Η καταστολή της διεθνούς αθλητικής πειρατείας δείχνει σημάδια επιτυχίας

Ο διαδικτυακός αθλητικός αγώνας σε απευθείας σύνδεση ή η παρακολούθηση των συνδρομών σε τηλεοπτικά πακέτα μπορεί να είναι δαπανηρός. Έτσι οι οπαδοί των σπορ που δεν έχουν πολλά μετρητά στρέφονται μερικές φορές στην πειρατεία για την επιδιόρθωσή τους. Πρόσφατα, ωστόσο, το pirating sports online έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο. Ο λόγος? Οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται σκληρότερα για να σπάσουν την πειρατεία εξ ονόματος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας.


Στην Ισπανία, οι αρχές συνέλαβαν πρόσφατα επτά άτομα για τη διεξαγωγή διάφορων δικτυακών τόπων πειρατείας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, μια εθνική έρευνα κατέληξε σε συντονισμένες επιδρομές και συλλήψεις. Η αστυνομία ελπίζει να κλείσει ένα δαχτυλίδι αθλητικής πειρατείας που πιστεύεται ότι έχει δημιουργήσει περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επιδρομών στη Μαδρίτη, στο Αλικάντε, στο Αλμπαθέτε, στη Γκάντια και στη Βαλένθια. Οι επτά συλληφθέντες είχαν τρέχει ιστοσελίδες που παρέχουν πολύ φθηνότερη πρόσβαση σε ποδοσφαιρικούς αγώνες συνεχούς ροής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες συντόνισαν ένα περίπλοκο δαχτυλίδι πειρατείας που παρείχε ποδοσφαιρικούς αγώνες μέσω ροής, άμεσης λήψης, ροής συνδρομής και διανομής από ομοτίμους. Είναι αυτό το ασυνήθιστα ποικίλο εύρος πλατφορμών που επέτρεψε στους προγραμματιστές του ιστοτόπου να κάνουν τεράστιες οικονομικές αποδόσεις από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι ισπανικές αρχές διαπίστωσαν ότι οι εξυπηρετητές για το ποδόσφαιρο πειρατείας δεν βρίσκονταν μόνο στην Ισπανία, αλλά και στη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Η έρευνα αυτή συνεχίζεται από τα μέσα του 2016, όταν το ισπανικό πρωτάθλημα πρωταθλήματος ποδοσφαίρου - La Liga - επίσημα διαμαρτυρήθηκε για την πειρατεία.

Εκείνη την εποχή, εκπρόσωποι που εργάζονταν στην La Liga παραπονέθηκαν ότι είχαν ανακαλύψει περίπου 13 ιστότοπους που προσφέρουν παράνομη πρόσβαση σε ισπανικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Η επιτυχία της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της πειρατείας

Μαζική λειτουργία

Οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά επαγγελματική και επιτυχημένη.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην έρευνα, οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη ιστοτόπων επωφελήθηκαν κυρίως από τη διαφήμιση που εμφανίστηκε στις σελίδες που παρείχαν πειρατικό ποδόσφαιρο. Η αστυνομία αποκάλυψε επίσης ότι οι φορείς εκμετάλλευσης του ιστότοπου επιχείρησαν να καταστήσουν τη λειτουργία πιο δύσκολο να τερματιστεί χρησιμοποιώντας διάσπαρτους διακομιστές και μεσάζοντες εταιρείες, καθώς και "υπηρεσίες ανωνυμοποίησης τοποθεσίας διακομιστή".

Οι αρχές έχουν παγώσει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς που πιστεύεται ότι συνδέονται με την επιχείρηση. Επιπλέον, η επιβολή του νόμου ισχυρίζεται ότι οι επιδρομές σε οκτώ σπίτια έχουν δημιουργήσει τεράστια ποσά αποδεικτικών στοιχείων. Η αστυνομία λέει ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω παύσεις και συλλήψεις ιστότοπων.

Για τους ανθρώπους που τους αρέσει να βλέπουν ελεύθερα το ποδόσφαιρο, η διακοπή του ιστοτόπου είναι πιθανό να προκαλέσει ξαφνική τρύπα στο πρόγραμμα ψυχαγωγίας τους. Δυστυχώς για τους πειρατές λάτρεις του αθλητισμού, το κλείσιμο των ιστότοπων δεν περιορίστηκε μόνο στην Ισπανία.

Λογαριασμός ποδοσφαίρου

Διεθνής καταστολή

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση ψήφισε φέτος νομοθεσία που υποχρεώνει τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ να κλείσουν τα πειρατικά ρεύματα των αγώνων της Premier League αμέσως μόλις τα ανακαλύψουν. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τα τελευταία λεπτά των αγώνων κλείνονται αμέσως μόλις ανακαλυφθούν σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολο για τους βρετανικούς φίλους του ποδοσφαίρου να αποφύγουν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διαφορών της Sky, λειτουργεί. Σε μια συνάντηση της βιομηχανίας στο Μακάο αυτήν την εβδομάδα, ο Matthew Hibbert ανακοίνωσε ότι είχε καταστεί αδύνατη η ροή δωρεάν ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη σε αυτούς τους νέους νόμους αποκλεισμού ιστοτόπων.

Μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Καλωδιακής και Δορυφορικής Τηλεόρασης της Ασίας (CASBAA) 2017, ο Hibbert δήλωσε στο ακροατήριο ότι η πειρατική πορεία των ποδοσφαιρικών αγώνων είχε σχεδόν εξαλειφθεί εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπερβολικές απαιτήσεις

Εάν κάποιος έπρεπε να πάρει τον Hibbert στη λέξη του, θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η Premiership κατάφερε να χρησιμοποιήσει τους νέους νόμους για να σβήσει πλήρως το πειρατικό ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν set-top boxes, όπως κουτιά Kodi, για να ρέουν δωρεάν ποδόσφαιρο. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που παραμένουν διαθέσιμοι - όπως για παράδειγμα οι σταθμοί ροής στην Κίνα - που δείχνουν δωρεάν αγώνες Premiership.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τη διαθεσιμότητα των πειρατικών ποδοσφαιρικών ρευμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου οι μισές από τις δημοφιλείς τοποθεσίες που παρέχουν ροές εξακολουθούν να λειτουργούν τις ημέρες των αγώνων. Οι διακοπές στο ποδόσφαιρο είναι συνήθως μόνο διαλείπουσες.

Παρά τα ευρήματα αυτά, το 2017 σημείωσε μια πολύ πιο συντονισμένη προσπάθεια από τις κυβερνητικές αρχές - σε διάφορες περιοχές - για την εξάλειψη της αθλητικής πειρατείας. Τα νέα που έρχονται από τη διάσκεψη CASBAA είναι ότι οι πολίτες μπορούν να αναμένουν ότι παρόμοια πειρατεία θα εμποδίζει τις εκτελέσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικές με την πάροδο του χρόνου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια συντονισμένη προσπάθεια έχει επιτύχει την επιτυχή κατάληψη της παράνομης ποδοσφαιρικής εκπομπής σε παμπ. Επιπλέον, πολλοί πωλητές παράνομων συσκευών ροής (ISD) έχουν διωχθεί με επιτυχία για την πώληση συσκευών.

Οι άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν φτηνά ποδόσφαιρο ή άλλα αθλήματα σε απευθείας σύνδεση θα διαπιστώσουν ότι τα επίσημα πακέτα ποδοσφαίρου μπορούν να αγοραστούν σε διαφορετικές τιμές σε όλο τον κόσμο. Το BeIN Sports, για παράδειγμα, προσφέρει τεράστια ποσά αθλημάτων (συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου) στην αγορά της Μέσης Ανατολής σε προσιτές τιμές.

Το ProPrivacy.com δεν εγκρίνει την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ενώ γνωρίζουμε ότι τα δίκτυα VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραβιάσουν την τοποθεσία σας σε άλλη χώρα και έτσι να ξεπεράσουν τους περιορισμούς των γεωγραφικών περιορισμών, ο πρωταρχικός στόχος τους είναι να σας παρέχουν online ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Πρώτα απ 'όλα, γι' αυτό προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN.

Οι απόψεις είναι οι δικές του συγγραφείς.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: Bloomicon / Shutterstock.com, μία φωτογραφία / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 44 = 54

map