Cussing θα μπορούσε να πάρει το Skype σας έψαξε

Χθες, η Microsoft ενημέρωσε τους Όρους Χρήσης για πλήθος υπηρεσιών της. Ως επί το πλείστον, οι αλλαγές είναι αρκετά ασήμαντες. Εντούτοις, τμήματα του επικαιροποιημένου εγγράφου έχουν αποκλείσει τις γλώσσες - επειδή έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα ψηφιακά δικαιώματα ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Οι τροποποιήσεις της "Συμφωνίας Υπηρεσιών της Microsoft" ισχύουν για μια ολόκληρη σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Xbox, Skype, Cortana, Office 365 και OneDrive. Στην πραγματικότητα, καλύπτει πάνω από 90 υπηρεσίες της Microsoft συνολικά. Το σχετικό μέρος έρχεται με τη μορφή κουκκίδων αριθ. 3 (α) και 5, οι οποίες έχουν ως εξής:

"Στην ενότητα του Κώδικα Συμπεριφοράς, έχουμε διευκρινίσει ότι απαγορεύεται η χρήση προσβλητικής γλώσσας και δόλιων δραστηριοτήτων. Διευκρινίσαμε επίσης ότι η παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας μέσω των Υπηρεσιών Xbox ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα αναστολές ή απαγορεύσεις από τη συμμετοχή στις Υπηρεσίες Xbox, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των αδειών χρήσης περιεχομένου, του Χρόνος εγγραφής στο Xbox Gold και των υπολοίπων λογαριασμού της Microsoft που σχετίζονται με το λογαριασμό.

"Μην προβάλλετε δημόσια ή δεν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες για να μοιράζεστε ακατάλληλο περιεχόμενο ή υλικό (που περιλαμβάνει, για παράδειγμα, γυμνό, κτηνοτροφία, πορνογραφία, προσβλητική γλώσσα, γραφική βία ή εγκληματική δραστηριότητα)."

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, σύμφωνα με τη νέα συμφωνία χρήσης, τα ζευγάρια δεν επιτρέπεται πλέον να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην πλατφόρμα Skype - ανεξάρτητα από το πόσο χάνουν ο ένας τον άλλον - ή παρά το γεγονός ότι είναι συναινετικοί ενήλικες. Ομοίως, η ορκωμοσία κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας είναι πλέον παράνομη - όπως και η αποθήκευση ενός εγγράφου με επιθετική γλώσσα στο OneDrive.

Το να γκρινιάζεστε κατά τη διάρκεια ενός γύρου του Halo, ενώ αναβοσβήνετε γύρω από μια σφαίρα σκοποβολής, θα μπορούσε επίσης να σας οδηγήσει σε πρόβλημα με το μεγάλο all-seeing M. Εάν είστε ένοχοι ορκωμοσίας, θα μπορούσατε να χάσετε τον λογαριασμό σας στο Xbox Gold και η Microsoft μπορεί ακόμη και να κατασχέσει τυχόν υπόλοιπα σε αυτό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η παραμονή στην Cortana θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικής σας ζωής.

Συμφωνία της Microsoft 1

Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ιδιωτικοί, δείτε τους παρακάτω οδηγούς για περισσότερες πληροφορίες:

  • Το Xbox One VPN
  • Windows VPN
  • VPN για το Skype

Πάρα πολύ επεμβατική

Με μια γρήγορη ματιά, θα σας επιτρεπόταν να σκεφτείτε ότι οι νέοι όροι υπηρεσίας είναι κάπως ανεφάρμοστοι. Εντούτοις, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενοχλητικά όταν εμβαθύνετε στη νέα συμφωνία. Στο τμήμα 3 (β) αναφέρεται ότι:

"Κατά τη διερεύνηση υποτιθέμενων παραβιάσεων αυτών των Όρων, η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει το Περιεχόμενο σας για να επιλύσει το πρόβλημα."

Βασικά, η Microsoft δίνει την ίδια άδεια να έχει πρόσβαση στα μηνύματα Skype αν πιστεύει ότι έχει ακριβώς την αιτία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες - εάν είστε επισημασμένοι για κακή γλώσσα - η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να μεταβεί στους λογαριασμούς σας και να διαχειριστεί.

Ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και ο φοιτητής δικαίου, Jonathan Corbett, πιστεύει σωστά ότι οι νέες διατάξεις της Microsoft είναι υπερβολικά ευρείες. Σε μια δημοσίευση στο blog που δημοσιεύθηκε χθες, ο Corbett σχολίασε:

"Αυτό που είναι ξεκάθαρο εδώ είναι ότι η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το λογαριασμό σας όποτε το νιώθουν. Δεν κάνουν τίποτα για να ορίσουν "προσβλητική γλώσσα" (ή "γραφική βία") και το 2018 όταν κάποιος μπορεί να προσβληθεί από οτιδήποτε, αυτοί οι όροι επιτρέπουν στο προσωπικό της Microsoft να παίζει απεριόριστη λογοκρισία αν και όταν επιλέξει ".

Ο Corbett επισημαίνει επίσης ότι μια έρευνα δεν πρέπει υποχρεωτικά να προκληθεί από μια καταγγελία:

"Οι όροι δεν φαίνεται να απαιτούν καταγγελία εναντίον σας - απλά ότι ένας υπάλληλος αποφασίζει ότι θέλει να «διερευνήσει.""

Cussing

Προσβλητική γλώσσα

Χωρίς σαφείς ορισμούς για το τι θεωρείται "προσβλητική γλώσσα", είναι αδύνατο για τους καταναλωτές να προετοιμαστούν σωστά για αυτές τις αλλαγές. Και γιατί θα έπρεπε; Βεβαίως, ο ορκωμοσία σε ιδιωτικό (ή ιδιωτικό γυμνό) δεν πρέπει να απαγορεύεται αυτόματα?

Με την πραγματική πιθανότητα ευρείας απώλειας ψηφιακής ιδιωτικής ζωής στις υπηρεσίες της Microsoft, οι καταναλωτές πρέπει τουλάχιστον να έχουν ακριβείς προδιαγραφές για το τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν.

Τι γίνεται αν, για παράδειγμα, κάποιος συμβαίνει να γράφει ένα θρίλερ στο Onedrive; Κάνει το γκάνγκστερ-πρωταγωνιστή τους να ορκίζονται όλος ο δρόμος μέσα από το μυθιστόρημα τους ανοίγει στη δυνατότητα απώλειας της ιδιωτικής ζωής σε άλλες πλατφόρμες της Microsoft όπως το Skype; Σίγουρα φαίνεται να είναι μια πιθανότητα.

Και ποιος αποφασίζει τι συνιστά "προσβλητικό"; Μετά από όλα, τι είναι προσβλητικό για ένα άτομο - μπορεί να θεωρηθεί απλό σε άλλο.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η λογοκρισία μπορεί να γίνει ο κανόνας στις υπηρεσίες της Microsoft και δεν είναι σαφές πόσο συχνά η Microsoft θα μπορούσε να δώσει τον ίδιο λόγο για να εισβάλει στο ιδιωτικό απόρρητο του χρήστη. Εάν η επεμβατική φύση του λειτουργικού συστήματος των Windows είναι κάτι που πρέπει να περάσει, τότε φαίνεται πιθανό ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα χρησιμοποιήσει την ικανότητά του να σταματάει και να ψάχνει πιο συχνά από ό, τι θα ήθελα να ελπίζω.

Nsa Microsoft

Μια ιστορία του Snooping

Ίσως οι περισσότεροι που ενδιαφέρονται για αυτές τις αλλαγές, είναι η απόλυτη υπενθύμιση ότι η Microsoft μπορεί και κάνει σάρωση τι λέτε στο Skype. Από τις αποκαλύψεις Snowden, το Skype βρισκόταν στο ραντάρ για συνεννόηση με την NSA. Το 2013, αποκαλύφθηκε ότι το Skype τριπλασίασε το ποσό των πληροφοριών βίντεο και ήχου που παρέδωσε στην NSA.

Έχοντας αυτό κατά νου, φαίνεται δίκαιο να αναρωτιέται κανείς εάν η Microsoft θα χρησιμοποιήσει αυτόματη ανίχνευση της "προσβλητικής γλώσσας" για να δώσει την άδειά της για πρόσβαση στο περιεχόμενο των Skype μηνυμάτων των ανθρώπων. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι:

"Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ολόκληρες τις Υπηρεσίες και να μην προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό".

Δυστυχώς, αυτό δεν θέτει το μυαλό μου σε κατάσταση ηρεμίας, επειδή η νέα συμφωνία αφήνει πάρα πολλές γκρίζες περιοχές και απλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Εάν το παρελθόν είναι κάτι που πρέπει να περάσετε - θα μπορούσαν να είναι οι αρχές των ΗΠΑ - καθώς και η Microsoft, οι οποίες καταλήγουν να κατασκοπεύουν τους λογαριασμούς σας.

Κρυπτογράφηση E2E

Κρυπτογράφηση E2E

Ένα glimmer της ελπίδας για τους χρήστες Skype είναι ότι η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ο αγγελιοφόρος παίρνει End to End (E2E) Κρυπτογράφηση μέσω του πρωτοκόλλου Signal. Δυστυχώς, προς το παρόν, αυτή η κρυπτογράφηση θα ισχύει μόνο για μηνύματα κειμένου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία κρυπτογράφησης (αποκαλούμενες Ιδιωτικές Συζητήσεις) προκειμένου να προστατεύσουν την ψηφιακή τους ιδιωτικότητα.

Όποιος ενδιαφέρεται για την ιδιωτικότητά του, συνιστάται ιδιαίτερα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ιδιωτικών Συζητήσεων, ειδικά υπό το πρίσμα της νέας Σύμβασης Υπηρεσιών της Microsoft. Δυστυχώς, οι ιδιωτικές συνομιλίες μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο μεταξύ σας και μιας άλλης επαφής. Η λειτουργία δεν υποστηρίζεται σε ομάδες. Επιπλέον, η κρυπτογράφηση E2E διατίθεται μόνο στο Skype σε iOS και Android (6.0+).

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο +.
  2. Επιλέγω Νέα ιδιωτική συνομιλία.
  3. Επιλέξτε την επαφή που θέλετε να ξεκινήσετε με την ιδιωτική συνομιλία. Θα μεταφερθείτε σε μια νέα συνομιλία με αυτήν την επαφή.
  4. Μια πρόσκληση θα σταλεί στην επαφή σας ζητώντας να αποδεχθείτε την πρόσκλησή σας. Αυτή η πρόσκληση ισχύει μόνο για 7 ημέρες. Εάν δεν αποδέχονται πριν από αυτό, η πρόσκληση λήγει.
  5. Εάν η επαφή αποδεχθεί, η ιδιωτική συνομιλία θα είναι διαθέσιμη στη συγκεκριμένη συσκευή. Για να μετακινήσετε τη συζήτηση σε διαφορετική συσκευή, πρέπει να στείλετε ξανά την πρόσκληση ιδιωτικών συνομιλιών στην άλλη συσκευή.

Γιατί τώρα?

Γιατί λοιπόν η Microsoft έκανε αυτές τις αλλαγές τώρα; Θεωρείται γενικά ότι οφείλεται στο πρόσφατα εγκριθέντα νόμο για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης (FOSTA). Το Electronic Frontier Foundation αναφέρθηκε στο πέρασμα αυτής της πράξης ως «σκοτεινή μέρα για το διαδίκτυο» επειδή είναι «ένα νομοσχέδιο που σιωπά την online ομιλία, αναγκάζοντας τις πλατφόρμες του Διαδικτύου να λογοκρίνουν τους χρήστες τους».

Η FOSTA / SESTA έχει την εξουσία να κατέχει πλατφόρμες υπεύθυνες για την ομιλία των χρηστών, το παράνομα επιμεριζόμενο περιεχόμενο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ερμηνευτεί ως εμπορία.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: tanuha2001 / Shutterstock.com

Πιστωτικές κάρτες: dennizn / Shutterstock.com, ShendArt / Shutterstock.com, g0d4ather / Shutterstock.com,

Profit_Image / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me