Το ExpressVPN δεν μπορεί να παραδώσει τα αρχεία καταγραφής στην τουρκική αστυνομία επειδή δεν έχει Καμία

Οι τουρκικές αρχές έχουν καταλάβει έναν διακομιστή VPN που εκτελείται από το ExpressVPN, μόνο για να διαπιστώσει ότι ο διακομιστής δεν περιείχε κανένα αρχείο καταγραφής.

Η κατάσχεση ήταν μέρος μιας έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του ρωσικού πρεσβευτή στην Τουρκία, Andrei Karlov. Η δολοφονία διεξήχθη από τον αστυνομικό Mevlüt Mert Altıntaş, τον οποίο κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση ότι έχει συνδέσμους με τον αμερικανό ιεροκήρυκα Fethullah Gülen.

Σχετικά με τη χρονική στιγμή της δολοφονίας, κάποιο άτομο ή άγνωστο άτομο συνδεόταν με τους λογαριασμούς Gmail και Facebook του Altıntaş προκειμένου να διαγράψει συνομιλίες σχετικά με το έγκλημα. Οι τουρκικές αρχές είναι εύστοχα πρόθυμες να ανιχνεύσουν όποιον ήταν υπεύθυνος γι 'αυτό. Έχουν χτυπήσει ένα αδιέξοδο, ωστόσο, επειδή ο δράστης χρησιμοποίησε ένα VPN για να κρύψει την πραγματική διεύθυνση IP του.

Ένα VPN θα αποκρύψει την πραγματική σας διεύθυνση IP

Συνεπώς, οι αρχές ήταν μόνο σε θέση να διαπιστώσουν ότι ο δράστης είχε συνδεθεί στο Facebook και το Gmail μέσω ενός διακομιστή VPN που εκτελούσε το ExpressVPN. Για να μάθει περισσότερες πληροφορίες, η τουρκική αστυνομία επέστρεψε στο κέντρο δεδομένων που στέγασε το διακομιστή και την κατάσχεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του ExpressVPN, οι αρχές δεν βρήκαν κανένα αρχείο καταγραφής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό του δράστη. Στη συνέχεια, ζήτησαν βοήθεια από το ExpressVPN. Ως εκπρόσωπος της ExpressVPN μας εξήγησε:

"Η κατάσχεση του διακομιστή συνέβη πριν καν επικοινωνήσουν οι τουρκικές αρχές. Επικοινωνήσαμε μαζί μας για να διαπιστώσουμε αν είχαμε τα αρχεία καταγραφής που δεν μπορούσαν να βρουν στον ίδιο τον κεντρικό υπολογιστή ... πράγμα που φυσικά δεν το κάναμε ».

Όπως σαφώς περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου της, η ExpressVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίσουν τι κάνουν οι χρήστες τους στο διαδίκτυο:

"" Δεν διατηρούμε ποτέ αρχεία καταγραφής κίνησης και επίσης δεν διατηρούμε κανένα αρχείο καταγραφής που θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον να αντιστοιχίσει μια διεύθυνση IP και μια χρονική σήμανση πίσω σε έναν χρήστη. Δουλεύουμε εξ ολοκλήρου με βάση κοινές διευθύνσεις IP, πράγμα που σημαίνει ότι μια ενιαία διεύθυνση IP δεν εντοπίζει έναν συγκεκριμένο χρήστη. "

Το ExpressVPN εξέδωσε δήλωση που επιβεβαιώνει ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην έρευνα.

"Όπως δηλώσαμε στις τουρκικές αρχές τον Ιανουάριο του 2017, το ExpressVPN δεν διαθέτει και δεν έχει ποτέ κανένα αρχείο καταγραφής πελατών που θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε ποιος πελάτης χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες διευθύνσεις IP που αναφέρουν οι ερευνητές. Επιπλέον, δεν μπορέσαμε να δούμε ποιοι πελάτες έχουν πρόσβαση στο Gmail ή στο Facebook κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, καθώς δεν τηρούμε αρχεία καταγραφής δραστηριότητας. Πιστεύουμε ότι η κατάσχεση και η επιθεώρηση του εν λόγω διακομιστή VPN επιβεβαίωσαν αυτά τα σημεία. "

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Facebook δεν διαγράφει συνομιλίες. Μπορείτε να τους αποκρύψετε από τον εαυτό σας, αλλά εξακολουθούν να αποθηκεύονται από το Facebook. Το ίδιο ισχύει επίσης και για τα Google και για τα μηνύματα Gmail που έχουν διαγραφεί.

Συνεπώς, δεν είναι σαφές εάν το Facebook και η Google αρνήθηκαν να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές ή εάν οι αρχές έλαβαν τις συνομιλίες και αναζητούν απλώς όποιον προσπάθησε να τις διαγράψει.

Το ExpressVPN είναι πιστό στη λέξη του

Τα VPN είναι χρήσιμα για διάφορα πράγματα, αλλά μία από τις πιο σημαντικές χρήσεις τους είναι να παρέχουν προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η διατήρηση των ημερολογίων για το τι κάνουν οι χρήστες στο διαδίκτυο αποτελεί απειλή για το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών, οπότε τα περισσότερα δίκτυα VPN υπόσχονται να μην διατηρούν κανένα αρχείο καταγραφής που μπορεί να περιλαμβάνει αυτό το απόρρητο.

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι τα VPN διατηρούν αυτές τις υποσχέσεις; Καλά - περιπτώσεις όπως αυτό αποδεικνύει σαφώς ότι πολλοί κάνουν. Το ExpressVPN πρέπει να επαινεθεί θερμά για να κάνει ακριβώς αυτό που λέει ότι κάνει - προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών διατηρώντας μητρώα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του τι μπορούν να κάνουν online.

Σημειώστε ότι το ExpressVPN διατηρεί μερικά ανώνυμα στατιστικά στοιχεία χρήσης, αλλά χωρίς χρονικά σήματα ή αρχεία καταγραφής IP, αυτά δεν παρουσιάζουν καμία απειλή απορρήτου για το απόρρητο των χρηστών τους. Το ExpressVPN ενσωματώνεται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (BVI) και λέει ότι θα απαντήσει μόνο σε μια νομικά δεσμευτική απόφαση δικαστηρίου που εκδίδεται από δικαστήριο BVI.

"Θα αποκαλούσαμε μόνο πληροφορίες σχετικά με έναν από τους χρήστες μας εάν αναγκαστήκαμε να το πράξουμε με νόμιμα έγκυρη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από την BVI. Ωστόσο, το γεγονός ότι ενοικιάζουμε διακομιστές από κέντρα δεδομένων σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι έχουμε σύνδεση σε άλλες δικαιοδοσίες. Όταν οι αρχές σε τέτοιες δικαιοδοσίες επικοινωνούν μαζί μας για να μάθουμε ποιος χρήστης του ExpressVPN είχε συνδεθεί με μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP ή ήταν υπεύθυνος για κάποια δραστηριότητα δικτύου, τους λέμε ότι μας λείπει η γνώση για να απαντήσουμε σε τέτοιες ερωτήσεις, καθώς δεν έχουμε αρχεία καταγραφής σύνδεσης ή αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων. "

Ακόμη και όταν υποχρέωσε κατά κάποιο τρόπο να παραδώσει τα κορμούς, δεν θα μπορούσε να παραδώσει κάτι που δεν έχει.

Οι κίνδυνοι των διακομιστών VPN σε πολλές χώρες

Το ExpressVPN χρησιμοποίησε το περιστατικό για να τονίσει τους κινδύνους που συνδέονται με τη μίσθωση διακομιστών VPN από κέντρα δεδομένων όπου μπορούν να κατασχεθούν:

"Οι πάροχοι VPN βασίζονται σε δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο, μερικές χειρότερες από άλλες. Αλλά όταν πρόκειται για κατασχέσεις διακομιστών, δεν έχει σημασία πού βασίζεται η εταιρεία VPN. κάθε πάροχος βρίσκεται εξίσου σε κίνδυνο. Οι χρήστες VPN θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιλέγουν έναν αξιόπιστο πάροχο που επενδύει στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ανωνυμίας των πελατών του. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι ποτέ κανένα κομμάτι προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών δεν θα χτυπά έναν δίσκο. "

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των δεδομένων των χρηστών στο μέλλον, το ExpressVPN δεν λειτουργεί πια φυσικούς διακομιστές στην Τουρκία που μπορούν να επιτεθούν. Αντίθετα, προσφέρει εικονικούς διακομιστές που παρέχουν μια τουρκική διεύθυνση IP, αλλά στην πραγματικότητα βασίζονται στις Κάτω Χώρες.

"Στην ExpressVPN έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όχι μόνο για την προστασία των χρηστών από διαρροές αλλά και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών στη σενάριο χειρότερης περίπτωσης, όπως όταν οι διακομιστές κατασχέθηκαν σωματικά ή άλλως διακυβεύονταν από κυβερνητικούς φορείς".

Η αξία της ιδιωτικής ζωής

Τώρα, κάποιοι μπορεί να αντιτάξουν ότι η υπόθεση αυτή αποδεικνύει τις χειρότερες κατηγορίες που διατυπώνονται στα VPN - ότι είναι εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να κρύψουν τις κακοήθεις δραστηριότητές τους. Αλλά αυτό είναι μόνο το σημείο - είναι εργαλεία, και darned χρήσιμα σε αυτό. Αλλά, όπως όλα τα εργαλεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακό σκοπό. Όπως σημειώνει η ExpressVPN:

"Η δολοφονία του πρεσβευτή Andrey Karlov ήταν ένα τραγικό έγκλημα. Δεν αποδίδουμε απολύτως καμία προσπάθεια να παρέμβουμε στην έρευνα για το περιστατικό. Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της ExpressVPN απαιτούν από τους πελάτες να συμφωνούν να μην χρησιμοποιούν το ExpressVPN για οτιδήποτε άλλο εκτός από νόμιμους σκοπούς. "

Ωστόσο, η προστασία της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Μας δίνει χώρο για να συζητήσουμε τις ιδέες και να διαμορφώσουμε τις δικές μας απόψεις για τα πράγματα χωρίς τον φόβο των κυβερνήσεων να κοιτάζουν πάνω από τους ώμους μας.

Όπως ο George Orwell κατάλαβε πολύ καλά, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο κάθε καταπιεστική κυβέρνηση από την αρχή του πολιτισμού προσπάθησε να εισβάλει στην ιδιωτικότητα των πολιτών της. Η ιδιωτικότητα στηρίζει την έννοια της ελευθερίας,

Αυτό κάνει το γεγονός ότι η κυρίαρχη επιτήρηση της κυβέρνησης σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής μας γίνεται γρήγορα ο κανόνας μια πραγματικά τρομακτική προοπτική. Και όταν δεν πρόκειται για κυβερνήσεις, είναι εμπορικές οντότητες που εισβάλλουν στο ιδιωτικό σας απόρρητο προκειμένου να σας πουλήσουν πράγματα.

Χρειαζόμαστε εργαλεία όπως τα VPN για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας μπροστά στη μαζική επιτήρηση. Ότι μπορούν να καταχρησθούν (και είναι) κατά καιρούς έχουν τη φύση οποιουδήποτε εργαλείου, αλλά να επικεντρωθούμε σε αυτό είναι να παίξουμε στα χέρια εκείνων που θα μας καταπιέζουν.

Η αναζήτηση συνεχίζεται

Η τουρκική αστυνομία θέλει να έχει πρόσβαση σε ένα iPhone που ανήκει στο Altıntaş, αλλά έχει και λίγη τύχη προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα νέα iPhones είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, οπότε η Apple έπρεπε να ενημερώσει τις τουρκικές αρχές ότι δεν ήταν σε θέση να παράσχει βοήθεια.

Οι προσπάθειες μίσθωσης μιας ιδιωτικής επιχείρησης για να σπάσει το τηλέφωνο αντί να έχουν ξεπεράσει το υψηλό κόστος χωρίς να εγγυηθεί ότι η προσπάθεια θα είναι επιτυχής.

Η ποινική δίωξη ελπίζει τώρα ότι η εξέταση των ζωντανών λήψεων που λαμβάνονται από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT από τη σκηνή κατά τη στιγμή της δολοφονίας θα παράσχει πρόσθετες ενδείξεις. Μια έκθεση Hurriyet Daily News δηλώνει ότι 33 ύποπτοι έχουν καταθέσει σχετικά με τα πυροβολιστικά και τέσσερις έχουν τεθεί υπό κράτηση.

συμπέρασμα

Είναι κατά πολλούς τρόπους λυπηρό το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων που γίνονται από τους παρόχους VPN δοκιμάζονται πραγματικά μόνο όταν κάποιος καταχραστεί την υπηρεσία τους. Παρ 'όλα αυτά, αυτή η περίπτωση αποδεικνύει ότι το ExpressVPN μπορεί να εμπιστευτεί το προσωπικό σας απόρρητο.

Πιστωτική εικονογράφηση: Με Urban Reporter / Shutterstock.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me