Τα σχολεία σαρώνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και αυτός ο χρήστης του Mumsnet δεν είναι ευχαριστημένος

Αυτή την εβδομάδα, ένας ενδιαφερόμενος γονέας πήρε στο δημοφιλές φόρουμ Mumsnet να ρωτήσει τους συναδέλφους χρήστες πώς αισθάνονται τα παιδιά τους να σαρώνονται. Στη θέση, η μαμά των δύο έγραψε:

"Επί του παρόντος, το σχολείο έχει ένα σύστημα χρησιμοποιώντας κάρτες-κλειδιά για να εισέλθει στα κτίρια και να αγοράσει γεύμα ... Το σχολείο θέλει να μεταβεί σε ένα σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων από τον Σεπτέμβριο ... Προφανώς, η πραγματική εικόνα αποτυπώματος δεν θα να είναι αποθηκευμένος, αλλά ένας αλγόριθμος βασισμένος σε μοναδικά σημεία που έχουν ληφθεί από την εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος.

Δεν μπορώ να πω αρκετά γιατί δεν αισθάνομαι άβολα με αυτό, αλλά είμαι ... είμαι παράλογο να αρνηθώ να το αφήσω?"

Σε όλο τον κόσμο, τα σχολεία επιλέγουν τη χρήση βιομετρικής ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για να επιτρέψουν στα παιδιά να εισέλθουν με ασφάλεια στα σχολικά πανεπιστήμια, στα κτίρια και ακόμη και να πάρουν τα σχολικά τους μεσημεριανά γεύματα. Ωστόσο, υπάρχει αυξημένος συναγερμός μεταξύ των γονέων ότι αυτές οι σαρώσεις μπορεί να προκαλούν ανησυχίες.

Η συνεχής επίθεση της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης των σκανδάλων στο Facebook, τα γεγονότα που αφορούν την πειρατεία και την εξάπλωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους προκαλεί στον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι η ιδιωτική ζωή των δεδομένων θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές. Αυτό κάνει ορισμένους γονείς να αναρωτιούνται τι ακριβώς θα μπορούσαν να έχουν οι επιπτώσεις από τη δυνατότητα βιομετρικής ανίχνευσης στα σχολεία.

Πίσω στο Mumsnet, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει, καθώς άλλοι γονείς έσπευσαν να πείτε στην αρχική αφίσα ότι δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν. Η SylviaAndSydney απάντησε σύντομα ότι η «κόρη της το χρησιμοποίησε για τα τελευταία τέσσερα χρόνια του γυμνασίου» και πιστεύει ότι «είναι καλή ιδέα». Ένας άλλος χρήστης του Mumsnet που ονομάζεται FelicityBeedle συμφωνεί, σχολίασε ότι:

"Δεν είναι ένα νέο σύστημα καθόλου, το χρησιμοποίησα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από μια δεκαετία. Είναι απολύτως ωραία, όπως είπατε ήδη ότι δεν αποθηκεύουν δακτυλικά αποτυπώματα, έτσι προσπαθώ λίγο για να δω γιατί ανησυχείτε τόσο πολύ. "

Στην πραγματικότητα, γίνεται σαφές αρκετά γρήγορα ότι η πλειοψηφία των χρηστών του Mumsnet δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό το είδος βιομετρικής σάρωσης στα σχολεία. Ένας χρήστης που ονομάζεται familycourtq δηλώνει ότι:

"Δεν είστε παράλογο, αλλά η γνώμη της πλειοψηφίας σχετικά με το Mumsnet είναι ότι πρέπει να παραδόσαστε οτιδήποτε ζητά ο καθένας στην εξουσία ανά πάσα στιγμή".

Ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα

Όπως συνέβη με το σχόλιο της FelicityBeedle, φαίνεται ότι ο πρωταρχικός λόγος που πιστεύουν ότι οι γονείς πιστεύουν ότι παραδίδουν βιομετρικά δεδομένα είναι απολύτως ασφαλής, είναι ότι το σχολείο δεν αποθηκεύει στην πραγματικότητα το ίδιο το δακτυλικό αποτύπωμα.

Ωστόσο, όταν ένας μαθητής τοποθετεί το δάχτυλό του πάνω σε ένα σαρωτή για να καταχωρήσει το αποτύπωμα του στο εσωτερικό του συστήματος - αυτή η διαδικασία μετατρέπει αυτή τη βιομετρική είσοδο σε ψηφιακή αναπαράσταση του δακτυλικού αποτυπώματος. Αυτός ο μοναδικός αριθμητικός κώδικας είναι μια άμεση ομοιότητα του ίδιου του δακτυλικού αποτυπώματος και περιγράφεται καλύτερα ως ψηφιακό αντίγραφο του ίδιου του μέρους του σώματος.

Αυτό που αφορά, είναι ότι επειδή τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν αλλάζουν ποτέ, αυτός ο κώδικας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο στο μέλλον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού - ακόμη και πολύ καιρό αφού εγκαταλείψουν το σχολείο και είναι καλά στην ενηλικίωση.

Επιπλέον, επειδή το δακτυλικό αποτύπωμα είναι πιθανό να συγκρατηθεί παράλληλα με άλλα πολύτιμα δεδομένα, όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης και ίσως μια φωτογραφία - εάν τα δεδομένα έχουν καταστραφεί από κυβερνοεγκληματίες ή μεταβιβάζονται απευθείας σε τρίτο ή συνεργάτη από την εταιρεία που εγκαθιστά το σύστημα βιομετρικών στοιχείων - ο κίνδυνος είναι ότι αυτή η ψηφιακή έκδοση του δακτυλικού αποτυπώματος του παιδιού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δυνητικούς κακόβουλους σκοπούς.

Μέχρι στιγμής, οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή βιομετρικής πιστοποίησης που εκτυλίσσεται στα σχολεία. Ωστόσο, γίνεται λόγος για εισαγωγή σάρωσης ίριδας και ακόμη και αναγνώρισης προσώπου στο σχολείο. Όπως συμβαίνει με τις σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, αυτές δημιουργούν περίπλοκες ψηφιακές αναπαραστάσεις εκείνων των χαρακτηριστικών που είναι μοναδικές και μπορούν να σαρωθούν ξανά και ξανά σε διαφορετικές τοποθεσίες και για διαφορετικούς σκοπούς.

Η ιδέα ότι οι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να παραδίδουν αυτά τα δεδομένα, χωρίς να ενημερώνονται ρητά για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σαρωθεί αυτός ο κώδικας αλλού, ασχολείται εξαιρετικά. Λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι φαίνεται ότι οι γονείς δεν θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου που συνδέονται με αυτά τα συστήματα και τις επιχειρήσεις που εγκαθιστούν την τεχνολογία.

Σε περιπτώσεις όπου αυτή η τεχνολογία μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας από κυβερνητικές υπηρεσίες, υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος ότι τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση και παρακολούθηση στο μέλλον, γεγονός που σημαίνει ότι τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να περιορίσουν τις ελευθερίες του παιδιού τους με έναν τρόπο που θυμίζει ένα επεισόδιο του Black Mirror.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me