον ιστότοπο
 2. Τοποθετήστε την εικόνα του δίσκου
 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης
 4. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μεταφέρετε την εφαρμογή Wireshark στο φάκελο "Εφαρμογές"
 5. Ανοίξτε το φάκελο Utilities χρησιμοποιώντας την εικόνα του δίσκου
 6. Σύρετε το φάκελο εκκίνησης στην επιφάνεια εργασίας σας
 7. Εξαγωγή της εικόνας του δίσκου
 8. Ανοίξτε το φάκελο εκκίνησης που αντιγράφηκε
 9. Διαγραφή "README.macosx"
 10. Μετονομάστε το φάκελο στο ChmodBPF
 11. Ανοίξτε τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας (ΔΕΝ αυτός που βρίσκεται στον οικείο κατάλογό σας)
 12. Αναζητήστε ένα φάκελο που ονομάζεται StartupItems
 13. Αν ο φάκελος δεν υπάρχει, δημιουργήστε τον
 14. Ανοίξτε το τερματικό & τύπου (χωρίς τιμές) "cd Desktop"
 15. Πληκτρολογήστε "sudo mv ChmodBPF / Library / StartupItems /
 16. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας
 17. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας
 18. Το Wireshark είναι έτοιμο να πάει!

Χρησιμοποιώντας Wireshark

Λόγω της πληθώρας χρήσεων του Wireshark, η χρήση του μπορεί να είναι λίγο συντριπτική στην αρχή. Θέλουμε να ξεκινήσουμε μικρές, καθώς ο συνδυασμός ενός VPN με το Wireshark είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων του. Ευτυχώς, τα αρχικά βήματα είναι εύκολο να κατακτηθούν.

Δρομολόγηση της κυκλοφορίας δικτύου

Η βασική χρήση του Wireshark είναι να συλλάβει τα πακέτα δικτύου, εισάγοντας τον έλεγχο του δικτύου σας. Για να επαληθεύσετε την κρυπτογράφηση Wireshark VPN, πρέπει να ξέρετε πώς να εκτελέσετε μια απλή λήψη πακέτων.

 1. tart WiresharkWireshark προεπιλεγμένη οθόνη

 2. Επιλέξτε τη διεπαφή για σάρωση από το μενού ΣύλληψηWireshark Interface Selection

 3. Επιλέξτε το κουμπί ΈναρξηWireshark Network Sniffing
 4. Αναλύστε τις πληροφορίες ανατρέχοντας στους προεπιλεγμένους χρωματικούς κωδικούς της WiresharkΚωδικοί χρωμάτων Wireshark

Επαλήθευση κρυπτογράφησης WiresharkVPN

Το Wireshark είναι ίσως το καλύτερο εργαλείο που χρησιμοποιείτε όταν επαληθεύετε ότι το VPN σας κρυπτογραφεί δεδομένα. Με την επιθεώρηση των πακέτων δεδομένων που στέλνει και λαμβάνει ο υπολογιστής σας, μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας ότι το Wireshark VPN λειτουργεί όπως πρέπει. Ευτυχώς, είναι επίσης εύκολο να το κάνετε.

 1. Ανοίξτε το VPN σας
 2. Ξεκινήστε το Wireshark
 3. Επιλέξτε τη διεπαφή δικτύου (WiFi / Ethernet) για εγγραφή
 4. Ξεκινήστε την εγγραφή
 5. Αναζητήστε τα πακέτα που έχουν το "πρωτόκολλο" ως "OpenVPN"
 6. Κάντε δεξί κλικ στο πακέτο OpenVPN
 7. Επιλέξτε "Παρακολούθηση ... ροής UDP / TCP"Wireshark Επιλογή διεπαφής

 8. Ελέγξτε την πλήρη ροή για να ελέγξετε την κρυπτογράφηση - θα εμφανιστεί ως ανοησίαWireshark Κρυπτογράφηση VPN Κυκλοφορίας

Προστατεύστε τον εαυτό σας από τα Sniffers πακέτων

Η προοριζόμενη χρήση των παγιδευτών πακέτων είναι να βοηθηθούν οι τεχνικοί δικτύων και οι διαχειριστές συστημάτων να εντοπίσουν προβλήματα δικτύου. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εγκληματίες δεν κάνουν κατάχρηση πακέτα sniffers όπως Wireshark για τη δική τους οργή χρήση. Εάν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, σκεφτείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε την απομάκρυνση των πακέτων:

 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το HTTPS αναζητώντας την επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης
 • Χρησιμοποιήστε έναν δρομολογητή DD-WRT
 • Χρησιμοποιήστε την κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ισχύει (πιστεύετε ότι η κρυπτογράφηση PGP)
 • Δοκιμάστε απομακρυσμένη υπολογιστική
 • Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Antisniff
 • Χρησιμοποιήστε μία από τις καλύτερες υπηρεσίες vpn!

Wireshark VPN: Συμπέρασμα

Εάν θέλετε να έχετε την απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο, θα χρησιμοποιήσετε ένα Wireshark VPN. Με Wireshark VPN, μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο με απόλυτη ανωνυμία, ενώ βεβαιώνεστε ότι η επισκεψιμότητά σας Wireshark VPN είναι στην πραγματικότητα κρυπτογραφημένη. Μην χάσετε άλλο δευτερόλεπτο, θέτοντας την ιδιωτική σας ζωή και την ασφάλεια σε κίνδυνο - εγκαταστήστε ένα από τα καλύτερα δίκτυα VPN για το Wiresharktoday!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me