Μήπως ο θάνατος του κοινόχρηστου λογαριασμού Netflix ήταν υπερβολικά υπερβολικός;

Ήταν η έντονη ανακοίνωση στο Consumer Electronics Show (CES) της περασμένης εβδομάδας στο Λας Βέγκας. Μια βρετανική εταιρεία βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να σταματήσει τους ανθρώπους που μοιράζονται τους κωδικούς Netflix με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης Netflix είναι τόσο συνηθισμένη ώστε το διαδίκτυο είναι γεμάτο με μιμίδια αφιερωμένα στην πρακτική. Η κοινή χρήση του μεταξύ ομάδων φίλων και εκτεταμένης οικογένειας είναι από καιρό ένας εύκολος τρόπος για μικρές ομάδες να χωρίσουν το κόστος ενός ενιαίου λογαριασμού συνεχούς ροής. Όπως θα περιμένατε, αυτό θα μειώσει τα κέρδη της υπηρεσίας ροής.

Τώρα, μια εταιρεία που ονομάζεται Synamedia πιστεύει ότι έχει βρει τη λύση. Έχει σχεδιάσει ένα σύστημα AI που παρακολουθεί τις συνήθειες ροής των ατομικών λογαριασμών - επισημαίνοντας τους λογαριασμούς που πιστεύεται ότι μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους. Δυστυχώς, φαίνεται πιθανό ότι αυτό το εργαλείο πιστοποίησης Sharing Insight θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει αρνητικά τους χρήστες VPN. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν πολλαπλές διευθύνσεις IP για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής (καθώς και για γεωγραφική υποκλοπή), θα μπορούσαν θεωρητικά να επισημανθούν ως χρήστες που μοιράζονται κωδικό πρόσβασης, ακόμη και αν δεν είναι.

Ο κωδικός πρόσβασης έχει καταγραφεί για κοινή χρήση

Πώς θα λειτουργήσει?

Θεωρητικά, το εργαλείο της Synamedia θα είναι χρήσιμο σε κάθε πλατφόρμα ροής που μπορείτε να σκεφτείτε. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές πλατφόρμων όπως το Hulu, το Netflix, το Amazon Prime Video, το HBO Go, το BT Sports, το Sky TV - και πολλοί άλλοι - θα μπορούσαν ενδεχομένως να χάσουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασης λόγω αυτής της νέας τεχνολογίας AI. Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία που δημιούργησε την τεχνολογία, το εργαλείο χρησιμοποιεί τις τάσεις παρακολούθησης και κατανάλωσης διεύθυνσης IP για να διαπιστώσει εάν έχει μοιραστεί έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού. Η Synamedia λέει ότι η τεχνολογία είναι αρκετά έξυπνη για να διαπιστώσει εάν μια πλατφόρμα συνεχούς ροής χρησιμοποιείται από την οικογένεια ενός κατόχου λογαριασμού.

Εάν ένας λογαριασμός χρησιμοποιεί IPs σε πολύ διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και έχει άγρια ​​αποκλίνουσες γεύσεις και συνήθειες προβολής - η τεχνολογία θα αφήσει την πλατφόρμα ροής να γνωρίζει ότι συμβαίνει κάτι άσχημο. Σύμφωνα με το Synamedia, το εργαλείο θα είναι σε θέση να μαντέψει σωστά αν χρησιμοποιείται ένας λογαριασμός ενώ ένα άτομο είναι εκτός διακοπών και άλλες συνήθεις περιστάσεις.

Streaming TV σε tablet

Οι χρήστες VPN αντιμετωπίζουν προβλήματα?

Όσο το Εργαλείο κοινής χρήσης διαπιστευτηρίων είναι αποτελεσματικό και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις συνήθειες προβολής των καταναλωτών για να διαπιστώσει εάν ένας μόνο συνδρομητής χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό διευθύνσεων IP - οι χρήστες VPN του Netflix θα πρέπει να είναι εντάξει. Μέχρι τώρα, η Netflix έχει κάνει λόγο για μετάβαση σε διευθύνσεις IP VPN και όχι σε συνδρομητές που χρησιμοποιούν ένα VPN. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ατόμων σήμερα χρησιμοποιεί ένα VPN για ιδιωτικό απόρρητο και η ακύρωση των λογαριασμών των ανθρώπων για χρήση VPN θα θεωρηθεί αντίθετη.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έλαβαν μεγάλα ποσά τύπου, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι πλατφόρμες ροής, όπως το Netflix, συμφώνησαν πραγματικά να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εργαλείο της Synamedia. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η τεχνολογία δεν θα ληφθεί από πλατφόρμες συνεχούς ροής στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sky UK έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στη Synamedia από τότε που το εργαλείο AI παρουσιάστηκε στην CES την περασμένη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ορισμένες πλατφόρμες ενδιαφέρονται για την τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το δικό της δελτίο τύπου, αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με (μεταξύ άλλων): AT&T, Astro, bein, Bharti Airtel, Χάρτη, Κίνα DTH, Comcast, Cox, Disney, Foxtel, Get, Liberty Global, Oi, OSN, Rogers, Sky, Shaw, Tata Sky, Verizon, Viasat και Vodafone.

Λογότυπο εταιρείας Netflix

Πρέπει να ανησυχούν οι χρήστες του Netflix?

Δεν φαίνεται. Ένα πράγμα που αξίζει να θυμηθούμε είναι ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, Reed Hastings, ανέφερε προηγουμένως ότι η επιχείρηση δεν ανησυχεί για τους μεριδιούχους του λογαριασμού. Στην πραγματικότητα, στο CES 2017 ο Hastings δήλωσε ότι η κοινή χρήση λογαριασμού θεωρείται οργανική διαφήμιση - διότι εισάγει πραγματικά νέους χρήστες στα οφέλη της Netflix: "Αγαπάμε τους ανθρώπους που μοιράζονται το Netflix. Αυτό είναι ένα θετικό πράγμα, όχι ένα αρνητικό πράγμα."

Το ProPrivacy.com επικοινώνησε με το Synamedia και ο εκπρόσωπός του μας είπε, "Το Netflix ΔΕΝ είναι πελάτης. Δυστυχώς, ο τυφλοειδής Τύπος στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέρθηκε μακριά."

Οποιοδήποτε τρόπο γύρω από αυτό?

Τι συμβαίνει εάν ένας λογαριασμός συνεχούς ροής στον οποίο είστε συνδρομητής επί του παρόντος αποφασίσει να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία; Θα σας πιάσουν να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης; Η απλούστερη απάντηση είναι ότι αν δεν κάνετε τίποτα και συνεχίζετε να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης τότε ναι, πιθανώς.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να συνεχίσουν να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού συνεχούς ροής τους - ακόμα και μετά το εργαλείο της Synamedia να ζει. Η λύση θα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αποκλειστικό IP VPN, μοιράζοντας τα στοιχεία σύνδεσης για μια αποκλειστική διεύθυνση IP VPN με αυτά που έχετε μοιραστεί τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού συνεχούς ροής με σας θα πρέπει όλοι να είστε σε θέση να παρακολουθείτε.

Μια ειδική διεύθυνση IP VPN είναι μια απομακρυσμένη διεύθυνση IP που μπορεί να ενοικιαστεί από μια εταιρεία VPN. Η ομορφιά μιας αποκλειστικής διεύθυνσης IP είναι ότι παραμένει στατική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που εσείς (ή οι φίλοι σας) χρησιμοποιείτε το Netflix φαίνεται πάντα ότι προέρχεται από την ίδια διεύθυνση IP (που το κάνει να φαίνεται σαν ένα σπίτι).

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN επιτρέπουν μέχρι και 5 ταυτόχρονες συνδέσεις σε μια αποκλειστική διεύθυνση IP. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να μοιραστείτε θεωρητικά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού streaming με πέντε φίλους και, εφόσον θυμούνται πάντοτε να συνδεθούν με την αποκλειστική διεύθυνση IP VPN. Το εργαλείο της Synamedia δεν θα πρέπει να γνωρίζει ότι πολλά νοικοκυριά χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό ροής.

Πιστωτικές κάρτες: Tero Vesalainen / Shutterstock.com, sabrisy / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me