Το Fappening και πώς να προστατεύσετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες

Η 31η Αυγούστου 2014 είναι πιθανό να μειωθεί στο ιστορικό του διαδικτύου ως «Fappening 2014». Για να κοπεί μια μακρά και πολύ ταλαιπωρημένη ιστορία σύντομη, ένα μέλος της ιστοσελίδας 4Chan χθες κυκλοφόρησε ένα πλήθος από φιλικές φωτογραφίες σχεδόν εκατό (σχεδόν εξ ολοκλήρου γυναικείων) A-list ηθοποιών, τραγουδιστών και διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Jennifer Lawrence, Avril Lavigne , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza και Winona Ryder.

Καθώς οι ειδήσεις των διαρρεπών φωτογραφιών εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά, πρώτα στην Reddit και στη συνέχεια στα ευρύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργήθηκε μια θύελλα ενδιαφέροντος. #Fappening συνεχίζει να επικρατεί τάση στο Twitter, και το υποσύνολο Fappening μέσα σε λίγες ώρες έφθασε σε πάνω από 40.000 αναγνώστες (με πολλούς άνδρες που κάνουν κομψά αναφορές για την αποκοπή των φωτογραφιών).

Το προκύπτον τσίρκο των μέσων ενημέρωσης έχει διαμαρτυρηθεί για τη διαρροή, αλλά συνεχίζοντας να εκτοξεύει την ιστορία πάνω από τα νέα, ενθάρρυνε το κοινό να αναζητήσει τις φωτογραφίες. Ζητάμε από τους αναγνώστες μας να σέβονται το ιδιωτικό απόρρητο των γυναικών και να μην διαιωνίζουν τη σεξιστική συμπεριφορά ή να ενθαρρύνουν τον ερπυσμό που έλαβε τις φωτογραφίες (και ο οποίος έχει υποσχεθεί να απελευθερώσει περισσότερα έναντι αμοιβής), αντιστατώντας στον πειρασμό να αναζητήσετε και / σε αυτές τις εικόνες.

Όπως η ηθοποιός ταινιών τρόμου Mary Elizabeth Winstead σημειωθεί στο Twitter,

«Σε όσους από εσάς κοιτάζετε τις φωτογραφίες που έλαβα με τον σύζυγό μου εδώ και χρόνια στην ιδιωτικότητα του σπιτιού μας, ελπίζω να αισθάνεστε υπέροχα για τον εαυτό σας».

»Είπε ο Nuff.

Πώς ελήφθησαν οι φωτογραφίες?

Το αρχικό αλεξίπτωτο ισχυρίστηκε ότι έχει αποκτήσει τις γυμνές φωτογραφίες μέσω εκμετάλλευσης που του επέτρεψε να έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στα τηλέφωνα των θυμάτων μέσω των λογαριασμών της Apple iCloud και η προσοχή των μέσων έχει επικεντρωθεί κυρίως σε αυτόν τον τομέα (συμπεριλαμβανομένης της ροής φωτογραφιών της Apple χρησιμότητα και υπηρεσία iCloud backup φωτογραφιών).

Ωστόσο, μερικές από τις φωτογραφίες είναι «selfies» και δείχνουν ξεκάθαρα διασημότητες χρησιμοποιώντας συσκευές Android ή κάμερες web για να τραβήξουν τις φωτογραφίες και μερικές φωτογραφίες έχουν επικαλύψεις σε αυτά που δείχνουν ότι έχουν μεταφορτωθεί χρησιμοποιώντας το Snapchat (μια υπηρεσία με καταγραφή προβλημάτων ασφάλειας ).

Δεδομένου του τεράστιου αριθμού των φωτογραφιών που διαθέτουν τόσο μεγάλη ποικιλία διασημοτήτων, έχει επίσης προταθεί ότι η κοινωνική μηχανική χρησιμοποιήθηκε για να προσεγγίσει τους στόχους (ίσως με κάποια μορφή συλλογικής), να αποκτήσει θέσεις εμπιστοσύνης, όπως οι προσωπικοί βοηθοί ή οι σωματοφύλακες , που θα επέτρεπε την πρόσβαση στα αστέρια. Φυσική κλοπή προσωπικών τηλεφώνων είναι επίσης μια πιθανότητα.

Πώς να αποφύγετε αυτό να σας συμβεί

Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης επικεντρώθηκε στην υπηρεσία iCloud της Apple, αλλά όπως προαναφέρθηκε, αυτό μπορεί να είναι κάπως άδικο για την Apple και παρόμοιες υπηρεσίες, όπως το Dropbox και το Google Drive, παρουσιάζουν παρόμοιους κινδύνους ασφάλειας. Επομένως, παρόλο που αυτές οι σημειώσεις επικεντρώνονται στα iCloud και iDevices, συνιστούμε θερμά στους χρήστες άλλων συσκευών και υπηρεσιών cloud να λαμβάνουν παρόμοιες προφυλάξεις.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφάλεια που υπάρχει στο διαδίκτυο. Όχι μόνο οι κωδικοί πρόσβασης όπως «123456» και «ο κωδικός πρόσβασης» είναι γελοία κοινός, αλλά στην περίπτωση διασημοτήτων, όπου υπάρχουν πολλές προσωπικές πληροφορίες για τη ζωή τους, είναι δύσκολο για τους επιτιθέμενους να μαντέψουν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης για τα ονόματα των οικογενειών τους ή των ζώων συντροφιάς, όπου έχουν ζήσει, τα χόμπι και τα συμφέροντά τους κλπ.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης πρέπει να περιέχει μια μακρά σειρά από τυχαία γράμματα και αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων των συμβόλων και ενός συνδυασμού κεφαλαίων και μη κεφαλαίων. Φυσικά, θυμόμαστε ακόμη και έναν τέτοιο κωδικό πρόσβασης είναι δίπλα μας αδύνατο απλοί θνητοί, πόσο μάλλον ένας για κάθε σημαντικό λογαριασμό, οπότε εδώ μπαίνουν οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης παράγουν τυχαία ασφαλή κωδικούς πρόσβασης, θυμούνται τα για εσάς και ενσωματώνονται με το λειτουργικό σας σύστημα και / ή το πρόγραμμα περιήγησής σας για να κάνουν τη χρήση τους όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη. Παρόλο που ίσως λίγο πιο σκληρή γύρω από τις άκρες από τις εμπορικές προσφορές, όπως το LastPass και το 1Password, συνιστούμε το KeePass για iOS και KeePassX για OSX (και οι δύο πλήρως συμβατές επαναλήψεις του εξαιρετικού KeePass) επειδή είναι ελεύθερες και ανοικτές πηγές.

Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (ή 2ΦΑ) εξασφαλίζει έναν λογαριασμό απαιτώντας ότι ο καθένας που την έχει πρόσβαση δεν χρειάζεται μόνο έναν κωδικό πρόσβασης και ένα όνομα χρήστη, αλλά έναν κωδικό που αποστέλλεται στο τηλέφωνό του, συνδυάζοντας "κάτι που γνωρίζετε" π.χ. το όνομα χρήστη / έχετε "δηλαδή το τηλέφωνό σας.

iCloud 2FA

Οι οδηγίες για την ενεργοποίηση του 2FA για iCloud είναι διαθέσιμες εδώ, αλλά αυτή η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη για παρόμοιες υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google (συμπεριλαμβανομένου του Drive) και το Microsoft (SkyDrive). Μια πληρέστερη λίστα υπηρεσιών που προσφέρουν 2FA είναι διαθέσιμη εδώ.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σημαντικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, το iCloud προσφέρει μια λειτουργία γνωστή ως ροή φωτογραφιών, η οποία δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε ένα iPhone ή iPad και τα ανεβάζει στο cloud. Αυτό θεωρείται ευρέως αδύναμο σημείο ασφαλείας (αν και το iCloud χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES τουλάχιστον 128 bit) και μπορεί να είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε τέτοιο χαρακτηριστικό, ανεξάρτητα από το πόσο χρήσιμο είναι.

συμπέρασμα

Είναι πιθανό οι λογαριασμοί των διασημοτήτων να χάθηκαν από την κακή ασφάλεια στο τέλος του χρήστη και όχι από ένα βασικό μειονέκτημα της τεχνολογίας και ακολουθώντας τα απλά βήματα που περιγράψαμε παραπάνω, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τις πιθανότητες για κάτι παρόμοιο που δεν θα συμβεί ποτέ σε εσάς.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me