Οι νεαροί χάκερ σπείρουν τη διάκριση στο Califat ISIS

Δεν είναι κακοί όλοι οι χάκερ. Δεν είναι όλα πειρατικά. Πράγματι, πολλοί χάκερ κάνουν για δουλειά τους για δίκαιους λόγους. Ένα παράδειγμα είναι η μικρή ομάδα ιρακινών χάκερ που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη καταπολέμηση της ISIS σε απευθείας σύνδεση από τις περισσότερες κυβερνήσεις - και φαίνεται ότι ήταν σωστές.

Τα έξι άτομα σπέρνουν σύγχυση και αμφιβολία στην καρδιά του εικονικού χαλιφάτου ISIS. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν οι προσπάθειές τους είναι απλώς μια ενόχληση ή έχουν πράγματι μόνιμο αποτέλεσμα στην εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η μικρή ομάδα των χάκερ αποκαλείται "Daeshgram" ένα όνομα που αναμιγνύει το ακρωνύμιο για ISIS στα αραβικά και το Instagram.

Media Mayhem

Οι χάκερ προκαλούν χάος μέσα στο Ιράκ, ακριβώς κάτω από τις μύτες του ISIS. Αυτοί δεν είναι εκπαιδευμένοι πράκτορες - ένας είναι ένας φοιτητής και ένας μηχανικός, ενώ οι άλλοι τέσσερις εργάζονται στην πληροφορική και στον κυβερνοχώρο. Η ψηφιακή ζώνη λειτουργεί με απόρρητο. ούτε καν οι οικογένειές τους γνωρίζουν τις δραστηριότητές τους. Υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό - το Daeshgram λαμβάνει τακτικές απειλές κατά του θανάτου από το ISIS.

Είναι επίσης απίθανο να απευθύνονται στην ιρακινή κυβέρνηση για βοήθεια ή προστασία. Οι χάκερ λειτουργούν με ένα σκοτεινό τρόπο, χωρίς η κυβέρνηση να γνωρίζει τι κάνουν, πολύ λιγότερο επιβάλλοντας κυρώσεις. Όλα τα αυγά της ιρακινής κυβέρνησης έχουν τεθεί σε ένα καλάθι - στρατιωτική ικανότητα. Δεν διατίθεται τίποτα για το κυβερνο-πόλεμο και, ως εκ τούτου, το Daeshgram βρίσκεται μόνο στα όρια αυτά.

Οι προσπάθειες του Daeshgram μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη νίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η λαβή της ISIS στην περιοχή χαλαρώνει. Μόλις καταληφθεί η επικράτεια, παραδίδεται στις συμμαχικές δυνάμεις εναντίον της. Ωστόσο, οι προσπάθειες των μέσων ενημέρωσης παραμένουν ισχυρές και αυτό είναι που η Daeshgram επιδιώκει να αμφισβητήσει - μέσω της χρήσης ψευδών ειδήσεων.

Οι χάκερ σχημάτισαν την ομάδα τους πριν από ένα χρόνο για να επιτεθούν στο ISIS και να διαταράξουν τον «εικονικό χαλιφάτο». Ένα από τα μέλη του, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Nada, εξηγεί γιατί,

"Ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να τους πολεμήσουμε στο διαδίκτυο. Μπήκαμε πάντα στο διαδίκτυο με κάθε άλλο τρόπο ούτως ή άλλως. Το ISIS εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για το Ιράκ, τη Συρία, ακόμη και τον κόσμο. Έτσι ξεκινήσαμε να εξετάζουμε τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και στο Τηλεγράφημα. Τότε, το ISIS μπορούσε να κάνει ό, τι ήθελε στο τηλεγράφημα, θέλαμε να γνωρίζουν ότι επρόκειτο να τους πολεμήσουμε και εκεί.

Τηλεγράφημα ως στόχος

Το Daeshgram δείχνει κάποια επιτυχία. Το τηλεγράφημα έγινε μέσο μετάβασης του ISIS, αφού το Twitter και το Facebook άρχισαν να εκπέμπουν θερμότητα στο εξτρεμιστικό υλικό του. Έτσι, οι χάκερ άρχισαν να διεισδύουν στα τηλεοπτικά κανάλια του ISIS. Κατά τη διάρκεια πολλών μηνών, παρατηρούσαν και μάλιστα προσποιούσαν ότι ήταν μέλη του ISIS. Πήραν άφθονες σημειώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά τους, τα γνωρίσματα της γλώσσας, τις ιδιαίτερες τάσεις και τις προτιμήσεις τους.

Ήταν λοιπόν η ώρα να αρχίσουμε την αποτυχία του ISIS. Ποιος καλύτερος τρόπος για να διεγείρουν την οργή απ 'ό, τι για να επιτεθεί η θλιβερή κάμψη του ISIS; Η πορνογραφία ήταν υποχρεωμένη να τραβήξει την προσοχή της. Έκαναν φωτογραφίες σε μια πορνογραφική σκηνή και το έκαναν να φαίνεται ότι είναι μια γνήσια απελευθέρωση από τη συσκευή μέσων ISIS. η σπορά της αμφιβολίας είχε αρχίσει.

Ωστόσο, ο στόχος ήταν να κάνουμε κάτι περισσότερο από να συγχέουμε τα μέλη του ISIS. Εξηγεί η Νάντα,

"Θέλαμε να δημιουργήσουμε στοιχεία που τα μέλη του ISIS δεν θα αμφισβητούσαν και θα μοιράζονταν ευρέως".

Όπως με όλα τα ψεύτικα νέα, η αξιοπιστία ήταν καθοριστική. Ο Daeshgram αποφάσισε να αποφύγει την παγκόσμια διάδοση των πλαστών ειδήσεων και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός τους. Nada σχόλια,

"Φυσικά γνωρίζουμε τις συζητήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα ψεύτικα νέα και τις επιζήμιες επιπτώσεις που είχε στις χώρες, ειδικά στις εκλογές τους. Οι ψεύτικες ειδήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για να αποσταθεροποιήσουν τις δημοκρατίες που λειτουργούν ... Ενώ η τακτική που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι παρόμοιες, εμείς - σε αντίθεση με άλλους φορείς - αναγνωρίζουμε ανοιχτά ότι δημιουργούμε σκόπιμα σύγχυση για να απονομιμοποιήσουμε και να δυσφημήσουμε την προφητεία της Ντέες ».

Εξόρυξη

Καθώς η επιτυχία αυτή ήταν στην εξάπλωση των διαφωνιών, το κορώνα ήταν έργο #ParalyzingAmaq. Το Amaq είναι βραχίονας μέσων ενημέρωσης του ISIS. Το Daeshgram hacked τον κύριο ιστότοπο Amaq, συμπεριλαμβανομένου του Firefox plugin. Αυτό ήταν σημαντικό, επειδή ο Firefox ανακατευθύνει αυτόματα τους οπαδούς στην τελευταία προσφορά μέσων της Amaq. Έτσι το hack σήμαινε διπλό πρόβλημα για το ISIS - αλλά αυτό δεν ήταν όλο...

Η Daeshgram χρησιμοποίησε την ευκαιρία να ανεβάσει ψευδείς τοποθεσίες Amaq. Δημιούργησε αυτά για να αναπαράγει γνήσιες τοποθεσίες Amaq. Επειδή τα αντίγραφα εμφανίστηκαν τόσο αυθεντικά, διανεμήθηκαν ευρέως ως γνήσια ανάμεσα σε δεκάδες χρήστες τηλεγράφων, με τα μέλη του ISIS να εγγυώνται την αυθεντικότητά τους. Το καθεστώς υποχρεώνει το ISIS να αφιερώσει χρόνο και πόρους για τον συνεχή έλεγχο και διόρθωση των ζημιών.

Φαίνεται ότι ήταν μια επιτυχημένη επιχείρηση για τους νέους χάκερς. Προκάλεσε ζημιά στην παγκόσμια επίθεση μέσων μαζικής ενημέρωσης του ISIS. Αυτό είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από μια ενόχληση στο ISIS. Η αποστολή του Daeshgram ήταν να συγχύσει τους τρομοκράτες και να σπείρει τις αμφιβολίες, ακριβώς αυτό που πέτυχαν.

Στους κύκλους του ISIS, η αμφισβήτηση του χαλιφάτου ή του βραχίονα των μέσων ενημέρωσης είναι αιτία για εξόντωση - ή χειρότερα. Έτσι, το βλέμμα των μελών του ISIS που διαμαρτύρονται για την αυθεντικότητα των πληροφοριών μετά από την χάκα του Amaq ευχαρίστησε την ομάδα της Daeshgram. Η Ναντά καταλήγει στο συμπέρασμα,

"Οι υποστηρικτές του ISIS δεν γνωρίζουν ποιοι Amaq χώροι εμπιστεύονται ... δεν εμπιστεύονται πλέον το Amaq".

Αυτό ασφαλώς μοιάζει με αμφιβολία και διαφωνία για μένα.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστοποίηση εικόνας: Με REDPIXEL.PL/Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me