Facebook Farming – Είμαστε Γάλα;

Το συνεχιζόμενο σκάνδαλο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Cambridge Analytica μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση και να καταχραστεί τα 50 εκατομμύρια προφίλ των χρηστών του Facebook για μισθολογικό πολιτικό κέρδος έδειξε πόσο μέρος της ιδιωτικής ζωής μας αναθέτουμε στο δίκτυο κοινωνικών μέσων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg έχει τελικά σπάσει την κάλυψη για να εκδώσει μια δήλωση σχετικά με την κατάσταση. Αν και αναγνωρίζει ότι το Facebook μοιράζεται την ευθύνη για το τι συνέβη, η κύρια ώθηση της ανάρτησής του στοχεύει να μας καθησυχάσει ότι η ιδιωτική μας ζωή είναι ασφαλής στα χέρια του Facebook.

"Σε αυτή την περίπτωση, λάβαμε ήδη τα πιο σημαντικά βήματα πριν από μερικά χρόνια το 2014 για να αποτρέψουμε τους κακούς ηθοποιούς από την πρόσβαση στις πληροφορίες των ανθρώπων με τον τρόπο αυτό".

Στη συνέχεια, περιγράφει τα προγραμματισμένα βήματα για να περιορίσει περαιτέρω τους προγραμματιστές πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να βελτιώσει τον έλεγχο των χρηστών σχετικά με τα δεδομένα τους.

Αυτό είναι κατανοητό, αλλά δεν κατορθώνει να αντιμετωπίσει το βασικό γεγονός ότι το Facebook υπάρχει για να συλλέξει και να δημιουργήσει έσοδα από τα προσωπικά σας στοιχεία. Η εξεύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων προσωπικών διαφημίσεων (και, προφανώς, πολιτικής προπαγάνδας) είναι το όλο επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook - μας αρμέζει με τα δεδομένα μας και στη συνέχεια τα πουλάμε στον υπερθεματιστή και πέραν αυτού.

Εάν το Facebook δεν γάβει το κοπάδι του, δεν έχει επιχειρηματικό μοντέλο ως δωρεάν υπηρεσία. Όπως έλεγε η λέξη "αν δεν πληρώνεις για ένα προϊόν, είσαι το προϊόν." Για να αποδείξω αυτό το σημείο, έχω συντάξει μερικές από τις κακές τεχνικές που μόλις πρόσφατα συνηθίσει το Facebook να καταβροχθίσει τα δεδομένα σας χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας.

Λογισμικό αναγνώρισης προσώπου Facebook

Το 2013 το Facebook εισήγαγε αναγνώριση προσώπου. Ο δεδηλωμένος σκοπός αυτού ήταν να επιτρέψει στο Facebook να προτείνει στους φίλους να προσθέσουν ετικέτες στις φωτογραφίες. Αρχικά, οι φωτογραφίες σαρώθηκαν μόνο για να εντοπίσουν τους στενούς φίλους, αλλά όλες οι φωτογραφίες που φορτώθηκαν στο Facebook έχουν σαρωθεί τώρα. Αυτές οι σαρώσεις μπορούν να εντοπίσουν άτομα με ακρίβεια 98%, ακόμη και όταν τα πρόσωπά τους είναι κρυμμένα.

Μετά από μια αγωγή κατηγορίας-δράσης, η οποία τώρα έχει δώσει το πράσινο φως, το Facebook άρχισε να ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με ένα νέο σύνολο εργαλείων που σχεδιάστηκαν για να διαχειριστούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι εικόνες που έχουν ληφθεί μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Αλλά εδώ είναι το πράγμα. Αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπουν μόνο να ελέγχετε τι κάνουν οι άλλοι χρήστες με τις εικόνες σας. Δεν μπορείτε να ζητήσετε από το Facebook να μην σαρώσει φωτογραφίες για εικόνες από εσάς και δεν μπορείτε να ελέγξετε τι κάνει με τα δεδομένα που συλλέγει από την αναγνώρισή σας στις φωτογραφίες που έχει σαρώσει.

Περιλαμβάνει πού, πότε και πότε ήσαστε με τη λήψη της φωτογραφίας - κάτι που είναι εξαιρετικά οικείο. Ίσως να είστε σε θέση να αποτρέψετε τις φωτογραφίες σας από το να εμφανίζονται στις ειδήσεις του Facebook, αλλά δεν μπορείτε να αποτρέψετε το Facebook από την εξόρυξη δεδομένων.

Όπως και με πολλές από τις προσπάθειες του Facebook να καθησυχάσει τους χρήστες ότι έχει τις πλάτες τους όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αυτά τα εργαλεία είναι σε μεγάλο βαθμό καπνοί και καθρέφτες. που έχει σχεδιαστεί για να κρύβει την πολύ ενοχλητική φύση του Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη σε πολύ αυστηρότερους κανονισμούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (όπως το επερχόμενο GDPR), η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν προσφέρεται στους χρήστες στην ΕΕ ή στον Καναδά.

Onavo VPN

Το 2013, το Facebook απέκτησε την Onavo, μια ισραηλινή εταιρεία αναλυτικών στοιχείων στο διαδίκτυο, η οποία επίσης κυκλοφορεί προϊόν VPN.

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι μια τεχνολογία που αποσκοπεί στη βελτίωση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών του. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία μιας ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ της συσκευής σας και ενός διακομιστή που εκτελείται από έναν πάροχο VPN. Αυτό εμποδίζει τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου, την κυβέρνηση ή τους hackers WiFi να μην δουν ή να παρεμβαίνουν στα δεδομένα σας.

Ο πάροχος VPN, ωστόσο, μπορεί να δει τα δεδομένα σας, γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο παροχέα VPN. Δυστυχώς, στην περίπτωση του Onavo, αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη στο Facebook.

Η εφαρμογή Onavo Protect VPN χρησιμοποιείται από περισσότερους από 33 εκατομμύρια χρήστες iOS και Android. Οι περισσότεροι πιθανώς δεν γνωρίζουν ότι ο δηλωμένος σκοπός τους είναι να «βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Facebook, να αποκτήσουν γνώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εκτιμούν οι άνθρωποι και να δημιουργήσουν καλύτερες εμπειρίες».

Αυτό είναι σχεδόν το άμεσο αντίθετο της παροχής της ιδιωτικής ζωής που οι περισσότεροι άνθρωποι λογικά αναμένουν όταν χρησιμοποιούν ένα VPN

Τον Αύγουστο του 2017, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Facebook είχε αξιοποιήσει δεδομένα που συλλέχθηκαν μέσω της εφαρμογής Onavo για να παρακολουθήσει την απόδοση ανταγωνιστών όπως η Snapchat, η οποία επηρέασε την απόφασή της να αγοράσει το WhatsApp.

Δεδομένου ότι το Facebook μπορεί να δει λίγο πολύ ό, τι κάνετε online όταν χρησιμοποιείτε Onavo, αυτό θα πρέπει να ορίσετε κουδούνισμα ήχου κλήσεων.

Το Facebook πιέζει πλέον το Onovo VPN στην εφαρμογή iOS του κάτω από το "Προστατέψτε"" στο μενού πλοήγησης ...

Onavo VPN

Παρόλο που αφαιρέθηκε από το Google Play Store μετά από μερικές ημέρες, μετά από οργή από τους χρήστες, η Onavo κυκλοφόρησε επίσης την εφαρμογή Bolt App Lock. Αυτό υποτίθεται ότι βελτιώνει την ασφάλεια των χρηστών κλείνοντας εφαρμογές με κωδικό PIN, μοτίβο ή δακτυλικό αποτύπωμα.

Και πάλι, αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή δεδομένων που ανήκουν στους χρήστες της για χρήση από το Facebook.

"Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την κινητή συσκευή σας και τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες για το πότε χρησιμοποιούνται αυτές οι εφαρμογές και πληροφορίες για συσκευές και δίκτυο. Χρησιμοποιούμε και αναλύουμε αυτές τις πληροφορίες για να μας βοηθήσετε να χρησιμοποιήσουμε το Bolt App Lock, μια εφαρμογή Onavo και να βελτιώσουμε την υπηρεσία. Επειδή είμαστε μέρος του Facebook, ασκούμε επίσης αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Facebook, να αποκτήσουμε γνώση των προϊόντων και των υπηρεσιών που εκτιμούν οι άνθρωποι και να δημιουργήσουν καλύτερες εμπειρίες. "

Ή να το θέσετε με άλλο τρόπο: η εφαρμογή που μόλις κατεβάσατε για να βελτιώσετε την ασφάλεια είναι, στην πραγματικότητα, το spyware του Facebook.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων του Facebook

Ο έλεγχος ταυτότητας ενός παράγοντα απαιτεί ένα μόνο βήμα για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας, όπως γνωρίζοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) παρέχει ένα άλλο επίπεδο προστασίας από τους χάκερ, απαιτώντας επίσης να έχετε κάτι - συχνά ένα τηλέφωνο - το οποίο χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας. Η χρήση του 2FA, επομένως, βελτιώνει σημαντικά την ασφάλειά σας.

Δυστυχώς, το Facebook έχει κατασχεθεί από το 2FA ως έναν κακό τρόπο για να αποκτήσει τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών, ώστε να μπορεί να τους στείλει spam με ειδοποιήσεις μέσω SMS. Για να προσθέσετε προσβολή σε τραυματισμό, οποιαδήποτε προσπάθεια απάντησης σε αυτά τα μηνύματα (όπως με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μήνυμα "STOP") έχει ως αποτέλεσμα η απάντηση να αποστέλλεται στον τοίχο σας στο Facebook.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές εάν τέτοιες κοινοποιήσεις είναι σκόπιμες ή είναι «σφάλμα», αλλά οι χρήστες όπως ο Mathew Green δεν είχαν καμία αμφιβολία για το τι συνέβη με αυτούς.

Πολλοί άνθρωποι προτείνουν ότι το spam SMS του SMS είναι ένα σφάλμα. Μαλακίες. Κάποιος στην FB έκανε μια σκόπιμη απόφαση να "επανασυνδέσει τους χρήστες" με spamming όλους εκείνους τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν εισάγει οι χρήστες 2FA. Δεν υπάρχει πρόβλημα εδώ.

- Μάθιου Πράσινο (@matthew_d_green) 14 Φεβρουαρίου 2018

Facebook Farming: Συμπέρασμα

Το Facebook είναι ύπουλη και η απάντησή του στο σκάνδαλο Cambridge Analytica είναι καθαρός περιορισμός ζημιών. Αν και έχει κάνει θετικές βελτιώσεις (και σχεδιάζει να κάνει περισσότερα), τίποτα δεν θα αλλάξει το βασικό γεγονός ότι το Facebook υπάρχει για να εισβάλει στην ιδιωτική ζωή σας και να επωφεληθεί από τα δεδομένα που κερδίζει ενώ το κάνει. Είμαστε το κοπάδι για το Facebook να γαλακτοκομίζει και να πωλεί ως προϊόν σε όποιον κρίνει κατάλληλο.

Κανένα ποσό παραβίασης των ρυθμίσεων απορρήτου του Facebook που απονέμει να χορηγήσει θα αλλάξει αυτό. Τις τελευταίες ημέρες τα καταστήματα ειδήσεων παντού έχουν ενθαρρύνει τους αναγνώστες να απλώς διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

Αυτό ασφαλώς δεν είναι κακή ιδέα, αλλά ακόμη και η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook δεν επαρκεί για να αποφύγει την παρακολούθηση και την προβολή του από τον κολοσσό των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Σχεδόν κάθε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο διαθέτει Facebook "Like" κουμπιά που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ακόμη και των χρηστών του Facebook.

Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο ότι το Facebook δεν διαγράφει πραγματικά όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει σε εσάς όταν διαγράψετε το λογαριασμό σας.

Αυτό λέει ότι η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook είναι μια καλή αρχή στον αγώνα ενάντια σε αυτό το εταιρικό τέρας που θυσιάζει την προσωπική σας ιδιωτικότητα, την αντικειμενική αλήθεια και τη φιλελεύθερη δημοκρατία στην αλλαγή του κέρδους (σε μεγάλο βαθμό αφορολόγητου). Έχουμε οδηγίες για να το κάνουμε εδώ.

Η πραγματικότητα είναι ότι το Facebook είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των δεδομένων στον κόσμο, και πηγαίνοντας στις αντλίες με τα προσωπικά μας στοιχεία, χρηματοδοτούμε επανειλημμένα την αγελάδα μετρητών.

Πηγή εικόνας

https://itunes.apple.com/us/app/onavo-protect-vpn-security/id577491499?mt=8

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me