Το πείραμα Mozilla για τη διαφήμιση του ProtonVPN στους χρήστες του Firefox των ΗΠΑ

Η Mozilla, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης Firefox, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με το ProtonVPN. Η συμφωνία που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο, 24 Οκτωβρίου, θα εξυπηρετήσει τις διαφημίσεις ProtonVPN σε καταναλωτές που ζουν στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης (Quantum) του προγράμματος περιήγησης (Firefox 62).


Σύμφωνα με το άρθρο blog του Mozilla, μια "τυχαία" ομάδα αμερικανών χρηστών θα επιδοθεί στην αγγελία - η οποία θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Firefox. Σύμφωνα με την εταιρεία, προς το παρόν, η διαφήμιση είναι απλά ένα "πείραμα".

Στο άρθρο blog του για το θέμα αυτό, η Mozilla λέει ότι «ξεκινά τη διαδικασία εξερεύνησης νέων πρόσθετων πηγών εσόδων που ευθυγραμμίζονται με την αποστολή μας». Η αποστολή αυτή είναι διττή - για να ενισχύσει τις ροές εισοδήματός της και να δημιουργήσει σταθερότητα στην εταιρεία - προωθώντας παράλληλα προϊόντα και εργαλεία που προάγουν καλύτερη υγεία στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες του Firefox που αποφασίζουν να λάβουν Mozilla και Proton επάνω στην προώθηση, θα μπορούν να εγγραφούν για ένα μηνιαίο λογαριασμό του ProtonVPN με κόστος $ 10 το μήνα. Σε αντίθεση με το ότι αναφέρεται λανθασμένα αλλού - αυτό δεν είναι ακριβότερο. Παρόλο που είναι δυνατό να λαμβάνετε το ProtonVPN σε ετήσια βάση με κόστος $ 8 το μήνα, η μηνιαία συνδρομή ProtonVPN Plus κοστίζει πάντα $ 10 δολάρια.

ProtonVPN και Mozilla

Κόβοντας τον μεσάζοντα

Αυτή η πειραματική διαπραγμάτευση μεταξύ του ProtonVPN και του Mozilla είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών VPN βασίζονται σε ιστότοπους όπως το ProPrivacy.com για να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα VPN. Υπάρχουν στην κυριολεξία εκατοντάδες VPN στην αγορά και η ποιότητα και οι τιμές αυτών των υπηρεσιών ποικίλλουν άγρια. Αυτό καθιστά την επιλογή ενός VPN αρκετά δύσκολη, ειδικά για τους ανθρώπους που εισέρχονται στην αγορά.

Λόγω ενός φράγματος ειδήσεων τα τελευταία χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του πλέον περίφημου σκανδάλου Facebook Cambridge Analytica), οι άνθρωποι στις ΗΠΑ ξυπνούν γρήγορα για το γεγονός ότι τα δεδομένα τους συλλέγονται - όχι μόνο από τις υπηρεσίες κοινωνικών μέσων - αλλά και από άλλα tech giants όπως η Google και η Microsoft. καθώς και από εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η Verizon και η AT&Τ.

Τον Απρίλιο του 2017, η διοίκηση του Trump εξέδωσε νόμους που επιτρέπουν στους ISP να διατηρούν τις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο του χρήστη και να τις πωλούν σε τρίτους. Αυτό σημαίνει ότι ένα VPN είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου από τη νόμιμη συλλογή και διάδοση των συνηθειών περιήγησης ιστού σχετικά με τους πολίτες των ΗΠΑ σε τρίτους. Δυστυχώς, παρά την αύξηση του αριθμού των ατόμων που αγοράζουν συνδρομές VPN στη Βόρειο Αμερική από τότε που άλλαξε ο νόμος, το 47% των πολιτών εξακολουθεί να αγνοεί την ύπαρξη VPN.

Στην πραγματικότητα, αν και τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 95% των αμερικανών πολιτών είτε "ανησυχεί κάπως" είτε "πολύ ανησυχεί" για το πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους - μόνο το 17% χρησιμοποιεί ενεργά ένα VPN. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη δουλειά στις ΗΠΑ για να αυξηθεί η συνειδητοποίηση της σημασίας των VPN.

Διαφήμιση Mozilla

Μια έξυπνη εκστρατεία

Με το 83% των αμερικανών χρηστών του διαδικτύου που εξακολουθούν να μην προστατεύουν το απόρρητό τους με ένα VPN, οι Mozilla και ProtonVPN αποφάσισαν να επιτεθούν στην επιρροή του Firefox. Στις ΗΠΑ, περίπου το 80% του πληθυσμού (260 εκατομμύρια άτομα) χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι ένα εκπληκτικό 216 εκατομμυρίων ανθρώπων εξακολουθεί να μην διαθέτει VPN.

Στις ΗΠΑ, περίπου το 5% των χρηστών του διαδικτύου περιηγεί στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το Firefox. Αυτό σημαίνει ότι η Mozilla έχει την ευκαιρία να διαφημίσει τα VPN σε περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες. Και εάν η Mozilla αποφάσισε να προβεί σε αυτό το θέμα παγκοσμίως, θα μπορούσε να εκπαιδεύσει περίπου 170 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου για τα οφέλη των VPN.

Είναι βέβαιο ότι, εδώ στο ProPrivacy.com, θα προτιμούσαμε να δοθεί στους καταναλωτές των ΗΠΑ λίγο περισσότερη επιλογή. Είναι αλήθεια ότι το ProtonVPN είναι μια αξιόπιστη εταιρεία που έρχεται με προέλευση. που έχουν ιδρυθεί από τους κατασκευαστές του Proton Mail. Έχοντας αυτό υπόψη, η Mozilla επέλεξε καλά (αν και μπορώ να σκεφτώ VPN που είναι καλύτερα για την ιδιωτικότητα - και πολλές φθηνότερες επιλογές επίσης).

Παρόλα αυτά, γενικά επικροτούμε τις προσπάθειες του Mozilla να εκπαιδεύσει το αμερικανικό κοινό σχετικά με τη σημασία των VPN. Η μόνη κριτική μας είναι ότι θα προτιμούσαμε το Mozilla να αποκαλύψει επίσης στους χρήστες του ότι το ProtonVPN προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του VPN που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν είναι δύσκολο για μετρητά.

Εξάλλου, όταν διακυβεύεται η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, τα χρήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο. Και ενώ υπάρχουν πολλά χρήματα για να γίνει η διαφήμιση της πληρωμένης έκδοσης του ProtonVPN, οι άνθρωποι αξίζουν πάντα να ενημερώνονται για το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν επιλογές VPN στην αγορά.

Επεξεργάστηκε στις 24/10/2018 για να προσθέσει: Έχει φθάσει στο φως ότι το Mozilla θα εξυπηρετεί την πειραματική αγγελία στους καταναλωτές υπό διάφορες συνθήκες: Όταν επισκέπτονται streaming websites, όταν συνδέονται με "ένα μη ασφαλές δίκτυο wifi με μια αιχμαλωσία πύλης" (όπως σε ένα λόμπι του ξενοδοχείου) ή όταν επισκέπτονται ο καθένας από τους τομείς των 65 παρόχων VPN. Το γεγονός ότι οι χρήστες του Firefox θα εξυπηρετούνται στην αγγελία ProtonVPN όταν επισκέπτονται ανταγωνιστικούς τομείς VPN, ενισχύει την πραγματικότητα ότι το πρωταρχικό μέλημα της Mozilla είναι να πουλήσει το ProtonVPN (αντί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για την ασφάλεια VPN). Οποιοσδήποτε έχει εξυπηρετήσει την διαφήμιση του Mozilla (συμβούλευσε και πάλι) να κάνει αγορές πριν εγκαταστήσει το ProtonVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me