Μπορεί το Blockchain να σκουπίσει τις επιθέσεις DDoS;

Η Cybersecurity είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο. Είτε πρόκειται για hacking - είτε για επιθέσεις DDoS - οι επιχειρήσεις πλήττονται συνεχώς από ένα φράγμα επιθέσεων που είτε επιβραδύνουν τις επιχειρηματικές πρακτικές είτε εκθέτουν τους καταναλωτές σε κλοπή δεδομένων. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις έχουν κολλήσει κάπως από μια κατάσταση Catch 22, όταν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ανταγωνιστική διαδικτυακή αγορά.

Οι καταναλωτές απαιτούν γρήγορους χρόνους φόρτωσης, ευκολία στη χρήση και ένα περιβάλλον χωρίς προβλήματα στο δικτυακό τόπο με ελάχιστα στεφάνια για να μεταβείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ισχυρή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, από την άλλη πλευρά, τείνει να επιβραδύνει τα πράγματα. Απαιτεί τα πράγματα να συμβαίνουν στο παρασκήνιο για την εξασφάλιση δεδομένων και απαιτεί από τους καταναλωτές να περάσουν από τις στεφάνες, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Είναι αυτή η πράξη εξισορρόπησης μεταξύ της προσδοκίας των καταναλωτών για χρήση και της ισχυρής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα. Σε γενικές γραμμές, οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατώτατη γραμμή. Εάν οι γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης κρατούν τους ανθρώπους να επιστρέφουν, υπάρχει πιθανότητα συμβιβασμού ασφαλείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιχειρήσεις όπως η πειρατεία ή η έκδοση ενοχλητικών δηλώσεων.

Ωστόσο, προς το παρόν, οι λύσεις που είναι διαθέσιμες απλά δεν μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικά και τα δύο κομμάτια της πίτας, και έτσι γίνονται περικοπές. Κάποια χαλάρωση κόβεται από τη γραμμή ασφαλείας για να αφήσει λίγο επιπλέον ταχύτητα για τους surfers. Ευτυχώς, φαίνεται ότι η πιο συναρπαστική αναδυόμενη τεχνολογία στον κόσμο - το Blockchain - μπορεί να έρχεται να απαντήσει στις προσευχές όλων.

Δίκτυα παροχής περιεχομένου

Προς το παρόν, οι εταιρείες βασίζονται σε κεντρικά δίκτυα παροχής περιεχομένου (CDN) για την παροχή υψηλών ταχυτήτων στις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις CDN διαθέτουν δίκτυο διακομιστών μεσολάβησης και κέντρα δεδομένων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες CDN χρησιμοποιούν αυτούς τους διακομιστές για να παραδώσουν το περιεχόμενό τους σε μικρότερες αποστάσεις και επομένως για ταχύτερους χρόνους παράδοσης.

Ενώ αυτό είναι μια έγκυρη λύση, το πρόβλημα με αυτά τα CDN είναι ότι είναι γενικά μάλλον δαπανηρές. Οι σύγχρονες ιστοσελίδες πρέπει συχνά να παρέχουν μεγάλα ποσά δεδομένων στους χρήστες και επειδή το CDNs χρεώνει από το GB, αυτά τα έξοδα μπορούν να προστεθούν γρήγορα. Επιπλέον, επειδή τα κεντρικά CDN είναι συγκεντρωμένα, είναι ευάλωτα σε επίθεση. Εάν και όταν διακυβεύονται, οι υπηρεσίες που συνδέονται με αυτές υποφέρουν επίσης από διακοπές.

Τώρα, μια εταιρεία ασφάλειας που ονομάζεται Gladius πιστεύει ότι έχει βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει τη δύναμη της ψηφιακής συνεργασίας για να αποφέρει CDN-όπως τα αποτελέσματα σε ένα κλάσμα της τιμής. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Blockchain, ο Gladius σκοπεύει να επιτρέψει στους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι εγκατεστημένοι σε ολόκληρο τον πλανήτη να παρέχουν δωρεάν εύρος ζώνης σε ιστοσελίδες που το χρειάζονται. Για όσους δίνουν το εύρος ζώνης τους, θα κερδηθεί μια μικρή πληρωμή (σε Gladius tokens).

Για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το αποκεντρωμένο δίκτυο παροχής περιεχομένου, το πλεονέκτημα θα είναι όχι μόνο η γρήγορη παράδοση περιεχομένου, αλλά και η αποτελεσματική προστασία από την επίθεση DDoS. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν δύο πουλιά χτυπημένα με την ίδια πέτρα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι το πλήρες σμήνος πουλιών που θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί. Γιατί; Επειδή η φθηνή και γρήγορη παράδοση περιεχομένου θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν άλλες ισχυρότερες ασφάλειες στον κυβερνοχώρο - που διαφορετικά θα επιβραδύνουν την εμπειρία των χρηστών πάρα πολύ.

Blockchain

Ο ήρωας του μπλοκ

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια επιχείρηση έχει προβλέψει τη χρήση της δύναμης του Blockchain για να αξιοποιήσει την υπολογιστική δύναμη των ανθρώπων. Otoy, για παράδειγμα, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μπλοκ αλυσίδα για να αξιοποιήσει τη δύναμη επεξεργασίας των ανθρώπων για να αποδώσει τα γραφικά από απόσταση. Το αποτέλεσμα θα είναι το ισοδύναμο ενός υπερυπολογιστή ικανού να αποδίδει γραφικά σε απίστευτα γρήγορους χρόνους. Ο Γκόλεμ σχεδιάζει να κάνει το ίδιο πράγμα.

Το FileCoin μόλις πρόσφατα έλαβε ρεκόρ επενδύσεων για το όραμά του για ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης δεδομένων που υποστηρίζεται από blockchain. Όπως και ο Otoy και ο Gladius, το FileCoin θα χρησιμοποιήσει το blockchain: αυτή τη φορά για να αξιοποιήσει τον αχρησιμοποίητο χώρο του σκληρού δίσκου των ανθρώπων. Παρά μια ορισμένη διαμάχη γύρω από την αρχική προσφορά νομισμάτων FileCoin (ICO), η έννοια είναι καλή.

Σε αντίθεση με τη βρετανική εταιρεία On-line Plc - η οποία μερίδιο 394% στην αξία μετοχών απλώς αλλάζοντας το όνομά της στο On-line Blockchain Plc - οι νεοσύστατες εταιρείες προσπαθούν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Blockchain με ένα νέο και πλεονεκτικό τρόπο.

Γκλάντιους

Γκλάντιους

Λοιπόν, πώς θα λειτουργήσει; Ο Gladius θα επιτρέψει στους ανθρώπους να συνδυάσουν το ελεύθερο εύρος ζώνης τους. Αυτό το εύρος ζώνης θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια είτε για να φιλοξενήσει στατικά αρχεία είτε για να μετριάσει τις επιθέσεις DDoS. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι επαναστατικό, επειδή ένα αποκεντρωμένο δίκτυο σημαίνει ότι οι χάκερς πρέπει ταυτόχρονα να κατεβάζουν πολλαπλούς κόμβους για να επιτεθούν επιθέσεις. Σημαίνει επίσης ότι οι προγραμματιστές και οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους - κόβοντας τον μεσάζοντα - και επιτρέποντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη.

Πρόκειται για τεράστια βελτίωση σε σχέση με τις σημερινές κεντρικές πλατφόρμες CDN, οι οποίες μπορούν εύκολα να στοχευθούν με τεράστιες επιθέσεις DDoS παρόμοιες με την επίθεση κατά της Dyn (η οποία αξιοποίησε τη δύναμη χιλιάδων υπολογιστών που χρησιμοποιούν το botnet Mirai). Επιπλέον, οι τεράστιες δεξαμενές εύρους ζώνης που δημιουργεί ο Gladius θα είναι εύκολα σε θέση να χειριστούν την πλημμύρα των πληροφοριών που παράγονται από επιθέσεις DDoS. Επιπλέον, επειδή τόσοι πολλοί χρήστες θα επιβλέπουν ταυτόχρονα τον Gladius, οι κακόβουλες δραστηριότητες όπως οι επιθέσεις DDoS θα εντοπιστούν γρήγορα.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι θα δημιουργήσει μια ροή εσόδων για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Παρέχοντας επίσης στους ιστότοπους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κόμβους παράδοσης περιεχομένου που βρίσκονται πιο κοντά στους καταναλωτές (επιτρέποντάς τους να εφαρμόσουν άλλους ισχυρότερους cybersec) και αρχίζετε να βλέπετε γιατί ο Gladius ~ (και Sia) θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικός παίκτης αλλαγής παιχνιδιών.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: dizain / Shutterstock.com

Πιστωτική εικόνα: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me