Γιατί η λογοκρισία του πορνό στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια τρομερή ιδέα

Ακόμη και όταν εισήγαγε το Bill of Investigatory Powers Bill, "ένας από τους πιο ακραίες νόμους επιτήρησης που πέρασαν ποτέ σε μια δημοκρατία", η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει τώρα να λογοκρίνει τα online porn.


Η βασική τροποποίηση του επικείμενου νομοσχεδίου για την ψηφιακή οικονομία είναι η προτεινόμενη εισαγωγή υποχρεωτικών ελέγχων ηλικίας 18+ για τους πορνογραφικούς ιστότοπους. Η δημόσια συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στο κατά πόσον οι έλεγχοι επαλήθευσης της ηλικίας είναι καταρχήν κατάλληλοι (86% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση του ICBP θεώρησαν ότι ήταν).

Στη συζήτηση εξετάστηκε επίσης κατά πόσον η κίνηση είναι καθόλου πρακτική, δεδομένης της διεθνούς φύσης του Διαδικτύου. Σύμφωνα με τις προτάσεις, το βρετανικό συμβούλιο ταξινόμησης κινηματογραφικών ταινιών (BBFC) θα έχει την εξουσία να ζητήσει από τους ISP του Ηνωμένου Βασιλείου να αποκλείσουν ιστοσελίδες οπουδήποτε στον κόσμο που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επαλήθευσης ηλικίας του νόμου.

Αυτό είναι πολύ καλά, αλλά οι διαθέσιμες τεχνολογίες, όπως τα VPN, καθιστούν εύκολη την αποφυγή των μπλοκ πορνογραφικού περιεχομένου και άλλων απαιτήσεων επιτρέποντας στους χρήστες να γεωγραφούν την τοποθεσία τους σε άλλη χώρα.

Δεσμευτική λογοτύπου του νομικού περιεχομένου

Ωστόσο, πιο ανησυχητική είναι μια λιγότερο γνωστή τροποποίηση του νέου νόμου. Αυτό επιτρέπει στο BBFC να αποκλείει ιστοσελίδες που χαρακτηρίζονται ως "μη συμβατικές" πράξεις φύλου απαγορευμένες για εμπορική πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του BBFC (.pdf), αυτό περιλαμβάνει εικόνες και βίντεο γυναικείας εκσπερμάτισης, καθισμάτων προσώπου, εμμηνορροϊκού αίματος και φύλου στο κοινό.

Με άλλα λόγια, οι ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου θα εμποδιστούν να παρακολουθήσουν απόλυτα νόμιμες πράξεις σεξουαλικής επαφής μεταξύ των συναινετικών ενηλίκων Αυτό είναι ένα περιεχόμενο που είναι νόμιμο και όλο και πιο ομαλοποιημένο σε όλο τον υπόλοιπο "ελεύθερο κόσμο".

Και δεν έχει καμία σχέση με την "προστασία των παιδιών". Αυτό είναι που οι έλεγχοι επαλήθευσης ηλικίας είναι για. Αυτή η τροπολογία αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση που επιβάλλει τη δική της παιδική και η τουρκική ηθική στους ενήλικες βρετανούς πολίτες.

Γιατί η λογοκρισία είναι λάθος

Η Wikipedia ορίζει τη λογοκρισία ως:

"Η καταστολή της ελευθερίας του λόγου, της δημόσιας επικοινωνίας ή άλλων πληροφοριών που μπορεί να θεωρούνται απαράδεκτες, επιβλαβείς, ευαίσθητες, πολιτικά ανακριβείς ή άβολα, όπως καθορίζονται από κυβερνήσεις, μέσα ενημέρωσης, αρχές ή άλλες ομάδες ή θεσμούς".

Πρόκειται για άσκηση εξουσίας για την επιβολή μιας παγκόσμιας αντίληψης έναντι αυτής των άλλων και δεν έχει καμία σχέση με μια σύγχρονη, χωρίς αποκλεισμούς, πλουραλιστική και προοδευτική κοινωνία. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να λογοκρίνει περιεχόμενο που δεν είναι εγκληματικό και το οποίο θεωρείται ευρέως σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο ως "φυσιολογικό".

Ως εκπρόσωπος της MindGeek, ενός από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης πορνογραφικού ιστότοπου στον κόσμο, είπε στο BBC,

"Πολλές από τις σεξουαλικές δραστηριότητες που απαγορεύονται από την R18 [η πιο ρητή πιστοποίηση του BBFC] είναι ομαλοποιημένες και αποδεκτές πτυχές της υγιούς σεξουαλικότητας και γιορτάζουν με υπερηφάνεια τα φεμινιστικά, queer και ηθικά πορνογραφικά κινήματα σε διεθνές επίπεδο".

Αυτό που οι συναινετικοί ενήλικες φτάνουν στο μεταξύ τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς. Και αν θέλουν να δημοσιεύσουν αυτό που κάνουν online και άλλοι ενήλικες επιθυμούν να τους παρακολουθήσουν, τότε αυτό δεν είναι από τις επιχειρήσεις της κυβέρνησης.

Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι δεν μιλάμε για την πρόσβαση των παιδιών σε αυτό το περιεχόμενο και ότι το περιεχόμενο περιλαμβάνει πλήρως νόμιμες πράξεις φύλου. Αν δεν διαπραχθεί έγκλημα, τότε δεν είναι η θέση της κυβέρνησης να μας πει τι μπορούμε και δεν μπορούμε να δούμε.

Ο David Banisar είναι ανώτερος νομικός σύμβουλος στο άρθρο 19, φιλανθρωπικό ίδρυμα που εκστρατεύει για την ελευθερία του λόγου. Εξήγησε στον Guardian γιατί η τροπολογία είναι απίθανο να επιζήσει μίας πρόκλησης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

"Αυτή είναι πραγματικά μια αρχαία μάχη που συμβαίνει από τότε που υπήρχε το διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ περιεχόμενο εκεί που μερικοί άνθρωποι δεν συμπαθούν και προσπαθούν να το περιορίσουν με τρόπο που είναι υπερβολικά ευρύς, πολλά πράγματα που - αν και δεν είναι επιθυμητά για τα γούστα όλων - εξακολουθούν να είναι νόμιμα. "

Απόσπαση της αποστολής

Το 2013, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι είχε συναφθεί συμφωνία με τους τέσσερις κύριους ISP της χώρας για την εισαγωγή ενός συστήματος "opt-in" για τη λογοκρισία πορνογραφικού υλικού στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, όλες οι νέες συνδρομές στο διαδίκτυο θα έχουν "φίλτρα φιλικά προς την οικογένεια", τα οποία περιορίζουν το περιεχόμενό τους για ενήλικες από προεπιλογή. Για να τα απενεργοποιήσετε, ο συνδρομητής θα χρειαστεί να τους ζητήσει να τεθούν εκτός λειτουργίας (τοποθετώντας τους σε δύσκολη θέση να ζητήσουν πορνογραφική πρόσβαση από τον ISP).

Στην πράξη, αυτή η πρωτοβουλία απέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων λογαριασμών στο διαδίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο απλώς δεν ενδιαφέρεται να περιορίσει την πρόσβασή τους στο πορνό!

Ο τρόπος με τον οποίο υλοποιήθηκαν τα "φίλτρα πορνό", ωστόσο, είναι τόσο διδακτικό όσο και πολύ ανησυχητικό.

Όχι μόνο πορνό ...

Σχεδόν αμέσως, οι αναφορές πλημμύρισαν τοποθεσίες όπως το ChildLine, το NSPCC και το Samaritans (O2), το βραβευμένο βρετανικό site σεξουαλικής εκπαίδευσης BishUK.com και το Κέντρο Ερωτικών Θυμάτων και Σεξουαλικής κακοποίησης του Εδιμβούργου (TalkTalk), το Sexual Health Scotland, το Doncaster Domestic Γραμμή βοήθειας για κατάχρηση και οικιακή ιστοσελίδα αντιμετώπισης κακοποίησης Περιορισμός του κινδύνου (BT) που έχει αποκλειστεί (για να αναφέρουμε μόνο μερικούς).

Αυτό σήμαινε ότι οι καταχρηστικοί και έλεγχοι γονείς θα μπορούσαν (και εξακολουθούν να μπορούν) να εμποδίζουν τα ευάλωτα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ζωτικές υπηρεσίες και πληροφορίες που έχουν σχεδιαστεί για την ενημέρωσή τους και την προστασία τους. Η τελευταία κατηγορία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, συγκλόνισε πολλούς παρατηρητές συμπεριλαμβάνοντας εμφανώς ομοφοβικά φίλτρα:

"Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα μπλοκάρει ιστότοπους όπου ο κύριος σκοπός είναι να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με θέματα όπως ο σεβασμός για έναν σύντροφο, η άμβλωση, ο τρόπος ζωής των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών, τα αντισυλληπτικά,

Το πρόβλημα, ωστόσο, ξεπέρασε τη λογοκρισία μόνο σεξουαλικού χαρακτήρα. Η οργάνωση για τα Δικαιώματα της Ελευθερίας και την Ελευθερία στην Ελευθερία του Διαδικτύου (ORG) μίλησε σε διάφορους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου για το πώς θα εφαρμοστεί το «πορνό». Διαπίστωσε ότι μια ανησυχητικά ευρεία γκάμα περιεχομένου στο διαδίκτυο ήταν πιθανό να φιλτραριστεί. Ο κατάλογος που προτείνεται από το ORG περιλαμβάνει τα εξής:

 • Πορνογραφία
 • Βίαιο υλικό
 • Εξτρεμιστικό και τρομοκρατικό περιεχόμενο
 • Ανορεξία και διατροφικές διαταραχές
 • Ιστότοποι που σχετίζονται με αυτοκτονία
 • Αλκοόλ
 • Κάπνισμα
 • Διαδικτυακά φόρουμ
 • "Εσωτερικό υλικό" (δεν είμαι σίγουρος για το τι σημαίνει αυτό)
 • Εργαλεία καταστρατήγησης ιστού (όπως VPN)

Κι αλλα...

Το σύστημα φιλτραρίσματος στο σπίτι του TalkTalk ήταν πολύ επαίνετο από τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Με βάση τις συνομιλίες με τον ISP, το TorrentFreak παρατήρησε ότι είναι πιθανό να λογοκρίνεται πρόσθετο περιεχόμενο, μεταξύ των οποίων:

 • Χρονολόγηση
 • Φάρμακα και καπνός
 • Ιστότοποι κοινής χρήσης αρχείων
 • ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
 • Παιχνίδια
 • Κοινωνική δικτύωση
 • Όπλα

Το περιεχόμενο που παρεμποδίζεται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στο κληροδότημα της κυβέρνησης είναι ενδεικτικό του είδους του περιεχομένου στον οποίο θα επιθυμούσε να περιορίσει την πρόσβαση. Η παρεμπόδιση της πρόσβασης σε πληροφορίες σχετικά με την σεξουαλική υγεία, τα ναρκωτικά και τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια είναι αρκετά κακή. Αντί να «προστατεύει» τα παιδιά και άλλα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, τα θέτει ενεργά σε κίνδυνο.

Αλλά είναι η λογοκρισία των φόρουμ του Διαδικτύου (undefined), του "εσωτερι κού υλικού" και των εργαλείων κατά της λογοκρισίας που θεωρώ ιδιαίτερα ανησυχητικά. Όχι μόνο οι παράμετροι μιας τέτοιας λογοκρισίας είναι επικίνδυνα ασαφείς, αλλά δείχνουν ξεκάθαρα μια αυταρχική επιθυμία να ασκήσουν πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο στον πληθυσμό.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, λοιπόν, έχει ήδη καταφέρει να χρησιμοποιήσει την έννοια της προστασίας των παιδιών από το πορνοστάρ για να πιέσει για πολύ ευρύτερη λογοκρισία πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη ...

Πώς λοιπόν εφαρμόζεται αυτό το νομοσχέδιο για την ψηφιακή οικονομία?

Ο νέος νομοσχέδιο δίνει ρητά τις εξουσίες του BBFC να αποκλείει περιεχόμενο που δεν είναι πορνογραφικό:

"Τα βήματα που μπορούν να διευκρινιστούν ή οι ρυθμίσεις που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή σύμφωνα με το εδάφιο (2) (γ) περιλαμβάνουν βήματα ή ρυθμίσεις που θα έχουν ή θα έχουν ως αποτέλεσμα να εμποδίζουν άτομα του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν πρόσβαση σε υλικό άλλο από το παραβατικό υλικό που χρησιμοποιεί την υπηρεσία που παρέχει ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου. "

Αυτό που αυτό το "άλλο υλικό" είναι ότι το BBFC έχει τη δύναμη να μπλοκάρει δεν εξηγείται.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εκμεταλλευτεί το θέμα της λογοκρισίας των πορνογραφιών, προκειμένου να εκτελέσει ερμηνεία της αποστολής σε άλλους τομείς της λογοκρισίας, μαζί με το γεγονός ότι μόλις πέρασε τους πιο ακραίες νόμους επιτήρησης στον λεγόμενο ελεύθερο κόσμο, αυτό είναι πολύ ανησυχητική ασάφεια.

Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκμεταλλεύεται τους φόβους "σκέφτομαι για τα παιδιά" σχετικά με το "πορνοστάρ" για να μαλακώσει ένα ήδη ευαίσθητο κοινό να δεχτεί πιο αυταρχικές μορφές λογοκρισίας.

Η πειθαρχία του κοινού να δεχθεί ότι η κυβέρνηση έχει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αστυνόμευση της πρόσβασης σε νομικό περιεχόμενο είναι ένα ισχυρό βήμα προς την οικοδόμηση ενός κατασταλτικού κράτους. Είναι το λεπτό άκρο μιας πολύ επικίνδυνης σφήνας.

Οι έλεγχοι ηλικίας αποτελούν δώρο μαζικής επιτήρησης

Σε μια διαφορετική, αλλά σχετική σημείωση, που απαιτεί κάθε ενήλικο ενήλικα που επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε πορνό (εφ 'όσον είναι πορνό του είδους που θεωρείται αποδεκτό από το BBFC!), Να συνδεθεί χρησιμοποιώντας την πιστωτική του κάρτα και την επαλήθευση ηλικίας που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σύστημα, θα παρέχει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών που είναι περίπου τόσο προσωπικό όσο οι πληροφορίες μπορούν να πάρουν!

Όπως εξηγεί ο Brian Paddick, σκιώδης γραμματέας του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών,

"Ο νόμος περί διερευνητικών δυνάμεων έχει ήδη τη δυνατότητα να υπονομεύσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα στο νέο νομοσχέδιο για την προστασία των πιο ευαίσθητων δεδομένων μας. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι η ιδιωτική ζωή μας δεν θα διαβρωθεί περαιτέρω από αυτή την κυβέρνηση Tory ".

Και φυσικά, το σημερινό ιστορικό της κυβέρνησης σχετικά με τις παραβιάσεις δεδομένων δεν είναι σχεδόν καθησυχαστικό. Επομένως, είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτή η λίστα με εξαιρετικά προσωπικές πληροφορίες θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στις λεγεών των εγκληματιών χάκερ.

συμπέρασμα

Η λογοκρισία του νομικού περιεχομένου είναι ένα εργαλείο καταπίεσης. Χρησιμοποιείται από αυταρχικές κυβερνήσεις για την καταστολή της κοινωνικής αναταραχής και της πολιτικής διαφωνίας. Και σίγουρα δεν έχει θέση σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία.

Η ανάκαμψη της ηθικής αγανάκτησης, προκειμένου να μαστίζεται η δημόσια στήριξη για πολύ ευρύτερη κοινωνική και πολιτική καταπίεση, είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα του αυταρχικού εγχειριδίου.

Το ProPrivacy.com θεωρεί ότι όλες οι λογοκρισίες (του νομικού περιεχομένου) θα πρέπει να αντιτίθενται σε όλες τις μορφές του. Μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me