Η μάχη για καθαρή ουδετερότητα – Συμμετοχή στην πάλη για καθαρή ουδετερότητα στις 27 Φεβρουαρίου!

Όπως θα γνωρίζουν οι περισσότεροι αναγνώστες μας μέχρι τώρα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) έκλεισε αποτελεσματικά την ουδετερότητα των δικτύων στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο.


Η ενέργεια για την αποκατάσταση της ελευθερίας του Διαδικτύου αντικαθιστά ισχυρούς νόμους για την ουδετερότητα του δικτύου με κανόνες "ελαφρού τύπου, βασισμένους στην αγορά", οι οποίοι πρέπει να ρυθμίζονται από την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου (FTC). Η FCC το έκανε αυτό παρά το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν το θέλει.

Οι παλιοί κανόνες ουδετερότητας του δικτύου παρείχαν ζωτική εγγύηση σε όλους τους καταναλωτές του διαδικτύου ενάντια στην απληστία απληστία των μεγάλων παρόχων υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) που είναι οι μόνοι που επωφελούνται από τις αλλαγές.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η δημόσια κατακραυγή και η αντίσταση στην απόφαση της FCC είναι έντονη. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα κράτη που δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν κανόνες για την ουδετερότητα δικτύου, παραβλέποντας την απόφαση της FCC.

Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ δήλωσαν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ουδετερότητας δικτύου. Επιπλέον, 22 κράτη αρνούνται την FCC για το θέμα.

Ο νόμος περί αναθεώρησης του Κογκρέσου

Ο αγώνας για το μέλλον (FFTF) είναι μια βασική ομάδα υπεράσπισης ψηφιακών δικαιωμάτων που έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αντίστασης στην FFC και την επίθεσή της στην ουδετερότητα του δικτύου. Και έχει χτυπήσει σε μια νέα γραμμή επίθεσης ...

"Ο νόμος περί αναθεώρησης του Κογκρέσου (CRA) ... εξουσιοδοτεί το Κογκρέσο να επανεξετάσει, μέσω ταχείας νομοθετικής διαδικασίας, νέους ομοσπονδιακούς κανονισμούς που εκδίδονται από κυβερνητικούς οργανισμούς και, με τη θέσπιση κοινού ψηφίσματος, να ακυρώσει έναν κανονισμό".

Με άλλα λόγια, επιτρέπει στους εκλεγμένους αξιωματούχους να παραβλέπουν τις αποφάσεις των ομοσπονδιακών φορέων όπως η FCC.

"Η CRA θα ανατρέψει με καθαρό τρόπο την απόφαση της FCC στις 14 Δεκεμβρίου και θα επαναφέρει τους προηγούμενους κανόνες ουδετερότητας του δικτύου οι οποίοι δεν θα έπρεπε ποτέ να καταργηθούν. Το Facebook, το Twitter και το Google δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την προσπάθεια του CRA σε μια δήλωση προς τον γερουσιαστή Markey στο Hill. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ο πιο σαφής δρόμος για την αποκατάσταση των κανόνων, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εξάλειψη της κακής νομοθεσίας που υποστηρίζεται από το ISP, η οποία έχει μετατραπεί σε μη αρχάριους χάρη στη δυναμική πίσω από την CRA ».

27 Φεβρουαρίου - Μια μέρα δράσης!

Ο αγώνας για τα Futures αναφέρει ότι έχει ήδη δεσμευτεί 50 γερουσιαστές να υποστηρίξουν τη χρήση της CRA για την ανατροπή της τάξης της ουδετερότητας της FCC. Προκειμένου να ψηφιστεί ψήφισμα στη Γερουσία, Απαιτείται μόνο μία ακόμη ψηφοφορία!

Εάν το CRA περάσει στη Γερουσία τότε θα ασκήσει τεράστια πολιτική πίεση στο Σώμα, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά πόσο απίθανο είναι ο κραυγαλέος κονδυλισμός της FCC με το εκλογικό σώμα.

Δεν θα είναι εύκολο όμως να φτάσετε το CRA μέσω του Σώματος. Απαιτείται απλή πλειοψηφία (218 ψήφοι), η οποία θα απαιτήσει τη νίκη σε περισσότερα από 20 Ρεπουμπλικανικά μέλη του Σώματος. Όπως μας είπε ο Pierce Stanley από την FFTF,

"Θα είναι μια σοβαρή ανηφορική μάχη, αλλά είναι εφικτή."

Το πιο σημαντικό, προς το παρόν, είναι ότι είναι μια άλλη μάχη για μια άλλη μέρα. Το πρώτο πράγμα είναι να πάρετε το CRA μέσω της Γερουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι φέρνετε έναν ή περισσότερους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές στο πλοίο. Η FFTF ζητά τώρα μια ώθηση στις 27 Φεβρουαρίου, για να πάρει αυτή την τελευταία ψηφοφορία.

τι μπορώ να κάνω για να καταπολεμήσω την καθαρή ουδετερότητα?

Οι Αμερικανοί πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν την CRA μέσω της Γερουσίας μπορούν να πιέσουν κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κογκρέσο στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας με άλλες εταιρείες και ομάδες δημόσιου συμφέροντος στις 27 Φεβρουαρίου 2018.

Για να εμπλακείτε, παρακαλούμε να συμμετάσχετε στην εκστρατεία Battle for the Net που διοργανώνει η FFTF. Θυμάμαι - μόνο μία ακόμη ψηφοφορία για να περάσει στη Γερουσία!

Καθαρή ουδετερότητα - ένα αστάρι

Ακριβώς σε περίπτωση που ζείτε στον Άρη αυτούς τους τελευταίους μήνες, η ουδετερότητα δικτύου είναι η ιδέα ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ και οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν ισότιμα ​​όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει "να μην γίνονται διακρίσεις ή να χρεώνονται διαφοροποιημένα από τον χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα, την εφαρμογή, τον τύπο του προσαρτημένου εξοπλισμού και τους τρόπους επικοινωνίας".

Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της καινοτομίας και της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο. Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, το Διαδίκτυο απλά δεν θα ήταν η επιτυχία που είναι. Χωρίς ουδετερότητα δικτύου:

Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν να διακριθούν ενάντια στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες

Παραδείγματος χάρη, μέσω της παροχής υπηρεσιών περιεχομένου όπως η Netflix, το Facebook και το Google, παρέχοντας στους πελάτες τους απεριόριστη πρόσβαση με προτεραιότητα στις δικές τους υπηρεσίες.

Αυτό συμβαίνει ήδη. Η Verizon εξαιρεί την υπηρεσία Go90 από τα σχέδια δεδομένων των πελατών της, AT&T κάνει το ίδιο για τη δική της DirectcTV Now online streaming και η T-Mobile έχει κάνει συμφωνίες με παρόχους περιεχομένου για να επιτρέψει στους πελάτες τους να παρακάμψουν τα συνήθη όρια δεδομένων.

Η καινοτομία παραμορφώνεται

Η Netflix, το Facebook και το Google ενδέχεται να έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους ISPs για την παροχή αυξημένου εύρους ζώνης για τις υπηρεσίες τους. Οι εταιρείες εκκίνησης, ωστόσο, δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Αυτό θα αφήσει τα μικρά, καινοτόμα εταιρικά νεκρά στο νερό, ενισχύοντας ταυτόχρονα το μονοπωλιακό στραγγαλισμό που έχουν οι μεγάλες, καθιερωμένες εταιρείες στο διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο θα κατακερματιστεί σε δύο ή περισσότερα "επίπεδα"

Οι λιγότερο ευνοημένοι πελάτες θα απευθύνονται σε ειδικά πακέτα διαδικτύου με "καλωδιακό" τρόπο, τα οποία παρέχουν πρόσβαση μόνο σε επιλεγμένες υπηρεσίες. Η απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για αυτό. Αυτό θα εμβαθύνει το ψηφιακό χάσμα και θα οδηγήσει σε αυξημένη οικονομική και κοινωνική ανισότητα.

Δεν υπάρχει επίσης τίποτα που να εμποδίζει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να περιορίζουν ή ακόμη και να λογοκρίνουν πλήρως το περιεχόμενο για πολιτικούς, κοινωνικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Με άλλα λόγια, θα επιτρέπονται μεγάλα χρήματα για να οδηγήσουν σε αμέλεια για τα συμφέροντα του κοινού λαού.

συμπέρασμα

Η ουδετερότητα του δικτύου είναι ζωτικής σημασίας για ένα ελεύθερο και ισότιμο διαδίκτυο, οπότε ο αγώνας για την ουδετερότητα του δικτύου είναι ένας αγώνας για την ψυχή της όλο και πιο ψηφιακής κοινωνίας μας.

Θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου η πρόσβαση στην πιο μετασχηματιστική τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην ανθρωπότητα, τουλάχιστον από την εφεύρεση του τυπογραφείου είναι ένας κλειστός κήπος του οποίου οι πύλες είναι μεγάλες εταιρίες αφιερωμένες στην απληστία και το συμφέρον?

Εάν όχι, τότε παρακαλούμε να συμμετάσχετε στη μάχη για την ουδετερότητα του δικτύου, ξεκινώντας με την ημέρα δράσης της FFTF στις 27 Φεβρουαρίου.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me