Απενεργοποίηση συλλογής δεδομένων των Windows 10 – πλήρης οδηγός

Από την κυκλοφορία της στις 29 Ιουλίου, τα προβλήματα ασφαλείας των Windows 10 έχουν συγκεντρώσει επικρίσεις από τους επαγγελματίες πληροφορικής και τους ακτιβιστές της ιδιωτικής ζωής που αντιτίθενται έντονα σε πολλές από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Για να σας βοηθήσει, το ProPrivacy αποφάσισε να σας φέρει αυτόν τον εύκολο γρήγορο οδηγό που θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων των Windows 10.

1. Απενεργοποιήστε τις Προσαρμοσμένες Διαφημίσεις

Πρώτα θα θελήσετε να ασχοληθείτε με το προσαρμοσμένο σύστημα διαφημίσεων, το κάνετε αυτό στις ρυθμίσεις ασφαλείας των Windows 10.

Για να την απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Γενικά και σύρετε την επιλογή με τίτλο 'Αφήστε τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το διαφημιστικό μου αναγνωριστικό για την εμπειρία σε διάφορες εφαρμογές (απενεργοποιώντας αυτό το κουμπί θα επαναφέρει το αναγνωριστικό σας)' στη θέση Off.

Τώρα απενεργοποιήστε τυχόν αποκλειστές διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησής σας (καθώς παρεμβαίνουν) και κατευθυνθείτε προς την επιλογή choice.microsoft.com/en-us/opt-out. Όταν βρίσκεστε εκεί, επιλέξτε Απενεργοποίηση για "Εξατομικευμένες διαφημίσεις όπου και αν χρησιμοποιώ το λογαριασμό μου Microsoft" και "Εξατομικευμένες διαφημίσεις σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης".

2. Απενεργοποιήστε την Cortana

Ανοίξτε τη Cortana στη γραμμή εργασιών σας και πατήστε το εικονίδιο του σημειωματάριου στην αριστερή πλευρά του αναδυόμενου παραθύρου.

Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Απενεργοποίηση της επιλογής "Η Cortana μπορεί να σας δώσει προτάσεις, ιδέες, υπενθυμίσεις, ειδοποιήσεις και πολλά άλλα".

Με την Cortana φύγει, έχετε επίσης την επιλογή να απενεργοποιήσετε τα αποτελέσματα του Bing. Εάν το Bing δεν είναι το φλιτζάνι τσαγιού, απενεργοποιήστε την επιλογή "Αναζήτηση στο διαδίκτυο και συμπεριλάβετε αποτελέσματα ιστού".

3. Σταματήστε να με γνωρίζετε!

Τώρα επιστρέψτε στην επιλογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Privacy > Ομιλία, μελάνι και πληκτρολόγηση.

Εδώ πρέπει να πατήσετε 'Σταματήστε να με γνωρίσετε. Αυτό θα απενεργοποιήσει το περίφημο πληκτρολόγιο και τη συσκευή εγγραφής που έχει προκαλέσει τόσο πολλή συζήτηση.

4. Διαγράψτε τη μνήμη της Cortana

Σε αυτό το σημείο, κάντε κλικ στο 'Πηγαίνετε στο Bing και διαχειριστείτε τις προσωπικές πληροφορίες για όλες τις συσκευές σας.' Όπου μπορείτε να διαγράψετε όλα όσα έχει η Cortana μέχρι εκείνη την στιγμή, κατάφερε να υπολογίσει για σας κάνοντας κλικ στο Clear στο κάτω μέρος.

5. Επιλέξτε τα Hotspots

Πέμπτη στη λίστα εργασιών σας: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο & Διαδίκτυο > Wi-Fi > Διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις Wi-Fi.

Εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Wi-Fi Sense. Κάνετε αυτό σύροντας 'Σύνδεση σε προτεινόμενα ανοιχτά hotspots' και 'Σύνδεση για να ανοίξετε δίκτυα που μοιράζονται οι επαφές μου' στη θέση Off.

6. Σταματήστε την κοινή χρήση αρχείων συστήματος

Σταματήστε τα Windows 10 να μοιράζονται αρχεία συστήματος και ενημερώσεις στον υπολογιστή σας (και από τον υπολογιστή σας σε άλλους χρήστες) από προεπιλογή.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εκσυγχρονίζω & Ασφάλεια > Ενημερωμένη έκδοση για Windows > Προχωρημένες επιλογές > Επιλέξτε τον τρόπο παράδοσης των ενημερώσεων.

Εδώ θα χρειαστεί να κάνετε την επιλογή είτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις "Ενημερώσεις από περισσότερες από μία θέσεις" είτε να αποφασίσετε να επιλέξετε την ανταλλαγή πληροφοριών μόνο με "υπολογιστές στο τοπικό σας δίκτυο". Μέχρι σας.

7. Απενεργοποιήστε μια μονάδα δίσκου

Σε αυτό το στάδιο, θα θέλετε να σταματήσετε τα Windows 10 να αποθηκεύουν πληροφορίες στους διακομιστές της Microsoft. Αυτό ονομάζεται OneDrive.

Για να την απενεργοποιήσετε:

κάντε κλικ στο βέλος επάνω στο δίσκο του συστήματός σας.

Επιλέξτε OneDrive > Ρυθμίσεις και καταργήστε την επιλογή και των τριών ακόλουθων επιλογών:

'Εκκίνηση του OneDrive αυτόματα όταν συνδεθώ στα Windows.'

«Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω το OneDrive για να φέρω τα αρχεία μου σε αυτό το PC»

και "Χρήση του Office για την επεξεργασία αρχείων με άλλα άτομα την ίδια στιγμή".

Συλλογή δεδομένων των Windows 10

8. Σταματήστε την αποστολή πληροφοριών στη Microsoft

Τώρα επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Απορρήτου και επιλέξτε Γενικά, όπου θέλετε να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Αποστολή πληροφοριών από τη Microsoft σχετικά με το πώς γράφω για να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε την πληκτρολόγηση και τη γραφή στο μέλλον" και "Να επιτρέπεται στους ιστότοπους να παρέχουν περιεχόμενο σχετικά με το τοπικό επίπεδο, μεταβαίνοντας στη λίστα μου".

9. Απενεργοποιήστε την υπηρεσία τοποθεσίας των Windows 10

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία εντοπισμού των Windows 10 που βρίσκεται απευθείας κάτω από την ενότητα Γενικά. Εδώ μπορείτε είτε να την απαλλαγείτε εντελώς από την Αλλαγή είτε να την απενεργοποιήσετε μόνο για αυτόν τον συγκεκριμένο χρήστη.

10. Άδεια εφαρμογών

Συνεχίστε τη λίστα με τις εφαρμογές στο στοιχείο Γενικά και τοποθεσία: απενεργοποιώντας οποιαδήποτε από τις λειτουργίες που δεν θέλετε.

Ωστόσο, εξετάστε προσεκτικά, καθώς ορισμένες επιλογές (όπως η εφαρμογή αλληλογραφίας που αναζητά στις επαφές σας) μπορεί να είναι επωφελείς.

11. Microsoft Edge

Το Microsoft Edge είναι το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet στα Windows 10. Είναι ρυθμισμένο να επικοινωνεί με την Microsoft από προεπιλογή.

Για να το σταματήσετε, ανοίξτε την άκρη, κάντε κλικ στο μενού (τρεις οριζόντιες κουκίδες) και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων.

Εδώ απενεργοποιήστε όλα όσα δεν θέλετε στην ενότητα «Προστασία προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιών» ('εμφάνιση προτάσεων αναζήτησης' και 'Βοήθεια προστασίας από κακόβουλους ιστότοπους και λήψεις με το φίλτρο SmartScreen'), μπορεί να αξίζει να φύγετε καθώς εξυπηρετούν και οι δύο νόμιμες λειτουργίες. )

12. Συγχρονισμός ρυθμίσεων

Εάν δεν θέλετε οι ρυθμίσεις των Windows 10 να είναι διαθέσιμες στο αίτημά σας σε άλλους υπολογιστές, τότε θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Συγχρονίστε τις ρυθμίσεις σας και σύρετε το σε Off.

13. SmartScreen

Το SmartScreen είναι ένα χαρακτηριστικό που σας προστατεύει από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα επιφάνειας εργασίας. Θα πρέπει να το απενεργοποιείτε μόνο εάν είστε σίγουροι για το τι κάνετε. Διαφορετικά, αφήστε το.

Για να την απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στο μενού Έναρξη > Πίνακας Ελέγχου. Επιλέξτε Σύστημα και ασφάλεια > Ασφάλεια και συντήρηση και επιλέξτε 'Αλλαγή ρυθμίσεων SmartScreen των Windows' από τα αριστερά.

Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στο στοιχείο "Μην κάνετε τίποτα (απενεργοποίηση του Windows SmartScreen)".

14. SmartScreen + Εφαρμογές

Τέλος, απενεργοποιήστε το άλλο φίλτρο SmartScreen στις Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Γενικά και σύρετε την επιλογή με την ένδειξη "Ενεργοποιήστε το φίλτρο SmartScreen για να ελέγξετε το περιεχόμενο ιστού (URL) που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές των Windows Store" επίσης στο Off.

Λοιπόν, γιατί όλη η κριτική; Συγκεκριμένα, τα νέα Windows καταδικάζονται επειδή δεν επιτρέπουν στους χρήστες να αποκλείσουν συγκεκριμένες προεπιλεγμένες υπηρεσίες. Αυτά περιλαμβάνουν την αποστολή δεδομένων της Microsoft για την προσαρμογή των διαφημίσεων (μέσω προσωπικής αγγελίας). ένα σύστημα ενημέρωσης peer-to-peer (Torrent) που αυξάνει τη χρήση του εύρους ζώνης (και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες χρεώσεις δεδομένων). Συνήθως επικοινωνεί με τους διακομιστές - επηρεάζει αρνητικά τις ταχύτητες περιήγησης στο διαδίκτυο - και συγκεντρώνει δεδομένα που εισάγονται από τον χρήστη για να «διδάξουν» τον ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό Cortana, τον οποίο παραχωρεί η εταιρεία,

'Συλλέγει και χρησιμοποιεί διάφορους τύπους δεδομένων, όπως η τοποθεσία της συσκευής σας, τα δεδομένα από το ημερολόγιό σας, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, τα δεδομένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα μηνύματα κειμένου, τους οποίους καλείτε, τις επαφές σας και πόσο συχνά αλληλεπιδράτε μαζί τους στη συσκευή σας. '

Συλλογή δεδομένων των Windows 10

Ο κακός Τύπος έχει εμπνεύσει πολλούς χρήστες των Windows να αποφύγουν την δωρεάν αναβάθμιση - διαθέσιμη για χρήστες Windows 7, 8 και 8.1 - επειδή φοβούνται ότι μπορεί να εκτελεί κρυφό έλεγχο επίθεσης ιδιωτικού απορρήτου. Τώρα, οι αλλαγές στη διαδρομή αναβάθμισης που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σημαίνουν ότι σύντομα θα είναι πολύ δύσκολο για τους χρήστες να αποφύγουν την αναβάθμιση,

"Στις αρχές του επόμενου έτους, αναμένουμε να ανακατατάξουμε τα Windows 10 ως a "Συνιστώμενη ενημέρωση". Ανάλογα με τις ρυθμίσεις του Windows Update, αυτό μπορεί να προκαλέσει την αυτόματη εκκίνηση της διαδικασίας αναβάθμισης στη συσκευή σας. δήλωσε ο Terry Myerson της Microsoft.

Έτσι, τι αναγκάζεται να έχει τα Windows 10 πράγματι να σημαίνει; Και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων των Windows 10?

Πρώτον, ο Αντιπρόεδρος της Microsoft, κ. Joe Belfiore, παραδέχθηκε πρόσφατα ότι τα Windows 10 πράγματι παρακολουθούν συνεχώς και στέλνουν πληροφορίες στη Microsoft. Επιπλέον, σε ένα καθησυχαστικό νεύμα με τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής (που χτυπούσαν το σύστημα για μήνες), παραδέχεται ότι, ενώ ορισμένα από τα χαρακτηριστικά επιτήρησής του μπορούν να απενεργοποιηθούν, άλλοι δεν μπορούν,

«Στις περιπτώσεις που δεν έχουμε παράσχει επιλογές, θεωρούμε ότι αυτά τα πράγματα έχουν να κάνουν με την υγεία του συστήματος. Σε περίπτωση που γνωρίζουμε ότι έχουμε δημιουργήσει συντρίβει ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απόδοσης, θεωρούμε ότι αυτό είναι τόσο χρήσιμο για το οικοσύστημα και επομένως δεν αποτελεί ζήτημα προσωπικής ιδιωτικότητας, ότι σήμερα συλλέγουμε αυτά τα δεδομένα για να κάνουμε αυτή την εμπειρία καλύτερα για όλους. "

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο σε πολλούς, άλλοι (που συχνά αναγνωρίζονται ως θεωρητικοί συνωμοσίας μέχρι σήμερα) θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι δυνατό να σταματήσουν οι υπολογιστές τους να επικοινωνούν με τους διακομιστές της Microsoft εάν το επιθυμούν. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι κάτω από προσεκτική εξέταση πολλές από αυτές τις μεταφορές δεδομένων φαίνονται αρκετά αβλαβείς (έλλειψη αναγνωριστικών δεικτών), ανησυχεί το γεγονός ότι οι άλλοι δεν είναι τόσο καλοπροαίρετοι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ πολλοί άνθρωποι ενημερώνονται για τους κινδύνους ασφαλείας που υπάρχουν στα Windows 10, άλλοι μπορεί να μην είναι. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό ορισμένοι χρήστες να αναβαθμίσουν τα Windows 10 χωρίς να συζητήσουν (είναι τελικά δωρεάν.) Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα Windows 10 υπερβαίνουν κατά πολύ τις προηγούμενες εκδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ότι πολλοί χρήστες μπορεί να είναι η επεμβατική εμπειρία: ότι η Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA) έδωσε στη Microsoft συγκεκριμένη άδεια να συλλέξει τα δεδομένα πληκτρολόγησης.

Με το χάος που ξέσπασε στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πακέτο του keylogger, αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τη Microsoft μια επίσημη δήλωση σχετικά με την ακρίβεια των ισχυρισμών που αφορούν την υπηρεσία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η απάντηση της Microsoft είναι ένα όχι,

απάντηση microsoft2

Ωστόσο, σε στενότερη επιθεώρηση, γίνεται σαφές ότι η αρχική 'όχι' της Microsoft ακολουθείται ατάραχα από ένα 'με την άδεια του πελάτη' ναι τα Windows μπορούν. Γνωρίζοντας ότι το Windows 10 EULA δίνει στη Microsoft αυτή την άδεια πελάτη, σίγουρα κάνει το αρχικό No της επιχείρησης να φαίνεται σαν μια βιαστική απόπειρα κακής μετακίνησης. Κάποιος είναι επίσης ασυγκράτητος, καθ 'όλη τη διαπίστωση ότι αν η απάντηση ήταν «όχι», πιθανότατα δεν θα υπήρχε μια τόσο έντονη συζήτηση που θα προέκυπτε από τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Windows 10 keylogging (από προεπιλογή) θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας. Τα πληκτρολόγια μας είναι όπου πληκτρολογούμε κωδικούς πρόσβασης, τραπεζικά στοιχεία (και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες) και αυτές τις μέρες είναι γνωστό ότι η κλοπή δεδομένων από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι μια πολύ πραγματική και άμεση απειλή. Έχοντας αυτό υπόψη, δεν ανησυχεί το γεγονός ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες μας θα μπορούσαν να διαγραφούν από τα χέρια της Microsoft; Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, μπορούμε να εμπιστευθούμε τη Microsoft με ένα τέτοιο θησαυρό πληροφοριών; Μην ξεχνάτε ότι η Microsoft παραδέχεται ανοιχτά ότι επιθυμεί τα Windows 10 σε δισεκατομμύρια υπολογιστές εντός δύο ετών. Αυτά είναι σημαντικά δεδομένα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί στο προσεχές μέλλον. Κυρίως γιατί η Microsoft είναι τόσο κοντά όσο φτάνει σε «πολύ μεγάλο για να αποτύχει», και είναι άνετα τοποθετημένη σε ένα ολιγοπωλείο που δεν κοιτάζει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Μια ελίτ θέση που επιτρέπει στην επιχείρηση να αναγκάζει τους χρήστες να κάνουν ό, τι θέλει με τα μηχανήματά τους, σε αντίθεση με ό, τι θέλουν. Από αυτό ο Joe Belfiore μας διαβεβαίωσε.

Συλλογή δεδομένων των Windows 10: Συμπέρασμα

Η μόνη ισχυρή συμβουλή που είναι διαθέσιμη στους χρήστες των Windows 10 είναι να απενεργοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή. Κάτι που πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε νωρίτερα και όχι αργότερα, τώρα που η Microsoft έχει αρχίσει να το χτυπάει κάτω από τους λαιμούς των ανθρώπων.

Επίσης, εάν αποφασίσετε να κολλήσετε με τη Microsoft, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τα τελευταία 5 καλύτερα άρθρα VPN για τα Windows 10, τα οποία παρέχουν μια σε βάθος ανάλυση των καλύτερων δυνατοτήτων VPN κατά την εκτέλεση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me