Ο πειρατικός κόλπος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή μου για κρυπτογράφηση

Όλοι έχουμε βιώσει ερεθισμό με αργά προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Παρά την καλή υγιεινή του προγράμματος περιήγησης, συχνά προσπαθούν να φορτώσουν βίντεο ή ακόμα και να ανοίξουν ιστοσελίδες. Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι οι ιστότοποι που επισκέπτεστε. Ορισμένοι ιστότοποι θα μπορούσαν τώρα να ψάχνουν μέχρι και το 30% της δυναμικότητας επεξεργασίας του υπολογιστή σας για ορυχεία για κρυπτοσυστήματα όπως το Bitcoin. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε αυτό?

Περιμένετε, κάνουν κάτι?

Τον περασμένο μήνα, ανακαλύφθηκε ότι το torrenting site The Pirate Bay είχε χωρίς τη συναίνεση να χρησιμοποιεί τη δύναμη επεξεργασίας των υπολογιστών των επισκεπτών για να παράγει εισόδημα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο εξόρυξης κρυπτογράφησης που ονομάζεται Coin-Hive.

Η διαδικασία διαρκεί για τη διάρκεια της επίσκεψής σας στον ιστότοπο και επειδή το εργαλείο βασίζεται σε JavaScript (μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από τη μεγάλη πλειοψηφία των ιστότοπων), δεν χρειάζεται να δώσετε άδεια ή να αλληλεπιδράσετε με οποιονδήποτε τρόπο για την εξόρυξη να συμβεί.

Σε μια δήλωση στην υπεράσπισή του, ο πειρατικός κόλπος ανέφερε ότι απλώς δοκιμάζει το λογισμικό, αποστέλλοντας ουσιαστικά ένα καναρίνι κάτω από τον άξονα ναρκών για να δοκιμάσει τη βιωσιμότητά του και την ανταπόκριση των ανθρώπων. Στην οργή του πειρατικού κοινού, ωστόσο, ο κανάλι επέζησε. Την περασμένη εβδομάδα, προέκυψε ότι ο The Pirate Bay συνέχισε την πρακτική, με σκοπό να αντικαταστήσει τελικά διαφημίσεις.

Πόσες τοποθεσίες είναι εξόρυξη Cryptocurrency?

Σύμφωνα με την Adguard, η εταιρεία λογισμικού αποκλεισμού διαφημίσεων, 220 από τις πιο δημοφιλείς 100.000 ιστότοποι ασχολούνται με τη χρήση υπολογιστών επισκεπτών για κρυπτοσυχνότητες. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά ο Adguard ισχυρίζεται ότι μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αυτές οι τοποθεσίες έχουν κάνει 43.000 δολάρια. Επομένως, θα ακολουθούσε ότι πολλά περισσότερα sites θα πρέπει να σκοντάψουν για την χρυσή βιασύνη τους επόμενους μήνες.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εκδότες μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ο ιστότοπός τους χρησιμοποιείται για την ορυχεία cryptocurrency. Οι κακόβουλες διαφημίσεις - ο τύπος που συναντάτε εάν επισκέπτεστε παράνομους ιστότοπους ροής - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση του εργαλείου εξόρυξης. Οι ρωγμές στην ασφάλεια του ιστότοπου μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Η έκθεση Adguard αναφέρει ότι οι ιστότοποι που είναι πιθανότερο να εκτελέσουν το Coin-Hive ή ένα από τα παρόμοια εργαλεία που έχουν προκύψει από την κυκλοφορία του είναι οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ταινίες, η κοινή χρήση αρχείων, οι ενήλικες και οι ειδήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η πρακτική είναι, ωστόσο, στις πρώτες της μέρες. Καθώς μεγαλώνει, είναι πιθανό να επεκταθεί και σε άλλους τύπους ιστοτόπων.

Περιττό να πούμε ότι αν εσείς ή η οικογένειά σας επισκεφτείτε ιστότοπους κοινής χρήσης αρχείων, παράνομους δικτυακούς τόπους ροής ή οποιονδήποτε από τους τύπους ιστότοπων στους οποίους φαίνεται ότι η πρακτική αυτή είναι πιο διαδεδομένη, θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να διατηρήσετε την περιήγησή σας ασφαλή. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα πέντε καλύτερα δίκτυα VPN για torrenting, P2P και κοινή χρήση αρχείων, καθώς και την περίληψη των πέντε καλύτερων VPN για streaming βίντεο online για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ιδιωτικοί και ασφαλείς κατά την περιήγηση.

Μπορούμε να το σταματήσουμε?

Ναί. Η διακοπή των τοποθεσιών από την εξόρυξη χρησιμοποιώντας την ισχύ επεξεργασίας σας είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Οι περισσότερες επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων και πακέτα λογισμικού αντιμετώπισης ιών επιτρέπουν τώρα να αποκλείσετε εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση μεταλλείων.

Ο συγγραφέας της παραπάνω έκθεσης, Adguard, για παράδειγμα, έχει λογισμικό που θα το κάνει αυτό στις περισσότερες συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Αυτά επίσης σταματούν να ενοχλούν τα αναδυόμενα παράθυρα και άλλες διαφημίσεις, παρόλο που ορισμένοι ιστότοποι, όπως το All4, θα σας ζητήσουν να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πριν επισκεφθείτε.

Το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί επίσης να αποκλείσει τα σενάρια που απαιτούνται για την εκτέλεση του λογισμικού εξόρυξης. Ακόμη και αν η δική σας δεν το κάνει, θα σας ειδοποιήσει όταν ένας ιστότοπος προσπαθεί να εκτελέσει το σενάριο.

Είναι η Κρυπτοεγγραφή εξόρυξης ένα τέτοιο κακό πράγμα?

Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένου του Pirate Bay, φωνάζουν τα ορυχεία ως εναλλακτική λύση σε διαφημίσεις. Ωστόσο, ένα σημαντικό ζήτημα με την εξόρυξη νομισμάτων είναι ότι επηρεάζει την εμπειρία σας στο διαδίκτυο επιβραδύνοντας το πρόγραμμα περιήγησης. Επιπλέον, η έλλειψη προηγούμενης συγκατάθεσης για την εξόρυξη αποτελεί ανησυχία.

Ωστόσο, τα ίδια επιχειρήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις banner και τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα δεν σας ζητούν άδεια και ενοχλητικά βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής μπορούν να κάνουν τον browser σας πιο αργό. Υπάρχει επίσης η ανησυχία ότι μια διαφήμιση σε μια σελίδα με άλλο αβλαβές περιεχόμενο θα μπορούσε να περιέχει εικόνες και συνδέσμους σε ιστότοπους ακατάλληλους για παιδιά.

Οι αρχικές αναφορές υποδεικνύουν ότι το Coin-Hive και άλλοι θα μπορούσε να πειραματιστεί μέχρι το 30% της ισχύος επεξεργασίας του υπολογιστή σας. Ωστόσο, ο πειρατικός κόλπος έχει τώρα στραγγαλίσει το ποσό της CPU που θα χρησιμοποιήσει για εξόρυξη.

Εάν οι ιστότοποι είναι διαφανείς σχετικά με την πρακτική και ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο που έχει στην εμπειρία των επισκεπτών από τους ιστότοπούς τους, η εξόρυξη με κρυπτογράφηση θα μπορούσε να εξηγήσει το τέλος για ενοχλητικές και ενοχλητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Αυτό ασφαλώς θα ήταν καλή είδηση ​​για πολλούς.

Ελέγξτε τον οδηγό μας για την εξόρυξη Ethereum για όλα τα λειτουργικά συστήματα

Θα θέλατε να δείτε ότι η εξόρυξη κρυπτοεπαγγελματίας αντικαθιστά τα κακά της διαφήμισης ή είναι η πρακτική παραβίαση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me