Το Facebook πληρώνει εφήβους μόλις $ 20 για πλήρη πρόσβαση στο τηλέφωνό τους

Λογότυπο του Facebook μαζί με τα σύμβολα ανάποδα


Μια καταστρεπτική αναφορά από την TechCrunch αποκάλυψε ότι το Facebook έχει πληρώσει τους χρήστες ηλικίας έως 13 ετών για να εγκαταστήσει μια εφαρμογή έρευνας που τους δίνει πρόσβαση ριζικά στην κυκλοφορία δικτύου στα τηλέφωνα των συμμετεχόντων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας κατέβαλε στους εφήβους $ 20 το μήνα, συν τα μπόνους παραπομπής, για να κατεβάσει μια εφαρμογή που επέτρεψε στο Facebook άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην τηλεφωνική δραστηριότητα των χρηστών. Μέσα από την εφαρμογή, θα μπορούσαν να παρακολουθούν και να αναλύουν τα πάντα, από τα προσωπικά τους μηνύματα στις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο και σε δεδομένα θέσης σε πραγματικό χρόνο.

Το Facebook αναγνώρισε στην TechCrunch ότι η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στην εταιρεία να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες χρήσης των συμμετεχόντων. Σε μια εκδοχή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες ζητήθηκαν ακόμα και στιγμιότυπα οθόνης της σελίδας ιστορικού παραγγελιών του Αμαζονίου.

Η εφαρμογή φαίνεται να παραβιάζει άμεσα τους όρους του Προγράμματος Προγραμματιστών Επιχειρήσεων της Apple. Το Facebook χρησιμοποίησε υπηρεσίες δοκιμών beta από τρίτους, όπως Applause, BetaBound και uTest για τη διανομή του λογισμικού στους χρήστες, αποφεύγοντας το επίσημο δοκιμαστικό εργαλείο δοκιμών beta της Apple TestFlight. Μια προφανής προσπάθεια να αποφύγουμε κάθε πιθανή ενέργεια από την Apple ή όρια σχετικά με τον αριθμό των χρηστών που η εταιρεία θα μπορούσε να διανείμει την εφαρμογή.

Ένας εκπρόσωπος από την Apple εξήγησε στην TechCrunch ότι: "Σχεδιάσαμε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων μόνο για την εσωτερική διανομή εφαρμογών σε έναν οργανισμό. Το Facebook έχει χρησιμοποιήσει τα μέλη του για να διανείμει μια εφαρμογή συλλογής δεδομένων στους καταναλωτές, γεγονός που αποτελεί σαφή παραβίαση της συμφωνίας τους με την Apple. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής χρησιμοποιεί τα πιστοποιητικά της επιχείρησής του για τη διανομή εφαρμογών στους καταναλωτές θα έχει ανακληθεί τα πιστοποιητικά τους, κάτι που κάναμε στην περίπτωση αυτή για την προστασία των χρηστών και των δεδομένων τους. "

Το Facebook συμφώνησε να τερματίσει τη λειτουργία των χρηστών της Apple, απαντώντας στην έκθεση TechCrunch, η εφαρμογή θα παραμείνει διαθέσιμη για χρήστες Android.

Αρχικά, το Facebook προώθησε την ευκαιρία ως μια πληρωμένη μελέτη κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με το όνομα Atlas του έργου, το 2016 για τα Snapchat και Instagram μέσω uTest, με στόχο τους χρήστες κοινωνικών μέσων 13 έως 17 ετών. Εγγραφείτε για το πρόγραμμα μέσω Applause και η BetaBound δεν μπόρεσε να αναφέρει σαφώς το Facebook ως υποκίνηση του έργου, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία θέλησε να το τρέξει όσο το δυνατόν πιο κρυφά. Μόλις οι χρήστες συνδεθούν και ξεκινήσουν τη διαδικασία λήψης, τους ζητήθηκε να εγκαταστήσουν το Πιστοποιητικό ρίζας, το οποίο έδωσε στο Facebook πλήρη πρόσβαση στην ψηφιακή τους ζωή.

Ο Will Strafach, εμπειρογνώμονας ασφαλείας της Guardian Mobile Firewall, εξήγησε στην TechCrunch ότι: "Η αρκετά τεχνική ηχογράφηση" εγκαταστήστε το Πιστοποιητικό μας "είναι αποτρόπαιο. Facebook συνεχή πρόσβαση στα πιο ευαίσθητα δεδομένα για εσάς και οι περισσότεροι χρήστες δεν θα μπορέσουν λογικά να συμφωνήσουν σε αυτό ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμφωνία, επειδή δεν υπάρχει καλός τρόπος να διατυπώσετε πόση δύναμη παραδίδεται στο Facebook όταν το κάνετε αυτό. "

Ένας εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους συμμετέχοντες ή ότι το πρόγραμμα παραβίασε τους όρους της Apple: «δεν υπήρχε τίποτα« μυστικό »γι 'αυτό ... δεν ήταν« κατασκοπεία », καθώς όλοι οι άνθρωποι που υπέγραψαν για συμμετοχή συμμετείχαν μια σαφή διαδικασία που ζητούσε την άδειά τους και καταβλήθηκαν για να συμμετάσχουν. Τέλος, λιγότερο από το 5% των ανθρώπων που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα έρευνας αγοράς ήταν έφηβοι. Όλοι τους με υπογεγραμμένες μορφές γονικής συναίνεσης. "

Οι πολιτικές της Apple είναι κατά μέρος μια σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες πληρώθηκαν ή ότι οι ανήλικοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έρευνας αγοράς δήλωσαν ότι παρείχαν γονική συναίνεση. Αυτό το περιστατικό δείχνει πόσο από το άγγιγμα του Facebook έχει γίνει με την προστασία του απορρήτου των χρηστών του. Το γεγονός ότι η εταιρεία θα εκμεταλλευόταν τους νέους ανθρώπους για τα πολύτιμα προσωπικά τους δεδομένα για μόλις 20 δολάρια είναι ανησυχητικό και ασυγχώρητο

ο καθένας που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη χρήση του Facebook, ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τέτοιου είδους περιστροφές στις ιδιωτικές ψηφιακές σας δραστηριότητες είναι να μην συμμετάσχετε πρώτα στα προγράμματα "έρευνας αγοράς". Ένας άλλος ουσιαστικός τρόπος για να προστατεύσετε την ιδιωτική ζωή σας στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN ποιότητας. Τα καλύτερα VPN που είναι διαθέσιμα σήμερα μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP και να κρυπτογραφήσετε όλες τις επικοινωνίες σας μέσω Διαδικτύου για να εξασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και δεν πέφτουν σε λάθος χέρια.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map