Το Hotspot Shield κατηγορήθηκε για το Snooping στους Χρήστες

Αυτή την εβδομάδα, δημιουργήθηκε μια αντιπαράθεση στον κόσμο των εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN). Περιβάλλει έναν αμερικανικό πάροχο που ονομάζεται Hotspot Shield. Η επιχείρηση VPN βρίσκεται γύρω από το 2008. Από τότε έχει απολαύσει συνολικά περίπου 500 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό ποσό λήψεων. Το VPN έχει συγκεντρώσει αυτά, προσφέροντας δωρεάν την υπηρεσία σε περίπου 97% των χρηστών του.

Τώρα, μια ομάδα υπεράσπισης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ονομάζεται Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (CDT) έχει καταθέσει μια καταγγελία 14 σελίδων στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), διευκρινίζοντας τι θεωρεί ότι είναι "αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές." Αυτή η είδηση ​​ήρθε ως έκπληξη για μένα, καθώς γνωρίζω ότι η αναθεώρηση ProPrivacy.com του Hotspot Shield λέει στους αναγνώστες (στην ενότητα Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας) ότι:

"Οι όροι υπηρεσίας του Hotspot Shield δίνουν στην εταιρεία το δικαίωμα να συλλέγει πληροφορίες δραστηριότητας χρήστη και να" μοιράζεται "αυτές τις πληροφορίες με τρίτους."

Ήρθα σε επαφή με το CDT άμεσα για να λάβω λίγο περισσότερες πληροφορίες για το τι θεωρούσε ότι το Hotspot Shield έκανε λάθος. Ο Joseph Jerome του CDT δήλωσε στο ProPrivacy.com τα εξής:

"Θα έλεγα ότι η κριτική της ProPrivacy αναδεικνύει ακριβώς τι κάνει το Hotspot Shield λάθος. Όπως επισημαίνει η ανασκόπηση, υπάρχει πολλή μυστική παρακολούθηση που συμβαίνει με το Hotspot Shield και μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι κάνει και δεν κάνει το VPN, ειδικά όταν πληρώνετε για το "ad δωρεάν" εκδοχή. Αυτό είναι παραπλανητικό και άδικο για τους καταναλωτές. Τελεία.

"Η πολιτική απορρήτου του Hotspot Shield δεν είναι ξεκάθαρη. Είναι επίσης θαμμένος κάτω από τις δηλώσεις στο κατάστημα εφαρμογών ότι το VPN δεν έχει αρχεία καταγραφής, προστατεύει την εμπιστευτικότητα και την ανωνυμία και δεν μοιράζεται "προσωπικός" πληροφορίες. Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές για αυτή την κατάσταση; Το Hotspot Shield δεν μπορεί να έχει τα πράγματα και οι δύο τρόποι - VPNs δεν μπορούν να πουν ένα πράγμα και να κάνουν άλλο όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτή είναι μια θεμελιώδης αρχή του τμήματος 5 της απαγόρευσης του FTC Act απέναντι στις αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές. "

Προσωπικές πληροφορίες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτική απορρήτου του Hotspot Shield δεν είναι καθόλου αδέξια δίπλα στις απαιτήσεις του στο App Store. Στο Android Play Store, το VPN λέει,

"Μεταμφίεση της ταυτότητάς σας στο διαδίκτυο και πρόσβαση σε αποκλεισμένες εφαρμογές και ιστότοπους με το Hotspot Shield, διατηρώντας παράλληλα τις δραστηριότητές σας στο κινητό ανώνυμες, ιδιωτικές και ασφαλείς!"

Η δήλωση αυτή σίγουρα δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με μια υπηρεσία που παραδέχεται στην πολιτική της τη συλλογή δεδομένων και την κοινοποίησή τους σε τρίτους. Αυτή είναι μια πρακτική που πάντα καταδικάζουμε εδώ στο ProPrivacy.com - είναι ένας από τους πολλούς λόγους που προειδοποιούμε τους ανθρώπους από τις δωρεάν υπηρεσίες VPN.

Μια περιστασιακή ματιά στην πολιτική απορρήτου Hotspot Shield, η οποία ενημερώθηκε για τελευταία φορά το 2015, δημιουργεί αμέσως ένα φρύδι:

"Εκτός από όσα εξηγούνται στην παρούσα ανακοίνωση, το AnchorFree δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες σχετικά με εσάς όταν χρησιμοποιείτε την Υπηρεσία. Οι "προσωπικές πληροφορίες", οι οποίες επίσης αναφέρονται ως προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, είναι πληροφορίες που μπορεί να συνδέονται με ένα συγκεκριμένο άτομο.

"Παραδείγματα προσωπικών πληροφοριών περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διεύθυνση αλληλογραφίας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και την πιστωτική κάρτα ή άλλα στοιχεία χρέωσης. Σημειώστε, ωστόσο, ότι για τους σκοπούς αυτής της ειδοποίησης περί απορρήτου, το AnchorFree δεν περιλαμβάνει τη διεύθυνση IP ή το μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής σας μέσα στον ορισμό των Προσωπικών Πληροφοριών. "

Η ιδέα ότι οι διευθύνσεις IP δεν πρέπει να θεωρούνται προσωπικές πληροφορίες είναι γελοία. Με διατύπωση όπως αυτή, η καταγγελία του CDT προς την FTC σίγουρα αρχίζει να βυθίζεται.

Cdt Grab

Πολλά θέματα

Όπως επισημαίνει η αναθεώρησή μας, το Hotspot Shield έχει και άλλα προβλήματα. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) αποκάλυψε ότι οι εφαρμογές του Hotspot Shield περιέχουν λογισμικό παρακολούθησης. Αυτά καταγράφουν και τις δραστηριότητές τους και πωλούν αυτά τα δεδομένα στους διαφημιζόμενους. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πέντε διαφορετικές βιβλιοθήκες παρακολούθησης κρυμμένες μέσα στον κώδικα του Hotspot Shield.

Επιπλέον, η μελέτη CSIRO διαπίστωσε ότι το Hotspot Shield ανακατευθύνει τους χρήστες σε συνδέσμους θυγατρικών όταν εισέρχονται σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ιστού όπως το eBay, το Alibaba, το Best Buy, το Target, το Macy's και άλλοι. Έτσι, όταν ένας χρήστης του Hotspot Shield αγοράζει κάτι από αυτές τις ιστοσελίδες, το Anchor Free λαμβάνει μια προμήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η μητρική εταιρεία του Hotspot Shield, Anchor Free, έχει ξεχωριστή επιχείρηση που εξυπηρετεί διαφημίσεις Hotspot Shield - τόσο στην εφαρμογή όσο και στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

Άγκυρα ελεύθερη

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τον Τακτικό

Τα δίκτυα VPN που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν πρέπει πάντα να θεωρούνται με καχυποψία. Η παροχή μιας γρήγορης και αξιόπιστης υπηρεσίας VPN με ισχυρή κρυπτογράφηση, πολλούς διακομιστές και μια στεγανή πολιτική απορρήτου δεν θα είναι δωρεάν για τον τελικό χρήστη εκτός εάν το VPN δημιουργήσει μια ροή εσόδων αλλού.

Βεβαίως, ορισμένα δίκτυα VPN προσφέρουν αξιόπιστες δωρεάν υπηρεσίες VPN που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν τους χρήστες να προσυπογράφουν την πλήρη υπηρεσία υψηλής ποιότητας. Αυτά τα δωρεάν δίκτυα VPN δεν θυσιάζουν το απόρρητο των χρηστών τους. Ωστόσο, περιορίζουν την υπηρεσία με όρια εύρους ζώνης ή όρια χρήσης περίπου 500 Mb το μήνα.

Το Hotspot Shield, από την άλλη πλευρά, εμπίπτει σε μια διαφορετική κατηγορία δωρεάν VPN. Προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία με τη χρήση διαφημίσεων για τη δημιουργία ροής εσόδων. Η πολιτική απορρήτου δηλώνει σαφώς ότι θα συλλέγει και μοιράζεται δεδομένα με τρίτους. Το ερώτημα είναι, ποια είναι αυτά τα δεδομένα; Και το VPN κάνει κάτι ριζικά λανθασμένο?

Ερωτηματικό

Μια άρνηση

Αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με το Hotspot Shield για να δώσουμε στην εταιρεία την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις της σχετικά με τους ισχυρισμούς του CDT. Μου έδωσε την ακόλουθη επίσημη δήλωση:

"Το AnchorFree είναι αναγνωρισμένος ηγέτης στην ιδιωτική ζωή των καταναλωτών και στην ελευθερία του Διαδικτύου. Η εφαρμογή μας Hotspot Shield εμπιστεύεται πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι στηρίζονται σε αυτήν για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του κόσμου. Πιστεύουμε ακράδαντα στο ιδιωτικό απόρρητο του καταναλωτή.

"Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες που μας παρέχουν οι χρήστες του Hotspot Shield δεν συνδέονται ποτέ με τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο όταν χρησιμοποιούν το Hotspot Shield, δεν αποθηκεύουμε τις διευθύνσεις IP των χρηστών και προστατεύουμε τα προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία των χρηστών τόσο από τρίτους όσο και από εμάς.

"Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για το αντίθετο από μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, είναι αβάσιμοι. Ενώ συγχαρούμε το CDT για την αφοσίωσή του στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, μας εξέπληξαν οι ισχυρισμοί αυτοί και εκφράσαμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι το CDT δεν μας έρχεται σε επαφή με για να συζητήσουμε τις ανησυχίες τους ».

Όπως μπορείτε να δείτε, το VPN ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει διευθύνσεις IP ή προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες. Αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της πολιτικής απορρήτου ότι οι διευθύνσεις IP δεν θεωρούνται "προσωπικές πληροφορίες" και ότι η επιχείρηση θα αποθηκεύσει δεδομένα και θα την μοιραστεί με τρίτους. Τόνισα αυτό στον Τιμ Τσόριεφ από το Anchor Free, στον οποίο απάντησε,

"Δεν διατηρούμε τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών μας ή τις πουλάμε σε τρίτους. Δεν συλλέγουμε τις IP διευθύνσεις των χρηστών μας.

"Έχετε δίκιο ότι η υπάρχουσα πολιτική απορρήτου μας στέλνει λάθος μήνυμα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ενημέρωσης για να αντικατοπτρίσουμε την πραγματικότητα γύρω από το πώς λειτουργούν τα συστήματά μας και η πραγματικότητα είναι ότι πολλά από τα παρακάτω στοιχεία δεν είναι ακριβή. "

Μια ιστορία επιτυχίας?

Όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών, είναι σημαντικό οι πολιτικές απορρήτου των επιχειρήσεων να εξετάζονται λεπτομερώς. Οι λανθασμένες διατυπώσεις και οι σύγχρονες πολιτικές απορρήτου που αφήνουν ένα στοιχείο αμφιβολίας μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικές για τους καταναλωτές. Επιπλέον, μπορούν να οδηγήσουν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι παίρνουν ένα επίπεδο υπηρεσιών που στην πραγματικότητα δεν είναι.

Στην περίπτωση των VPN - όπου οι άνθρωποι βασίζονται στην υπηρεσία για να τους παρέχουν προστασία της ιδιωτικής ζωής - αυτή η αναγκαιότητα είναι ακόμη πιο οξύ. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε το CDT για την επίκληση αυτού του ζητήματος από την FTC.

Αν θέλουμε να λάβουμε τα σχόλια της Hotspot Shield στην ονομαστική τους αξία, φαίνεται ότι το VPN πιστεύει ότι δεν χειρίστηκε λανθασμένα τα δεδομένα των χρηστών του. Αυτό είναι απολύτως εφικτό. Εδώ στο ProPrivacy.com καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι δύσκολο για τα VPNs να διατηρούν συγκεκριμένα αρχεία για τους χρήστες τους χωρίς να αποθηκεύουν επίσης προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι δυνατό για ένα VPN να γνωρίζει πόσους χρήστες έχει μέσα σε μια συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να διατηρεί στην πραγματικότητα αρχείο για τη διεύθυνση IP κάθε χρήστη.

Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε την έρευνα της FTC για να είμαστε σίγουροι ότι αυτό συμβαίνει. Ωστόσο, η πρόταση του Hotspot Shield ότι σχεδιάζει να ενημερώσει την πολιτική απορρήτου είναι ασφαλώς καλή είδηση. Από όσο γνωρίζω, αυτό ακριβώς ήθελε να βγάλει το CDT: σαφήνεια για τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου, η καταγγελία φαίνεται να έχει ήδη οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα.

Μπερδεμένη Γυναίκα

Πρέπει να χρησιμοποιώ Ασπίδα Hotspot?

Είτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το VPN Anchor Free είτε όχι, εξαρτάται από εσάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν καλύτερες VPN από εκεί, με καλύτερες πολιτικές απορρήτου.

Ωστόσο, το Hotspot Shield έχει τα πλεονεκτήματά του εάν θέλετε ένα VPN να ξεμπλοκάρετε περιεχόμενο σε απευθείας σύνδεση σε ένα έθνος όπου υπάρχει λογοκρισία. Εάν χρειάζεστε ένα VPN για να περιηγηθείτε σε αυστηρές ιστοσελίδες ενός ιδιοκτήτη ή σε μπλοκ που επιβάλλονται από άλλο τοπικό διαχειριστή δικτύου (όπως ένας χώρος εργασίας), το Hotspot Shield θα κάνει επίσης το τέχνασμα. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή ενώ βρίσκεστε σε δημόσιο WiFi (έτσι ώστε οι χάκερς να μην μπορούν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης και τα τραπεζικά σας στοιχεία) και σε ιδιωτικές (από τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου και την κυβέρνηση). Το Hotspot Shield κάνει αυτά τα πράγματα με επιτυχία.

Στο τέλος, πρέπει να αναρωτηθείτε ποιο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής επιθυμείτε. Αν ένα δωρεάν VPN που σας εξυπηρετεί και κάνει χρήματα έξω από εσάς δεν αποτελεί ιδιαίτερη μέριμνα, τότε το Hotspot Shield μπορεί να είναι θετικό. Πολλοί άνθρωποι σε τοποθεσίες όπως η Τουρκία και η Ουκρανία χρησιμοποιούν το VPN με επιτυχία για να ξεπεράσουν τα χτυπήματα της κυβερνητικής ιστοθέσης.

Στο τέλος της ημέρας, εάν ένα VPN είναι ελεύθερο, θα πρέπει να θεωρείται με καχυποψία. Αν θέλετε το καλύτερο απόρρητο που διατίθεται στο διαδίκτυο, τότε θα πρέπει να δαγκώσετε τη σφαίρα και να επενδύσετε σε μια κορυφαία υπηρεσία VPN.

Δοχείο μελιού

Τελικές σκέψεις

Τέλος, θυμηθείτε ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι το Hotspot Shield, στην πραγματικότητα, κάνει περισσότερα λάθη από ό, τι παραδέχεται. Σε μια χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να είναι ακόμη και ένα honeypot. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτρέψουν στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να πωλούν δεδομένα σε τρίτους, πολλοί Αμερικανοί πολίτες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν VPN. Το Hotspot Shield έχει απολαύσει μια ιδιαίτερα μαζική εισροή.

Αυτό αφορά, επειδή το VPN εδρεύει στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε εύκολα να επιδοθεί ένα ένταλμα και να παραγγείλει διαταγή και θα μπορούσε να συγκεντρώνει κρυφά δεδομένα για την αμερικανική κυβέρνηση. Μόνο για αυτόν τον λόγο, αυτή η ιστορία θα αξίζει να παρακολουθήσετε. Ίσως αξίζει να μείνετε μακριά από το Hotspot Shield έως ότου η FTC αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην υπηρεσία.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστωτική ετικέτα τίτλου: αρχική σελίδα Hotspot Shield.

Πιστωτικές κάρτες: CDT, Anchor Free, amasterphotographer / Shutterstock.com
Peshkova / Shutterstock.com
NatBasil / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me