GCHQ να επεκτείνει τις πρακτικές hacking μαζικής συσκευής

Ιστοσελίδα ασφαλείας GCHQ


Οι οργανισμοί συλλογής πληροφοριών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκουν να επεκτείνουν σημαντικά τις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας πειρατείας δεδομένων σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν αποτελεσματικότερα τις πιθανές απειλές εθνικής ασφάλειας.

Οι ομάδες πολιτικών ελευθεριών και οι υπερασπιστές ψηφιακής ιδιωτικής ζωής εκφράζουν ανησυχίες για το τι θα σήμαινε μια τέτοια επέκταση του "καθεστώτος παρεμβολών για το χύδην εξοπλισμό" (EI) για την ιδιωτική ζωή των απλών πολιτών.

Το καθεστώς χύμα EI είναι το πλαίσιο που επιτρέπει στους αντιπροσώπους της GCHQ να εισβάλλουν σε μεμονωμένα τηλέφωνα, υπολογιστές, USB sticks και ακόμη και ολόκληρα δίκτυα επικοινωνίας. Η επέκταση της EI έχει εμπειρογνώμονες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής ανησυχούν ότι αυτό θα επιτρέψει στις κυβερνητικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο ελεύθερη βασιλεία για να εκτελέσετε μαζικές snooping πράξεις ανεξέλεγκτες και απεριόριστες.

Όταν ο νόμος περί διερευνητικών δυνάμεων πέρασε από το Κοινοβούλιο το 2016, επικρίθηκε αμέσως από τον Edward Snowden ως το πιο σαρωτικό κυβερνητικό πρόγραμμα επιτήρησης στον δυτικό κόσμο. "Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις νομιμοποίησε την πιο ακραία εποπτεία στην ιστορία της δυτικής δημοκρατίας. Πηγαίνει πέρα ​​από πολλές αυτοκρατορίες, "ο Snowden tweeted την εποχή εκείνη. Ο Λόρδος David Anderson, ανεξάρτητος αναθεωρητής της βρετανικής νομοθεσίας για την τρομοκρατία, σημείωσε το 2016 ότι η ΕΙ θα χρησιμοποιηθεί μόνο "μερικώς" στο πλαίσιο του ΜΠΒ.

Αυτός ο μήνας ο υπουργός ασφαλείας Ben Wallace απέστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφάλειας Dominic Grieve, εξηγώντας ότι η θέση της GCHQ για την EI "έχει εξελιχθεί από τότε που το νόμο περί διερευνητικών δυνάμεων έλαβε το Royal Assent το 2016".

Wallace ουσιαστικά σημαίνει ότι η GCHQ πρέπει να επεκτείνει την ΕΙ ώστε να λογοδοτεί για τις τεχνολογικές εξελίξεις στα εργαλεία επικοινωνίας από τότε. Οι πράκτορες του GCHQ δεν είναι σε θέση να στοχεύσουν σωστά μια ολόκληρη νέα σειρά συσκευών υλικού και εφαρμογών λογισμικού χωρίς την επέκταση του EI.

"Οι λειτουργίες ΕΙ είναι μια κρίσιμη ικανότητα για τις υπηρεσίες ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών μας, προκειμένου να διατηρηθεί η χώρα ασφαλής. Μετά το πέρασμα του νομοσχεδίου, το περιβάλλον των επικοινωνιών εξακολούθησε να εξελίσσεται, ιδίως όσον αφορά το φάσμα των συσκευών υλικού και των εφαρμογών λογισμικού που πρέπει να στοχεύουν. Επιπλέον, η ανάπτυξη λιγότερο παραδοσιακών συσκευών και η χρήση αυτών των τεχνολογιών από τα άτομα που ενδιαφέρουν έχουν προχωρήσει σημαντικά. Μετά από μια ανασκόπηση της τρέχουσας επιχειρησιακής και τεχνικής πραγματικότητας, η GCHQ επανεξέτασε την προηγούμενη θέση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστεί να εκτελέσει μεγαλύτερο ποσοστό της τρέχουσας στο εξωτερικό επικεντρωμένης επιχειρησιακής δραστηριότητας με τη χρήση του καθεστώτος ευρείας κλίμακας EI από ό, τι προβλεπόταν αρχικά », εξηγεί ο Wallace στην επιστολή του.

Η σημαντική επέκταση του ήδη εκτεταμένου φάσματος της κρατικής επιτήρησης δεν είναι καθόλου βολική για τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Hanna Couchman, υπεύθυνη για τη διαφωτισμό και την πολιτική της Liberty, έχει ως στόχο να αποδείξει ότι η μαζική επιτήρηση δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί σε μια δημοκρατία που σέβεται τα δικαιώματα.

Ο Couchman εξηγεί: "Μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές του καθεστώτος παρακολούθησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η χρήση των" χύμα δυνάμεων ". Αυτές οι εξουσίες επιτρέπουν στο κράτος να εκτοξεύει και να διατηρεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να είστε ύποπτοι για οποιοδήποτε έγκλημα ή αδίκημα για να παραβιάσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς - ή, πιθανότατα, σε έναν τεράστιο αριθμό από εμάς. Ένα χύμα ένταλμα θα μπορούσε να ισχύει για ολόκληρο τον πληθυσμό. "

Το απεριόριστο πεδίο εφαρμογής της προτεινόμενης επέκτασης της μαζικής επιτήρησης θα επέτρεπε μια τρομακτική προοπτική για τους ιδιώτες. Ο Couchman και άλλοι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν αυτό να συμβεί χωρίς μάχη: "Η ελευθερία έχει αγωνιστεί εδώ και καιρό ενάντια στις εξουσίες μαζικής επιτήρησης. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υιοθετήσει μια σειρά από βαθιά ενοχλητικά καθεστώτα επιτήρησης και η Liberty ανέκαθεν ανέβηκε στην πρόκληση να αντισταθεί σε αυτές τις επεμβατικές κρατικές εξουσίες ».

Ο Couchman συνεχίζει να προειδοποιεί ότι η μαζική επιτήρηση "μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για την πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες μας - τα μηνύματά μας στους φίλους και την οικογένειά μας, τους ιστότοπους που επισκεπτόμαστε και τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο, όπου πηγαίνουμε και ποιοι είμαστε μαζί μας. Και αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουμε ανησυχητικά λεπτομερή προφίλ για εμάς. "Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτός ο τύπος μαζικών απεριόριστων πρακτικών επιτήρησης από κυβερνητικές υπηρεσίες μπορεί να έχει βαθύ αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη συμπεριφορά στο σύνολό της. Η μαζική παρακολούθηση επιτρέπει την εισβολή της ιδιωτικής ζωής τόσο διεισδυτική που μπορεί να προκαλέσει την αυτο-λογοκρισία των ατόμων και να αλλάξει πλήρως τη συμπεριφορά τους, υποστηρίζει ο Couchman.

Η σκέψη να ζείτε κάτω από τη συνεχή σκιά του να έχετε κάθε ηλεκτρονική σας αλληλεπίδραση ανοιχτή σε έλεγχο από κυβερνητικές υπηρεσίες είναι αναμφισβήτητα ανυπόφορη για πολλούς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε αυτόν τον έλεγχο και να διασφαλίσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Με την επικείμενη επέκταση των μαζικών ανεξέλεγκτων πρακτικών επιτήρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να κρυπτογραφείτε την διαδικτυακή σας κυκλοφορία με ένα VPN. Χρησιμοποιώντας μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες VPN του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορείτε εύκολα να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο και να διατηρήσετε τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα διαρκώς προσβάσιμα σε κυβερνητικούς πράκτορες.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 7

map