“Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” IPVanish Hands Over Logs στην εσωτερική ασφάλεια

Η IPVanish είναι μια καλά θεωρημένη εταιρεία VPN με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ανέκαθεν ισχυρίστηκε ότι έχει μια αυστηρή πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής. Φαίνεται ότι αυτό ήταν ψέμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αρχεία καταγραφής σχετίζονται με ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2016 και από τότε η IPVanish έχει αποκτηθεί από μια εταιρεία που επιμένει ότι δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής στο ρολόι της. Ωστόσο, είναι μια πολύ θολή ιστορία ...

Το μη καταγράφει ημερολόγια

Χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης αρχείων Internet Archive, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι τόσο πριν όσο και μετά το περιστατικό, η IPVanish ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κανένα αρχείο:

"Το IPVanish δεν συλλέγει ή δεν καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση ή χρήση της υπηρεσίας του Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου. "

Ipv 1

Αυτή είναι η σελίδα της IPVanish όπως τον Ιούνιο του 2016, όταν συνέβη το περιστατικό.

Το συμβάν

Στις 4 Μαΐου 2016 ένας Αμερικανός Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας διεξήγαγε μυστικές συζητήσεις με έναν ύποπτο που δημοσίευσε κάποιες συνδέσεις με την παιδική πορνογραφία. Ο ειδικός πράκτορας ανίχνευσε τη διεύθυνση IP που χρησιμοποίησε ο ύποπτος πίσω στην Highwinds Network Group, μια εταιρεία CDN που ξεκίνησε στη βιομηχανία Usenet και η οποία ανήκε τότε στην IPVanish.

Αφού έλαβε μια μη νομικά δεσμευτική κλήση, η Highwinds επιβεβαίωσε ότι η διεύθυνση IP ανήκε σε αυτήν, αλλά δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει με την έρευνα επειδή:

"Για να προστατεύσουμε τα δεδομένα των πελατών, δεν καταχωρούμε καμία πληροφορία χρήσης. Επομένως, δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με την αναφερόμενη IP. "

Μέχρι εδώ καλά. Αυτό καθιστά το επόμενο τμήμα της ένορκης ένορκης κατάθεσης που χρησιμοποιήθηκε για την επόμενη δίκη ιδιαίτερα περίεργο!

"Η Highwinds Network Group πρότεινε στην HSI να υποβάλει δεύτερη κλήτευση, ζητώντας λεπτομερέστερες πληροφορίες για τους συνδρομητές".

Η Homeland Security Investigations (HSI) έκανε σωστά αυτό το έργο και ανταμείφθηκε με ένα σύνολο λεπτομερών αρχείων καταγραφής σύνδεσης που αναγνώρισε σαφώς τον ύποπτο.

Ipv 2

Είναι προφανές ότι η IPVanish διατηρούσε αρχεία καταγραφής, αν και υποστήριζαν ότι είχαν πολιτική "μηδέν". Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι φαίνεται ότι η Highwinds συνεργάστηκε ελεύθερα με την HSI για την παράδοσή τους.

Ένα θέμα εμπιστοσύνης

Ο κ. Gevirtz είναι ένας πραγματικά καταθλιπτικός άνθρωπος και είμαστε χαρούμενοι που τον πιάστηκαν. Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, χρησιμοποιούν δίκτυα VPN για την παροχή απορρήτου για εντελώς νόμιμους λόγους και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστεύονται τους ισχυρισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων που έχουν υποβληθεί από τον πάροχο VPN. Ο σημαντικότερος από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι η τήρηση μητρώων.

Η IPVanish ανήκει τώρα σε μια διαφορετική εταιρεία

Το όλο ζήτημα περιπλέκεται από το γεγονός ότι η Highwinds (και κατά συνέπεια η IPVanish) αποκτήθηκε από το StackPath τον Φεβρουάριο του 2017. Απαντώντας σε μια συζήτηση σχετικά με το ζήτημα, ο CEO της Stackpath, Lance Crosby, δημοσίευσε τα εξής:

"Το IPVanish κυκλοφορούσε πάντοτε ως VPN" χωρίς καταγραφή ". Την ώρα της εξαγοράς στις 2/6/17, η ομάδα StackPath και ένα τρίτο μέρος πραγματοποίησαν δέουσα επιμέλεια στην πλατφόρμα. Δεν υπήρχαν αρχεία καταγραφής, δεν υπήρχαν συστήματα καταγραφής και δεν υπήρχε προηγούμενη / τρέχουσα / μελλοντική πρόθεση αποθήκευσης κορμών. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι αυτή ήταν μία εντολή από τις αρχές. Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα ιστορικό καταγραφής σε οποιοδήποτε επίπεδο. "

Αυτή η δήλωση υποστηρίχθηκε από τον Jeremy Palmer, αντιπρόεδρο του προϊόντος της IPVanish & Εμπορία:Τζέρεμι Πάλμερ 2

"Το IPVanish δεν έχει και δεν θα καταγράφει και δεν θα αποθηκεύει τα αρχεία καταγραφής των χρηστών μας ως εταιρεία StackPath. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι συνέβη στην παρακολούθηση κάποιου άλλου και αυτή η ομάδα διαχείρισης έχει φύγει πολύ καιρό. Αλλά ξέρετε αυτό - εκτός από την μη καταγραφή, το StackPath θα υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών μας, ανεξάρτητα από το ποιος απαιτεί διαφορετικά. "

Το πρόβλημα είναι ότι, αν και τώρα ανήκει σε διαφορετική εταιρεία, γνωρίζουμε ότι πολλά από τα ανώτερα στελέχη της IPVanish βρίσκονται στην εταιρεία εδώ και χρόνια. Πράγματι, ο Jeremy Palmer μας είπε πρόσφατα ότι ήταν με την εταιρεία από το 2015 περίπου και ο Αρχιτέκτων VPN Josh Tway ήταν με την εταιρεία από την ίδρυσή της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτήρησης

Πίσω το 2013, ο πληροφοριοδότης της NSA, Edward Snowden, εξέθεσε την εκπληκτική εμβέλεια και φιλοδοξία του προγράμματος μαζικής επιτήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πράγματι μια περίπτωση "συλλέγει όλα", και παρά το γεγονός ότι πολλά ψηφιακά μελάνια που χύνεται πάνω στο θέμα, τίποτα σε πραγματικούς όρους δεν έχει αλλάξει από τότε.

Η Αμερική δεν έχει υποχρεωτικούς νόμους για τη διατήρηση δεδομένων, αλλά σε έναν κόσμο όπου ακόμη και μικροί εταιρείες τεχνολογίας της ιδιωτικής ζωής των Η.Π.Α. είναι ισχυρά οπλισμένοι να παραδίδουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης των πελατών τους, πάντοτε δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι εταιρίες VPN υψηλού προφίλ έχουν αποφύγει διακυβεύεται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ως θέμα καθαρής κερδοσκοπίας, κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη με την IPVanish. Αλλά τότε, η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) με έδρα τις ΗΠΑ είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες VPN οπουδήποτε και αν έχει αποδείξει ότι δεν έχει καταθέσει αίτηση ενώπιον δικαστηρίου - όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο φορές!

Μπορώ λοιπόν να εμπιστευτώ το IPVanish τώρα?

Ποιός ξέρει? Το IPVanish δεν είναι ο πρώτος πάροχος VPN που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Το PureVPN και το HMA έχουν βρεθεί ότι έχουν βοηθήσει τις έρευνες με την παράδοση κορμών. Μέχρι να υπάρξει κάποιος τρόπος να ελεγχθούν ανεξάρτητα οι πάροχοι αρχείων καταγγελιών από τους παρόχους, ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε με σιγουριά εάν μια υπηρεσία VPN είναι ειλικρινής σχετικά με την πολιτική καταγραφής είναι όταν αποδεικνύει αυτές τις απαιτήσεις στο δικαστήριο.

Ακόμα και τότε, οι θεωρητικοί συνωμοσίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εύκολα παραπληροφόρα σενάρια τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση ακόμη και αυτό το επίπεδο απόδειξης. Εξάλλου, παρά τις δικαστικές υποθέσεις που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της, το γεγονός ότι η PIA εδρεύει στις ΗΠΑ εξακολουθεί να μας απασχολεί ...

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ένα VPN θα προστατεύσει την ιδιωτικότητά σας πολύ περισσότερο από ό, τι ο ISP σας. Στην περίπτωση της IPVanish, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή διοικείται από μια διαφορετική εταιρεία η οποία αποκηρύσσει τις ενέργειες της προηγούμενης διαχείρισής της, της δίνει κάτι σαν μια ρήτρα εξαίρεσης.

Από την άλλη πλευρά, πολλά ανώτερα στελέχη ήταν επίσης ανώτερα στελέχη όταν συνέβη το περιστατικό. Και επίσης η Αμερική.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me