IPVanish Συνέντευξη

Αυτό είναι ένα αντίγραφο μιας προφορικής συνέντευξης που έκανα με τους τύπους στο IPVanish. Το έχω επεξεργαστεί για ευκρίνεια, αλλά στοχεύω να διατηρήσω τον συνομιλητικό τόνο της συνομιλίας μας.

Γεια σας παιδιά, σας ευχαριστώ που συμφωνήσατε να συνομιλήσετε μαζί μου. Μπορείτε να εισαγάγετε τον εαυτό σας και να εξηγήσετε τι κάνετε στην IPVanish?

Jeremy: Σίγουρα είμαι ο Jeremy Palmer, Αντιπρόεδρος του Προϊόντος και του Μάρκετινγκ. Μπήκα στην εταιρεία σχεδόν πριν από τρία χρόνια. Ξεκίνησα στο τμήμα μάρκετινγκ βοηθώντας την IPVanish να αυξήσει το κανάλι θυγατρικών μας. Πιο πρόσφατα, τους τελευταίους μήνες, έχω μεταφερθεί σε έναν επικεντρωμένο στο προϊόν ρόλο, βοηθώντας επίσης να διαμορφώσω την κατεύθυνση του προϊόντος της IPVanish.

Τζέρεμι Πάλμερ 2

Josh: Είμαι ο Josh Tway, Αρχιτέκτων VPN. Έχω με την εταιρεία εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια. Έχω φορέσει πολλά καπέλα με την πάροδο των ετών, και έχουν μεταβαίνουν περισσότερο σε επαναληπτικό ρόλο προϊόντος για IPVanish. Θα πρέπει να προσθέσω ότι ανέπτυξα τις πρώτες δύο εκδόσεις των δύο εφαρμογών μας Mac και iOS για το IPVanish.

Μπορείτε να μου πείτε λίγο για την IPVanish ως εταιρεία - πώς, πότε και γιατί δημιουργήθηκε?

Jeremy: Οι ρίζες του IPVanish πραγματικά επιστρέφουν στο 2001-2002. Ξεκίνησε με μια εταιρεία που ονομάζεται Highwinds Network Group, η οποία ξεκίνησε στη βιομηχανία Usenet. Κατέχει πολλά από τα μεγάλα εμπορικά σήματα της κατηγορίας Usenet, όπως το Usenet Server και το News Hosting και άλλα.

Το 2008, το Highwinds Network Group αξιοποίησε την υποδομή που χρησιμοποιούσαν για την εκτόξευση του δικτύου περιεχομένου (CDN) για την Usenet. Το 2012, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την υποδομή δικτύου μας (και πάλι) για να ξεκινήσουμε μια υπηρεσία VPN παγκόσμιας κλάσης.

Τότε, ο Josh και κάποιοι άλλοι από την ομάδα μηχανικών μας συγκεντρώθηκαν και σχημάτισαν την πρώτη ιδέα προϊόντος για την IPVanish. Έτσι πηγαίνει πίσω στο 2012. Josh - ίσως μπορείτε να αναλάβετε και να μιλήσετε για τις πρώτες ημέρες της IPVanish και πού είμαστε σήμερα?

Josh: Ξεκινήσαμε αρχικά με μια εφαρμογή των Windows και έπειτα λίγο αργότερα μου ζητήθηκε να αναπτύξω την εφαρμογή Mac.

Αρχικά, υποστηρίζαμε μόνο L2TP, PPTP και περιορισμένο OpenVPN. Είναι διασκεδαστικό να δούμε πολλά που έχουμε μεγαλώσει. Γρήγορα τα επόμενα χρόνια και το έργο που μπορούμε να κάνουμε με τα διάφορα λειτουργικά συστήματα έχει αυξηθεί πραγματικά και οι χώρες που υποστηρίζουμε έχουν αυξηθεί και αυτό που προσφέρουμε έχει αυξηθεί.

Ήταν εκπληκτικό να δούμε και ήταν μια μεγάλη διαδρομή. Η εστίαση της ασφάλειας στη βιομηχανία έχει αυξηθεί, όπως και η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες μας είναι ασφαλείς. Τώρα υποστηρίζουμε τα IKEv2, OpenVPN, OpenVPN Scramble. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε το PPTP για πελάτες παλαιού τύπου

Jeremy: Ένα πράγμα που θα πω για το PPTP είναι ότι το υποστηρίζουμε τεχνικά για πελάτες που το προτιμούν (για ορισμένες περιπτώσεις χρήσης). Αλλά σίγουρα δεν το διαφημίζουμε και δεν το συνιστούμε σε κανέναν από τους πελάτες μας. Φυσικά, προσπαθούμε να τα καταφέρουμε σε ένα πιο ασφαλές και ενημερωμένο πρωτόκολλο.

Josh: Ναι, είναι μόνο εκεί επειδή ορισμένοι πελάτες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Αλλά ήταν ενδιαφέρον να αλλάξουμε σε μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση.

Jeremy: Νομίζω ότι έχουμε μέχρι 1000+ διακομιστές τώρα σε 60+ χώρες και δεν είμαι σίγουρος για τον συνολικό αριθμό των τοποθεσιών που αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα! Έτσι ναι, έχουμε βιώσει μαζική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ήταν μια διασκεδαστική βόλτα!

Τι πιστεύετε ότι προσφέρει η IPVanish που την ξεχωρίζει από άλλες υπηρεσίες VPN?

Jeremy: Νομίζω ότι ο αριθμός ένα διαφοροποιητής μεταξύ μας και των άλλων δικτύων έξω εκεί είναι ότι έχουμε στην ιδιοκτησία και λειτουργούν το 90% του δικτύου μας. Έχουμε τα δικά μας σημεία παρουσίας (POPs) όπου ελέγχουμε το rack και το stack (την πλήρη διαμόρφωση). Αυτό μας επιτρέπει να βελτιστοποιούμε τις ταχύτητες, να βελτιστοποιούμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Ξέρω ότι εσείς (ProPrivacy.com) ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα δοκιμή ταχύτητας η οποία μας χαρακτηρίζει με συνέπεια στα τρία πρώτα και συχνά το κορυφαίο σε διάφορες δοκιμές. Πιστεύω λοιπόν ότι η ταχύτητα, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια της λειτουργίας του δικού μας δικτύου είναι αυτό που πραγματικά μας χωρίζει.

Υπάρχει ένας τεχνικός λόγος που λέω ότι κατέχουμε το 90% του δικτύου μας αντί του 100%, και έτσι μπορούμε να προσφέρουμε συγκεκριμένες τοποθεσίες στη βάση πελατών μας. Για παράδειγμα, δεν θα ήταν πολύ συνετό από εμάς να ανοίξουμε ένα κέντρο δεδομένων ή POP στην Αλβανία.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι πάροχοι όπου μπορούμε να μισθώσουμε υλικό από την υποδομή μας. Αυτό θα ήταν όπου το άλλο 10% της κυκλοφορίας δικτύου μας, και όπου ελέγχεται.

Josh: Σίγουρα προτιμάμε να κάνουμε το δικό μας δίκτυο, τα δικά μας κέντρα δεδομένων και τους δικούς μας διακομιστές όπου είναι εφικτό. Αλλά όπως είπε ο Τζέρεμι, δεν είναι πάντα τεχνικά εφικτό να βρίσκεσαι σε μια θέση. Όμως οι πελάτες το απαιτούν, οπότε παρέχουμε αυτό που χρειάζονται.

Δεν είμαι ο μόνος που έχει βρεθεί στο IPVanish από πολύ νωρίς. Υπάρχει μια σφιχτά δεμένη ομάδα από εμάς που είναι πραγματικά αφιερωμένη σε αυτό που κάνουμε και αυτό που παρέχουμε. Νομίζω ότι αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε, πραγματικά μας νοιάζει πραγματικά τι κάνουμε.

Έτσι απλώς για να διευκρινιστεί: όταν λέτε ότι είστε κύριος του δικού σας δικτύου, εννοείτε ότι είστε κύριος των δικών σας VPN servers?

Jeremy: Ναι, και έχουμε μια μεγάλη ραχοκοκαλιά που αξιοποιούμε επίσης - το πραγματικό δίκτυο οπτικών ινών.

Δεν είχα πλήρη επίγνωση αυτού. Ξέρω ότι το VyprVPN έχει κάτι παρόμοιο.

Josh: Η ιστορία με το Highwinds Network Group έρχεται βολικό. Περάσαμε χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου μας με ίνες και μας αρέσει να το χρησιμοποιούμε όταν μπορούμε! Είναι κάτι που μας χωρίζει, επειδή πολλοί από τους ανταγωνιστές μας χρησιμοποιούν εικονικούς διακομιστές ή μισθώσουν φυσικούς διακομιστές και πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν ραχοκοκαλιά στο Διαδίκτυο για να καλέσουν δικά τους.

Αυτό είναι εντυπωσιακό! Αναφέρατε το IKEv2 ότι αναπτύσσετε. Μπορείτε να μου πείτε λίγο περισσότερο γι 'αυτό?

Josh: Αυτό ήταν ένα διασκεδαστικό όταν ανακοινώθηκε στο WWDC 2014. Η Apple επρόκειτο να υποστηρίξει τις εγγενείς συνδέσεις VPN στο iOS. Έπρεπε να είμαι εκεί, και έτσι έμαθα νωρίς το τι συνέβαινε. Έτσι ο ίδιος και ένας από τους διαχειριστές του διαδικτύου μας, ο μηχανικός sys-Zeph Gillen πέρασε μερικούς μήνες εκείνο το καλοκαίρι που αγωνίστηκαν πραγματικά και κατέγραψαν την εσωτερική λειτουργία του IKEv2.

IPVanish Josh Tway

Σε ό, τι αφορά μου, το IKEv2 δεν είναι μια ώριμη τεχνολογία στο ίδιο επίπεδο με το OpenVPN. Δεν έχει δοκιμαστεί κατά του NSA με τον ίδιο τρόπο. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό;?

Josh: Είναι μια αυξανόμενη τεχνολογία, και υπάρχουν πολλά RFCs και κοινοτικές αξιολογήσεις από ομοτίμους για το υποκείμενο πρωτόκολλο. Η ίδια η Apple το βάζει προς τα εμπρός ως ο νούμερο ένα για την ενθυλάκωση ολόκληρου του TCP layer - απλά για να καταρρεύσει τείχη προστασίας όταν το UDP είναι μπλοκαρισμένο.

Το OpenVPN βασίζεται σε όσους θέλουν να το κάνουν, ενώ το IKEv2 είναι ένα σαφώς καθορισμένο πρωτόκολλο που έχει υποστηριγμένο πρότυπο back-end. Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο, επειδή ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει λογισμικό για να κάνει το ίδιο το πρωτόκολλο.

Έτσι, ενώ αυξάνεται κατά την υιοθεσία, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υπολογίζουν πώς να το διαμορφώσουν. Νομίζω ότι το λογισμικό όπως το strongSwan πρέπει να μάθει ότι ίσως δεν είχαν κάποια πράγματα σωστά σε κλίμακα. Αλλά είναι σίγουρα ένα ώριμο πρωτόκολλο - το ίδιο το πρωτόκολλο είναι γεμάτο ροκ.

Jeremy: Νομίζω ότι στις δοκιμές μας βρήκαμε ότι ήταν πιο αποτελεσματική από την OpenVPN.

Josh: Ναι, φυσάει το OpenVPN από το νερό στις περισσότερες περιπτώσεις. Και υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό (δεν θέλω να πω πάρα πολύ, όπως δεν θέλω να δώσω όλα τα μυστικά μας στους ανταγωνιστές!) Που μπορούν πραγματικά να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα. Ορισμένα πράγματα είναι προφανή, όπως οδηγίες για τη βελτίωση της κρυπτογράφησης, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε για να τα επιταχύνουμε.

Η υποκείμενη βάση του IKEv2 είναι IPsec, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Internet Key Exchange 2 (IKEv2) εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της στοίβας IPSec.

Ναι, καταλαβαίνω ότι είναι δημοφιλές με VPN αυτή τη στιγμή χάρη στα αυξημένα οφέλη απόδοσης, αλλά αναρωτιόταν περισσότερο πώς συγκρίνεται με το OpenVPN στο μέτωπο ασφαλείας?

Josh: Για την ασφάλεια, το IKEv2 είναι σίγουρα το πρωτόκολλο επιλογής μου και το εμπιστεύομαι περισσότερο από ότι εμπιστεύομαι πολλά πράγματα με πρωτόκολλο. Σίγουρα περισσότερο από PPTP! Σίγουρα περισσότερο από L2TP. Και θα πάω μέχρι να πω ότι στα περισσότερα συστήματα αν είχα μια επιλογή μεταξύ του OpenVPN και του IKEv2, θα πήγαινα με το IKEv2 κάθε μέρα.

Jeremy: Το OpenVPN μπορεί να είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου το IKEv2 είναι αποκλεισμένο - το OpenVPN που περνάει από τις τυπικές θύρες SSL (θύρα TCP 443) μπορεί να σας φτάσει εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε και τα δύο πρωτόκολλα σε κάθε πελάτη.

Αλλά, βεβαίως, τείνουμε να πάμε με αυτό που είναι πιο αποδοτικό. Πολλοί πελάτες μας θέλουν πραγματικά το VPN να λειτουργεί σαν κανονική σύνδεση στο διαδίκτυο - δεν θέλουν να επιβραδυνθούν καθόλου. Έχουμε διαπιστώσει ότι το IKEv2 τους φέρνει πιο κοντά σε αυτό από το OpenVPN.

Νομίζω ότι είναι αρκετά δίκαιο. Ευχαριστώ για τη διορατικότητα! Έτσι, τι νομίζετε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πραγματικά οι χρήστες VPN πρέπει να καταλάβουν?

Josh: Όταν δεν βρίσκεστε σε ένα VPN, όλη η κυκλοφορία σας θα είναι καθαρή. Πολλοί άνθρωποι λένε, "Αλλά χρησιμοποιώ το HTTPS, οπότε δεν έχει σημασία." Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Οι κακόβουλοι παροχείς DNS μπορούν να σημαίνουν ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικό ιστότοπο από εκείνον που υποτίθεται ότι και μερικές πολύ επιδέξιες επιθέσεις από τον άνθρωπο στη μέση μπορεί να σας κοστίσει. Το πιο ξεκάθαρο, όμως, είναι ότι ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου εξακολουθεί να καταγράφει κάθε αναζήτηση που κάνετε για κάθε φιλοξενία. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN αυτό δεν συμβαίνει - είστε περισσότερο εγγυημένο απόρρητο για τη χρήση του ISP σας.

Και όταν χρησιμοποιείτε ένα hotspot, κανείς μπορεί να παρακολουθήσει την κίνηση αυτή. Έτσι πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας, και μπορείτε να κάνετε HTTPS λάθος όλη την ημέρα. Όχι κάθε δικτυακός τόπος κάνει HTTPS, και πολλοί δεν το κάνουν όσο μπορείτε να σκεφτείτε. Ένα VPN βοηθά στην προστασία της διαδικτυακής σας μεταφοράς.

Πιστεύετε λοιπόν ότι υπάρχουν παγίδες που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες VPN?

Jeremy: Ένα VPN είναι σίγουρα μέρος της στοίβα σας ιδιωτικότητας και ασφάλειας, αλλά δεν είναι πλήρες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τα πράγματα όπως έναν αποκλεισμό διαφημίσεων και να κατανοήσετε τι ένα VPN μπορεί και δεν μπορεί να κάνει για εσάς όσον αφορά τη διατήρηση του απορρήτου σας.

Ένα VPN είναι ένα κρίσιμο κομμάτι αυτού, και σε ορισμένες περιπτώσεις το πιο σημαντικό κομμάτι, αλλά δεν είναι πλήρες. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να καταλάβουν ότι 100% ανωνυμία δεν είναι δυνατή, αλλά μπορείτε να πάρετε αρκετά κοντά, αν χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία που έχουν διαμορφωθεί με τον σωστό τρόπο.

Δυστυχώς, νομίζω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται μερικές φορές ανίκητοι και πρέπει να καταλάβουν ότι είστε τόσο ισχυροί όσο ο ασθενέστερος σύνδεσμός σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα backdoor στο λογισμικό σας ή κάποια άλλη αδυναμία που δεν έχετε σκεφτεί από την άποψη της υγιεινής του απορρήτου σας.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε θέματα ιδιωτικού απορρήτου και να κατανοήσετε το ρόλο ενός VPN ώστε να μπορείτε να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να παραμείνετε ιδιωτικοί και ασφαλείς σε απευθείας σύνδεση.

Josh: Ένα καλό παράδειγμα αυτής της παγίδας προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής συνομιλίας χθες. Άλλοι πάροχοι VPN εκεί έξω δεν θα πάει πολύ καλά με την κατοχή άλλων VPN στο σύστημά σας. Στο τέλος της ημέρας, ένα VPN κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σας - δεν μπορεί να σας προστατεύσει από ένα άλλο πρόγραμμα που αγωνίζεται για προσοχή που στέλνει τα αιτήματά σας DNS σε κάπου αλλού.

Jeremy: Και αν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook ενώ βρίσκεστε σε VPN, είναι αρκετά σαφές ποιοι είστε! Θα σας ακολουθήσει επίσης. Πιστεύω λοιπόν ότι η βέλτιστη πρακτική είναι η χρήση των παραθύρων του Incognito και των μηχανισμών αποκλεισμού διαφημίσεων. Σε συνδυασμό με ένα VPN, αυτό θα σας πάρει το 95% του τρόπου εκεί.

Ω, και προσέξτε το τσιπ GPS στην κινητή συσκευή σας. Εάν λέτε "ναι, θα επιτρέψω την πρόσβαση στην τοποθεσία μου", τότε ένα VPN δεν πρόκειται να σας προστατεύσει.

Νομίζω ότι απαντά εν μέρει στην επόμενη ερώτησή μου, αλλά θα την ρωτήσω ούτως ή άλλως: πάντα σκέφτομαι ότι ένα VPN αποτελεί ένα ζωτικό εργαλείο στο ηλεκτρονικό εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας. Ποια άλλα εργαλεία θα συνιστούσατε στους χρήστες VPN στο δικό τους?

Josh: Διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για ένα. Όπως σας λέω, είστε τόσο ασφαλείς όσο ο ασθενέστερος σύνδεσμός σας και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ ανασφαλείς κωδικούς πρόσβασης και τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης ξανά και ξανά. Αυτό είναι πολύ κακό εάν πολλαπλοί ιστότοποι έχουν τους κωδικούς πρόσβασής σας και ένας από αυτούς παραβιάζεται.

Επομένως, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι σημαντικοί, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης και όχι τους ίδιους. Χρησιμοποιώντας επίσης σύγχρονους μηχανισμούς αποκλεισμού διαφημίσεων και απλώς παρατηρητές. Κρατήστε ένα μάτι έξω για όλα όσα φαίνονται ψάρια.

Jeremy: Χρησιμοποιώ το Brave browser και το Firefox Focus (δείτε 5 πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης) αρκετά για την προσωπική μου περιήγηση. Και σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

Προτιμώ τον Firefox σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης για καθημερινή χρήση, αλλά πειραματίζονται με το Brave Browser, το οποίο εμποδίζει την παρακολούθηση από προεπιλογή. Νομίζω ότι έχοντας ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης και καλές ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας πηγαίνει πολύ μακριά.

Για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιώ το ProtonMail για αυτό που θεωρώ ιδιωτικά μου ηλεκτρονικά μηνύματα. Έχουμε επίσης το δικό μας εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φυσικά, αλλά νομίζω ότι για το κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ProtonMail είναι αρκετά καλό.

Και το σήμα, φυσικά, το οποίο ξέρω ότι έχετε γράψει εκτενώς για τον ιστότοπό σας.

Josh: Ναι, νομίζω ότι το Signal είναι φανταστικό προσωπικά. Επίσης προσέξτε τις μηχανές αναζήτησης. Η Google δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά πρόκειται να παρακολουθήσετε. Έτσι ίσως χρησιμοποιήστε το DuckDuckGo.

Δροσερός. Έτσι ... Η IPVanish είναι μια αμερικανική υπηρεσία. Γνωρίζουμε ότι η NSA και η ομάδα της είναι σε αποστολή να κατασκοπεύουν τα πάντα και όλους, ανεξάρτητα από το αν είναι Αμερικανοί πολίτες ή όχι. Τι πιστεύετε ότι οι συνέπειες αυτού του γεγονότος αφορούν μια υπηρεσία VPN όπως η δική σας?

Jeremy: Νομίζω ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η NSA συνεργάζεται με χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, η εμβέλειά της υπερβαίνει τα σύνορα των ΗΠΑ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το λογισμικό και το υλικό σας - η βασική αρχιτεκτονική του κουτιού σας - θα μπορούσαν να περιέχονται ή να παραβιάζονται ανά πάσα στιγμή.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον NSA - υπάρχουν επίσης χάκερ που μπορεί να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά. Έτσι, σχεδιάσαμε την αρχιτεκτονική μας με τέτοιο τρόπο ώστε εάν ένα κιβώτιο επρόκειτο να περιληφθεί, δεν υπάρχουν αρχεία ή οτιδήποτε άλλο που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας.

Νομίζω ότι με την NSA υπάρχει περισσότερη διαφάνεια σχετικά με το τι συμβαίνει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ από ό, τι θα μπορούσε να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ακριβώς επειδή η NSA ήταν στην είδηση ​​δεν σημαίνει ότι κάθε άλλη χώρα δεν έχει κυβερνητικό οργανισμό να κάνει κάτι πολύ παρόμοιο.

Και μπορεί να έχουν λιγότερη ορθή διαδικασία και τα βήματα που πρέπει να περάσουν για να συγκεντρώσουν πληροφορίες. Το θέμα της NSA είναι ίσως πιο κακό μάρκετινγκ για τις ΗΠΑ, αν και έχει ξεπεράσει και δεν σέβεται το ιδιωτικό απόρρητο.

Αλλά ταυτόχρονα οδηγεί τους ανθρώπους στο προϊόν μας. Αυτό είναι καλό, διότι δείχνει ότι οι άνθρωποι πραγματικά ενδιαφέρονται για το απόρρητό τους και πηγαίνουν σε πρόσθετα μήκη για να το προστατεύσουν.

Τζος: Προσπαθούμε να μείνουμε μπροστά από το παιχνίδι. Μέρος της δουλειάς σκέφτεται πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που κινείται προς τα εμπρός.

Jeremy: Μόλις αρχίσουν να ταξιδεύουν πέρα ​​από τα σύνορα τα bits και bytes, η NSA χρησιμοποιεί όποια μέθοδο και μέσα πρέπει να προσπαθήσει να διεισδύσει. Έτσι νομίζω ότι είναι έξω από τις ΗΠΑ δίνει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Εάν βρίσκεστε στην Ιρλανδία, μπορείτε να σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία προστατεύει την ιδιωτικότητα και έτσι μπορείτε να κάνετε πράγματα χωρίς να παρακολουθείτε .... Νομίζω ότι αυτό είναι αφελές.

Josh: Αυτό ήταν το όλο θέμα της PRISM, όπου είχαμε πραγματικά πρίσματα που χωρίζουν την κίνηση στα καλώδια οπτικών ινών στην AT&Εδώ στη Νέα Υόρκη. Απλώς το καθάριζαν. Μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι «δεν χρησιμοποιώ AT&T, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα "ή" Είμαι στο εξωτερικό, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα ", αλλά η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα σας περνούσαν από αυτόν τον διακόπτη και αναπαράγονται. Έτσι έχουν ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Στο τέλος της ημέρας προστατεύουμε τους χρήστες όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο. Ένα VPN βοηθά, αλλά προσέξτε και προστατέψτε τον εαυτό σας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η FCC έχει σκοτωθεί ουδετερότητα δικτύου και επέτρεψε ISPs πωλούν τα δεδομένα των πελατών τους σε διαφημιστικούς εταίρους. Η εικασία μου είναι ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ θα ακολουθήσουν μια πολύ βραδεία-αργή προσέγγιση για να επωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί η δημόσια αγανάκτηση. Εντούτοις, τα VPNs θα καταστούν σχεδόν ουσιαστικό εργαλείο για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής και την πρόληψη των διακρίσεων λόγω κυκλοφορίας.

Πιστεύετε ότι η Αμερική θα δει μια έκρηξη στη χρήση VPN; Και αν ναι, πώς νομίζετε ότι οι ISPs θα αντιδράσουν?

Jeremy: Όλοι στην εταιρεία μας νοιάζονται για την ελευθερία του Διαδικτύου. Προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε, προσπαθήσαμε να είμαστε ακτιβιστές και να συνεργαστούμε με τις τοπικές και εθνικές μας κοινότητες, για να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα να μην συμβούν ποτέ. Όλα αυτά τα πράγματα βοήθησαν την επιχείρησή μας, αλλά δεν ήταν αυτό που ψάχναμε.

Θα προτιμούσαμε να έχουμε μια βιομηχανία και μια επιχείρηση όπου οι άνθρωποι δεν μας χρειάζονται για να πάρουν γύρω από το ISP μπλοκ ή να εμποδίσουν τους ISPs από την κατασκοπεία σε αυτά. Αλλά δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος που είναι. Και έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στην επιχείρησή μας με ρεκόρ τους τελευταίους 18 μήνες. Διαπιστώσαμε μια απότομη αύξηση των πελατών εξαιτίας της κατασκοπείας ISP και του προβλήματος της ουδετερότητας του δικτύου.

Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει μια αντίδραση εναντίον VPNs από ISPs εξαιτίας αυτού; Τώρα που δεν υπάρχουν νόμοι για τη δικτυακή ουδετερότητα, για παράδειγμα, οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ θα μπορούσαν απλώς να μπλοκάρουν ή να περιορίζουν την κυκλοφορία VPN.

Jeremy: Αναφέρετε ένα ενδιαφέρον σημείο. Διαπιστώνω ότι ορισμένα δημόσια δίκτυα WiFi χρησιμοποιούν κάτι σαν το OpenDNS, το οποίο εμποδίζει το IPVanish και μια δέσμη άλλων VPN. Δεν είναι λοιπόν αδιανόητο το γεγονός ότι, αν οι ISP σκέφτονται ότι χάνουν ένα μερίδιο της κυκλοφορίας στα VPN, θα μπορούσαν θεωρητικά να εμποδίσουν την πρόσβαση σε εμάς.

Σχεδιάσαμε να παρακάμψουμε το σενάριο αυτό σε κάποιο βαθμό. Αλλά είναι μια ψυχρή πραγματικότητα ότι οι ISPs είναι το πρώτο POP (σημείο παρουσίας) στο Διαδίκτυο, και αν θα μας γκάζιζαν, θα ήταν επιζήμιο για την επιχείρησή μας.

Ασχολούμαστε σίγουρα με τρόπους για να εξασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες σε όσους τις χρειάζονται.

Josh: Υπάρχουν τρόποι να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι συνδέσεις μας είναι ακόμα καλύτερες, επιτρέποντας στα εκατομμύρια των χρηστών μας να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας, ακόμη και αν οι ISPs άρχισαν να μας γκάζι.

Jeremy: Για να είμαι πραγματικά ειλικρινής, νομίζω ότι πρόκειται για μια αποκαλυπτική ιδέα. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό σενάριο. Θα υπάρξουν πολλαπλές αγωγές και πολλές δίκαιες διαδικασίες πριν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αρχίσει να επηρεάζει την ικανότητά μας να δουλεύουμε.

Ενώ νομίζω ότι υπάρχει μια μακρινή ευκαιρία κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, δεν νομίζω ότι αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για την επιχείρηση αυτή τη στιγμή.

Josh: Νομίζω ότι η πιο πιθανή άμεση ανησυχία είναι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου που πωλούν τα δεδομένα των πελατών και ένα VPN θα προστατεύσει από αυτό.

Jeremy: Υπήρξαν επίσης κάποιες δυνατές πιέσεις και από τις δύο πλευρές του Κογκρέσου για να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την πρόσφατη κατάργηση της προστασίας του δικτύου ουδετερότητας.

Josh: Είμαστε μόλις μία ψήφος μακριά από αυτό.

Jeremy: Μιλάμε για μήνες ή και χρόνια πριν κάποια από αυτά τα πράγματα αρχίσουν να συμβαίνουν, έτσι είμαι αισιόδοξος μακροπρόθεσμα. Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι λιγότερο ανησυχητικό.

Josh: Ορισμένα κράτη έχουν λάβει μια στάση εναντίον του, προσπαθώντας να ενισχύσουν την ουδετερότητα του δικτύου, λέγοντας στους ISPs ότι αν θέλουν κρατικές κρατικές συμβάσεις, οι ISPs δεν πρέπει να γκρεμίζουν τους χρήστες και τέτοια πράγματα. Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη για παράδειγμα.

Ποιες είναι οι απόψεις σας σχετικά με την παγκόσμια κατάσταση της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο; Είναι όλα καταστροφικά και θλιβερά, ή βλέπετε κάποιες θετικές τάσεις?

Jeremy: Αρχίζω να βλέπω κάποιες θετικές τάσεις στην Ευρώπη. Δεν πιστεύω απαραίτητα ότι το GDPR είναι καλό, αλλά πιστεύω ότι αυτό που αντιπροσωπεύει είναι η αναγνώριση τόσο από τους ανθρώπους όσο και από την κυβέρνηση ότι η ιδιωτικότητα του χρήστη του Διαδικτύου είναι σημαντική και χρειαζόμαστε μέτρα για την προστασία του.

Μπορεί να πηγαίνουν με λάθος τρόπο, αλλά νομίζω ότι μόνο η αναγνώριση ότι τα πράγματα έχουν πάει πολύ μακριά με το Facebook και το Google, και ότι οι πληροφορίες παραμένουν στο διαδίκτυο για πάντα, είναι σημαντικό.

Πιστεύω ότι είναι γενικά καλό ότι λαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση της ιδιωτικότητας των χρηστών, ακόμη και αν ορισμένες από αυτές τις καλές προθέσεις δεν είναι πολύ καλά εστιασμένες. Έτσι είμαι αισιόδοξος μακροπρόθεσμα, ειδικά σε ορισμένες δυτικές περιοχές.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να ανησυχούν όταν πρόκειται για καταπιεστικά καθεστώτα, όπως πολλά από αυτά στη Μέση Ανατολή ή την Κίνα. Νομίζω ότι η βελτίωση θα είναι μια αργή διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες (και όχι χρόνια) για να χαλαρώσει πραγματικά.

Ωστόσο, πιστεύω ότι θα ληφθούν μακροπρόθεσμα μέτρα, κυρίως από τους πολίτες, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Josh: Νομίζω ότι μόνο η ανάπτυξη της βιομηχανίας VPN στο σύνολό της δείχνει πραγματικά ότι οι άνθρωποι δεν παραβλέπουν. Εάν αρχίσετε να απομακρύνετε τις ελευθερίες τους ή αρχίσετε να τους κατασκοπεύετε, λένε «δεν μου αρέσει αυτό» και «δεν θέλω να μπλοκαριστώ». Οι άνθρωποι όπως η ελευθερία τους στο διαδίκτυο.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του τι συμβαίνει και ότι η έκθεση σε ορισμένες από τις παγίδες μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα μακροπρόθεσμα. Αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο.

Ποιο είναι το κλειδί που επικεντρώνεται στην επιχείρησή σας και πού βλέπετε το IPVanish τα επόμενα 3 χρόνια?

Jeremy: Κάνοντας την ιδιωτικότητα μια πλήρη εικόνα, και το VPN είναι ένα από αυτά τα εργαλεία, είναι όπου θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την επόμενη συζήτηση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω του προγράμματος περιήγησης, όπως το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, η συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης και η διαμόρφωση του προγράμματος περιήγησης, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τους χρήστες πιο ιδιωτικούς και ασφαλή.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει η IPVanish, στρατηγικά, είναι να γίνει περισσότερο ιδιωτική επιχείρηση πλήρους κύκλου. Ψάχνουμε λύσεις και τεχνολογίες που θα προστατεύουν τους χρήστες από κάθε δυνητικό φορέα επίθεσης. Ένα VPN είναι μία από τις πιο προφανείς (και) κρίσιμες πτυχές, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να εκτίθεται η ιδιωτικότητα των ανθρώπων.

Για το σκοπό αυτό, το προϊόν που εργαζόμαστε για την ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια θα ελπίζουμε ότι θα προσφέρει περισσότερη προστασία 360 μοιρών.

Josh: Διερευνούμε επίσης πώς να παρέχουμε την καλύτερη κρυπτογράφηση για τους πελάτες μας, προσφέροντας ταυτόχρονα τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες. Δεν είναι μόνο η συσκευή του χρήστη, αλλά και η επεξεργασία στο τέλος του διακομιστή. Πάντα ψάχνουμε δρόμους για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση με διαφορετικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και γενικά να βελτιώσουμε τη στοίβα αυτών που κάνουμε.

Jeremy: Ο τελικός στόχος είναι να λειτουργεί το VPN στο παρασκήνιο, ώστε να μην γνωρίζετε καν ότι είναι εκεί - ο υπολογιστής σας είναι εξίσου γρήγορος, αλλά έχετε τα πρόσθετα οφέλη της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Αυτό κινείται προς την κατεύθυνση κάθε μέρα.

Josh: Μερικοί χρήστες απολαμβάνουν τον συντονισμό αυτής και αυτής της ρύθμισης, αλλά πολλοί χρήστες απλά θέλουν να βελτιώσουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά τους. Δεν γνωρίζουν πολλά για το πώς λειτουργεί ένα VPN και δεν με νοιάζει. Απλώς θέλουν να λειτουργήσει! Έτσι προσπαθούμε να μειώσουμε την αλληλεπίδραση των χρηστών για να βελτιώσουμε αυτό.

Εάν ο καθένας από εσάς είχε λάβει μία επιθυμία, τι θα ήταν και γιατί?

Josh: Από την κορυφή του κεφαλιού μου, θα ήθελα περισσότερη ικανότητα να απορροφήσει τη γνώση και να έχουν περισσότερες ώρες την ημέρα για να το πράξουν. Ο λόγος για αυτό είναι η ελπίδα - η γνώση είναι καλή και κάνει τα πάντα καλύτερα για όλους.

Jeremy: Θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που είναι καλύτερος από τον κόσμο που μεγάλωσα. Ξέρω ότι είναι πολύ γενικό, αλλά έχω τρία παιδιά και μπορεί να είναι ένας πολύ τρομακτικός κόσμος εκεί έξω.

Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε το χρόνο να μιλήσετε μαζί μου. Νόμιζα ότι ήταν μια μεγάλη συνέντευξη! Υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να προσθέσετε?

Τζέρεμι: Θέλω μόνο να πω ότι εκτιμούμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί σας. Είμαστε μεγάλοι φίλαθλοι του ProPrivacy.com. Ήταν μία από τις πρώτες τοποθεσίες που ξεκινήσαμε όταν εισήλθαν για πρώτη φορά σε αυτή τη βιομηχανία και εσείς είστε μεγάλοι πρωταθλητές της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Νομίζω ότι έχετε πάρει μεγάλη προσοχή (ειδικά πρόσφατα) για να εξαλείψει κάποιες προκαταλήψεις που έχουν βρει το δρόμο τους σε άλλους δικτυακούς τόπους. Για παράδειγμα, οι νέες δοκιμές σας δείχνουν πώς λειτουργούν και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με αμερόληπτο τρόπο.

Νομίζω ότι αυτό ήταν πραγματικά θετικό για τη βιομηχανία και ελπίζουμε ότι άλλοι ιστότοποι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Josh: Μου αρέσουν τα τελευταία νέα σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ελευθερία στο διαδίκτυο εκεί, τα οποία έκανα στον εαυτό μου τον τελευταίο μήνα. Φαίνεται να παρέχει μια πιο αντικειμενική και αντικειμενική άποψη.

Σας ευχαριστώ, αυτά είναι πολύ ευγενικά λόγια! Και σας ευχαριστώ ξανά για τη συνέντευξη.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me