Οι ανησυχίες περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής του δακτυλίου του Amazon: Είναι το έξυπνο κουδούνι σου να σε βλέπει;

Τα νέα έχουν ανακαλυφθεί ότι οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις έξυπνες κάμερες ασφαλείας του Amazon Ring μπορεί να εκθέσουν ακούσια τους Ουκρανούς προγραμματιστές.

Ring κουδούνια υποτίθεται ότι προσφέρουν στους ανθρώπους την ασφάλεια και την ευκολία. Οι συσκευές smart-home είναι εξοπλισμένες με βίντεο HD 720p, δυνατότητα αμφίδρομης συζήτησης, ανιχνευτή κίνησης και ενεργή σύνδεση WiFi.

Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους καταναλωτές να παρακολουθούν τα σπίτια τους εξ αποστάσεως, ακόμα και χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ομιλίας για να αποκρύψουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Αυτό που οι κάτοχοι φωτογραφικών μηχανών του Amazon Ring μπορεί να μην συνειδητοποιούν, ωστόσο, είναι ότι το υλικό τους μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση από εργαζόμενους που εργάζονται σε εργαστήριο ανάπτυξης λογισμικού στην Ουκρανία.

Δαχτυλίδι κουδουνιού

Εξαφανιστικές πρακτικές απορρήτου

Η Amazon εμπορεύεται το φάσμα των μικροσκοπικών φωτογραφικών μηχανών ως τρόπο δημιουργίας ενός εικονικού πεδίου ασφαλείας για κάθε σπίτι. Οι κάμερες, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν όχι μόνο με τη μορφή κουδουνιών πόρτας - αλλά και ως μικροσκοπικές κάμερες που μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από το σπίτι - προσφέρονται ως το ύψος της ασφάλειας στο σπίτι. Επιτρέπουν στους καταναλωτές να επιβλέπουν το τι συμβαίνει μέσα και έξω από το σπίτι τους σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου.

Τώρα, οι whistleblowers με την εσωτερική γνώση των πρακτικών της επιχείρησης έχουν έρθει να φανερώσουν ότι το δαχτυλίδι 2016 υποτίθεται ότι έδωσε σε μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης με βάση την Ουκρανία πλήρη πρόσβαση σε cloud αποθήκευσης που περιέχει κάθε τροφοδοσία βίντεο για κάθε κάμερα Ring στον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, η Ring αποκτήθηκε από την Amazon για 853 εκατομμύρια δολάρια.

Δαχτυλίδι δακτυλίου AmazonΠαράδειγμα διαφημιστικού μηνύματος Amazon Ring

Απεριόριστη πρόσβαση

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την The Information, υποστηρίζει ότι η ουκρανική ομάδα έλαβε πρόσβαση σε βίντεο όλων των μελών από ένα ανώτερο μέλος του προσωπικού του δαχτυλιδιού που ονομάζεται Jamie Siminoff. Σύμφωνα με τους πρώην υπαλλήλους του δακτυλίου, ο Siminoff ήθελε η ομάδα στο Κίεβο να αναπτύξει συστήματα αναγνώρισης προσώπου για κάμερες δαχτυλιδιών που θα τους επέτρεπαν να ενημερώσουν πότε πλησίασαν οι ξένοι.

Ένας ανώτερος μηχανικός ηλεκτρονικών οραμάτων που ονομάζεται Jason Mitura εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι οι άπειροι προγραμματιστές είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητες ροές βίντεο καταναλωτών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Μιτούρα εξέφρασε ανησυχίες ότι η πληροφορία θα μπορούσε να πέσει σε λάθος χέρια - ενδεχομένως επιτρέποντας στους εγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αποκάλυψαν όταν οι άνθρωποι ήταν μακριά από τα σπίτια τους.

Αναγνώριση προσώπου

Η αναγνώριση προσώπου ασκεί ασφάλεια

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς πληροφοριοδότες που έχουν προέλθει, ο Siminoff αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων του Mitura. Θεωρώντας ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να εκπαιδευτούν αλγόριθμοι AI για την ολοκλήρωση των εργασιών αναγνώρισης προσώπου αν τους δόθηκε πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες βίντεο που περιέχουν μεμονωμένα πρόσωπα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι πελάτες του Ring είχαν πιθανώς την ιδιωτική τους ζωή εισέβαλαν από μηχανικούς στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους πρώην υπαλλήλους του Ring, η εταιρεία αρνήθηκε να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα που διατηρούσε στους διακομιστές της, πράγμα που σήμαινε ότι όλα τα βίντεο ήταν εύκολα αναγνωρίσιμα και μπορούσαν να εντοπιστούν πίσω σε μεμονωμένους πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ροές βίντεο που παράγονται από κάμερες Ring θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να έχουν πρόσβαση σε χάκερ.

Προνομιακή πρόσβαση

Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό, έχουν προκύψει ισχυρισμοί ότι το προσωπικό του ανώτερου στελέχους στις ΗΠΑ έλαβε πρόσβαση στην δικτυακή πύλη βίντεο τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας. Αυτή η πύλη παρέχει στο προσωπικό πρόσβαση σε ζωντανές ροές βίντεο για κάθε πελάτη, με την ανάγκη για μια μόνο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό θα μπορούσε εύκολα να σκοντάψει σε τυχαία σπίτια πελατών - ή ακόμα χειρότερα να κοιτάζει εκείνα που είχαν προσωπικό ενδιαφέρον για.

Η έρευνα συνεχίζεται

Παρόλο που ο Ring παρουσίασε γρήγορα το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι είχαν ποτέ πρόσβαση σε ζωντανές ροές βίντεο, η έρευνα στο Ring Labs στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κάμερες Ring έχουν βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους. Πριν από μερικά χρόνια, μεγάλος αριθμός πελατών του Ring αμφισβήτησε ότι η συσκευή δακτυλίου τους είχε δώσει μια ψευδή προειδοποίηση ασφαλείας. Σύμφωνα με αυτούς τους καταναλωτές, οι δακτυλιοειδείς κουδουνισμοί συχνά δίνουν ψευδή θετικά στοιχεία όταν μια γάτα κινείται πέρα ​​από την κάμερα ή ένα αυτοκίνητο περάσει στο σπίτι τους. Ο αριθμός των ψευδώς θετικών φαίνεται να έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια - κάτι που σημαίνει ότι κάτι έχει βελτιώσει τα συστήματα του Ring.

Μια εικόνα που διαρρέει από ένα εσωτερικό έγγραφο του δακτυλίου αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι κάμερες εκπαιδεύονται για να διαφοροποιήσουν μεταξύ διαφορετικών τύπων αντικειμένων.

Πώς κουδούνια δαχτυλιδιών πόρτας αναγνωρίζουν αντικείμενα

Επιπλέον, πρόσφατες διαφημίσεις Linkedin φαίνεται να αποδεικνύουν ότι το έργο παραμένει ενεργό. Οι διαφημίσεις έχουν εντοπιστεί αναζητώντας χειριστές δεδομένων που πρέπει να είναι σε θέση να "αναγνωρίζουν και να επισημαίνουν όλα τα κινούμενα αντικείμενα σε ένα βίντεο σωστά με μεγάλη ακρίβεια".

Ανεπαρκείς πολιτικές απορρήτου

Παρά τους ισχυρισμούς του Ρην δεν έχει εισβάλει το απόρρητο των πολιτών, υπάρχει μια ρήτρα στην πολιτική απορρήτου που παρέχει μια εικόνα των δυνατοτήτων αναγνώρισης του προσώπου. Η πολιτική ορίζει:

"Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες λειτουργίες στο προϊόν σας Ring, το οποίο μέσω δεδομένων βίντεο από τη συσκευή σας μπορεί να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου των οικείων επισκεπτών."

Δυστυχώς, η πολιτική δεν κάνει καμία αναφορά στους ανθρώπινους χειριστές που εργάζονται πίσω από τις σκηνές για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν αυτά τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου. Αυτό μπορεί να είναι απλώς μια επίβλεψη, αλλά οποιοσδήποτε με κάμερα Ring θα έχει επίγνωση της πιθανότητας ότι τα βιντεοκασέτα του παρακολουθούνται από ξένους σε εργαστήριο στην Ουκρανία.

Ένα VPN δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει με αυτό το ζήτημα, ωστόσο, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει ένα VPN και μια λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη σελίδα VPN.

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: BrandonKleinVideo / Shutterstock.com, μεταμόρφωση / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me