Διαρροή της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών: Είναι οι λογαριασμοί χρηστών AI Hacking;

Τα έγγραφα έχουν διαρρεύσει σε απευθείας σύνδεση που φαίνεται να ρίχνουν φως στη βιομηχανία παιχνιδιών του κλάδου της Artificial Intelligence (AI) για να αυξήσει τα διαφημιστικά έσοδα και τις πωλήσεις παιχνιδιών. Τα εμπιστευτικά έγγραφα εμφανίστηκαν στο Imgur πριν από δύο ημέρες και έκαναν τους γύρους στο Twitter. Τα διαρρεύσαντα έγγραφα, αν είναι γνήσια, αποκαλύπτουν τα τρομακτικά μήκη που η βιομηχανία παιχνιδιών είναι πρόθυμη να πάει, προκειμένου να σπρώξει τους παίκτες χρησιμοποιώντας AI.


"Εστιάστε το εισόδημα χρηστών"

Τα έγγραφα δηλώνουν ότι συγκεντρώνονται δεδομένα επιτήρησης για την κατάρτιση λεπτομερών προφίλ για τους χρήστες. Σε ένα παράδειγμα, τα στοχευμένα smartphones παρακολουθούνται όταν φτάνουν σε υψηλές ταχύτητες και ταξιδεύουν "σε ένα δρόμο που χαρακτηρίζεται από τους χάρτες Google". Όταν συμβεί αυτό, το AI χρησιμοποιεί τεχνολογία παθητικής ακρόασης για να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο του smartphone. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο ΑΙ χρησιμοποιεί στη συνέχεια "θορύβους κινητήρα από το hashlib του θορύβου του κινητήρα για να ανιχνεύσει τον τύπο του αυτοκινήτου για σκοπούς εικασίας".

Τα τρομακτικά έγγραφα υποστηρίζουν επίσης ότι τα τηλέφωνα παρακολουθούνται για να διαπιστωθεί αν παραμένουν στην ίδια θέση για οκτώ ώρες ή περισσότερο. Αν διαπιστωθεί ότι αυτό ισχύει, ο στόχος επισημαίνεται ως "στο σπίτι". Στη συνέχεια, τα μη επιβεβαιωμένα έγγραφα εξηγούν την λεπτομερή παρακολούθηση που λαμβάνει χώρα στο σπίτι ενός χρήστη:

"Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, παρακολουθήστε την περιοχή του κοινού χώρου περπατήματος. Ζεύγος με πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των κλιμακοστασίων που συγκεντρώθηκαν από τα πρότυπα ήχου των ποδιών. Μαντέψτε τετραγωνικά μεγέθη του σπιτιού. "

Σε μια ενότητα που φέρει την ένδειξη "Πρόγραμμα" Z "Τοποθεσία και τοπικά δεδομένα", εξηγείται πώς παρακολουθούνται οι παίκτες κατά τη διάρκεια της ημέρας για μια πιθανή θέση εργασίας, προτού δηλώσουν:

"Cross-reference μέσου εισοδήματος στην περιοχή. Μαντέψτε τα έσοδα των χρηστών. Υποθέστε στους χρήστες πολυτέλεια, ψυχαγωγία και προϋπολογισμό παιχνιδιών. "

Κρεβάτι Smartphone

Χαλαρώνοντας στο σπίτι?

Ένα μέρος του εγγράφου που φέρει την ένδειξη "Highlight παράδειγμα" συνεχίζει για να εξηγήσει πώς αποφασίστηκε ότι "οι υψηλές συνεδρίες τυχερών παιχνιδιών μπόνους κατά τη διάρκεια των χαλαρωτικών περιόδων δεν είναι παραδόξως η κατάλληλη στιγμή για να ενθαρρυνθεί η δέσμευση premium".

Σύμφωνα με το μέρος των διαφυγόντων εγγράφων, οι χρήστες παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας δεδομένα GSM για να υπολογίσουν πότε «καθορίζουν»" και Εχω "το τηλέφωνο στην αγκαλιά τους στην κρεβατοκάμαρά τους ". Εκείνη την εποχή, οι χρήστες στοχεύουν με δωρεάν μπόνους και διαφημίσεις παιχνιδιού που δεν δημιουργούν έσοδα." Σύμφωνα με τη διαρροή, σε αυτές τις στιγμές "ο ΑΙ αποθαρρύνει σοβαρά τις διαφημίσεις premium".

Είναι ενδιαφέρον ότι το έγγραφο ισχυρίζεται ότι η ΑΠ βρήκε μια συγκεκριμένη συσχέτιση μεταξύ του μη εξυπηρετούμενου περιεχομένου πριμοδότησης σε αυτούς τους "χαλαρούς χρόνους" και "τα αυξημένα έσοδα τις επόμενες ημέρες".

Όπως και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το AI ακούει επίσης, όχι μόνο για τις λέξεις-κλειδιά αλλά και για τους ήχους μη λέξεων." Παραδείγματα περιλαμβάνουν ήχους μικροκυμάτων και ακόμη και θόρυβο μάσησης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να μαντέψουν εάν έχουν καταναλωθεί συσκευασμένα γεύματα. Ακόμη και ένας τύπος τροφής εκτιμάται από το λογισμικό AI (μάρκες, σπαγγέτι, κλπ).

Άλλοι ήχοι που θεωρούνται ενδιαφέρον περιλαμβάνουν το κλάμα, το φωνάζοντας, το γέλιο, τις πόρτες που χτυπάνε και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το έγγραφο, υπάρχει μια βιβλιοθήκη περίπου 500.000 "μη λέξεων ήχων" που μπορούν να επεξεργαστούν και να ταξινομηθούν.

Το AI λαμβάνει επίσης υπόψη τα γεγονότα που ενεργοποιούν έναν παίκτη να δώσει προτεραιότητα στην πραγματική του ζωή σε ένα παιχνίδι. Αυτά χαρακτηρίζονται ως "Συμβάντα απόσπασης." Το AI ακούει και επιχειρεί να μαντέψει πότε έχουν ξεσπάσει αυτές οι αποσπάσεις της προσοχής και στη συνέχεια προσπαθεί να ενεργοποιήσει το χρήστη να παίξει ξανά - μερικές φορές χρησιμοποιώντας στοχευμένες διαφημίσεις σε κοινωνικά μέσα.

Παιχνίδια Κοινωνικής Μηχανικής

Ψυχολογική χειραγώγηση κατά κοινωνικής μηχανικής

Μια ενότητα με την ένδειξη "Πρόγραμμα K" εξηγεί πώς χρησιμοποιείται η ψυχολογική χειραγώγηση για να εξαναγκάσει τους χρήστες να κάνουν αγορές. Σύμφωνα με την εν λόγω ενότητα, ο κλάδος έχει δει μια "αντίδραση" κατά της ψυχολογικής χειραγώγησης υπέρ της κοινωνικής μηχανικής - η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, γίνεται αντιληπτή από τους χρήστες ως προγραμματιστές "προσπαθώντας να βελτιώσουν το παιχνίδι".

Ωστόσο, το παράδειγμα K1 εξηγεί ότι οι χρήστες μπορούν να χειραγωγούνται για να αγοράσουν τα παιχνίδια που οι άνθρωποι στη λίστα των φίλων τους αγοράζουν επίσης κάνοντας τους να σκέφτονται "όλοι το κάνουν και θέλω απλώς να ταιριάζει: ποια είναι η ζημιά;" Επιπλέον, Το AI μπορεί να περιμένει τους παίκτες να κουραστούν μετά από μακρές περιόδους παιχνιδιού. Σε αυτό το σημείο, το AI μπορεί να αντιστρέψει το χρώμα των ελεύθερων και πληρωμένων τίτλων παιχνιδιών (συνήθως μπλε και κόκκινου χρώματος) προκειμένου να «εξαπατήσει έναν παίκτη να κάνει μια αγορά από ατύχημα».

Παιχνίδια χάκερ

Χρήση δεδομένων με σπασμένα δεδομένα?

Απίστευτα, χειροτερεύει. Σύμφωνα με τα διαρρεύσαντα έγγραφα, η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποιεί επίσης χωματερές για να συλλέξει επιπλέον δεδομένα σχετικά με τους χρήστες. Μια ενότητα με τίτλο "Πρόγραμμα O" εξηγεί "πώς συλλέγουμε δεδομένα πλευρικών καναλιών":

"Ένας χρήστης εγγράφεται για την υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα email που χρησιμοποιούν αλλού. Αυτά τα προφίλ μπορούν να ενσωματωθούν στο τρέχον προφίλ τους. Εάν ο αριθμός τηλεφώνου για το 2-Factor χρησιμοποιείται αλλού, τα άλλα αυτά προφίλ μπορούν επίσης να συνδυαστούν. Ο κωδικός που υποβλήθηκε είναι μυστικός, αλλά ο κατακερματισμός του MD5 μπορεί να είναι έξυπνος-μετασεισμένος πριν αλατιστεί μαζί με άλλες λεπτομέρειες του χρήστη.

"Εάν ο χρήστης ήταν μέρος άλλου ιστότοπου ή υπηρεσίας πριν από την προσβολή του, θα βρεθούν παρόμοιες λεπτομέρειες. Οι χάκερ χρησιμοποίησαν για να ανοίξουν ανοιχτά τα αποτυπώματα δεδομένων στο pastebin πριν από αυτούς τους χρήστες βρέθηκαν να αξίζουν χρήματα στους μεσίτες δεδομένων. Τώρα εξαιτίας κακών συνηθειών, απλώς δυσκολεύουν τις χωματερές που μπορούν να πάρουν οι εταιρείες όπως εμείς ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τμήμα σημειώνεται με ένα βέλος που έχει σχεδιαστεί με το χέρι και το οποίο είχε τις λέξεις "Μην παραδεχτείτε ότι το κάνουμε αυτό" χειρόγραφο δίπλα του.

Διαρροή στη βιομηχανία παιχνιδιών 1

Προστάτευσε τον εαυτό σου!

Προς το παρόν, απομένει να δούμε αν αυτή η χωματερή δεδομένων έχει αποδειχθεί ότι είναι πραγματική. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η παθητική τεχνολογία ακρόασης και η τεχνολογία AI είναι πραγματικές και με τις κατάλληλες εφαρμογές δικαιωμάτων μπορούν να παρακολουθούν όσους χρησιμοποιούν δεδομένα GSM και μικρόφωνο. Ως εκ τούτου, τα εν λόγω έγγραφα φαίνεται να είναι καταχρηστικές ενδείξεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποιεί το AI για να τοποθετήσει τους χρήστες smartphone υπό σοβαρή επιτήρηση.

Όπως συμβαίνει πάντοτε, καλούμε τους χρήστες smartphone να προσέχουν τις εφαρμογές που εγκαθιστούν. Πάντα να ελέγχετε για επιθετικά δικαιώματα πριν συμφωνήσετε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι. Αν ένα παιχνίδι ζητήσει άδεια χρήσης του μικροφώνου, παρακαλούμε να θυμάστε ότι αυτό το είδος παρακολούθησης μπορεί να συμβεί.

Τέλος, υπενθυμίζεται στους χρήστες ότι σε μεγάλα χρονικά διαστήματα συμβαίνουν μεγάλες αμυχές και χωματερές. Αυτά τα hacks διαφεύγουν συχνά online, αποκαλύπτοντας τους κωδικούς πρόσβασης και τα ονόματα χρηστών για δημοφιλείς ιστότοπους και υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση. Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν επίσης να πωληθούν στον πλειοδότη στον βαθύ ιστό. Εάν ένα όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης που έχουν καταστρατηγηθεί χρησιμοποιούνται επίσης σε άλλο ιστότοπο, οι χάκερ μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αυτά τα διαρρεύσιμα έγγραφα, το λογισμικό AI μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί προηγούμενα πειραματικά δεδομένα για να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών ενδέχεται να σπάσουν σε δευτερεύουσες υπηρεσίες για να τοποθετήσουν τους χρήστες υπό επιτήρηση και να δημιουργήσουν ένα λεπτομερές προφίλ γι 'αυτούς.

Προς το παρόν, οι σοβαροί αυτοί ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί. Ωστόσο, υπενθυμίζεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα ισχυρούς μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους διαφορετικούς λογαριασμούς τους σε απευθείας σύνδεση - για να είναι πολύ πιο δύσκολο για τις εταιρείες να χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστοποίηση εικόνας τίτλου Robnroll / Shutterstock.com

Πιστωτικές κάρτες: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me