CyberGhost γονέας Kape αποκτά ZenMate VPN – ένα σημάδι των πραγμάτων που έρχονται;

Η τεχνολογία Kape, η εταιρεία πίσω από τον παγκόσμιο VPN Giant CyberGhost, ανακοίνωσε την απόκτηση ανταγωνιστικής μάρκας VPN - ZenMate. Ο εγκατεστημένος Γερμανός πάροχος VPN αγοράστηκε απευθείας από την εταιρεία τεχνολογίας, η οποία εδρεύει στη Νήσο του Μαν.


Η ZenMate ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι είχε φθάσει σε 45 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Έχει εξαγοραστεί από τον Kape προκειμένου να ενισχύσει την ήδη ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία του στην αγορά ψηφιακής ιδιωτικής ζωής. Ο Ido Erlichman, διευθύνων σύμβουλος του Kape, σχολίασε:

"Η παροχή λύσεων για την προστασία δεδομένων αποτελεί βασική εστίαση για τον Kape, με την αγορά να αναμένεται να συνεχίσει τη διψήφια ανάπτυξη κατά τα προσεχή έτη. Είμαστε λοιπόν ευχαριστημένοι που προσθέτουμε το ZenMate στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο μας, καθώς είναι ιδιαίτερα συμπληρωματικό, ενισχύει την παρουσία μας στην Ευρώπη και επεκτείνει τη βάση χρηστών του SaaS ".

Η εξαγορά περιλαμβάνει τόσο τη ZenMate όσο και τη μητρική της εταιρεία ZenGuard.

"Η Kape, η επιχείρηση λογισμικού ασφάλειας των καταναλωτών, έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την εξαγορά ολόκληρου του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της ZenGuard GmbH και της ZenMate, μιας επιχείρησης λογισμικού ασφάλειας πολλαπλών πλατφορμών με επίκεντρο την παροχή λύσεων εικονικού ιδιωτικού δικτύου, € 4,8 εκατ ."

Η προεπισκόπηση των χαρακτηριστικών ZenMate

Αλλαγές μπροστά?

Μετά την εξαγορά, η ZenMate θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με το δικό της όνομα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάρχοντες συνδρομητές μπορούν να ξεκουραστούν εύκολα. Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν βελτιώσεις στην υποδομή και το λογισμικό VPN που προχωρούν, με προηγμένα χαρακτηριστικά που αναμένεται να αντληθούν από το υπάρχον VPN του CyberGate, του CyberGhost. Ο Αντρέι Μοχόλα, Διευθύνων Σύμβουλος της ZenMate, είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ZenMate.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετάσχουμε στην οικογένεια Kape και ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με διαφορετικές ομάδες για να προσφέρουμε την καλύτερη προστασία στο διαδίκτυο και την εμπειρία των χρηστών. Πιστεύω ότι υπάρχουν φυσικές συνέργειες μεταξύ των εταιρειών μας, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε το σύνολο των επιχειρήσεων σε όλους τους δυνατούς τομείς, χωρίς να περιοριζόμαστε στο VPN ή στην προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού. "

Ένα σημάδι των μελλοντικών γεγονότων

Η απόκτηση από την Kape μιας ανταγωνιστικής μάρκας VPN είναι η συνέχιση μιας τάσης που έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια: μια τάση που αναμένεται να χιονίσει στο μέλλον. Για τις μικρότερες εταιρίες VPN το μέλλον φαίνεται να είναι σημαντικό, με πολλούς που ήδη αγωνίζονται να ανταγωνιστούν με μια αργά αναπτυσσόμενη χούφτα γίγαντες VPN.

Η αγορά είναι γεμάτη, ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παράγοντες της βιομηχανίας ασφάλειας έχουν κινηθεί στρατηγικά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι VPN είναι μια βιομηχανία 16 δισεκατομμυρίων το χρόνο - η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2025.

Το 2012, η ​​Symantec, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές πρόγραμμα προστασίας από ιούς Norton, ξεκίνησε το δικό της VPN που ονομάζεται Norton WiFi Privacy. Στη συνέχεια, πέρυσι, η Symantec εξαγόρασε το SurfEasy ένα VPN που εδρεύει στον Καναδά και βρίσκεται γύρω από το 2010.

Η Kaspersky Labs, η γνωστή ρωσική εταιρεία προστασίας από ιούς και το διαδίκτυο, ξεκίνησε πέρυσι ένα VPN που ονομάζεται Secure Connection. Το 2013, το Facebook αγόρασε την ισραηλινή επιχείρηση VPN Onavo. Τον Μάρτιο, η McAffee ξεκίνησε να εισέρχεται βαθύτερα στην αγορά VPN, αποκτώντας τον καναδικό παροχέα VPN TunnelBear. Κατά τη στιγμή της εξαγοράς, η McAffee σχολίασε ότι σχεδίαζε να ενσωματώσει την τεχνολογία της Tunnelbear στην υπάρχουσα υπηρεσία VPN (Safe Connect).

Λογότυπο Kape

Αντεπιτίθεμαι

Η απόκτηση του ZenMate από την Kape αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο οι νεοφερμένοι από την Big Tech που έχουν την όρεξη να τρώνε ανταγωνιστικές μάρκες VPN. Πέρυσι, το StackPath, η εταιρεία CDN πίσω από τον γίγαντα IPVanish των ΗΠΑ VPN, έκανε το ίδιο πράγμα με την απόκτηση του StrongVPN. Φήμες δείχνουν ότι μπορεί να είχε ένα χέρι για να παίξει στο VPNHub - το VPN που ξεκίνησε από το PornHub νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο Martin Muller, Διευθύνων Σύμβουλος της PrivateVPN, πιστεύει ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε "μια πιο επιθετική προσέγγιση" σε αυτές τις εξαγορές στο μέλλον. Ο Muller είπε στο ProPrivacy.com,

«Νομίζω ότι βλέπουμε την ενοποίηση της αγοράς και δεν είναι μυστικό ότι έχουμε προσεγγίσει ορισμένες κορυφαίες εταιρείες».

Σύμφωνα με τον Muller, είναι "πιθανότερο φθηνότερο να αγοράζετε μικρότερους παρόχους VPN από το να ξοδεύετε τους τόνους χρημάτων για τη διαφήμιση". Με αυτό κατά νου, φαίνεται ότι πολλές μικρότερες VPN προσεγγίζονται τακτικά με προσφορές. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, αλλά φαίνεται πιθανό ότι τουλάχιστον ορισμένοι από αυτούς τους φορείς θα σπηλιάσουν σε προτάσεις εξαγοράς που είναι πολύ καλές για να αρνηθούν.

Με τις διογκωμένες προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς VPN - αυτές οι μικρότερες επιχειρήσεις σίγουρα θα ελπίζουν να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο. μέχρι να μπορέσουν να πουλήσουν για υψηλότερη τιμή.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me