Το NordVPN δεν έχει διερευνηθεί η διεκδίκηση αρχείων από ανεξάρτητους ελεγκτές

Σε μια πρώτη βιομηχανία, το NordVPN κατείχε την υπηρεσία χωρίς αρχεία καταγραφής μέχρι την εξέταση ενός ανεξάρτητου ελέγχου.

Το Nord VPN δεν καταγράφει αξιώσεις λογιστικών ελέγχων

Το NordVPN ανέκαθεν ισχυρίστηκε ότι είναι υπηρεσία χωρίς VPN, αλλά ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητήθηκε κατά τη διάρκεια μιας θερμικής ηλεκτρονικής συζήτησης το καλοκαίρι σχετικά με την ιδιοκτησία του.

Προκειμένου να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό και να καθησυχάσει τους πελάτες ως προς την ακεραιότητά του, η NordVPN ανέθεσε έναν ανεξάρτητο έλεγχο των συστημάτων καταγραφής της.

Ένας τέτοιος έλεγχος δεν εκτελέστηκε ποτέ πριν σε μια υπηρεσία VPN, οπότε εδώ στο ProPrivacy.com ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που πήραμε τα χέρια μας.

Ο έλεγχος

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από μία από τις τέσσερις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες στον κόσμο. Σε αντίθεση με τους ελέγχους του είδους που πρόσφατα δημοσίευσε το Surfshark, που εξετάζει την τεχνική ασφάλεια του λογισμικού παρόχων, αυτός ο έλεγχος εστιάστηκε στα αρχεία καταγραφής που το NordVPN κάνει και δεν κρατάει.

Πρόκειται για μια πρώτη αγορά και μια ευπρόσδεκτη, δεδομένου ότι η αυξημένη διαφάνεια σε σχέση με τους ισχυρισμούς των κορμών δεν είναι απολύτως αναγκαία.

Επί του παρόντος, ο έλεγχος διατίθεται μόνο σε έναν προεπιλεγμένο κατάλογο δημοσιογράφων. Στο bestVPN.com ήμασταν αρκετά τυχεροί ώστε να είμαστε από τους πρώτους που βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να μάθουμε ότι η έκθεση προσυπογράφει πλήρως τους ισχυρισμούς του NordVPN για μητρώα. Μία μικρή ποσότητα δεδομένων χρήσης που δεν αναγνωρίζονται από το χρήστη συλλέγεται, αλλά δεν αποτελεί απειλή για το απόρρητο των χρηστών.

Ο έλεγχος που μας παρουσιάσαμε δεν παρέχει πολλά στοιχεία για λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες, αν και περιγράφει τις διαδικασίες που η ελεγκτική εταιρεία χρησιμοποίησε για να καταλήξει στα συμπεράσματά της.

Επί του παρόντος, είναι λιγότερο ένας πλήρης έλεγχος παρά μια δήλωση της επιχείρησης ότι εξέτασε τα συστήματα της NordVPN και διαπίστωσε ότι όλα είναι ικανοποιητικά όσον αφορά τους ισχυρισμούς της για μη καταχώριση. Αυτή η ελεγκτική εταιρεία είναι ένα αξιόπιστο ανεξάρτητο όργανο ελέγχου, του οποίου το λόγο είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να εμπιστευτούμε.

Περιορισμοί

Οποιοσδήποτε έλεγχος με το πεδίο εφαρμογής του παρόντος έχει σαφείς περιορισμούς. Μπορεί μόνο να παράσχει ένα στιγμιότυπο του τι συμβαίνει σε ορισμένες θέσεις κατά το χρόνο εκτέλεσης του ελέγχου.

Όπως αναγνωρίζει το ίδιο το NordVPN:

"Ο έλεγχος μπορεί να αναφέρεται μόνο στις παραμέτρους των υπηρεσιών και του διακομιστή μας από την 1η Νοεμβρίου 2018. Επειδή μια ψηφιακή υπηρεσία μπορεί να αναμορφωθεί, καταλαβαίνουμε γιατί ο έλεγχος δεν μπορεί να εφαρμόσει τα συμπεράσματά του σε ένα ευρύτερο πεδίο ημερομηνιών."

Βασικά για τους συνδρομητές, αυτό που αποδεικνύει είναι ότι το NordVPN διαθέτει τα συστήματα που υπάρχουν για να παρέχουν μια υπηρεσία VPN αποκλειστικά χωρίς σύνδεση. Η NordVPN έχει επίσης υποσχεθεί να διενεργεί τακτικούς ελέγχους στο μέλλον για να επιβεβαιώσει ότι τα συστήματα αυτά παραμένουν στη θέση τους και αποτελούν μέρος του συνήθους τρόπου λειτουργίας του NordVPN.

Η γνώμη εμπειρογνωμόνων του ProPrivacy.com

Στο ProPrivacy.com εδώ και πολύ καιρό έχουμε ευχόμαστε έναν τρόπο να ελέγξουμε τους λογαριασμούς των προμηθευτών VPN που δεν έχουν καταγραφεί. Τα αρχεία καταγραφής που μια υπηρεσία VPN διατηρεί ή δεν τηρεί είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την ιδιωτική ζωή των χρηστών της από την τεχνική ασφάλεια που χρησιμοποιεί και είναι συνεπώς το πιο σημαντικό σημείο αποτυχίας.

Ακόμη και η βασική τεχνική ασφάλεια θα προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών VPN και τις συνήθειες περιήγησης από τους περισσότερους μεμονωμένους εγκληματίες χάκερ. Οι συντελεστές σε επίπεδο κράτους είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι με μπάλα, αλλά ακόμη και αυτές θα πάνε μετά από τα ημερολόγια παρόχων πολύ πριν επιχειρήσουν να θέσουν σε κίνδυνο την τεχνική ασφάλεια των πελατών ενός VPN.

Κάθε μεμονωμένη περίπτωση που έχει γίνει δημόσιος, όταν εντοπίστηκε ένας χρήστης VPN, ήταν αποτέλεσμα ενός παρόχου που παρέδωσε τα αρχεία καταγραφής στις αρχές, μερικές φορές υπό πίεση.

Προφανώς, εάν ένας πάροχος VPN δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής τότε δεν έχει τίποτα που μπορεί να παραδώσει. Για το λόγο αυτό, η ακεραιότητα των ισχυρισμών μητρώου παρόχου δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τα διαπιστευτήρια του για το απόρρητο.

Κανένας έλεγχος των ισχυρισμών υλοτόμησης ενός παρόχου δεν μπορεί να αποδείξει με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής όταν ο ελεγκτής επιστρέφει στην πατρίδα του, αλλά ένας έλεγχος του είδους που εκτελείται στο NordVPN παρέχει το υψηλότερο επίπεδο διαφάνειας που είναι δυνατό να ληφθεί.

Η προσέγγιση του NordVPN είναι αδιέξοδο και ειλικρινά ελπίζουμε ότι ενθαρρύνει άλλες υπηρεσίες VPN να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

συμπέρασμα

Ένας τέτοιος έλεγχος παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διαφάνειας σε σχέση με την επαλήθευση των ισχυρισμών καταγραφής του παρόχου VPN.

Το συμπέρασμα είναι ότι μία από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες εταιρείες ελέγχου του κόσμου εξέτασε λεπτομερώς το τι και πώς καταγράφει τα δεδομένα και έχει δώσει στον κτηνοτρόφο της NordVPN καμία δήλωση σφράγισης της έγκρισης.

Αυτή τη στιγμή, αυτό καθιστά το NordVPN μοναδικό στη βιομηχανία VPN και ελπίζουμε, όπου θα οδηγήσει, θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me