Είναι το BrandYourself.com του Dragons ‘Den κακό για την ψηφιακή σας ιδιωτικότητα;

Με τόσο πολλή οδήγηση στην ηλεκτρονική μας φήμη, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να καθαρίσουν το ψηφιακό αποτύπωμα τους. Βήμα στο BrandYourself.com; μια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση από τον Peter Jones στο Dragon's Den, στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να καθαρίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δημόσια εικόνα τους.

Σας βοηθά να καθαρίσετε την εικόνα σας

Το ψηφιακό αποτύπωμα σας λέει μια ιστορία για το ποιος είσαι. Πρόκειται για μια δημόσια διαθέσιμη καταγραφή της ιστορίας σας και δεν τραβά κανένα γροθιά. Το προσωπικό σας πρόσωπο ή "μάρκα" είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί εύκολα να προωθήσει τις επιλογές καριέρας σας.

Από την άλλη πλευρά, το ψηφιακό αποτύπωμα σας μπορεί να βλάψει σοβαρά τη φήμη σας. Ένα ανεπαρκώς επιλεγμένο σχόλιο κοινωνικών μέσων εδώ, ή μια σχετική φωτογραφία εκεί, θα μπορούσε να είναι αρκετό για να σας κοστίσει μια πολύτιμη ευκαιρία.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να διαγράψετε όλους τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων σας. Δυστυχώς, αυτό θα μπορούσε πραγματικά να αντισταθεί. Σήμερα, τα κολέγια, τα πανεπιστήμια και οι εργοδότες αναλύουν την παρουσία των κοινωνικών μέσων των ανθρώπων για να αποκτήσουν γνώσεις. Καμία παρουσία των κοινωνικών μέσων δεν θεωρείται πραγματικά κόκκινη σημαία.

Μάρκα τον εαυτό σας κακό σύστημα βαθμολόγησης

Η υπηρεσία BrandYourself παίζει άμεσα στις επιθυμίες των ανθρώπων να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους. Και, από την εμφάνιση, κερδίζει ήδη τους καταναλωτές. Μόνο το περασμένο έτος ανήλθε σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά επενδύσεων που αποδεικνύουν τη δημοτικότητα της έννοιάς της.

Μιλώντας για την υπηρεσία Ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Ambron και συνιδρυτής της BrandYourself δήλωσε στο ProPrivacy.com:

"Από απόψεως αποστολής, ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με το απόρρητο και τη φήμη τους στο διαδίκτυο. Δεν μπορείτε να αποφύγετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, διότι ακόμα κι αν αποφεύγετε ενεργά, οι άλλοι σας επισημαίνουν - έχετε ένα - και χρειάζεστε κάποιο για να ζήσετε στο σημερινό σύγχρονο κόσμο. Αυτό σας ανοίγει σε θέματα φήμης και ιδιωτικότητας και αυτό δεν είναι καλό στα μάτια μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με αυτό ».

Έτσι, πώς λειτουργεί το BrandYourself?

Πρώτον, η τεχνολογία της εταιρείας σκουπίζει το δίχτυ και εντοπίζει "παράγοντες κινδύνου" που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη των χρηστών της. Στη συνέχεια, τα περνάει μέσα από τη διαδικασία εύρεσης και διαγραφής ακατάλληλων φωτογραφιών, καταχωρίσεων κοινωνικών μέσων, άρθρων ιστολογίου, άρθρων - και άλλων αρνητικών ηλεκτρονικών μέσων - που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν τη δημόσια εικόνα τους.

Στην επιφάνεια, η ιδέα να βοηθηθούν οι άνθρωποι να καθαρίσουν το ψηφιακό αποτύπωμα τους φαίνεται να είναι μια ευγενής αιτία. Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσον οι επενδυτές συρρέουν στην υπηρεσία μόνο με βάση την αξία τους; Ή αν το BrandYourself.com έχει μια πιο απειλητική, κρυμμένη λογική, που προκαλεί τους επενδυτές να τρίβουν τα χέρια μαζί?

Μαρκάρετε τον εαυτό σας κακό λογότυπο

Επεμβατική τεχνολογία

Το Facebook, το Twitter, το Google κ.λπ. θεωρούνται όλα αυτά επαρκώς χωριστά - έτσι τι συμβαίνει όταν ζητάτε από μια υπηρεσία να τα αναλύσει όλα; Η απλή απάντηση είναι ότι το BrandYourself θα μπορούσε εύκολα να αποκτήσει μια ισχυρή εικόνα για τους συνδρομητές του. Το BrandYourself θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να κάνει συγκλονιστικά λεπτομερείς δευτερεύουσες συνέπειες, όπως συμβαίνει με το Facebook.

Παρόλο που το BrandYourself δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καθαρίσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο - θεωρητικά ακόμα γνωρίζει το ψηφιακό αποτύπωμα των ανθρώπων. Επιπλέον, η πολιτική απορρήτου της BrandYourself υποδηλώνει ότι μπορεί να διατηρεί ένα αρχείο αυτών των δεδομένων - με αυτόν τον τρόπο να γίνει ο νέος ψηφιακός υπερασπιστής που είναι γνώστης όλων των προηγούμενων μυστικών των συνδρομητών του. Από την ενότητα 3.1 της πολιτικής απορρήτου:

"Το BrandYourself συλλέγει προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους σημερινούς, μελλοντικούς και πρώην πελάτες, πελάτες, χρήστες, επισκέπτες και επισκέπτες του."

Διαταραχές πολιτικές

Το τμήμα 3.1 της πολιτικής υποδηλώνει ότι ακόμη και αν οι συνδρομητές σταματήσουν να πληρώνουν για την υπηρεσία, η BrandYourself θα μπορούσε να συνεχίσει να διατηρεί (και να επεξεργάζεται) τα δεδομένα της. Μια πιο προσεκτική ματιά στην πολιτική φαίνεται να αποκαλύπτει τον λόγο...

Το BrandYourself δίνει την άδεια να συλλέξει ένα τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες του. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση IP τους, τα αναγνωριστικά cookie, τον ISP ή τον φορέα κινητής τηλεφωνίας, τα αναγνωριστικά διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας, τη διεύθυνση MAC, το IMEI, το αναγνωριστικό διαφημιζόμενου, τις πληροφορίες γεωγραφικής κατανομής, τον τύπο υλικού, το λειτουργικό σύστημα, τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου και άλλα αναγνωριστικά και χαρακτηριστικά συσκευών που αντιστοιχίζονται αυτόματα στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας όταν έχετε πρόσβαση στο Internet."

Αυτός είναι ένας τεράστιος θησαυρός δεδομένων, ο οποίος, παράλληλα με όλα τα άλλα που μαθαίνει για τους συνδρομητές, θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ροής εσόδων (μέσω της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και της πώλησης των δεδομένων). Η πολιτική υποδηλώνει ότι θα μπορούσε πράγματι να χρησιμοποιήσει δεδομένα με αυτόν τον τρόπο:

"Η BrandYourself μπορεί να χρησιμοποιεί Προσωπικά Δεδομένα για να σας παρέχει υλικό σχετικά με προσφορές, προϊόντα και Υπηρεσίες που μπορεί να ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένου νέου περιεχομένου ή Υπηρεσιών. Η BrandYourself μπορεί να σας παράσχει αυτά τα υλικά μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου, φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Τέτοιες χρήσεις περιλαμβάνουν:

  • Προσαρμογή περιεχομένου, διαφημίσεων και προσφορών

  • Να σας ειδοποιούν για προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • Για να παρέχετε υπηρεσίες σε εσάς και τους χορηγούς μας "

Ορίστε εσφαλμένη πολιτική απορρήτου

Τώρα θεωρείτε ότι ορισμένες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων που έχουν ήδη επενδύσει στην BrandYourself έχουν υπάρχοντες δεσμούς με τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ, την επεξεργασία δεδομένων και την ανάλυση, την ανάλυση ιατρικών δεδομένων και πολλές άλλες βιομηχανίες που σχετίζονται με την τεχνολογία που κερδίζουν τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων.

Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό, η BrandYourself δίνει την άδεια να αναλύσει τα "ιδιωτικά μηνύματα" των ανθρώπων. Ενημερώνει επίσης τους χρήστες ότι πρέπει να συμφωνήσουν να κλέψουν την πνευματική τους ιδιοκτησία:

"Συμφωνείτε ότι η BrandYourself είναι ελεύθερη να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο οποιωνδήποτε επικοινωνιών που υποβάλλονται από εσάς μέσω των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε ιδεών, εφευρέσεων, εννοιών, τεχνικών ή τεχνογνωσίας που αποκαλύπτονται σε αυτήν, για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης, της κατασκευής ή / αγαθών ή υπηρεσιών."

Προσθέστε όλα αυτά στην ενότητα 6.1 των Όρων Παροχής Υπηρεσιών και γίνεται αρκετά προφανές ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας:

"Η άδειά σας στο BrandYourself
Μεταξύ εσάς και του BrandYourself, είστε κάτοχος του περιεχομένου και των πληροφοριών που υποβάλλετε ή δημοσιεύετε στις Υπηρεσίες και χορηγείτε μόνο τη BrandYourself και τις θυγατρικές μας την ακόλουθη μη αποκλειστική άδεια: ένα παγκόσμιο, μεταβιβάσιμο και υποδεέστερο δικαίωμα χρήσης, αντιγραφής, τροποποίησης, να διανείμετε, να δημοσιεύετε και να επεξεργάζεστε πληροφορίες και περιεχόμενο που παρέχετε μέσω των Υπηρεσιών μας, χωρίς άλλη συναίνεση, ειδοποίηση ή / και αποζημίωση σε εσάς ή σε άλλους. "

Καταστήστε τον εαυτό σας κακό CEO

Τι είπε η επιχείρηση

Ο Patrick Ambron, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BrandYourself, είπε στο ProPrivacy.com ότι παρά την προβληματική γλώσσα που βρίσκεται σε ολόκληρη την πολιτική απορρήτου, οι συνδρομητές δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Ο Αμπρώ μου μου είπε:

"Έχουμε περάσει από το 2009 και δεν έχουμε και ποτέ δεν θα κερδίσουμε χρήματα δεδομένου ότι είμαι Διευθύνων Σύμβουλος. [...] Η μόνη ροή εσόδων που είχαμε ποτέ είναι το μοντέλο συνδρομής. "

Φυσικά, πρέπει να λάβετε αυτό το σχόλιο για την πίστη και η Ambron αποκάλυψε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι το 60% της επιχείρησης κρατείται τώρα από ιδιώτες επενδυτές, οπότε μπορεί να μην έχει πάντα τον τελευταίο λόγο για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας. Παραδέχτηκε επίσης ότι "η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής θα μπορούσε να μου επιτρέψει να αλλάξω το μυαλό μου αύριο".

Για την πίστη του, ο Ambron μοιάζει να μιλά ειλικρινά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Υποστηριζόταν επίσης σταθερά υπό πίεση - υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση δεν χειριζόταν τα τεράστια ποσά δεδομένων που καθορίζονται στην πολιτική απορρήτου. Ωστόσο, συμφώνησε ότι η υπερβολικά ευρεία πολιτική απορρήτου δεν διευκρινίζει με σαφήνεια στους καταναλωτές τι μπορούν να αναμένουν να συμβούν στα δεδομένα τους όταν αυτά βρίσκονται στα χέρια του BrandYourself:

"Εδώ είναι η φιλοσοφία μας, εδώ είναι αυτό που κάναμε, εδώ είναι αυτό που μπορώ να σας δείξω, αλλά, στο πνεύμα σας, το άλλο άκρο είναι ότι αν δεν το εξηγήσω αυτό στην πολιτική απορρήτου μου επιτρέπει να αλλάξω γνώμη , και νομίζω ότι είστε ακριβώς το σωστό. "

"Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που θα μας επέτρεπε, θεωρητικά, θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακριβώς αυτό που λέτε, σωστά, να δημιουργήσετε ένα είδος ροής εσόδων στα δεδομένα".

Παρά αυτά τα ειλικρινή σχόλια, ο Ambron με παρότρυνε να θυμηθώ ότι τα δεδομένα της BrandYourself είναι μόνο δεδομένα που έχουν ήδη αναρτηθεί αλλού. Αυτό, αισθάνεται, το κάνει λιγότερο χρήσιμο. Για ποιο λόγο η πολιτική είναι τόσο ευρεία; Ο Αμπρώ μου μου είπε:

"Η νομική άποψη του γιατί η πολιτική μας γράφτηκε τόσο ευρέως είναι να καλύψουμε μόνο κάθε είδους περίπτωση, αν κάποιος ισχυριστεί ότι τεχνικά είχαμε θίξει το θέμα της ιδιωτικής ζωής με αμέλεια ».

Και πάλι, η Ambron παραδέχθηκε ότι: "Η πολιτική μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο που λειτουργούμε και με τον τρόπο που λέω ότι λειτουργούμε".

Προσοχή στον gatekeeper

Οι άνθρωποι αξίζουν το δικαίωμα να ελέγχουν σωστά την ηλεκτρονική τους παρουσία. Και, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόλις τα δεδομένα των ανθρώπων είναι online, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστούν. Το BrandYourself φαίνεται να προσφέρει μια έγκυρη λύση, που απευθύνεται άμεσα στην επιθυμία των ανθρώπων για έλεγχο. Αν δεν ήταν για την ανησυχητικά ευρεία πολιτική απορρήτου, η υπηρεσία θα μπορούσε να είναι αρκετά χρήσιμη.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκαθαρίσετε την ιστορία σας στο διαδίκτυο είναι να προχωρήσετε και να το κάνετε μόνοι σας. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζονται τα σημεία επαφής στα οποία παρέχεται πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, πληροφορίες και φωτογραφίες.

BrandYourself μπορεί να φαίνεται σαν μια εξαιρετική μέθοδος για να ανακαλύψετε τα πράγματα για τον εαυτό σας online. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αναζητά μόνο τις τρεις πρώτες σελίδες της Google και σας ζητά να πληρώσετε για να πραγματοποιήσει αναζήτηση σε όλους τους λογαριασμούς σας.

Αφήνοντας μια άλλη εταιρεία να μάθει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών για εσάς και δίνοντάς της άδεια να επεξεργάζεται, να διατηρεί και να επωφελείται από αυτά τα δεδομένα - φαίνεται απρόθυμη στην επιθυμία για βελτιωμένη ψηφιακή προστασία.

Ο Ambron μας είπε ότι θα διερευνήσει τρόπους βελτίωσης της πολιτικής απορρήτου προς τα εμπρός και ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας αν αλλάξει ουσιαστικά κάτι. Εν τω μεταξύ, προτείνω στους χρήστες να κάνουν λάθος από την πλευρά της προσοχής. Αν η πολιτική αλλάξει ποτέ, η BrandYourself μπορεί να γίνει χρήσιμη και αξιόπιστη υπηρεσία. Έως εκείνη την εποχή ... (για να αναφέρω τους δράκους) είμαι έξω.

*ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ*

Μετά από τη συνομιλία μας, ο Patrick Ambron έφτασε σε με με την ακόλουθη δήλωση:

"Έχω ήδη απευθυνθεί στη νομική μας ομάδα με βάση αυτά που μιλήσαμε. Μετά την παραμονή εδώ στις ΗΠΑ, σχεδιάζουμε να ρίξουμε μια ματιά στην πολιτική απορρήτου μας και να δούμε αν μπορούμε να την αντικατοπτρίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια στον τρόπο λειτουργίας μας και τη γενική μας φιλοσοφία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Δεν έχουμε δημιουργήσει έσοδα από δεδομένα χρηστών, διότι μας ενδιαφέρει το ιδιωτικό απόρρητο και η διαφάνεια των χρηστών, γι 'αυτό θα ήθελα πολύ να το σκεφτώ η πολιτική μας.")

Image credits: πακέτο πακέτου από το brandyourself.com, εικόνα πολιτικής που έχει ληφθεί από την πολιτική απορρήτου του brandyourself.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me