Η Data Analyst ισχυρίζεται ότι το ινδικό κόμμα TDP διέρρευσε ιδιωτικά δεδομένα

Ισχυρισμοί έχουν γίνει ότι ένα πολιτικό κόμμα στην Ινδία μπορεί να έχει επιτρέψει σε μια εταιρεία τεχνολογίας από το Hyderabad να παράγει παράνομα τεράστια ποσά ιδιωτικών δεδομένων των πολιτών.

Το IT Grids India Pvt Ltd ανατέθηκε από το Κόμμα Dasam της Telugu (TDP) για την κατασκευή της εφαρμογής Seva Mitra. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα μέλη του κόμματος να επικοινωνούν μεταξύ τους και ηγέτες των κομμάτων.

Τώρα, ένας Ινδός αναλυτής δεδομένων που ονομάζεται Lokeshwar Reddy ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει στοιχεία ότι οι υπάλληλοι του IT Grids ενδέχεται να έχουν καταλάβει τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών από το Αντχράντ Πραντές. Η αστυνομία της Telangana διερευνά τους ισχυρισμούς των άρθρων 66 και 72 του νόμου περί ΤΠ.

Η Reddy ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή Seva Mitra περιέχει σκόπιμα τεράστιες ποσότητες δεδομένων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των καρτών Aadhaar, του αριθμού αναγνώρισης ψηφοφόρων, της διεύθυνσης, του ονόματος, της θρησκείας, της κάστας και των λεπτομερειών που αφορούν τυχόν παροχές που υποστηρίζουν.

Τα δεδομένα αυτά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και οι εμπειρογνώμονες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συμφωνούν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στην επίσημη εφαρμογή του κόμματος - επειδή ανοίγει την πόρτα σε ενδεχόμενη πειρατεία στα χέρια εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

άνθρωπος σε χειροπέδες

Πολλαπλές συλλήψεις

Μετά από ισχυρισμούς για κακοδιαχείριση δεδομένων, ορισμένοι υπάλληλοι των ανώτερων δικτύων πληροφορικής συνελήφθησαν από την αστυνομία Telangana. Επιπλέον, η αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει φορητούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και άλλα υλικά, κατά τη διάρκεια επιδρομών του γραφείου της IT Grids στο Hyderabad.

Για να προσθέσετε καύσιμα στη φωτιά - ο Διευθύνων Σύμβουλος της IT Grids, Ashok Dakavarapu - φαίνεται να έχει ξεκινήσει. Επί του παρόντος, λέγεται ότι κρύβεται μετά από τους ισχυρισμούς για τη συμμετοχή του στην παράνομη παραβίαση δεδομένων. Η αστυνομία της Telangana βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης του Dakavarapu και διεξάγει συνομιλίες με την οικογένειά του σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον τόπο του.

Αστυνομία

Σύμφωνα με τοπικές πηγές ινδικού Τύπου, η συνεχιζόμενη έρευνα έχει εξελιχθεί σε αντίθεση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους πολιτικούς από την Telangana και την Andhra Pradesh. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο γειτονικών αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν όταν αστυνομικοί από τον Άντρα Πραντές ταξίδεψαν στο Hyderabad την Κυριακή για να συλλάβουν αναλυτές δεδομένων, Reddy.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η σύλληψη αυτή διατάχθηκε από αξιωματούχους του TDP. Ωστόσο, η απόπειρα σύλληψης του αναλυτή δεδομένων, ο οποίος κατέθεσε καταγγελίες εναντίον του TDP και του IT Grid, προκάλεσε συζήτηση για τη διαφθορά. Πρόεδρος του κόμματος Telangana Rashtra Samithi, K Taraka Rama Rao, απείλησε τον επικεφαλής υπουργό TDP, Chandrababu Naidu, για τη συμμετοχή του κόμματος στην παραβίαση των δεδομένων.

Telangana Rashtra Samithi συμβαλλόμενο μέρος

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Rao υπενθύμισε στους ανθρώπους ότι οι καταγγελλόμενοι θα έπρεπε να επικροτούνται και όχι να καταδικάζονται. Κατά τη διάρκεια των σχολίων του, ο Ράο ενίσχυσε ότι η αστυνομία του Άντρα Πραντές είχε παρανόμως καταχραστεί την Reddy όταν προσπάθησαν να τον βγάλουν στη φυλακή τους, προσθέτοντας ότι φαινόταν ότι η κυβέρνηση του Αντρέ Πραντές φοβόταν κάτι.

"Ο καταγγέλλων κατοικούσε εδώ και η καταγγελία του αφορούσε έγκλημα που διαπράχθηκε από τοπική εταιρεία. Ποια είναι η δραστηριότητα της αστυνομίας του Άντρα Πραντές στην περίπτωση αυτή?"

Σχολιάζοντας την απόπειρα σύλληψης του Reddy, ο αστυνομικός της Telengana Sajjanar πρόσθεσε:

"Η αστυνομία του Andhra Pradesh παρενέβη σκόπιμα στην έρευνα για την παραβίαση δεδομένων και έχει ήδη κατατεθεί υπόθεση κατά της αστυνομίας της AP στο αστυνομικό τμήμα της KPHB για την απειλή του καταγγέλλοντος."

Νόμιμη ενέργεια?

Έχει ανακοινωθεί από τότε ότι το κόμμα TDP του Andhra Pradesh σκέφτεται να αναλάβει νομικές ενέργειες κατά της αστυνομίας Telangana για τη δήμευση δεδομένων ιδιωτών κατά τη διάρκεια των επιδρομών τους στα γραφεία του Grids IT. Αυτό θα σήμαινε ότι το κόμμα TDP γνωρίζει ότι το IT Grid διατηρεί πληροφορίες ιδιωτών για τους διακομιστές του.

Ο αστυνομικός υπάλληλος της Telengana Sajjanar υποσχέθηκε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και ότι θα εργαστούν ακούραστα για να αποκαλύψουν την έκταση οποιωνδήποτε παράνομων πρακτικών δεδομένων που διαπράχθηκαν από το IT Grid και το TDP.

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διερευνήσει ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα όπως το Aadhaar και άλλες πληροφορίες. Θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα στις αρχές CEC και UIDAI και θα ζητήσουμε επίσης από τις αρχές του Αμαζονίου να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές ιστού τους."

Ο εκπρόσωπος της TDP, Panchumarthi Anuradha, δημοσίευσε μια δήλωση που αντικρούει τις αξιώσεις:

"Το TDP έλαβε τα δεδομένα από τις δικές του πηγές. Για τους τελευταίους τέσσερις μήνες 47.000 περίεργοι συνάδελφοι του κόμματος αλληλεπιδρούν καθημερινά με 3.5-4 ψηφοφόρους λακ και παίρνουν λεπτομέρειες όπως ο αριθμός των μελών της οικογένειας, τα μέσα διαβίωσης, τα οφέλη με τα κυβερνητικά προγράμματα καθώς και τα οποία κόμμα που πρόκειται να ψηφίσουν. Όλα αυτά τα πράγματα γίνονται από το πάρτι, από το πάρτι. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες σχετικά με τα δεδομένα, μπορεί να προσεγγίσει την αστυνομία του AP ή την εκλογική επιτροπή."

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: posteriori / Shutterstock.com, Billion Photos / Shutterstock.com

Αν αυτή η ιστορία σας έχει ζητήσει να λάβετε σοβαρά υπόψη το ηλεκτρονικό σας απόρρητο, τότε ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα της καλύτερης υπηρεσίας VPN για μια λίστα με τις κορυφαίες επιλογές μας.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me