Καθαρή ουδετερότητα – Πώς να αποφύγετε να μπλοκάρετε ή να θρομβώσετε

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών (FCC) αψήφησε τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και τις επιθυμίες των περισσότερων Αμερικανών. Σε μια κίνηση που χρησιμεύει μόνο για την ενίσχυση του στραγγαλισμού που ήδη ασκούν μεγάλοι παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου (Internet Service Providers - ISPs) πάνω από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος της FCC και πρώην υπάλληλος της Verizon, Ajit Pai, αντιμετώπισε το χτύπημα θανάτου στην ουδετερότητα του δικτύου στις ΗΠΑ.

Η εντολή αποκατάστασης της ελευθερίας του Διαδικτύου παραδίδει τις εξουσίες της FCC για την επιβολή της ουδετερότητας του δικτύου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Η FTC έχει μέχρι τώρα αποδειχθεί ότι είναι ένας αναποτελεσματικός φύλακας, με λίγα στα δόντια, όταν πρόκειται για μετάβαση από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου που παραβιάζουν τους προτεινόμενους κανόνες "ελαφρύς, βασισμένοι στην αγορά".

ISPs όπως οι χοίροι στη λάσπη

Πράγματι, ακόμη και λέγοντας "κανόνες" ωθεί το σημείο, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν σκληρές γραμμές για ISPs να περάσει. Σύμφωνα με ένα σχέδιο μνημονίου συμφωνίας (FCM), οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα υποχρεούνται να παρέχουν εξαιρετικά συγκεκριμένες υποσχέσεις ώστε να μην συμμετέχουν σε ορισμένα είδη αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς ή συμπεριφοράς κατά των καταναλωτών.

Αν παραβούν αυτές τις υποσχέσεις, η FTC θα είναι σε θέση να αναλάβει δράση εναντίον τους για λόγους εξαπάτησης των καταναλωτών. Όπως τόνισε η Nilay Patel από το The Verge και ο πρώην σύμβουλος FCC Gigi Sohn, είναι απίθανο να συμβεί αυτό.

Οι εταιρείες αλλάζουν τους όρους υπηρεσίας τους όλη την ώρα χωρίς να συμμετέχει η FCC. Ακόμα κι αν παρενέβη, η FTC μπορεί να ανταποκριθεί μόνο ενεργά όταν έχει ήδη γίνει ζημία. Ως εκπρόσωπος της FCC Mignon Clyburn δήλωσε στην Ars Technica,

"Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ της FCC και της FTC είναι μια συγκεχυμένη, αδιάφορη, αντιδραστική σκέψη: μια προσπάθεια να αναφερθούμε σε αδυναμίες στο σχέδιο πρότασης του Προέδρου για την κατάργηση των κανόνων για την ουδετερότητα της FCC για το 2015. Πριν από δύο χρόνια, η FCC υπέγραψε μια πολύ ευρύτερη συμφωνία υπέρ των καταναλωτών με την FTC που καλύπτει ήδη αυτό το ζήτημα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε αυτό πάλι εκτός από την καταιγίδα PR με καπνό και κάτοπτρα, αποσπούν την προσοχή από την προγραμματισμένη καταστροφή της προστασίας της ουδετερότητας από την FCC αργότερα αυτή την εβδομάδα ».

Πιο ειλικρινά, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου δεν υποχρεούνται να υποσχόμαστε ότι δεν θα εμποδίσουν ή θα περιορίσουν την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο ή θα χρεώσουν τις ιστοσελίδες και τις επιγραμμικές υπηρεσίες πρόσθετες αμοιβές για πρόσβαση στο Διαδίκτυο με γρήγορη λωρίδα (με τις συνέπειες ότι τυχόν υπηρεσίες που δεν πληρώνουν για γρήγορη λωρίδα να τοποθετηθεί σε αργή λωρίδα).

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Η υποστηριζόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους FCC έχει επιδείξει έναν εντυπωσιακό βαθμό ιδιοσυγκρασίας και γυμνό απληστία, σε βάρος των συμφερόντων όλων των συνηθισμένων Αμερικανών (και με ανησυχητικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο).

Μια φυσική απάντηση μπορεί να είναι να βγούμε έξω και να πνίξουμε τις θλίψεις σας, αλλά η κλαίνε στην μπύρα σας δεν θα εμποδίσει τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου από το να σας άρει!

Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN)

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο είναι ένα εργαλείο προστασίας ιδιωτικού απορρήτου και ασφάλειας που εμποδίζει τον ISP σας να βλέπει αυτό που παίρνετε στο διαδίκτυο. Ο ISP σας δεν μπορεί να δει τα δεδομένα σας επειδή είναι κρυπτογραφημένη. Δεν μπορεί επίσης να γνωρίζει ποιοι ιστότοποι (κ.λπ.) επισκέπτεστε επειδή όλη η δραστηριότητα του Διαδικτύου δρομολογείται μέσω του διακομιστή VPN. Ο ISP σας μπορεί μόνο να δει ότι είστε συνδεδεμένοι στο διακομιστή VPN και όχι σε ποιοι ιστότοποι ή υπηρεσίες που επισκέπτεστε μετά από αυτό.

Και αυτό που ένας ISP δεν μπορεί να δει, δεν μπορεί να μπλοκάρει ή να διακρίνει (αν και βλέπε "Κίνδυνοι" παρακάτω). Η χρήση ενός VPN είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κινήσεων από τον ISP σας για να τερματίσει την ουδετερότητα του δικτύου.

Ανατρέξτε στα VPN για αρχάριους για μια λεπτομερή εξήγηση του τρόπου λειτουργίας των VPN και του τι μπορούν να κάνουν για εσάς. Δείτε επίσης τις πέντε καλύτερες υπηρεσίες VPN για την επιλογή των καλύτερων VPN εκεί έξω. Όλα αυτά εξυπηρετούν τους πελάτες των ΗΠΑ καλά και είναι αποτελεσματικά στην εξασφάλιση της προσωπικής σας ουδετερότητας δικτύου - η FCC και η FTC καταδικάζονται!

Η χρήση ενός VPN θα αποτρέψει επίσης τον ISP σας από την κατασκοπεία στο ιστορικό προσωπικής περιήγησης ιστού και την πώλησή του.

Κίνδυνοι

Τα δίκτυα VPN θα μπορούσαν να αποκλειστούν

Ένα VPN θα εμποδίσει τον αποκλεισμό του ISP ή τον περιορισμό της διαδικτυακής σας κίνησης - μέχρις ότου ο ISP σας μπλοκάρει ή θρυμματίσει όλη την ίδια την κυκλοφορία VPN. Παρόλο που μια τέτοια κίνηση μπορεί να φανεί σαν ένα μη-brainer από τον ISP, είναι, στην πραγματικότητα, απίθανο να συμβεί.

Ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων στηρίζονται στην τεχνολογία VPN για να εξασφαλίζουν τις επικοινωνίες μεταξύ γραφείων και να επιτρέπουν σε απομακρυσμένους εργαζομένους να έχουν πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους LAN. Εάν οι πάροχοι υπηρεσιών ISP αρχίσουν να εμποδίζουν ή να περιορίζουν όλη την κυκλοφορία VPN, το χάος θα προκληθεί και το εταιρικό ενδιαφέρον θα υποστεί βλάβη.

Έτσι δεν πρόκειται να συμβεί. Ακόμα και στην πολύ απίθανη περίπτωση που κάνει, πολλοί τρόποι για να παρακάμψουν μπλοκ VPN έχουν αναπτυχθεί.

Λίστα λευκωμάτων

Ένας μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι, αντί της μαύρης λίστας VPNs, οι ISPs θα αρχίσουν να καταγράφουν λευκές επιλεγμένες υπηρεσίες. Οι πελάτες θα πρέπει να στοχεύουν σε ειδικά πακέτα διαδικτύου με "καλωδιακό" τρόπο, τα οποία παρέχουν μόνο πρόσβαση σε επιλεγμένες υπηρεσίες και ιστότοπους (ή που παρέχουν μόνο γρήγορη πρόσβαση σε λωρίδες).

Οποιαδήποτε υπηρεσία που δεν αποτελεί μέρος της συσκευασίας θα μπλοκαριστεί ή θα χαλάσει (αργή). Αυτά περιλαμβάνουν τα δίκτυα VPN, το δίκτυο Tor και τους διακομιστές μεσολάβησης.

Επί του παρόντος, αυτή η απειλή είναι καθαρά θεωρητική, η οποία είναι εξίσου καλή, καθώς υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που μπορούν να γίνουν γι 'αυτήν.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή στο μέλλον. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε ως καταναλωτής για να το αποφύγετε είναι να αρνηθείτε να πληρώσετε για οποιοδήποτε πακέτο που δεν σας δίνει απεριόριστη και πλήρη ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

συμπέρασμα

Ως καταναλωτής έχετε δύναμη, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε το. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε ένα VPN.

Πιστωτική εικόνα: Από το schistra / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me