7 πράγματα σειρά Netflix Μας διδάξατε για τη χρονολόγηση και την ψηφιακή ιδιωτικότητα

Η σειρά Netflix εσείς

Ανατριχιαστικό νέο θρίλερ Netflix Έχετε πολλούς από εμάς να αναρωτιέται πόσο εύκολο θα ήταν για έναν νέο συνεργάτη να μας παρακολουθήσει σε απευθείας σύνδεση.

Το δράμα που χρονολογείται στη Νέα Υόρκη έπεσε στο Netflix στις 26 Δεκεμβρίου και έχει φτάσει σε πάνω από 40 εκατομμύρια θεατές τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες. Η σειρά αστέρες Penn Badgley ως Joe Goldberg, ένας εμμονή βιβλιοπώλη που πέφτει σκληρά για manic-pixie-όνειρο-πριγκίπισσα και επίδοξος συγγραφέας Guinevere Beck, που παίζεται από Elizabeth Hall.

Πώς μπορούμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε τις συσκευές μας και τα μυστικά μας από τους εραστές μας?

Εδώ είναι επτά πράγματα σχετικά με την ιδιωτική μας ψηφιακή μυστικότητα που μάθαμε από την εκπομπή, εναλλακτικά μπορείτε να ελέγξετε τον Ultimate Online Privacy Guide για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σε ασφαλή σύνδεση.

Δεν διατίθεται στην περιοχή Netflix?

Αν "Εσείς" δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας, μπορείτε να ξεμπλοκάρετε το Netflix χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία VPN. Μόνο μια χούφτα υπηρεσιών VPN συνεργάζεται με το Netflix, οπότε φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας πριν επιλέξετε VPN.

Ένα VPN θα σας επιτρέψει επίσης να παρακολουθήσετε το Netflix στο σχολείο ή την εργασία. Τα περισσότερα σχολεία ή χώροι εργασίας αποκλείουν το Netflix στα δίκτυά τους WiFi.

Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας προστατεύονται με ακίδες

Όλοι χτύπησαν όταν ο Joe πήρε το τηλέφωνο Beck και το άνοιξε χωρίς να εισέλθει σε καρφίτσα.

Είναι οδυνηρά προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας (και το iPad κ.λπ.) είναι προστατευμένο με ακίδες. Εάν έχετε την επιλογή να επιλέξετε έναν γρήγορο χρόνο αυτόματου κλειδώματος στις συσκευές σας (ένα λεπτό ή δύο μέγιστα), μόνο σε περίπτωση που η ημερομηνία σας θέλει να γλιστρήσει μια ματιά ενώ κάνετε μια διακοπή λουτρών.

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε περισσότερους από τέσσερις αριθμούς στην καρφίτσα σας, οι πιο casual hackers θα υποθέτουν αυτόματα ότι έχετε χρησιμοποιήσει μόνο τέσσερα.

Ασφαλίστε (ή τερματίστε) την κοινωνική σας

Ενώ δεν είμαστε για το θύμα-κατηγορώντας φανταστικούς χαρακτήρες, ένα μεγάλο μέρος της ικανότητας του Joe για cyberstalk Beck ήταν κάτω από το ποσό των πληροφοριών που διατίθενται δημοσίως στους λογαριασμούς της Social Media.

Προφανώς, βασιζόμαστε σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα για να οργανώσουμε την κοινωνική μας ζωή και να παραμείνουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας, οπότε η διακοπή τους δεν είναι πάντα επιλογή. Μπορούμε, ωστόσο, να διασφαλίσουμε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Πρώτον, συνεχίστε τις συνομιλίες για το πού πηγαίνετε για ποτά το Σαββατοκύριακο μακριά από τα χρονοδιαγράμματα σας και αυστηρά στα DMs.

Δεύτερον, ελέγξτε ότι οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες σας μοιράζονται μόνο με φίλους, όχι με φίλους φίλων και ποτέ με το κοινό. Στη συνέχεια, φροντίστε προσεκτικά τη λίστα των φίλων σας. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε τις ρυθμίσεις σας για να ελέγξετε οτιδήποτε οι φίλοι σας δημοσιεύουν στο χρονικό σας πλαίσιο πριν εμφανιστεί, αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των πληροφοριών που μοιράζεστε.

Ισχυροί κωδικοί πρόσβασης

Είναι ένα κλισέ, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιείτε το όνομα του παιδιού του παιδιού σας ή το όνομα της δια βίου συντριβής σας ως κωδικό πρόσβασης, ακόμα κι αν είστε λογοτεχνικός κληρονόμος. Χρησιμοποιείτε πάντα μακρούς και περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, που περιλαμβάνουν συνδυασμό τυποποιημένων γραμμάτων, κεφαλαίων και αριθμών και πάντα να χρησιμοποιείτε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε υπηρεσία.

Εάν διαθέτετε ένα MacBook, εξετάστε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στις προτιμήσεις συστήματος και να ορίσετε το απαιτούμενο πεδίο κωδικού πρόσβασης "αμέσως". Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά που ο Mac σας κοιμάται, ενοχλείται ναι, αλλά και απόδειξη ερπυσμού.

Αποσυνδεθείτε από το σύννεφο

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν το cloud storage αυτές τις μέρες για αρχεία και φωτογραφίες, όλο και περισσότερο το χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας, να αποθηκεύουμε και να μοιραζόμαστε τα πιο προσωπικά μας δεδομένα. Πιθανότατα να μοιραζόμαστε πρόσβαση σε cloud σε πολλαπλές συσκευές, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός τηλεφώνου στο φορητό υπολογιστή μας, είτε με το χέρι είτε αυτόματα.

Εάν μια από αυτές τις συσκευές λείπει ή έχει πρόσβαση από έναν χάκερ, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αρχεία σε όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί σε σύννεφο. Αυτό σημαίνει ότι αξίζει να μάθετε πώς μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το σύννεφο από απόσταση.

Με το iCloud, μπορείτε να επιλέξετε απλώς την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και να δείτε όλες τις συσκευές στις οποίες είστε συνδεδεμένοι στο iCloud. Για να ανακαλέσετε την πρόσβαση, απλά κάντε κλικ στο κουμπί μικρού σταυρού δίπλα σε μια συσκευή για να την αφαιρέσετε από το iCloud. Μόλις το κάνετε αυτό θυμηθείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως.

Θυμηθείτε, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας στο νέφος του λογαριασμού σας στο WhatsApp, μεταβαίνοντας σε συζητήσεις, στη συνέχεια στη δημιουργία αντιγράφων συζητήσεων και στη ρύθμιση της αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Διπλασιάστε την ασφάλειά σας

Εάν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα αποφύγετε κάποιον από τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο, όπως το Gmail για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό είναι ένα σύστημα που απαιτεί κάτι παραπάνω από το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Χρειάζεται επίσης έναν αριθμητικό κώδικα. Αυτός ο κώδικας αποστέλλεται συνήθως στο smartphone σας μέσω μηνύματος κειμένου.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε για υπηρεσίες και ιστότοπους της Microsoft, καθώς και Dropbox. Θα μπορούσε να είναι μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά θα πρέπει να κρατήσει οποιονδήποτε μπορεί να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης σας από τους λογαριασμούς σας.

Κρατήστε τα ιδιωτικά αρχεία κάτω από κλειδαριά και κλειδί

Σε περίπτωση που κάποιος κατορθώσει να συνδεθεί στον υπολογιστή σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πιο ιδιωτικά σας αρχεία. Ειδικά αν έχετε αποθηκεύσει ύπουλες candids του καλύτερου φίλου σας.

Στα παράθυρα (αλλά όχι στα Windows 10) μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας για να τα προστατεύσετε. Κάντε δεξί κλικ (ή πατήστε παρατεταμένα) ένα αρχείο ή φάκελο και επιλέξτε ιδιότητες, στη συνέχεια επιλέξτε το κουμπί για προχωρημένους και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου κρυπτογράφησης περιεχομένων για ασφαλή δεδομένα. Επιλέξτε OK για να κλείσετε το παράθυρο προηγμένων χαρακτηριστικών, επιλέξτε apply και στη συνέχεια επιλέξτε OK.

Σε Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή προεπισκόπησης για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας. Ανοίξτε την εικόνα με την εφαρμογή προεπισκόπησης, επιλέξτε 'εξαγωγή ως PDF' από το μενού του αρχείου, μετονομάστε την επέκταση σε '.pdf' στο αναπτυσσόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή εμφάνιση λεπτομερειών. Αυτό θα σας δώσει μια επιλογή κρυπτογράφησης του αρχείου και ορισμού κωδικού πρόσβασης. Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να λειτουργεί για όλα τα αρχεία εικόνας ή τα έγγραφα που μπορούν να ανοίξουν από την εφαρμογή προεπισκόπησης.

Διαγράψτε το ιστορικό σας

Σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης αυτών των ημερών, συμπεριλαμβανομένων των Safari, Chrome και Firefox, θα σας επιτρέψουν να περιηγηθείτε στον ιστό χρησιμοποιώντας μια ιδιωτική λειτουργία περιήγησης που αποκλείει τα cookies και εμποδίζει την αποθήκευση του ιστορικού του στο διαδίκτυο. Είναι καλή ιδέα πάντα να περιηγηθείτε χρησιμοποιώντας ιδιωτική περιήγηση. Εάν ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης, θα πρέπει να θυμάστε να διαγράφετε τακτικά το ιστορικό σας και να καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη, ειδικά αν μοιράζεστε τη συσκευή σας (ακόμη και απροσδόκητα) με κάποιον άλλο.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me