Εστιατόριο πίτσα χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου για τη σάρωση των πελατών

Είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι σήμερα χωρίς να παρακολουθούμε: η επιτήρηση είναι ευρέως διαδεδομένη. Δεν είναι μόνο η επεμβατική στόχευση διαφημίσεων της Google την οποία πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι (όπως δείχνει το Quiz για τα μάτια σας). Η απενεργοποίηση της γεωγραφικής τοποθέτησης, η χρήση ψευδών ονομάτων για την ένταξη σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η συγκάλυψη της διεύθυνσης του πρωτοκόλλου Internet (IP) και η κρυπτογράφηση των δεδομένων σας με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) θα συμβάλουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σας.


Ωστόσο, τώρα έχουν προκύψει νέα που δείχνουν ότι ακόμη και οι άνθρωποι που κάνουν το απόλυτο καλύτερο για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο. Η διαμάχη περιβάλλει ένα κατάστημα πίτσας από το Όσλο της Νορβηγίας, το οποίο αφήνει να γλιστρήσει ότι χρησιμοποιεί το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να σαρώσει τους πελάτες του.

Η ιστορία έσπασε αφού κάποιος έσπασε μια εικόνα ψηφιακού σήματος έξω από την πίτσα της Peppe's στο Όσλο. Η πινακίδα εξυπηρετεί συνήθως τις διαφημίσεις πελατών για ειδικές προσφορές και το μενού της πίτσας. Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα, ωστόσο, η ψηφιακή πινακίδα έχει επίσης μια κάμερα στην κορυφή.

Πρόσωπο πίτσα 2

Ευτυχώς για εμάς, ένας αγοραστής του Όσλο (χωρίς αμφιβολία με πολύ υψηλό βαθμό προσοχής!) Διαπίστωσε ότι το σημείο δεν λειτουργούσε σωστά. Αντί να προβάλλει διαφημίσεις για πίτσες, το σήμα είχε καταρρεύσει και εμφάνιζε τα εξής:

Αναγνώριση προσώπου πίτσα

Συγκλονιστικά το συντριμμένο σημάδι αποκαλύπτει τις λειτουργίες του δυστοπικού συστήματος αναγνώρισης προσώπου του καταστήματος πίτσας. Η σπασμένη πινακίδα παρέχει μια φανταστική εικόνα για τις λεπτομέρειες που μπορεί να συγκεντρώσει το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για τους καταναλωτές.

Μεταξύ αυτών των στοιχείων είναι το φύλο του στόχου, η κατά προσέγγιση ηλικία, η έκφραση του προσώπου (η οποία βαθμολογείται από το σκορ χαμόγελου), η βαθμολογία προσοχής (που καταγράφει πόσο χρονικό διάστημα ο πελάτης κοίταξε το σημείο), ακόμα και λεπτομέρειες σχετικά με το αν φορούν γυαλιά.

Lucky Catch

Το snap του σπασμένου σημείου πίτσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα blog Linus Tech Tips. Οι εικόνες φορτώθηκαν από έναν χρήστη που αγαπούσε την πίτσα που περνούσε από τη λαβή Nepturion. Ο Νορβηγός κύριος έκανε επίσης το ακόλουθο σχόλιο όταν ανέβασε την εικόνα:

"Έτσι, αυτό έπεσε το μάτι μου σήμερα .. αυτό έμοιαζε με την ταινία Μειονότητα Έκθεση."

Ένας άλλος χρήστης («Bouzoo») στο φόρουμ κάλεσε:

"Δεν μπορείτε πια να εμπιστεύεστε πίτσα; Αυτός ο κόσμος έχει πάει στην κόλαση. "

Παλιά νέα

Είναι ένα σοκ για να δούμε αυτό το επίπεδο τεχνολογίας σε δράση. Ωστόσο, η χρήση του δεν πρέπει να είναι τόσο περίεργη. Το 2012, το Facebook αγόρασε την ισραηλινή εταιρεία αναγνώρισης προσώπου Face.com, προκειμένου να αναγνωρίσει τους ανθρώπους μέσα στις φωτογραφίες.

Εκπληκτικά, από τότε η τεχνολογία του Facebook έχει φτάσει στο σημείο που μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους από την πλάτη (κάτι που οι στατιστικές δείχνουν ότι ακόμη και οι άνθρωποι αγωνίζονται). Σαν να μην ήταν αρκετά κακό, το Φεβρουάριο το Facebook αγόρασε ακόμα μια ισραηλινή εταιρεία λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, που ονομάζεται RealFace.

Το Facebook και η Pizza Peppe's δεν είναι οι μόνες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ Tesco ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου στα πρατήρια βενζίνης του το 2013.

Εκείνη την εποχή, η Tesco ανακοίνωσε ότι με την οικοδόμηση μιας βάσης δεδομένων των προσώπων των ανθρώπων (και ό, τι τείνουν να αγοράσουν) θα ήταν σε θέση να στοχεύσει συγκεκριμένες διαφημίσεις σχετικά με ειδικές προσφορές στους καταναλωτές ενώ βρισκόταν στις αντλίες. Στην ουσία, οι εν λόγω διαφημίσεις προβάλλουν προϊόντα, προκειμένου να προσελκύσουν τους πελάτες να έρθουν στο βενζινάδικο (αντί να πληρώνουν μόνο με μια κάρτα στην αντλία).

Αυτό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Εάν οι αποδείξεις που προέρχονται από το Όσλο είναι κάτι που πρέπει να περάσει, τότε φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Tesco (και άλλες επιχειρήσεις) έχουν επίσης αρχίσει να χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου για να σαρώσουν τους πελάτες τους.

Rec. Προσώπου 2

Δεν είναι όλα κακά ... ή είναι?

Παρά τις καταχρηστικές χρήσεις αυτού του τύπου τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το καλό. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple από το 2015 αποκαλύπτει ότι η Apple προσπαθεί ενεργά να προσθέσει αναγνώριση προσώπου στα iPhones προκειμένου να επιτρέψει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους με το πρόσωπό τους. Ομοίως, η ισραηλινή εταιρεία που πρόσφατα απέκτησε το Facebook επικεντρώνεται κυρίως στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και στη χρήση αναγνώρισης προσώπου για την εξακρίβωση της ταυτότητας των χρηστών.

Στην επιφάνεια, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα άλμα προς τα εμπρός για την ασφάλεια. Οι τράπεζες σίγουρα φαίνεται να το σκέφτονται και έχουν δοκιμάσει βιομετρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των σαρώσεων του αμφιβληστροειδούς και των σαρωτών δακτυλικών αποτυπωμάτων για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τα βιομετρικά στοιχεία είναι ότι για να μπορεί το λογισμικό να σας αναγνωρίσει, πρέπει να κρατήσει μια ψηφιακή αναφορά του προσώπου σας σε μια βάση δεδομένων. Η καλύτερη αναγνώριση προσώπου λειτουργεί με τη συγκέντρωση πληροφοριών τρισδιάστατων χαρακτηριστικών προσώπου για περίπου 250 σημεία προσώπου. Αυτά τα σημεία προσώπου μεταφράζονται στη συνέχεια σε έναν ψηφιακό κώδικα ο οποίος αποθηκεύεται είτε τοπικά μέσα στη συσκευή (για παράδειγμα στα μελλοντικά iPhones) είτε σε μια βάση δεδομένων.

Το προφανές πρόβλημα με την ύπαρξη ενός ψηφιακού κώδικα για το πρόσωπο ενός προσώπου είναι ότι - σε αντίθεση με τον κωδικό πρόσβασης - ένα πρόσωπο δεν μπορεί να αλλάξει αν είναι συμβιβασμένο. Εάν ένας χάκερ κατορθώσει να διεισδύσει σε αυτή τη βάση δεδομένων, τότε μπορεί να κλέψει όλα τα χαρακτηριστικά προσώπου 250 σημείων. Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό. Τέτοια εξαιρετικά λεπτομερή σχέδια για τους ανθρώπους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βρουν τους ανθρώπους στις φωτογραφίες και να τα εντοπίσουν. Επιπλέον, παρά την πιθανότητα ισχυρής κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται σε μια τέτοια βάση δεδομένων, η αύξηση των υπολογιστών AI και κβαντικών (όπως

Επιπλέον, παρά την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ισχυρή κρυπτογράφηση σε μια τέτοια βάση δεδομένων, η άνοδος των υπολογιστών AI και των κβαντικών υπολογιστών (όπως το D-Wave) γίνεται γρήγορα ένα πολύ πραγματικό ζήτημα - κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ισχυρή κρυπτογράφηση.

D κύμα

Αμφιβολία Τεχνολογία

Δεν είναι μόνο οι χάκερ που χρειαζόμαστε φόβο. Αν η Apple αποθηκεύει μόνο δεδομένα αναγνώρισης του προσώπου σε ένα iPhone, τότε οι κίνδυνοι είναι πολύ μικρόι. Μετά από όλα, ακόμη και αν χάσετε τη συσκευή σας, χωρίς το πρόσωπό σας ο καθένας που βρήκε το τηλέφωνο δεν θα μπορούσε να πάρει τα δεδομένα μέσα.

Ωστόσο, φαίνεται πολύ απίθανο ότι ο τεχνολογικός γίγαντας δεν θα απομακρύνει τα πρόσωπα των ανθρώπων, προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο λεπτομερή βάση δεδομένων των χρηστών του. Στην πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία που είχε το FBI να φτάσει στο iPhone του San Bernardino, θα μπορούσε εύκολα να υποστηριχθεί ότι η τεχνολογία που έχουμε ήδη στις τσέπες μας είναι ασφαλής. Με αυτό κατά νου, είναι δύσκολο να μην αναρωτηθούμε αν η αναγνώριση προσώπου δεν είναι μία από αυτές τις "βελτιώσεις" που είναι πολύ πιο κερδοφόρες για τις γιγάντιες εταιρείες απ 'ό, τι για εμάς.

Πάρτε την υπόθεση San Bernardino, για παράδειγμα. Με την ευκαιρία αυτή, το FBI θα μπορούσε απλά να κρατήσει το τηλέφωνο μέχρι το πρόσωπο του νεκρού, προκειμένου να μπει σε αυτό. Το δύσκολο άλμα προς τα εμπρός για την ασφάλεια που εμφανίζεται αρχικά!

Apple Face Rec

Προστάτευσε τον εαυτό σου!

Λαμβάνοντας το τηλέφωνό σας και ξεκλειδώνει αυτόματα όταν το εξετάζετε θα είναι σίγουρα το ύψος της χρηστικότητας. Ωστόσο, μπορούμε πραγματικά να εμπιστευόμαστε επιχειρήσεις όπως η Apple, το Facebook και η Google να μην χρησιμοποιούν τα πρόσωπά μας με τρόπους που δεν είναι μαζικά επεμβατικοί?

Το ProPrivacy.com Eyes On You Quiz αποκαλύπτει (με ειλικρινή τρόπο) ότι οι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τι κάνουν στην καθημερινή τους ζωή αν ενδιαφέρονται για την ιδιωτικότητα.

Σήμερα, τα προσωπικά μας δεδομένα αξίζουν πολλά χρήματα. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η διοίκηση Trump έχει καταστήσει νόμιμη την παροχή υπηρεσιών Internet Service Providers (ISPs) για την πώληση των ιστορικών αναζήτησης των ανθρώπων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επεμβατική μεταβολή στους νόμους των ΗΠΑ, σε ένα έθνος που θεωρείται ήδη κακό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ένα κορυφαίο VPN είναι μακράν η καλύτερη λύση για τη διατήρηση των δεδομένων σας ιδιωτικά στο σπίτι.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το ψηφιακό σύμβολο του Όσλο, στο μέλλον ίσως χρειαστεί να σκεφτούμε σκληρά τις τεχνολογίες που συμφωνούμε να χρησιμοποιήσουμε. Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές έχουν εξουσία. Εάν δεν θέλουν ένα τηλέφωνο με αναγνώριση προσώπου τότε θα πρέπει να στείλουν στους κατασκευαστές ένα ισχυρό μήνυμα αρνούμενος να τα αγοράσει.

Eyes On You Featured Εικόνα 01 1

Οι άνθρωποι πρέπει να ξυπνήσουν στο επίπεδο παρακολούθησης που ζουν κάτω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενθαρρύνουμε έντονα τους ανθρώπους να λάβουν το Eyes On You Quiz και να το μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους για να ευαισθητοποιήσουν το θέμα αυτό.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς

Πιστοποίηση εικόνας τίτλου: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Πιστοποίηση εικόνας: Artem Oleshko / Shutterstock.com, Montri Nipitvittaya / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me