Επαλήθευση ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για περιεχόμενο για ενήλικες από το 2018

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να περιορίσει την πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο μέσω ελέγχων ηλικίας μόλις το 2018. Η νέα νομοθεσία θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές πορνογραφικών ιστοσελίδων να ελέγξουν την ηλικία των χρηστών τους προτού τους επιτρέψουν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ψυχαγωγίας ενηλίκων. Οι χρήστες πρέπει να είναι 18 ετών ή μεγαλύτεροι για να προβάλλουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Φυσικά, αυτό μπορεί να μην ακούγεται παράλογο στην αρχή.

Σήμερα, πολλοί πορνογραφικοί ιστότοποι περιλαμβάνουν πλαίσια ελέγχου που απαιτούν από τους χρήστες να αναγνωρίζουν ότι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω. Το προφανές πρόβλημα είναι ότι οι ανήλικοι μπορούν απλά να ψεύδονται. Δεν υπάρχει προς το παρόν ένας τρόπος για την αστυνομία των ανήλικων χρηστών ή για την αποτροπή της προβολής του περιεχομένου χωρίς λογισμικό γονικού ελέγχου. Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης θα αναγκάσουν τους χρήστες να εισάγουν πληροφορίες πιστωτικών καρτών για να επικυρώσουν την ηλικία τους. Εάν ένας ιστότοπος δεν συμμορφώνεται με τον νόμο για την ψηφιακή οικονομία, οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) θα μπορούσαν να το φιλτράρουν για να καταστούν απρόσιτες. Ωστόσο, ο καθένας θα εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε πορνό χωρίς ένα "πορνό".

Το πορνογραφικό περιεχόμενο και η διαφήμιση είναι πανταχού παρόν σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Τόσο έτσι ώστε η πλειοψηφία των βρετανικών παιδιών να έχουν εκτεθεί σε πορνό κατά ηλικία 16. Αυτή η έκθεση δεν είναι απαραίτητα σκόπιμη. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Middlesex και του NSPCC διαπίστωσε ότι πολλοί νέοι έτρεξαν τυχαία την πορνογραφία, αντί να την ψάξουν ρητά στο Google. Τα μικρά παιδιά που έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες είναι σαφώς ένα πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει διαφωνία μεταξύ των ενηλίκων σχετικά με το αν οι κυβερνητικοί έλεγχοι ταυτότητας είναι ή όχι η καλύτερη λύση.

Γιατί οι έλεγχοι της ηλικίας στρέβουν την ιδιωτικότητα και την ελευθερία

Στην επιφάνεια, ο περιορισμός της πρόσβασης στο περιεχόμενο για ενήλικες μέσω μιας διαδικασίας εγγραφής / αναγνώρισης μπορεί να ακούγεται σαν καλή ιδέα. Εξάλλου, οι περισσότεροι γονείς θα συμφωνούσαν ότι η παύση των ανηλίκων από την πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες είναι ένας αξιόλογος στόχος. Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν το θέμα ως μια τακτική για να τραβήξουν την κακομεταχείριση των πολιτών και να τους χειραγωγήσουν στην απώλεια των ελευθεριών τους.

Αυτό που μπορεί να φανεί σαν μια αβλαβής πράξη για το καλό των παιδιών μας θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στην απώλεια πρόσθετων ελευθεριών στο Διαδίκτυο. Πολλοί εικάζουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτό το ζήτημα για να συνηθίσει τους ανθρώπους στην ιδέα της αυστηρότερης νομοθεσίας για το Διαδίκτυο. Θα μπορούσε ενδεχομένως να ακολουθηθεί η υποχρεωτική νομοθεσία επαλήθευσης για άλλες βιομηχανίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης σε ένα σχέδιο που θα αλλάξει δραστικά τις ελευθερίες του Διαδικτύου.

Επιπλέον, πολλοί είναι τρομαγμένοι ότι θα πρέπει να εισάγουν αριθμούς πιστωτικών καρτών σε ιστότοπους περιεχομένου για ενήλικες. Τέτοιες τοποθεσίες δεν έχουν πάντα αυστηρή ασφάλεια. Όχι μόνο υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής ταυτότητας κατά την εισαγωγή των δεδομένων της πιστωτικής σας κάρτας, υπάρχει επίσης απώλεια ανωνυμίας. Θα μπορούσαν οι ηλικιακές επαληθεύσεις να καταλήξουν σε μηνιαίες δηλώσεις πιστωτικής κάρτας στο μέλλον?

Ενώ αποτρέπεται η προβολή των περιεχομένων για ενήλικες από τα παιδιά μπορεί να φαίνεται αξιοθαύμαστη, είναι επίσης μια ολισθηρή πλαγιά. Εάν δώσετε στην κυβέρνηση μια ίντσα, θα διαρκέσει ένα μίλι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί βρετανικοί πολίτες αντιτίθενται στην ιδέα ελέγχου της ηλικίας.

Γκρίζα περιοχή και κλήσεις κρίσης

Υπάρχει επίσης το ζήτημα του ορισμού της πορνογραφίας. Δεν είναι τόσο απλό όσο ο καθορισμός του ως όποιος είναι γυμνός μπροστά από μια κάμερα. Αν αυτό ήταν αλήθεια, πολλά από τα αγαπημένα μας σύγχρονα δράματα θα αποτελούσαν πορνογραφία. Παιχνίδι των Θρόνων, για παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι ότι ο ορισμός της πορνογραφίας είναι εξαιρετικά χρωματικός. Για παράδειγμα, τι γίνεται με ένα μοντέλο ή μια εικόνα κάποιου σε ένα μαγιό?

Οι κυβερνήσεις είχαν πάντα πρόβλημα να καθορίσουν ακριβώς τι σημαίνει ο όρος "πορνογραφία". Αφήνουν πολλές αποφάσεις και ταξινομήσεις μέχρι τις κρίσεις και τις υποκειμενικές ερμηνείες. Για παράδειγμα, σε μια υπόθεση αμερικανικού δικαστηρίου του 1964, Jacobellis κατά Οχάιο, ο Justice Stewart αναφέρθηκε με μεγάλη φήμη λέγοντας τα ακόλουθα σχετικά με την πορνογραφία:

"Δεν θα προσπαθήσω σήμερα να καθορίσω περαιτέρω τα είδη των υλικών που καταλαβαίνω να αγκαλιαστούν μέσα σε αυτή την περιγραφή στενογραφίας [hard-core πορνογραφία]? και ίσως δεν θα μπορούσα ποτέ να καταφέρω με τρόπο κατανοητό. Αλλά το ξέρω όταν το βλέπω ... "

Αυτοί οι τύποι κυβερνητικών εκκλήσεων κρίσης είναι κοινές στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίες είναι συχνά πολύ λογοκριμένες. Εκεί, οι νόμοι είναι σκόπιμα διατυπωμένοι να είναι γκρίζοι και ασαφείς. Αυτό αφήνει αρκετό περιθώριο για τις αρχές να κάνουν ελιγμούς όπως κρίνουν σκόπιμο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Νοέμβριο του 2016, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για τη λογοκρισία της «μη συμβατικής» πορνογραφίας. Η κίνηση προκάλεσε σάλο από τους ακτιβιστές της ελευθερίας του λόγου και τους μέσους πολίτες.

Δεδομένων αυτών των αποχρώσεων, είναι ανησυχητικό να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει περιορισμούς σχετικά με την ηλικία, επαληθεύσεις και ελέγχους ταυτότητας μέσω πιστωτικών καρτών σε περιεχόμενο που δεν προσδιορίζεται εύκολα καθολικά.

Πώς να αποτρέψετε την πρόσβαση των παιδιών σε περιεχόμενο ενηλίκων

Shutterstock 447057628

Οι εισβολές της ιδιωτικής ζωής και η απώλεια της ανωνυμίας δεν είναι απαραίτητες για την αποτροπή της πρόσβασης παιδιών στην πορνογραφία. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η παρεμπόδιση της πρόσβασης σε περιεχόμενο για ενήλικες δεν εξαρτάται από τους γονείς και τους νόμιμους κηδεμόνες, αλλά από την κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την πορνογραφία.

Προληπτικοί γονείς μπορούν να καθίσουν μαζί με τα παιδιά τους και να μιλήσουν μαζί τους για το περιεχόμενο για ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι η πορνογραφία δεν είναι αντιπροσωπευτική πραγματικών σχέσεων. μάλλον, είναι φαντασία και φαντασία που παράγεται για λόγους διασκέδασης.

Επιπλέον, οι γονείς μπορεί να θέλουν να εξηγήσουν ότι η σεξουαλικότητα δεν είναι τίποτα για να ντρέπεται - είναι απλώς ένα μέρος της ύπαρξης ανθρώπου. Αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν γιατί δεν θέλετε να βλέπουν πορνογραφία. Αυτές οι γνώσεις μπορούν να συμβάλουν στην αποδυνάμωση της φυσικής τους περιέργειας. Εξάλλου, ο ευκολότερος τρόπος να ενθαρρύνετε ένα παιδί να κάνει κάτι είναι να του απαγορεύσει ρητά να το κάνει.

Λογισμικό γονικού ελέγχου

Η χρήση του λογισμικού γονικού ελέγχου ως μοναδικού μέσου προστασίας σας είναι περισσότερο μια προσέγγιση που αφορά την ενίσχυση της ζώνης. Ακόμη και με λογισμικό γονικού ελέγχου, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο είναι πλέον τόσο πανταχού παρόν, ώστε ένα παιδί να μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλά ασύρματα δίκτυα από το σπίτι σας. Μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστές από απόσταση, να συνδεθεί με ένα διακομιστή εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) ή να χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους για να παρακάμψει τους περιορισμούς. Παρόλα αυτά, το λογισμικό γονικού ελέγχου, ως μέρος της προσέγγισής σας, είναι αναμφισβήτητα ένα χρήσιμο εργαλείο για την ασφαλή φύλαξη των παιδιών στο διαδίκτυο.

Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κυβερνοχώρου, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά δεν καταλήγουν σε επικίνδυνη αίθουσα συνομιλίας ή φόρουμ βίντεο, το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να φιλτράρει το άσεμνο, προσβλητικό και πορνογραφικό περιεχόμενο. Επίσης, συνήθως έρχεται φορτωμένος με τόνους χρήσιμων χαρακτηριστικών. Αυτά βοηθούν στη δομή της χρήσης ενός υπολογιστή ή μιας κινητής συσκευής. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι συνήθως η φιλτράρισμα περιεχομένου μέσω προκαθορισμένων λιστών αμφισβητήσιμων ιστότοπων μόνο για ενήλικες.

Ορισμένα λογισμικά γονικού ελέγχου περιλαμβάνουν επίσης λειτουργίες που μπορούν να περιορίσουν τη χρήση σε ορισμένες ώρες της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά δεν θα μπορούν να περιηγούνται στο Διαδίκτυο στη συσκευή τους εκτός προκαθορισμένων χρονικών περιόδων. Οι γονείς μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για να προγραμματίσουν τους χρόνους περιήγησης τους οποίους μπορούν να εποπτεύουν. Επιπλέον, κάποιες λύσεις γονικού ελέγχου μπορούν επίσης να εντοπίζουν δεδομένα τοποθεσίας και δραστηριότητας για να επιτρέψουν στους γονείς να παρακολουθούν προσεκτικά τα μικρά παιδιά τους.

Εναλλακτικοί έλεγχοι

Μπορεί να μην χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο λογισμικό για την εφαρμογή των γονικών ελέγχων. Όλο και περισσότεροι πάροχοι προγραμμάτων εντοπισμού ιών συνδέουν τις λειτουργίες γονικού ελέγχου στις εφαρμογές τους προστασίας από ιούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εφαρμογές όπως το AVG Family Center. Αυτά εμποδίζουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν ακατάλληλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, πολλοί γονείς θα συμφωνούσαν ότι προγράμματα όπως το The Chive app περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο για μικρά παιδιά. Το AVG μπορεί να αποκλείσει την εφαρμογή.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να εφαρμόσουν λογισμικό γονικού ελέγχου για να φιλτράρουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Μπορούν επίσης να αφιερώσουν χρόνο για να μιλήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με το περιεχόμενο για ενηλίκους στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, οι κρατικοί έλεγχοι ταυτότητας σε ιστότοπους είναι εντελώς περιττοί.

Τελικές σκέψεις

Είτε δεχτείτε είτε περιφρονείτε τη βιομηχανία παραλαβής ενηλίκων, τα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να εξαναγκάσουν τους χρήστες να εντοπιστούν εισάγοντας πληροφορίες πιστωτικών καρτών πριν προβούν σε πορνογραφικό περιεχόμενο είναι απώλεια ιδιωτικού απορρήτου και ελευθερίας. Παρόλο που μπορεί να φανεί χωρίς σημασία από την πρώτη ματιά, το εκκρεμές θα μπορούσε εύκολα να ταλαντεύεται όλο και πιο μακριά από ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Rawpixel.com/Shutterstock.com

Πιστωτική εικόνα: Tomasz Guzowski / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me