Μετακίνηση πάνω Bitcoin, εδώ έρχεται Monero

Η Bitcoin δεν είναι τόσο αστραφτερή σε αυτές τις μέρες, με μερικούς από τους αρχαιότερους και πιο άπληστους οπαδούς της που δημιουργούν ένα νέο παιδί στο "block of currency". Αντ 'αυτού, το Monero γίνεται γρήγορα το νέο εικονικό νόμισμα για όσους το επιθυμούν ή ποιος πρέπει να παραμείνει ανώνυμος. Προφανώς, για κάποιους, ο Bitcoin δεν είναι πια ανώνυμος. Για αυτούς, το Monero, το οποίο είναι ένα νόμισμα απορρήτου σχεδιασμένο για την αποφυγή της παρακολούθησης, γίνεται το ψηφιακό νόμισμα.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η έκκλησή του συλλαμβάνει τις καρδιές και τα μυαλά άλλων χρηστών κρυπτοαξιολόγησης. Αλλά δεν είναι αδιανόητο, όπως ήδη, σε ποσοστιαία βάση, η εκτίμησή του ξεπερνά το Bitcoin - αν και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας λόγος για τον οποίο γίνεται γρήγορα το εικονικό νόμισμα της επιλογής οφείλεται στην ανάπτυξη λογισμικού από την επιβολή του νόμου, που τους επιτρέπει να αποκτήσουν μια λαβή στις συναλλαγές Bitcoin.

Φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις ανάλυσης όπως η Chainalysis βελτιώνουν την ανίχνευση ψηφιακών θορύβων που συνδέονται με το έγκλημα ή τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και προειδοποιούν τις ανταλλαγές και εμποδίζουν τη μετατροπή σε παραδοσιακά μετρητά. Τουλάχιστον, από τη μια πλευρά, η δημόσια διαθέσιμη τεχνολογία μπλοκτσαϊν της Bitcoin αποδεικνύεται ότι αποτελεί εμπόδιο για όσους επιθυμούν να παραμείνουν εντελώς αόρατοι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημοτικότητα του Monero. (Σημείωση του συντάκτη - αλλά παρακαλούμε δείτε το Bitcoin Privacy - Ένας Οδηγός για την αγορά και τη διάθεση Bitcoin ανώνυμα).

Όταν πρόκειται για κρυπτογράφηση, ίσως να είμαι πιο έξυπνος από τον μέσο άνθρωπο, όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Μόνερο πέταξε κάτω από το ραντάρ μου και μου έτρωγε. Τι ακριβώς είναι; Ένα νόμισμα απορρήτου; Μια βιώσιμη κρυπτογράφηση; Καλές ερωτήσεις. Το Monero είναι ένα από τα πολλά νομίσματα που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθένα από τα οποία προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Δεν δημιουργεί μόνο ψεύτικες διευθύνσεις για να κρύψει τους αποστολείς, κρυπτογραφεί την πραγματική τους διεύθυνση. Η κρυπτογράφηση ανοικτού κώδικα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Το Monero δεν έρχεται σε αντίθεση με τις κρυπτοσυχνότητες του δημόσιου βιβλίου όπως το Bitcoin, όπου οι διευθύνσεις με νομίσματα που σχετίζονται προηγουμένως με ανεπιθύμητη δραστηριότητα μπορούν να τεθούν σε μαύρη λίστα και τα κέρματα τους να απορριφθούν από άλλους χρήστες. Φυσώντας το δικό του κέρατο, ο Monero ισχυρίζεται ότι είναι "ιδιωτικό, ανιχνεύσιμο και προαιρετικά διαφανές." Ως εκ τούτου, είναι η προτιμώμενη μέθοδος πληρωμής τώρα για πολλές επιθέσεις ransomware.

Το Monero είναι επίσης ανταλλάξιμο. Φαίνεται ότι, λόγω κάποιου είδους καμουφλάζ, η Monero δεν μπορεί να μολυνθεί με τη συμμετοχή σε προηγούμενες συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι το Monero θα είναι πάντοτε δεκτό χωρίς κίνδυνο λογοκρισίας και / ή ρύθμισης. Σε αντίθεση με τον Bitcoin, του οποίου το ιστορικό συναλλαγών των μεμονωμένων Bitcoins καταγράφεται στο blockchain, το ίδιο δεν συμβαίνει και με το Monero. Bitcoins που έχουν συσχετιστεί με ορισμένα γεγονότα, όπως η κλοπή, θα μπορούσαν να αποφεύγονται από εμπόρους και ανταλλαγές. Αυτό δεν υποτίθεται ότι είναι δυνατό με το Monero.

Μέχρι τώρα μπορείτε να ρωτήσετε τι είναι απαραίτητο για να συμμετάσχετε στο Monero. Όπως και πολλές άλλες κρυπτοσυχνότητες, το Monero προσφέρει στα ενδιαφερόμενα μέρη την ευκαιρία να πετάξουν μπλοκ. Ενώ τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις δεξαμενές εξόρυξης, μπορούν επίσης να εξορύσσονται από μόνα τους το Monero. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας συνηθισμένος υπολογιστής - δεν απαιτείται ειδικό υλικό, όπως συμβαίνει με το Bitcoin.

Να γνωρίζετε ότι υπάρχει η συνηθισμένη σημαντική αστάθεια με την Monero, όπως και για άλλες κρυπτοεμβολές, οι οποίες αυξήθηκαν περίπου το 70% τον τελευταίο μήνα και πάνω από 1300% από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται στο CoinMarketCap. Από την έναρξή του το 2014, η κρυπτοεπιτροπή κυμάνθηκε μεταξύ περίπου 0,25 $ και σχεδόν $ 60 (τον Μάιο του 2017). Αλλά μόλις τους τελευταίους δύο μήνες του περασμένου έτους, πενταπλασιάστηκε σε αξία σε πάνω από $ 300. Επομένως, φαίνεται ότι είναι μια ευκαιρία να «παίξουμε» για τα γρήγορα κέρδη κεφαλαίου - και φυσικά τις αδυσώπητες συναλλαγές. Δεν υπάρχει εμπορεύσιμη τεχνολογία που να την υποστηρίζει, όπως το blockchain.

Φαίνεται ότι, προς το παρόν, το Monero κερδίζει έλξη (και εκτίμηση) λόγω της έκκλησής του ως παράγοντα παράνομης πράξης. Ωστόσο, όταν ο μέσος πολίτης παίρνει μαζί του αυτό, αυτό πιθανόν να αλλάξει, καθώς οι καθημερινοί άνθρωποι ανησυχούν για την ιδιωτικότητα και την επιτήρηση. Έτσι, η αξία των εικονικών νομισμάτων μπορεί να είναι υπόθεση εικασίας, αλλά η μελλοντική κατεύθυνση της επιτήρησης δεν είναι. Είναι πιθανό μόνο να επιδεινωθεί και να αυξήσει την ελκυστικότητα των εικονικών νομισμάτων, όπως το Monero.

Πιστωτική εικόνα: Από τον Wit Olszewsk / Shutterstock.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me