Καλώς ήλθατε στην εμπειρία εφαρμογής Matt Hancock

Ο Υπουργός Ψηφιών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock, κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για κινητά που άφησε τους ειδικούς στον κυβερνοχώρο να κουνήσουν τα κεφάλια τους με απίστευτη γνώση. Ο Υπουργός Ψηφιακής κυκλοφόρησε μια εφαρμογή σχεδιασμένη να επιτρέπει στους ανθρώπους να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με την πολιτική τους πορεία. Είναι ο πρώτος βουλευτής που κυκλοφόρησε ποτέ τη δική του εφαρμογή.

Το λογισμικό ξεκινάει με ένα βίντεο του Hancock καλωσορίζοντας τους ανθρώπους στο ψηφιακό φόρουμ του. "Γεια είμαι ο Matt Hancock και καλωσορίζω την εφαρμογή μου", δηλώνει, πριν προσθέσει ότι η εφαρμογή του είναι:

"Μια ευκαιρία να μάθω τι συμβαίνει τόσο στο ρόλο μου ως βουλευτής για το West Suffolk όσο και ως γραμματέας πολιτισμού και το σημαντικότερο είναι μια ευκαιρία να μου πείτε τι σκέφτεστε και να συνεργαστείτε με άλλους για ζητήματα που σας ενδιαφέρουν."

Οθόνη εφαρμογής Matt Hancock

Δυστυχώς, αυτές οι εύγευστες αρχές ξεφεύγουν από κάτι πολύ πιο απειλητικό. Η εμπειρία του Hancock ξεκινά αρχικά ζητώντας από τους χρήστες να αποδεχθούν μια ολόκληρη σειρά εισβολών. Το αποτρόπαιο λογισμικό ζητά από τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες και τις πληροφορίες επαφών τους.

Η συλλογή δεδομένων και η πολιτική απορρήτου της εφαρμογής έχουν επισημανθεί "αξιολύπητος" από εμπειρογνώμονες ιδιωτικού απορρήτου, οι οποίοι είναι ελκυστικοί για την απόσυρση της εφαρμογής από το iTunes και το Google Play Stores.

Θα το πάρω ούτως ή άλλως

Απίστευτα, σύμφωνα με τους χρήστες, η εφαρμογή του ψηφιακού υπουργού μάλιστα βοήθησε στις φωτογραφίες, αφού απέρριψαν ειδικά την άδεια.

Hancock Tweet

Ο Silkie Carlo, διευθυντής της ομάδας πολιτικών ελευθεριών Big Brother Watch εξέφρασε την ανησυχία του για το κρίσιμο ελάττωμα:

"Είναι πολύ σωστό, δεδομένης της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης για ψηφιακά θέματα ιδιωτικής ζωής, ότι η εφαρμογή του ψηφιακού υπουργού μας κλέβει μια τράπεζα προσωπικών φωτογραφιών των χρηστών, ακόμη και όταν δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά."

Ο ανώτερος υπεύθυνος υπεράσπισης συνεχίζει να περιγράφει την εφαρμογή ως α "συναρπαστική κωμωδία σφαλμάτων ". Δεν είναι μόνος της, επειδή η εφαρμογή είναι αναμφισβήτητα διασκεδαστική. Για παράδειγμα, η επιλογή να καλέσετε την εφαρμογή "Matt Hancock MP" σημαίνει ότι όταν ξεκινάει η εφαρμογή, προκαλεί μερικά giggles:

"Ο Matt Hancock θα ήθελε να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας" και "ο Matt Hancock θα ήθελε να έχει πρόσβαση στην κάμερά σας", το λογισμικό ενημερώνει τους χρήστες.

Matt Hancock Pics

Ο σύμβουλος προστασίας δεδομένων, Pat Walshe, έχει ξεκινήσει να επικρίνει την εφαρμογή. Ο Walshe είπε ότι η εφαρμογή είχε μερικές από τις χειρότερες άδειες που είχε δει ποτέ:

"Έχω κάνει αυτό για μια δεκαετία και έχω εργαστεί σε όλο τον κόσμο με διαφορετικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές σχεδίασης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των εφαρμογών για κινητά και αυτή είναι μια από τις φτωχότερες πρακτικές που έχω δει εδώ και πολύ καιρό."

Ο Walshe λέει ότι η εφαρμογή προσεγγίζει τη θέση του χρήστη καθώς και τον τύπο της κινητής συσκευής. Είναι πεπεισμένος ότι η Hancock πρέπει να αναστείλει την εφαρμογή αμέσως:

"Για έναν υπουργό που είναι αρμόδιος για τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, θα περίμενα ξεκάθαρη ηγεσία. Θα περίμενα τα υψηλότερα πρότυπα και σαφώς δεν είναι εδώ."

Troll Central

Έτσι, τι μπορούν να περιμένουν οι χρήστες από την εφαρμογή αν αποφασίσουν να αφήσουν το Hancock να έχει τα δεδομένα τους; Η εφαρμογή έχει περιγραφεί ως κλώνος Facebook. Επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να σχολιάζουν ζωντανές ροές, να δημιουργούν αναρτήσεις σε μια ειδησεογραφική σελίδα που ονομάζεται "Λάβετε το λόγο σας" και να κοινωνικοποιείτε με άλλους χρήστες και να έχετε ομάδες συνομιλίες.

Internet Troll

Μέχρι στιγμής, η αλληλεπίδραση με την εφαρμογή φαίνεται να είναι κυρίως trolls που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για να κάνουν διασκέδαση στο West Suffolk MP. Οι χρήστες που προσποιούνται ότι είναι ο Donald Trump, ο Boris Johnson - και άλλα πολιτικά πρόσωπα - εμφανίζονται επί του παρόντος στα αλγόριθμα "hottest posts"" σελίδα. Το δεύτερο πιο άρεσε σχόλιο για την εφαρμογή είναι από κάποιον που προσποιείται ότι είναι Ed Balls, το σχόλιο απλά λέει "Ed Balls".

Ο βουλευτής Labam Liam Byrne έχει ήδη εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή με τον υπουργό DCMS Margot James, σχολιάζοντας ότι:

"Δεν απαιτεί επαλήθευση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε οι χρήστες δημοσιεύουν ήδη σκληρή πορνογραφία".

Δεν υπάρχει κάτι να δεις εδώ

Ο Matt Hancock προσπάθησε να έρθει στην υπεράσπιση της εφαρμογής. Σύμφωνα με την Hancock, η εφαρμογή είναι ασφαλής επειδή έχει πιστοποιηθεί από την Apple και την "χρησιμοποιεί την τυπική τεχνολογία της Apple, για παράδειγμα, την τεχνολογία φωτοποικτών iOS για πρόσβαση στην κάμερα".

Προφανώς, ο Hancock δεν συνειδητοποιεί ότι οι εφαρμογές δεν απαγορεύονται συγκεκριμένα να ζητούν αυτούς τους τύπους επιθετικών δικαιωμάτων. Δεν είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γνωρίζει ένας ψηφιακός υπουργός; Θα ήθελα να ελπίζω ότι ο Χάνκοκ κατανοούσε τη διαφορά μεταξύ α) επιτρεπτή και β) παρακινδυνευμένη από τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής. Προφανώς όχι.

Στη δήλωσή του, ο Hancock συνεχίζει να δηλώνει ότι πιστεύει ότι η εφαρμογή του είναι καλύτερη από άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων, επειδή θα του επιτρέψει να έχει "πλήρη συντακτικό έλεγχο". Κατά τη γνώμη του, αυτό θα του επιτρέψει να ασκήσει υψηλά επίπεδα κοινοτικής μετριοπάθειας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι χρήστες έχουν ήδη μεταφορτώσει πορνό, δεν μπορεί κανείς να αναρωτηθεί εάν ο Χάνκοκ θα έχει αρκετό χρόνο για να κάνει τη δουλειά του αφού έχει εκτελέσει τα καθήκοντά του μετριοπάθειας.

Ο Χάνκοκ αποτυγχάνει

Αποτυχία

Στη θέση του ως DCMS, ο Hancock επιβλέπει την προσέγγιση της κυβέρνησης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο Hancock δημοσίευσε το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για τους κανόνες GDPR που πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα στην ΕΕ. Η εν λόγω νομοθεσία της ΕΕ είναι ένας κώδικας δεοντολογίας που αποσκοπεί στην προστασία και τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων του ψηφιακού περιεχομένου.

Η εκδοχή του GDPR του Hancock έπεσε υπό πυρκαγιά από ομάδες υπεράσπισης που θεωρούν ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η έκδοση της ΕΕ. Σύμφωνα με ομάδες όπως το Privacy International, η έκδοση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι φουσκωμένη και περιλαμβάνει άσκοπες παρεκκλίσεις που την καθιστούν πολύ λιγότερο αποτελεσματική.

Η εφαρμογή του Hancock αποδεικνύει ότι ο υπεύθυνος για την προστασία του ψηφιακού απορρήτου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι θλιβερά από την επαφή με τις εκτιμήσεις των δεδομένων άδειας εφαρμογής. Για έναν άνθρωπο στη θέση του, δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει να αισθανθεί ότι ένα κατάλληλο ποσό δεδομένων για μια εφαρμογή δεν θα ήταν καθόλου.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Στιγμιότυπο από τα δικαιώματα χρήσης του Matt Hancock.

Image credits: Στιγμιότυπα από την εφαρμογή Matt Hancock, ashva / shutterstock.com, Martial Red / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me