Γιατί η επένδυση στην κρυπτοεγχειρητικότητα δεν είναι για το Αδύναμο Ακρόατο

Αυτό το έτος, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 640% στην τρέχουσα τιμή του $ 8.100. Ο αιθέρας έχει πάει από μόλις $ 30 στην τρέχουσα τιμή του $ 390. Εν τω μεταξύ, η Litecoin αυξήθηκε κατά 1.400% από την αρχή του έτους. Τον Αύγουστο, η συνολική αγορά κρυπτογράφησης έπληξε ρεκόρ 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, δεν είναι περίεργο ότι οι επενδυτές φωνάζουν για ένα κομμάτι της δράσης.

Παρά τα καλά νέα, όμως, η επένδυση σε κρυπτοσυχνότητες δεν είναι πάντα μια βόλτα στο πάρκο. Αντίθετα, ενώ μερικοί απολαμβάνουν τεράστιες αποδόσεις στις επενδύσεις τους, άλλοι πέφτουν θύματα των χάκερ και των απατεώνων που ασχολούνται με το πρόθυμο και φιλόδοξο.

Αυτήν την εβδομάδα, για παράδειγμα, εμφανίστηκαν ειδήσεις σχετικά με ένα ξεκίνημα του Ethereum blockchain που εξαπάτησε επενδυτές αρχικής προσφοράς κερμάτων (ICO) αξίας 374.000 δολαρίων. Το νόμισμα ονομάστηκε Confido. Υποσχέθηκε να είναι μια λύση blockchain για την πραγματοποίηση πληρωμών και την παρακολούθηση αποστολών. Οι ψηφιακές μάρκες πωλήθηκαν στους επενδυτές από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, την Κυριακή, οι προγραμματιστές κέρματος τραβήχτηκαν ξαφνικά τόσο το Twitter όσο και ο ιστότοπος του Confido.

Λίγο αργότερα, ένας εκπρόσωπος για το Confido δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Reddit ισχυριζόμενο ότι τα "νομικά προβλήματα" είχαν σταματήσει τους προγραμματιστές του Confido να μην μπορούν να συνεχίσουν με το νόμισμα. Το ίδιο μήνυμα εμφανίστηκε σύντομα στο μέσο αλλά διαγράφηκε γρήγορα:

"Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα σφιχτό σημείο, καθώς αντιμετωπίζουμε νομικές δυσκολίες από μια σύμβαση που υπογράψαμε. Είναι πιθανό ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για να διορθώσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, δεν μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε με 100% βεβαιότητα ότι θα περάσουμε από αυτό. "

Ωστόσο, ανησυχώντας για τους επενδυτές, ο εκπρόσωπος Confido επέστρεψε στην Reddit λίγες ώρες αργότερα για να πει:

"Κοίταξε δεν έχω καμία ιδέα τι συνέβη εδώ. Η απομάκρυνση όλων των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας μας έρχεται ως απόλυτη έκπληξη. "

Confido Coin

Από τότε, τα μάρκες Confido έχουν καταστεί άνευ αξίας. Οι επενδυτές δεν έχουν μείνει τίποτα. Ο Eli Lewitt, ο συνιδρυτής του TokenLot (ο ιστότοπος που διέθετε το ICO Block Ethereum για Confido), έμεινε παγιδευμένος στη μέση. Ο Lewitt πήγε στο αρχείο για να πει ότι οι προγραμματιστές Confido "ήταν πολύ καλοί απατεώνες". Φαίνεται ότι έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος.

Είναι δύσκολο να το πεις

Δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα με την αυξανόμενη αγορά επενδύσεων κρυπτοαφημιών. Τα Altcoins είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα και τα νέα νομίσματα συνεχίζουν να εμφανίζονται συνεχώς. Για τους επενδυτές που χάθηκαν στη χρυσή βιασύνη Bitcoin, οι ICO για τα νομίσματα εξειδικευμένων θέσεων που υπόσχονται μοναδικές εξελίξεις στο blockchain είναι ένας τεράστιος πειρασμός. Με την ευκαιρία αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι το νόμισμα ήταν απλώς μια κενή υπόσχεση που δημιουργήθηκε από καταλαβαίνω απατεώνες.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει αυτό να συμβεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επενδυτές πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν επενδύουν σε αναδυόμενα νομίσματα. Ενώ μερικά altcoins, όπως το EOS, έχουν μεγάλα ονόματα όπως ο Dan Larimer (Bitshares, Steemit) που συνδέονται με αυτά, άλλοι ξεκινήσει δημιουργούνται από άγνωστες.

Eos

Δυστυχώς για τους επενδυτές που ελπίζουν να γίνουν πλούσιοι γρήγορα, δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο νόμισμα θα είναι επιτυχία ή αποτυχία - ή χειρότερα, απάτη. Με αυτό το πνεύμα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει ένα στοιχείο τυχερών παιχνιδιών που εμπλέκονται στην επένδυση σε αρχικές προσφορές νομισμάτων. Κάτι τέτοιο δεν είναι για τους φτωχούς.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δεν είναι μόνο ψεύτικα νομίσματα που δημιουργούνται από απατεώνες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια άθλια μέρα στον κόσμο των κρυπτοσυχνών. Αυτό το έτος είδε αρκετές περιπτώσεις νομισμάτων που έχουν καταστραφεί, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των κρυπτοσυχνοτήτων.

Μόνο αυτή την εβδομάδα, ένα cyberattack σε κρυπτογράφηση, γνωστό ως Tether, έχει δει τους κυβερνοεγκληματίες να απομακρύνουν το ψηφιακό νόμισμα αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Tether είναι ένα κινεζικό κρυπτοσυχνότητα που αρχικά ονομάστηκε Realcoin. Το altcoin αναγορεύτηκε στον Tether και από τότε αυξήθηκε σε δημοτικότητα.

Χασισμένα νομίσματα

Ένα Tether αξίζει πάντα ένα δολάριο, το οποίο το καθιστά σταθερό και ένα χρήσιμο εργαλείο κρυπτογράφησης για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με κρύπτες από τα κανονικά νομίσματα fiat. Την Κυριακή, οι χάκερ κατάφεραν να χάσουν το πορτοφόλι του Tether Treasury, στέλνοντας 30.950.010 δολάρια κρυπτογραφικών κεφαλαίων σε "μια μη εξουσιοδοτημένη διεύθυνση Bitcoin".

Ευτυχώς, σύμφωνα με τους προγραμματιστές της Tether, τα κέρματα δεν θα εξαργυρώνονται επειδή η διεύθυνση είναι μαύρη λίστα. Ελπίζεται ότι αυτό θα εμποδίσει με επιτυχία τα κέρματα από την κυκλοφορία τους. Ωστόσο, το hack είναι ακόμα ένα σημάδι για το πόσο ευάλωτες είναι οι κρυπτοσυχνότητες στους χάκερς.

Αριστερά, Δεξιά και Κέντρο

Τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί πολλές αψιμαχίες κρυπτοσυχνότητας. Bitcoin ανταλλαγές όπως Bitfinex και Mt. Ο Gox έχει χάσει. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, μια Ισραηλινή πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης που ονομάζεται CoinDash καταστράφηκε με ρυθμό 7 εκατομμυρίων δολαρίων αξίας Etherium. Το 2016, περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε Αιθέρα κλαπεί από επενδυτές που κατέχουν κεφάλαια στον Αποκεντρωμένο Αυτόνομο Οργανισμό (DAO). Χάρακες όπως αυτές αφορούν. Αποδεικνύουν τους σημαντικούς κινδύνους που ενέχει η κατοχή κρυπτοσυχνοτήτων.

Επιπλέον, έχουν προκύψει στοιχεία ότι υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στη φύση, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή των κωδικών πρόσβασης των πορτοφολιωδών ανθρώπων ή για την παρακράτηση διευθύνσεων πορτοφολιών κατά τη διάρκεια συναλλαγών, προκειμένου να αποσταλούν κεφάλαια σε χάκερ. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της FireEye, οι βόρειοι κορεάτες χάκερ που εργάζονται για τον Kim Jong-un είναι γνωστοί ότι κλέβουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια Bitcoins (και άλλες κρύπτες) ανά εβδομάδα.

Επενδύστε με σύνεση

Στο τέλος της ημέρας, η επένδυση σε κρυπτοσυχνότητες δίνει τη δυνατότητα για τεράστιες πληρωμές. Ωστόσο, η επιθετική ανάπτυξη οδηγεί επίσης σε αστάθεια και μολονότι μπορεί να φανεί ελκυστική η επένδυση σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι σημαντικές αστάθειες. Όπως και με οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης, είναι σημαντικό να μην στοιχηματίζετε περισσότερο από ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε.

Το άρθρο αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται ως τέτοιο.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Πιστωτικές κάρτες: Light and Dark Studio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me