Μπορούμε να εμπιστευθούμε το καρτέλ Match Group με τα στοιχεία που χρονολογούνται;

Η έρευνα ProPrivacy αποκαλύπτει πόσο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για τον Όμιλο Αγώνα

 • Σχεδόν οι μισοί συνδρομητές του Match Group δεν γνωρίζουν τις άλλες πλατφόρμες που χρονολογούνται από την IAC
 • Το 61% των συνδρομητών σε Match.com, Tinder, OKCupid, Πολλά ψάρια και αρθρώσεις ανησυχούν για το ποσό των δεδομένων που μοιράζονται με τις πλατφόρμες
 • 65% δεν γνωρίζουν ποιος είναι κύριος της υπηρεσίας τους

Προκειμένου οι υπηρεσίες online dating να είναι αποτελεσματικές στην εύρεση συμβατών συνεργατών, απαιτούν ένα πράγμα - τα δεδομένα σας. Όσο πιο προσωπικά δεδομένα τροφοδοτείτε στις πλατφόρμες, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε έναν αγώνα.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσετε στην ατελείωτη αναζήτηση για αγάπη, αλλά πολλοί χρήστες δεν συνειδητοποιούν πόσα δεδομένα διανέμουν ή ακριβώς πώς αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα μόλις τα παραδώσει.

Επιτρέπουμε σε αυτούς τους ιστότοπους και τις εφαρμογές να εξετάζουν κάθε πτυχή της προσωπικής ζωής μας. Και μόλις βρούμε έναν αγώνα, αναθέτουμε αυτές τις υπηρεσίες με τα βαθύτερα μυστικά μας καθώς επικοινωνούμε με άλλους χρήστες στην πλατφόρμα.

Αλλά πόσο πραγματικά γνωρίζουμε σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες online dating; Και μπορούμε να τους εμπιστευθούμε με τις πιο στενές γωνιές των ψυχών μας; Η έρευνα της ProPrivacy δείχνει ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά.

Ένα μονοπώλιο στην αγάπη

Το Match.com έχει γίνει οικείο όνομα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Η ιστοσελίδα πήγε ζωντανά το 1995 και πήγε για να κυριαρχήσει στην online εξειδικευμένη χρονολόγηση για περισσότερο από μια δεκαετία. Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ακούσει για την παραγωγική χρονολογώντας περιοχή, μπορεί να εκπλαγούν να μάθουν ότι Match.com είναι μόνο ένα από τα πολλά δημοφιλή χρονολογώντας περιοχές που ανήκουν στη μητρική εταιρεία, InterActiveCorp (IAC).

Το εξαιρετικά δημοφιλές Tinder είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικό σήμα στο χαρτοφυλάκιο της Match Group, αλλά άλλες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα OKCupid, Chemistry.com, Twoo και BlackPeopleMeet.com. Εάν δεν γνωρίζετε τους δεσμούς μεταξύ αυτών των εταιρειών, δεν είστε μόνοι. Το ProPrivacy εξέτασε πρόσφατα 1.000 Αμερικανούς πολίτες και διαπίστωσε ότι το 46% των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν καμία σχέση μεταξύ των υπηρεσιών χρονολόγησης.

Όλες οι εφαρμογές χρονολόγησης και οι υπηρεσίες στο χαρτοφυλάκιο ομάδων αγώνων (IAC)

 • Match.com
 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • Γοητευτικός
 • Μεντεσές
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Ομάδα Meetic
 • OkCupid
 • Η ώρα μας
 • Μέσα ενημέρωσης ανθρώπων
 • Πολλα ψαρια
 • προσάναμμα
 • Twoo

Αυτή η έλλειψη συνειδητοποίησης είναι από το σχεδιασμό. Η IAC προχώρησε σε μεγάλο βαθμό για να εξασφαλίσει ότι τα σήματα του χαρτοφυλακίου της θα παραμείνουν χωριστά. Αλλά ρίξτε μια ματιά πιο κοντά και θα ανακαλύψετε ότι τα δεδομένα σας ρέουν ελεύθερα μεταξύ όλων των σημάτων στο χαρτοφυλάκιο IAC.

Το IAC λέει ότι αυτή η πολιτική για την κοινή χρήση δεδομένων εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων η "βελτίωση των ευκαιριών σας για τη δημιουργία σημαντικών συνδέσεων με άλλους" ή για να επωφεληθούν από "λειτουργίες μεταξύ των πλατφορμών", αλλά υπάρχουν κρυφοί κίνδυνοι στις πολιτικές του Ομίλου Match?

 • Πολλα ψαρια
 • OkCupid
 • Αγώνας
 • Μεντεσές
 • προσάναμμα

Οι κίνδυνοι για τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα έχουν γίνει το καύσιμο της οικονομίας σχέσεων και ο όμιλος Match αντιστοιχεί στην ολοκλήρωση της βιομηχανίας χρονολόγησης. Το χαρτοφυλάκιο IAC διαχειρίζεται ένα μερίδιο αγοράς 25% του online dating, περισσότερο από το διπλάσιο του επόμενου πλησιέστερου ανταγωνιστή του, eHarmony. Στο τελευταίο τρίμηνο, ο όμιλος Match είχε περίπου 9 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν, αν και η συνολική βάση χρηστών είναι πολύ υψηλότερη από αυτή. Υπάρχουν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια χρήστες μόνο στο Tinder.

Γιατί ένα ολιγοπώλιο της online αγάπης είναι κακό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής; Δεν θα ήταν εάν ο Όμιλος των Αγώνα δεν δήλωσε ρητά ότι τα προσωπικά δεδομένα μοιράζονται μεταξύ όλων των σημάτων του.

Το μονοπώλιο στις εφαρμογές χρονολόγησης αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό σημείο αποτυχίας από την άποψη της ιδιωτικής ζωής. Τι συμβαίνει με τα δεδομένα σας όταν ένα από τα συστήματα της εταιρείας είναι hacked; Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούσατε ποτέ αυτή τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα μπορούσατε να βρείτε τα βαθύτερα μυστικά σας που διακυβεύονται.

Ο Tinder δηλώνει ακόμη στην πολιτική απορρήτου του, "... δεν υποσχόμαστε και δεν πρέπει να περιμένετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία θα παραμείνουν πάντα ασφαλή".

Όταν ρωτήσαμε τους χρήστες των εφαρμογών που χρονολογούνται από το πώς αισθάνονταν σχετικά με την ποσότητα πληροφοριών που μοιράζονταν, το 62% παραδέχτηκε ότι ανησυχούσαν γι 'αυτό και το 70% θεώρησε ότι οι εφαρμογές που χρονολογούνται ενθάρρυναν τους να μοιράζονται υπερβολικά την υπόσχεση ότι θα συναντήσουν την τέλεια αντιστοιχία.

Και μην κάνετε κανένα λάθος - εάν χρησιμοποιείτε τακτικά μια από τις υπηρεσίες χρονολόγησης στη σφαίρα του Match Group, η IAC πιθανότατα ξέρει περισσότερα για εσάς ότι ξέρετε για τον εαυτό σας.

Ξέρουν πόσο συχνά συνδεθείτε, την ακριβή τοποθεσία σας όλη την ημέρα (και τη νύχτα), συλλέγουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε πολλαπλές πλατφόρμες, γνωρίζουν τη φυλή σας, το φύλο σας, την ηλικία σας. καθώς και τις λεπτομέρειες κάθε ατόμου που έχετε δείξει ενδιαφέρον. Γνωρίζουν τις λέξεις που χρησιμοποιείτε περισσότερο. τι σε γυρίζει, τι σβήνει, πόσοι άνθρωποι συναντάς, πόσοι σου φάντασμα, πόσος χρόνος ξοδεύεις πριν πετάξεις κάποιον και πόσος χρόνος ξοδεύουν πρίν πετάς.

Αυτό είναι πραγματικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου και όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μεταξύ όλων των υπηρεσιών ταυτοποίησης των ομάδων αγώνων. Ακριβώς επειδή είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τα δεδομένα σας στο Tinder, αυτό σημαίνει ότι είστε πρόθυμοι να το μοιραστείτε με το BlackPeopleMeet ή το OKCupid?

Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε τους δεσμούς μεταξύ των εταιρειών είναι να βουτήξετε στις πολιτικές απορρήτου ή να επισκεφθείτε την εταιρική τοποθεσία της εταιρείας χαρτοφυλακίου. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα μας αποκάλυψε ότι σχεδόν το ήμισυ (49%) των χρηστών του Tinder δεν είχε ιδέα ότι η μητρική εταιρεία διέθετε πολλές πλατφόρμες online dating.

Μια ανοικτή επιστολή προς την IAC

Η σε απευθείας σύνδεση χρονολόγηση έχει αναμορφώσει τις κοινωνικές συμβάσεις της εύρεσης αγάπης. Σχεδόν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες online dating ή περίπου το 92% του μεμονωμένου πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σχεδόν το 40% των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών συναντήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αριθμός αυτός είναι πιο κοντά στο 60% των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Αυτές οι υπηρεσίες έχουν γίνει ένα βασικό εργαλείο στην προσπάθειά μας να βρούμε την αγάπη στον σύγχρονο κόσμο, αντικαθιστώντας τις αμήχανες τυφλές ημερομηνίες με έναν εντελώς πιο οργανικό τρόπο να συναντήσετε το ψυχικό σου πρόσωπο. Αλλά σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ξυπνούν για την αληθινή αξία των προσωπικών τους δεδομένων, εταιρείες όπως η IAC πρέπει να υιοθετήσουν πολύ πιο διαφανείς πολιτικές αν θέλουμε να συνεχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε.

Η IAC υποστηρίζει ότι οι πρακτικές κοινής χρήσης δεδομένων διαφαίνονται σαφώς στις πολιτικές απορρήτου ... και αυτό ισχύει. Πιστεύουμε όμως ότι οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν επακριβώς πότε τα δεδομένα μοιράζονται στην ομάδα και ότι θα πρέπει να μπορούν να ελέγχουν ακριβώς τι είναι αυτά τα δεδομένα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γράψαμε μια ανοικτή επιστολή στην IAC και παροτρύνουμε τους χρήστες της υπηρεσίας να κάνουν το ίδιο.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me